- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djnice
veterán
Legyen így, én nem gondolnám hogy az a normális hogy lejátszócserekor mindig hozzá kell kalibrálni a megjelenítőt, egyszerűbb lenne ha a gyártók követnék a szabványt és nem nyúlnának bele feleslegesen a képbe.
Az eredeti képkockát csak a stream-ből tudom kimenteni, a többi képkocka pedig a hdmi capture eszközből jön, ez okoz némi különbséget a konverzió miatt, de a lényeg így is látszik, csak az Apple tér el olyan mértékben a referenciától, ami látható is. -
djnice
veterán
Persze lehet kalibrálni hozzá a kijelzőt, de miért kell eltérni színben az eredetitől? Amúgy az összes lejátszó képe színhelyes az eredetihez képest (Amlogic, Shield, Himedia, Zidoo, FireTV), kivéve az Apple TV-t. A fényerő különbség itt most nem releváns, azt a YUV<->RGB konverzió okozza.
-
djnice
veterán
Tesztelgettem kicsit az Apple TV 4K-t 1080p -> 2160p upscaling szempontjából.
Aki MrMC-t vagy Plex-et használ filmnézésre, az ügyeljen arra hogy a filmnek megfelelő natív kimenetet használjon, mert elég gyenge az ATV alap felskálázása. Az Infuse sokat javít ezen, annak a képe gyakorlatilag megegyezik a Shield Enhanced módjával.
Itt egy összehasonlítás (Infuse vs MrMC): [link] -
djnice
veterán
Az iPhone 12 Pro Max-ommal készített Profile 8.4-es DV videókat az Apple TV 4K nem játssza le DV-ben semmivel sem, még AirPlay-en keresztül sem.
Ennyit a nagy "ökoszisztémáról" -
djnice
veterán
A 14.5 Beta 2-ben úgy tűnik végre javították a 23.976 <-> 24.000 fps anomáliát.
-
djnice
veterán
válasz
Csabroncka #3330 üzenetére
Most néztem meg, nem csak beírtam
Kodi plugin-nel (az a teljes stream-et használja). -
djnice
veterán
válasz
Csabroncka #3326 üzenetére
Sima 2.0 AAC a hang.
devil-k:
~3.4 Mb/s 1080p25 -
djnice
veterán
Akinek nem működik a 4K YT, próbálja ki ezt: [link]
-
djnice
veterán
Látom nem értjük egymást.
Az alap felállás az volt hogy az Apple nem javította a 24.000 fps problémáját. Erre nem az a válasz hogy egy jó TV-vel kiküszöbölhető, hiszen nagyon sok embernek nincs "jó" TV-je és nem is fog lecserélni pl egy projektort.
Ennyi erővel azt is mondhatnánk hogy a Himedia-nál sem gond, hogy 3D-ben nem kadenciahelyes és még sorolhatnánk a régi Realtek-es lejátszókat is pl O-Play.
De érdekes ez csak az Apple-nél nem gond. -
djnice
veterán
Elég szomorú, hogy így látod, bár nem hiszem hogy bizonyítanom kellene, de itt a kínai nagykerrel a beszélgetés a Zidoo Z9X csoportos rendelés kapcsán: [kép]
Bármilyen hihetetlen, beszerzési áron segítek az embereknek kintről vásárolni, ezt még itt ebben a topikban is tudják bizonyítani...Számomra az nem hiteles ember, aki többszöri kérdésre sem írja le, hogy pontosan milyen megjelenítői vannak.
Az LG B8-nak De-Judder 2 és De-Blur 10-es beállítás mellett semmi gondja a mozgással, mégis érzékeny a 23.976 - 24.000 közti különbségre, szappanoperát meg nem fogok nézni.
-
djnice
veterán
válasz
Csabroncka #2960 üzenetére
Nem a Google-t kell lefizetni, hanem kicsit szemléletet kellene váltani... [link]
-
djnice
veterán
válasz
galaxys80 #2898 üzenetére
Érdekes, ezeket a külföldi fórumokon normális hangnemben meg lehet beszélni és ott nem 1-2 embert zavar. Külön lista van gyűjtve a 24.000 fps-es anyagokra és kénytelenek közbeiktatni egy 100.000 Ft-os Vertex-et a rendes metaadatok hiánya miatt, mert ugye ha a tone curve miatt clippingel a megjelenítő, akkor te már kalibrálhatod ahogy akarod, nem lesz jó. Nem beszélve az Audio passthrough hiányáról.
-
djnice
veterán
A Youtube és a HBO Go nem vált frekvenciát vagy elírtak valamit?
[link] -
djnice
veterán
Nagyon kíváncsi lennék arra hogy miben tévedtem, főleg mert bizonyítottam is minden állításomat plusz más is megerősítette. Nekem inkább az nem hiteles, hogy te titkolod valamiért a TV-d típusát. Megint ott tartunk, hogy nem ismerjük el a másikat szakmailag, hanem ráfogjuk hogy direkt rosszakat ír valamiről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- RAM topik
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nintendo Switch
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest