- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Elektrosokk #4214 üzenetére
Infuse-t használok, még akkor vettem amikor olcsó volt, most drága, de qrva jó. Nálam Plex szervet fut, de az Embyt is kezeli. Zenére a Plexet használom.
-
blakey
titán
válasz
Elektrosokk #4211 üzenetére
Akkor valahogy másképp kapcsolódj a beszélgetésbe, mert a téma lényege az volt, hogy a topiktársnál nincs Dolby Vision az új TV-vel és nem arról szólt, hogy remegés stb. tapasztalható.
Alap, hogy a képkockasebességet bekapcsoljuk, ha szeretnénk a megfelelő fps-el nézni a filmeket. MrMC nálam leszerepelt, de nagyon csúnyán. -
blakey
titán
válasz
Elektrosokk #4209 üzenetére
Miért tőlem kérdezed? Pontosan mire vagy kíváncsi? -
blakey
titán
Nekem sima High speed with ethernet kábeleim vannak, nem kell semmilyen 2.1 HDMI szabványnak megfelelő kábel a Dolby Vision-höz. Nem látjuk a gondot és ez a legnagyobb probléma. Neked kell megoldanod, mert simán elképzelhető, hogy valamit rosszul használsz és nem tudod, hogy az úgy rossz és erről nekünk nincs információnk. De ugye a szerviz sem kizárt, kérdés, hogy melyiknél, de gyanítom, hogy a Sonyval van a gond, ha az előzővel ua. a lejátszó jól működött.
-
blakey
titán
Ha manuálisan Dolby Visionre állítod akkor mi a szitu? Dinamikatartomány egyeztetés be van kapcsolva? TV-n a széles dinamikatartomány engedélyezve van? Amúgy miért 50Hz és 422? Mondjuk az 50Hz nem nagy gond, én 60hz-re állítom, mert a legtöbb alkalmazás arra van optimalizálva, de a 444-et simán bírja a TV.
-
blakey
titán
Olcsóbb megoldás nem biztos, hogy tökéletesen, problémamentesen működne. Sok olcsó megoldást próbáltam, használok is, de az Apple TV kezelhetősége és a stabil működése egyelőre megközelíthetetlen. Netflixhez, HBO-hoz olyan box kell, ami támogatott, azok nem nem feltétlenül olcsók. Használtpiacon kifoghatsz olcsóbb darabokat.
-
blakey
titán
válasz
Boonen007 #4155 üzenetére
Sima HD verziód van, aminek a hátulján van egy USB-C csatlakozó?
Ha igen akkor csatlakoztasd a géphez (iTunes), egyszerre nyomd le a Home és a Menu gombokat, addig tartsd nyomva amíg a led el nem kezd gyorsabban villogni, majd ereszd el, amint kialszik a led nyomd le Play és Home gombokat, tartsd nyomva néhány másodpercig. Türelemmel csináld végig, hátha rendbe jön. -
blakey
titán
Nagyon ritkán használom a BT-t és akkor is az erősítőhöz csatlakozik, zenét hallgatok, de ilyenkor ugye nem látom, hogy mekkora a késleltetés, filmeknél kb. az élvezhetetlen kategória, viszont, most, hogy kipróbáltam az Airpods-al, azt kell mondanom, hogy teljesen élvezhető, persze nem olyan a hangzás, mint egy jó erősítővel, vagy komolyabb fülessel, de a hang/kép szinkron megvan. Youtube videókat néztem, koncertfelvételeket, több anyagot próbáltam és teljesen rendben van, úh. azt kell mondanom, hogy működnie kéne a dolognak, de mint már a megjelenés után így most is előfordulhat, hogy gondok vannak a 2021-es verzió egyes funkcióival, pedig már tervezgetem, hogy még idén lecserélem a 2017-est egy 2021-esre, de így nem tudom, hogy megéri-e.
-
blakey
titán
Nos, kipróbáltam a 2017-es verzión, Airpods 2-vel, a hangkimenet sztereó és rendben van a kép/hang szinkron, koncertvideókat néztem, Infuse 7-el, teljesen jó. nincs csúszás.
ui.: Nagyon minimális, "mikroszkopikus" csúszás van, de azt csak nagyon nagy odafigyeléssel és türelemmel lehet észrevenni.
-
blakey
titán
Nincs 2021-es verzióm, abban ugye BT 5.0 van, de, nem tudom miért gondolod azt, hogy egy asztali eszköznek ugyanúgy kéne viselkednie, mint egy telefonnak. Más paramétereknek kell megfelelni, és el nem tudom képzelni, hogy egy LPCM 7.1 késleltetés nélkül tovább menjen valamilyen BT eszközre úgy, hogy közben HDMI-n "kitolja" magából a 4K Dolby Visiont. Elég "bika" az Apple TV, de szerintem ehhez a "mutatványhoz" több kell. Esetleg próbáld meg úgy, hogy a hang kimenetet sztereóra állítod, hátha úgy működik. A telefon tudtommal nem küldi ki az LPCM 7.1-et, csak sztereó van, de lehet, hogy tévedek.
Kipróbálom a sima Airpods-mal, hogy mi a szitu a 2017-esen, de a sima BT fülessel és a BT-képes erősítővel is van késleltetés. -
blakey
titán
Nézőpont kérdése, Apple TV "stream"-re a legjobb, saját tartalom fogyasztására Infuse-al kiváló. Mindkét eszközt használom, egyiket "erre", másikat "arra", Plex az adatbázis így mindegyik eszközön ugyanazt látom, stb. Apple TV zárt, Airplay-el elég sok minden átküldhető, ha nincs más megoldás, Kodi nyitott, egy jó Amlogic box mellett nem biztos, hogy szükség van Apple TV-re. Nálam az a szitu, hogy még a "Himedia idejében" vettem egyet és nagyon megszerettem, majd a Himedia helyett lett egy Amlogic box, majd szépen jött a többi. Mostanában Khadas-okat használok, médialejátszásra tökéletesek, nem lenne szükség Apple TV-re, de ha már megvan akkor használom és meg nem válnék tőle, mert kényelmesebb, gyorsabb. A Kodit többnyire RTLMost, TV2Play-re használom, de néha azon is megnézek egy-egy filmet, vagy akár Netflixet, HBO-t, zenére viszont a CE-t használom, mert egy egész jó minőségű DAC-al sokkal jobb a minőség, mint a TV-n keresztül, mivel sztereó erősítőm van.
-
blakey
titán
A 32GB-os is elég sok mindenre, kevés játék van, ami sokat foglal, pl. az Asphalt 8 kb. 3-3,5GB-ot foglal, de sok játék alig 100-200MB-ot, szóval sok mindenre elég lehet a kisebb is. De ott az ár, ha kicsi a különbség akkor meg megérheti a nagyobbat venni. Én most tervezem a régebbi 4K-t egy újabbra cserélni, igaz, a pontos okot nem tudom, de csak találok valamit.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #4103 üzenetére
Szerintem ott is működik csak az Emby fejlesztői nem vették a fáradságot és nem hozták össze a mindenkori aktuális OS-el. Egyébként nem ez lenne az egyetlen, amivel esetleg nem tudnak megbirkózni, évek óta megy 1-2 dolog, amit nem képesek megoldani. De MrMC, Infuse mindent megold, Emby vagy Plex meg maradjon szervernek.
-
blakey
titán
Ezt írtam.
Nekem ott a körön belüli jelölés, ha épp folyamatban van, illetve, ha már megnézett akkor pipa van a körön belül, pontosan olyan, mint a képen. Legalábbis amit néztem az olyan volt, de majd megint ellenőrzöm. Szerintem töröld és telepítsd újra, hátha megjavul. -
blakey
titán
válasz
Digitang #4070 üzenetére
A lejétszók egy "fix képet" küldenek ki, legyen az SDR, HDR, Dolby Vision, bármi, a TV-k viszont képesek ezeket felismerni és akár automatikusan arra a képprofilra váltani, ami ahhoz a módhoz tartozik vagy kikapcsolsz a TV-n minden automatikus módot és akkor a kapott jel alapján az általad beállított képprofilt választja a TV, tehát a kérdésedre a válasz, nem, a lejátszó nem úgy szól bele a TV beállításaiba. Egyébként ha van iPhone-od akkor az Apple TV-t is kalibrálhatod, értelemszerűen az adott TV-s képprofilhoz fogja kalibrálni.
-
blakey
titán
válasz
aujjobba #4066 üzenetére
30e nem kevés egy programért, aki szerencsés volt és évekkel ezelőtt megvette annak már megtérült, akkor még jóval olcsóbbak voltak. Nekem a Plex és az Infuse is már megtérült, a létezésükig kapni fogom a frissítéseket és minden eszközre, tehát a telefonon, a tableten, a gépen és a TV-n is megvan a jó program, minden ua. Nem áll szándékomban Embyre váltani, kevesebb platformot ismer, elirat kezeléssel több a gondja, stb. 2 évig használtam a Plex mellett, utóbbi jobb, legalábbis számomra.
-
blakey
titán
Ha jó az adatbázis, minden be van szkennelve akkor automatikusan ott van az összes rész, legalábbis nálam eddig mindig ott volt, most is, még 14-es tvOS és 7.2-es Infuse. Az új megjelenés esetében lefelé kell görgetni és ott lesznek z epizódok, de beállítható a korábbi megjelenés is akkor az első oldalon lesznek az epizódok is.
-
blakey
titán
Nincs böngésző, de minek? Airplay-el "ráküldöd" és tabletről, telefonról vagy gépről mehet a böngészés. Vodafone TV nincs tvOS-re, egyelőre, mondjuk nem is kerestem, szóval inkább nem tudom, hogy van-e vagy nincs, Horizon GO nem volt, mondjuk Airplay-el ez is működőképes.
-
blakey
titán
Írtam, hogy a TV beleszólhat a dolgokba, tehát ha ott rosszul van beállítva vagy rosszul kezeli mondjuk a többcsatornás hangokat akkor szívás. Ugyanez vonatkozhat a hangkeltőre is. Érdemes próbálkozni a hang beállításaival a lejátszón, a TV-n és a hangkeltőn (ha van ilyen lehetőség)
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
aujjobba #4043 üzenetére
Nalatok is elofordul, hogy meghulyul a taviranyito? - még soha, viszont azt nem árt figyelembe venni, hogy Bluetooth és infra kapcsolatra is képes, tehát a környezeti viszonyok is beleszólhatnak. Nincs a közelben 2,4GHz-es eszköz, router, bármi, ami 2,4GHz-en kommunikál? Esetleg azok áthelyezésével is próbálkozhatsz.
Masik problema, hogy idonkent (ritkan) elkezd a PS4 vezerlo jatek kozben ossze-vissza mozgasokat produkalni… - lásd előző válaszom, ez annak az eredménye, valami zavar van nálad.
A nappaliszekrenybe van bezarva, elkepzelheto hogy tulmelegszik vagy ilyesmi? - a túlmelegedéstől nem kell félni, de ha üveges a szekrény vagy nagyobb fém felületek vannak benne akkor az is bezavarhat a kommunikációba. Nálam szabadon van, a TV-állvány egyik polcán. -
blakey
titán
válasz
aujjobba #4041 üzenetére
Azért az LG-nél néha alkotnak érdekes dolgokat, nem lennék meglepve, ha egy firmware frissítéssel valamilyen baki kerül a hangmódokba és ezáltal hibás lesz a hangzás, ARC-al is "szórakoznak", ahogy olvasom a TV-s topikokat. Plex-nél is előfordul 1-1 hiba, simán lehet, hogy rosszul kezelte a hangokat. Mivel nálam fontos, hogy érhető legyen a szöveg is így egyből kiderülne, ha gond van, mert én sem tudnám élvezni a filmet.
-
blakey
titán
válasz
aujjobba #4039 üzenetére
Vannak olyan hangmódok, beállítások a hangra vonatkozóan, amik bizony a beszédhangot elnyomják és a többi hang kerül előtérbe, de én ilyeneket nem használok, mert az nekem sem jön be. Simán előfordulhat, hogy a TV beleszól a dolgokba, szerencsére nálam nincs ilyen. Netflixen volt egy rossz szinkron, a filmre nem emlékszem, de az 1-2 napig volt fent, utána javították és már nem volt hibás.
Valoszinuleg az 5.1-bol a ket hatso csatornat kuldte a hangszorokra, a tobbi eltunt utkozben. - vagy rossz volt a szinkron.
Jelen helyzetben megnéztem az HBO mindkét hangsávját, valamint a letöltött anyag mindkét hangsávját, egyiken sem volt elnyomva a beszédhang, mindkét esetben volt sztereó és 5.1 próba is, a TV-n és az erősítőn is rendben volt, tisztán, érthető volt a beszédhang, nem nyomta el a körülötte lévő zaj. Másik eszközön is megnéztem, ott ugyan csak sztereó az HBO, de rendben volt. -
blakey
titán
De nálam nem jön elő, ezt írtam. Valami be van állítva a TV-den vagy bárhol, amitől a beszédhangokat elnyomja, nálad, hangmód, bármi. Ne kelljen találgatnom, hogy te mit és hogyan állítgattál. Nálam jó a beszédhang 5.1-ben és 2.1-ben is, ráadásul 2 különböző eszközön is kipróbáltam.
-
blakey
titán
Na, megnéztem, teljesen rendben van a hang, érthető mindegyik jelentnél. Nálam nincs semmilyen hangkorlátozás. Mivel sztereó a rendszerem így arra van állítva, de kipróbáltam Atmos-al is mivel a TV kezeli, de úgy is jó. Tehát a beszédhangok tisztán és jól hallhatóak.
Hozzáteszem, hogy a letöltött verzióban a magyar és az angol hang is jobb, dinamikusabb, tisztább, ott is minden beszédhang jól érthető, hallható.
Szerintem valamilyen hangra vonatkozó beállítást alkalmazhatsz ami a beszédhangra van hatással, én semmilyen korlátozást nem használok. -
blakey
titán
Teljesen világos, amit írtál, még nem volt időm megnézni a dolgot.
#4030 Ear001
Nem beszélünk különböző dolgokról, a minőség összetett és nem csak 1 dologból áll, ahogy írjátok, a hangok keveréséből, a szinkronszínészek "játékából" és a fordításokból. Tehát ha csak az egyik nem sikerül akkor máris beszélhetünk rossz szinkronról. -
blakey
titán
válasz
devil-k #4028 üzenetére
Ugyanarról írtam,. A szinkron minősége nem csak a bitrátán múlik. Én ahhoz a táborhoz tartozom amelyik a jobbat választja a kettő közül, mindegy, hogy szinkron vagy eredeti. Van olyan film vagy sorozat amit nem tudok szinkronosan megnézni, mert pocsék a szinkronszínész kiválasztása, alakítása és van olyan ami szinkronosan jobb élményt nyújt illetve ugye vannak azok a szinkronok amik a bitráta gyengesége miatt lehetnek élvezhetetlenek. A szubjektívítással meg kár vitatkozni.
Amióta qkáztam az 5.1-et és sztereó erősítővel, 2.1-ben mozizok (is), a gyengébb anyagok is néha tűrhetően szólnak, a zene meg "10x jobb" :) -
blakey
titán
válasz
devil-k #4025 üzenetére
Nem, általánosságban nem 10x rosszabb, de vannak rossz minőségű szinkronok. Természetes, hogy mindig az eredeti anyag a jobb, legalábbis annak kell lennie, mert az az alap.
Egyébként nyáron, egyik "olyan" pillanatomban teszteltem Netflixen a különböző nyelvű szinkronokat és próbáltam valamilyen rangsort állítani. Messze a magyar szinkron volt a legjobb, német, angol néha borzasztóan gyenge és hangsúly nélküli, még annyi "színészi" játék sem volt benne, mint a legrosszabb magyar szinkronokban, a francia néha elmegy kategória. Szóval én amondó vagyok, hogy a magyar szinkron még mindig jó, de egy probléma van vele, mi magyarok megszoktuk a jó szinkronokat és a rosszat hamar észrevesszük és ilyenkor jön az, hogy az eredeti jobb, ami egyértelmű és annak is kell lennie, meg ugye mostanság a magyar szinkronok legnagyobb százaléka csak 5.1 és DD vagy DD+. A kiépített rendszereken azért van értelme az Atmosnak, a HD hangoknak, de egy sima 5.1-en vagy sztereó rendszerben már mindegy a több csatorna, ha maga a hang jó, márpedig azért akadnak jó szinkronok. Tegnap megnéztem az új 007-et, a szinkronos verzión voltunk, mert a volt a kérés, de nem volt rossz, egész jól "összerakott hangok" voltak. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #4003 üzenetére
Helyi lejátszáshoz nem kell net, elég a belső hálózat és ha Trakt-ot használsz akkor nincs szinkronizáció, MySQL, Plex, Emby ezt megoldja.
Nekem tökéletesen működik a Plex adatbázis, mint írtam, mindegyiket évekig használtam, szóval igyekeztem a legjobb megoldást választani. Te pl. 2-3 eszközön használod, én meg 11-en, mind különböző, na itt elvérzik a MySQL és a Trakt is. -
blakey
titán
válasz
galaxys80 #4001 üzenetére
Jó, de ahhoz mindig kell net és nem elég a helyi hálózat, valamint nem minden eszközön érhető el, sokféle és sok eszközön használom a hálózati lejátszást. Ott a MySQL is. Plex/Emby adatbázisnál nincs egyszerűbb és jobb. 1 helyen kell foglalkozni vele, ha netán szükség lenne rá. Nagyon sok előnye van, mindegyiket próbáltam, használtam évekig.
-
blakey
titán
válasz
nylontacsko #3998 üzenetére
Az éves mindenképp olcsóbban jön ki, mint a havi.
Egyébként jó, hogy betetted, mert így látom, hogy a 14e Ft-os "életre szóló" jó vásár volt. Szépen megemelték, nem gondoltam volna, hogy megduplázzák az árát, vajon mikor tették meg? -
blakey
titán
válasz
nylontacsko #3996 üzenetére
Miből?
Ami neked szimpatikus, én nem tudhatom, hogy neked mi a jó, mert mint láthatod, mindenkinek más. Ha utánaszámolsz és kijön a "matek" akkor tudni fogod. Jelenleg nagyjából 4800Ft/év a havi előfizetéssel, ez pl. nálam már rég megtérült, de a régi áron is. Nem tudom, hogy most milyen lehetőségek vannak és milyen áron, valamint mennyi idővel számolsz. -
blakey
titán
válasz
nylontacsko #3983 üzenetére
Sok lejátszóm volt, most is van 1-2, de az Infuse egy qrva jó cucc, persze, nem olcsó, főleg most, én 49$-ért vettem a "lifetime"-ot, annyiért jó vétel volt, már 3 éve megvan, visszajött az ára, innentől kezdve számomra egyre "olcsóbb". Egyszóval az egyik legjobb, legkezesebb lejátszó saját tartalom fogyasztására, ha van mellette pl. egy Kodis eszköz akkor mindened megvan, ráadásul Plex szerverről mindenhol ugyanazt látom, kezelem, stb.
-
blakey
titán
válasz
nylontacsko #3981 üzenetére
Az Infuse egy médialejátszó, kb. minden videóanyagot visz, Plex csak azt, amit a szerver megoszt és tud, ISO fájlokat nem viszi a Plex, vannak egyéb érdekességei is, egyébként nekem mindkettő megvan, mindkettő pro, Plexet zenére használom, Infuse mozira. A MrMC sem rossz, de messze nem olyan jó, mint az Infuse, persze sokkal olcsóbb, vannak hibás megjelenítései, egyes anyagoknál hibázik, de nagy általánosságban az is nagyon jó.
-
blakey
titán
válasz
Andras.Imre #3971 üzenetére
Én még 49$-ért vettem.
-
blakey
titán
válasz
Csabroncka #3957 üzenetére
Én még várok.
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Aaron14 #3942 üzenetére
Ha a dobozára vagy a tulajdonságai között szerepel a 4K HDR 60fps akkor menni fog, ha nem akkor két esélyes. Mindenképp érdemes olyat választani, ahol szerepel az ilyen tulajdonság.
Ezen valószínűleg menni fog, ott az átviteli sebesség 18Gbit/s, de mindenképp normális specifikáció legyen a kábelhez, ha biztosra akarsz menni. -
blakey
titán
Találtam egy új ingyenest: TV Info
-
blakey
titán
Egyrészt nem írtam, hogy kell, másrészt számold ki az OS-el együtt, hogy most épp hogyan állsz.
Mellesleg amit ott látsz az nem a valós, pl. infuse alig foglal 100MB-ot (nincs előttem), az adatbázisa meg 1-2GB-ot amit nem látsz sehol, a tvstorage meg szépen mutatja, hogy mennyi az annyi.
Netről való kép, egy picit eltér a jelenlegi.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3908 üzenetére
Nem kell simítani
, hosszan (kb. 2 sec) hozzáérsz a jobb/bal nyílhoz és megjelenik az ugrás opció, másik megoldás, hogy megnyomod a közepét és utána simogathatod a kurzort az idősávon
, ha csak hozzáérsz a közepéhez akkor megjelenik az idősáv, ha 2X egymás után akkor a jelenlegi pontos idő és a befejezés ideje. látható
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3902 üzenetére
Amúgy van egy dolog ami nem tetszik apple tv - n, hogy netflixen nem lehet nyelvek közül választani! Például én nézek egy spanyol filmet felirattal de idegesít a spanyol nyelv nem tudom angolra állítani. Legalábbis én nem találtam erre lehetőséget. Android tv os- en lehet.
tvOS-en is lehet, csak meg kell tanulnod használni, érteni, a Netflix Apple Tv-n a legjobb, de az HBO GO meg főképp, nincs logó, van 5.1, stb. Lejátszás közben le kell húzni a "redőnyt" és további lehetőségek adódnak, nem csak Netflix hanem minden alkalmazás esetében, Infuse-nál is, tehát a Beállítások menü csak egy része a beállításoknak, további lehetőségek lejátszás közben vannak. -
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3877 üzenetére
Mindegy melyik megoldást választod, a Pro az Pro minden esetben. Én már rég megvettem a "Lifetime-ot" így nem is emlékszem, hogy pl. a 6-os milyen. Nyilván az újabb kiadások egyre jobbak, sokat fejlődött és még lesz fejlődés. Infuse előnye, hogy kb. CE szintű a támogatottság, nagyon szépen követik a felhasználói kéréseket, hátránya, hogy drága. MrMC elég sokmindent tud, sok kiegészítő nem kiegészítőként érhető el hanem a menü részeként a beállításoknál található, ha nem tévedek akkor van valamilyen keymap editor, de hónapok óta nem használom, számomra gagyi. Az Infuse modern és sokmindent jól tud, néha még jobban is, mint a többi lejátszó.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3863 üzenetére
A táv gombkénrt s működik illetve érintésre is, nem csak simogatással használható. Meg ugye gyroszkópos is, stb. A táv olyan, hogy van akinek bejön és van akinek nem. Az ideinél már ugye másik táv van.
Infuse-al is van zoom, sőt qrva jól működő zoom van, legalábbis olyan amilyet én értelmesnek találok. Na meg ugye menü-kezelés is jó ISO-k esetében.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3860 üzenetére
Az ATV HD 6 éves darab, a képminőségére már nem emlékszem, a 4K verzióké nyílván jobb. Infuse egy qrva jó lejátszó, sokkal jobb bármelyikkel szemben, de meg kell ismerni, meg kell tanulni. Gyakorlatilag mindent visz. Az elején bizros, hogy a MrMC tetszik, én mindegyiket megvettem, Infuse gyakorlatilag tökéletes, olyan dolgokat tud vagy épp úgy tudja ahogy a többi nem. Egyszerű és nagyszerű. Semmire nem cserélném. Az Apple TV tud valamit, a MrMC tud valamit de az Infuse jobban és többet tud. Természetesen csak filmekhez és saját tartalom fogyasztására értendő. Plex csak a zene miatt van fent, meg, hogy néha teszteljek valamit. Egyébként nem RGB-n lenne a jó, de persze megjelenitő és beállítás kérdése.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3857 üzenetére
Az Apple TV képminősége Infuse-al jobb az Amlogicnál, illetve azt is vedd figyelembe, hogy más képi beállítás lesz jó a TV részéről az Amlogicra és az Apple TV-re. Infuse mellett mozizáshoz felesleges a Pley, Emby (ezek a rendszer lejátszóját használják) illetve azért van kevesebb beállítás, mert sokat rendszerszinten tudsz megoldani, pl. feliratok stílusa, mérete, színe, pozíciója, háttere, fps és dinamikatartomány beállítás, stb. Emby is vált frekvenciát, legalábbis nalam váltott, de filmekhez tök felesleges használni, mert az Infuse lekörözi képminőségben, egyébként még ott a MrMC is ami eleve tvOS, iOS-re készült, elsősorvan, később lett Andeoidra is. Fekete is ugyanolyan mély csak itt rendszerszinten kell tudnod mi a jó, ahogy médialejátszók esetében is.
-
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3830 üzenetére
Apple TV 4 és 4K között annyi a különbség, amit leírtam, plusz ugye a HDR10 és Dolby Vision valamint a koruk miatt a 4K egy picit fejlettebb alkatrészeket kapott. Lejátszás szempontjából ugyanaz, mindent tud, amit egy SDR-hez kellhet.
A CoreELEC egy nagyon jó médialejátszó OS, az X96 Max+ meg a "gagyi" kategória, nincsenek egy súlycsoportban, de a két OS elfér egymás mellett. Vim3 Pro-t használok CE-vel, a kettő együtt tökéletes. -
blakey
titán
válasz
Imi1981 #3825 üzenetére
Ha a táv "Menu" gombja körül fehér "gyűrű" van akkor 4K. ha a doboz oldalán van fehér oldal és szerepel a 4K felirat is akkor 4K, ha nincs rajta lightning csatlakozó akkor szintén 4K, ezek mind a külsőre vonatkoznak, ha gigabites az ethernet akkor szintén 4K.
Fényévekkel jobb az Apple TV, mint a Mi box S, azt soha nem tudod eladni nekem jónak, van belőle 1 egy kis FHD TV-n, 4K-ra az alkalmatlan kategória annak, aki tudja milyen a jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dark Souls sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- GTA VI
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged