- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajbymester
tag
Sziasztok! Tavaly osszel felkinalta a MIUI 12.5-ot a frissito app. Kb egy honapig jelezte. Akkor ugy voltam vele, hogy varok meg vele. Ugy november-december ota viszont nem jelez, es sehogy nem birom rabirni, hogy kiadja hogy van frissites. Allitottam a regiot masik orszagokra, probaltam mobilnetrol es wifirol is, uritettem a frissito app adatait. Egy ideig gondoltam hogy bug miatt varakoztatja sok embernel a frissitest a xiaomi. De ez mar tul sok ido. 12.0.8.0 van rajta jelenleg, Global keszulek. Valakinek nincs otlete mitol lehet ez?
-
Lajbymester
tag
Sziasztok! Talán egy hete (de lehet több hete is ezt csinálja csak most tűnt fel) jön egy értesítés a Tisztító apptól, hogy üríteni akarom-e a Lomtárat. Ilyenkor mindig bemegyek a beállításaiba és kikapcsolom az emlékeztetőt. De utána a következő nap megint feldobja az értesítést, és ha bemegyek a beállításaiba, látom hogy visszakapcsolta az emlékeztetőt. Valami megoldás? Az értesítéseket a Tisztítónál és a Biztonságnál se lehet kikapcsolni (ahogy látom a Tisztító a Biztonság része).
-
Lajbymester
tag
válasz Lajbymester #4326 üzenetére
Közben sikerült a bolygós háttérképeket is belőni, kegyetlenül néz ki.
[link] Innen le tudjátok tölteni, van többféle is.
1. Letöltöd, feltelepíted a neked tetszőt
2. A Témák alkalmazásban fogsz egy tetszőleges élő háttérképet, beállítod háttérképnek és zárképernyő háttérnek is.
3. A Google Háttérképek alkalmazásban kiválasztod a letöltött bolygós háttérképet az élő háttérképeknél, és beállítod háttérnek és zárképernyő háttérnek is.Csak így működik. Alapból a MIUI-ban valamiért nem lehet élő hátteret beállítani a zárképernyőn.
-
Lajbymester
tag
Be is töltöttem frissítéskezelőben az OTA zipet, felrakta, adatok ugyanúgy megmaradtak mint az Android 10 update-nál. A push notificationök ezután sem működtek. Lementettem mindent, gyári visszaállítás, és láss csodát, helyrejött. Gmailen egyből megkaptam a teszt emailt a másik fiókról, a Push Notification Tester mind a 4 ponthoz zöld pipát tesz és a teszt értesítés is megjön (eddig a 3. pipánál piros X volt). Asztali webes Play Store-ból is egyből megjön a telefonra X alkalmazás telepítési szándéka. A twitter értesítések is megjönnek.
Magáról a ROMról nem sok mindent tudok elmondani. Vannak olyan változtatások amik tetszenek, és vannak amik annyira nem. Pár helyen animáltabb lett a rendszer, de van olyan hely ami már egyáltalán nem animált (pl. az ablakváltó gomb megnyomására csak úgy megjelennek hirtelen a nemrég használt alkalmazások, semmi beúszás).
Illetve van 1-2 apró bug (2 szöveg egymáson jelent meg, vagy nagy volt a betűméret és kilógott jobbra, miközben állítottam be a telefont az első indításnál, szóval tényleg kicsi bugok).
Az új "Irányítóközpont" jó lenne, ha nem úgy működne, hogy ha jobbról húzod le, akkor csak a kapcsolókat látod, ha balról akkor meg csak az értesítéseket. Elférnének az értesítések a kapcsolók alatt is, akkor max. csak egy felhúzással felcsukódnának a kapcsolók, mint eddig. Egyébként ha balról akarom lehúzni, nem mindig reagál. Inkább mondanám úgy, hogy az esetek 70%-ában. Ez is bugnak tűnik.
A régi értesítési felület sem úgy működik mint eddig, ami kár. Ha lehúzom, akkor felengedés nélkül lehetett ugyanazzal a mozdulattal felcsukni. Most az csak akkor működik ha a legtetejéig felhúzod, amit sokszor én nem értek el egyből, pedig nincs kis kezem).
A kamera app máshogy néz ki, kicsit máshogy működik, szerintem a kezelhetősége ugyanolyan egyszerű, talán a Pro funkció az ami újdonság.
Az olvasómód sárgítása szerintem erősebb, ami jó is, mert kicsit gyengének éreztem a többi alkalmazáshoz képest (pl. CF.Lumen).
Az animált bolygós háttérképet hiányolom, a bolygós háttérképet amúgy mi is megkaptuk, de nem animált. A telefon simán képes lenne rá hardverileg.
Összességében szerintem túl sokat nem kell várni tőle. Szerintem 1-2 új funkciónál többet nem kaptunk. De nem is kutattam fel hirtelen az összes opciót, hogy pontosan mik változtak. Ami szembetűnő, az a lebegő ablak opció, ami hasznos lehet.
-
Lajbymester
tag
Úgy látszik kicsit félrement amit itt mondani akartam.
Volt itt egy fólia megemlítve, nem is egyszer, na meg németből jön. Gondoltam nem lehet rossz. Hát mellélőttem. Gondoltam ha már ilyen sokszor be volt linkelve, akkor leírom a tapasztalatomat minél részletesebben, nehogy valaki más is belenyúljon. Mivel a legtöbb fórumon szokás linkelgetni jobbra balra dolgokat, aztán az ember meg vagy le se írja a véleményét egyáltalán, vagy nem elég részletesen, így leírtam.
És nem fillérbaszásról van szó, max. 1 hónap és rendelek egy normális üveget. GSM boltokban meg sokszor úgy le akarják húzni az embert hogy csoda hogy nem ég le a pofájuk.
Ha már kifizettem a pénzt egy termékért, akkor igen is leírhatom a véleményemet róla ahogy akarom. Még szerencse hogy nem háború közepén vagyunk, és azt sem tudjuk megéljük-e a holnapot. Szerintem örülhetünk hogy ez a legnagyobb bajunk, hogy szar egy fólia, nem?
MadGame-mel egyetértek, nem kellene olyan dologba beleszólni ami titeket nem érint. Meg honnan tudhattuk volna hogy szemét lesz? Német ebay, nem kínai 3db 1000 Ft-ért csomag volt. -
Lajbymester
tag
válasz MadGame #4168 üzenetére
Tedd be satuba és addig csavard ráfele ameddig csak tudod, állj rá kocsival majd hagyd rajta 10 percig (de inkább kamionnal, vagy kérd meg a buszsofőrt, hogy álljon rá amikor tele van a busz) stb.
Amúgy megpróbálhatod, hogy olíva olajba mártasz egy fülpálcikát, és a fólia szélénél elkezded vele kenegetni hogy aláfolyjon. Majd mikor beszívódott, jól megtörölgeted mindenhol, hogy ne maradjon sehol máshol. Talán étolajjal is működik, nem értek ezekhez. Én nem próbálnám meg, ki tudja mit csinál az olaj a telefon eredeti üvegének a felületének (pl. feloldja a bevonatot).
Csak pár dolgot kéne tudnia egy üvegfóliának, szinte egyiket se tudja ha már fekete kávát raknak rá, akkor 0.1mm de inkább 0.05mm pontosan passzoljon már, ne legyen két oldalt egy hatalmas levágás (alul ráadásul még nagyobb is mint 2 oldalt). Amit ráadásul 3D-ben látok (egyik szemmel jobban belátok alá mint a másikkal), mert ugye feljebb van mint a kijelző pixelei. Így 2x olyan zavaró.
A buborékkal ezek szerint még szerencsésnek is érezhetem magam.
Lehet nem sokáig fogom használni. -
Lajbymester
tag
válasz Lajbymester #4147 üzenetére
Na talán sikerült eltüntetni a buborékot. Nagyon erősen kellett simogatnom az ujjammal kb. fél percig, így a nagy része eltűnt, még a bal szélén maradt egy nagyobb buborék, arra pedig körömmel rányomtam erősen, és rajta tartottam kb. 10 másodpercig. Így 100%-ban eltűnt az egész. Ha később esetleg újra megjelenik, beírom ide.
[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
Köszi az infót, akkor a gyári visszaállítást nem próbálom meg. Már legszivesebben vissza flashelném a 9-es androidot (azon minden tökéletesen működött, a Drive backupot leszámítva), csak régebbi ROM telepítése 100% hogy brickeli a telefont, mivel downgrade protection van benne. Amit egyébként a Google fejlesztett ki eredetileg, de az csak bootoláskor kitesz egy kis figyelmeztető ikont, hogy downgrade-elve lett a telefon, a Xiaomi meg úgy csinálta meg, hogy automatikusan brickelődjön a telefon figyelmeztetés nélkül. Aztán lehet vinni szervizbe, mert speciális Xiaomi szervizfiókkal lehet csak visszaállítani...
Remélem kapunk valamit OTA-n keresztül ami javítja...
Egyébként azóta nekem jelez a Bluemail rendesen, persze ez is csak félmegoldás, mert nem csak az elsődleges emaileket jelzi, hanem a Közösségi és Promóciós kategóriákban lévőket is, külön erre vonatkozó beállítást nem találtam eddig.
A Twitter azóta sem működik.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz Lajbymester #4145 üzenetére
Most látom, hogy az a maszat nem zsírfolt volt, hanem a fólia bevonata hibás, vagy szállítás közben lekopott azon a részen. Ha megtörlöm kendővel, akkor eltűnik, de ha végighúzom párszor rajta az ujjam, akkor előjön, mint ha egy zsírpaca lenne. Olyan mint egy ujjlenyomat. Használat közben nem igazán látszik, csak ha olyan szögből nézem, hogy pl. az ég tükröződik rajta.
De a zsírt ettől függetlenül nagyon gyűjti a fólia.
Ja és a gyári (illetve szerintem az összes) tok kompatibilis vele, mert a fólia nem fedi le azt a részt ahol a tok kapaszkodik.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz Zoli-bácsi #4144 üzenetére
A zsírt is úgy gyűjti mint a nem tudom mi, a gyári kijelzőhöz képest. Azt soha nem is kellett megtörölni. Ezen meg olyan maszat jelent meg már az első 20 percben, hogy alig bírtam levakarni körömmel
Ezt a fekete keretet meg nem tudom ki gondolta jó ötletnek, a képernyő két széléből nem kis mennyiséget kitakar, olyan 1-1 mm-t tutira. A görgetősávot bizonyos appokban szinte nem is látni, ferdén kell nézni a telefont -
Lajbymester
tag
válasz KISDUCK #4108 üzenetére
Megvolt már minden. Play-szolgáltatásoknak az adatait töröltem (törölni nem lehet a frissítéseit), Gmail gyári verzióra visszaállítás és adatainak törlése, a Bluemailt és Outlookot csak pár napja raktam fel. Az energiagazdálkodást is végignéztem, az összes telepített alkalmazásnak kikapcsolva. Előbb eltávolítottam a Google-fiókomat, majd hozzáadtam újra, plusz minden Google alkalmazásnak megadtam minden engedélyt ami még nem volt. Semmi javulás.
Érdekes, hogy a Twitter is kb. pont ugyanekkor hagyta abba az értesítések küldését, amikor a Gmail, pedig az nem Google. Előtte minden egyes tweetről kaptam értesítést.
A gyári visszaállítás még hátra van, amit majd megpróbálok, ha lesz időm. Attól félek, hogy utána is ugyanez lesz.(#4109) janakbacsi:
Köszi, kipróbálom, de nem hiszem hogy működni fog, ha az Outlook meg Bluemail se működik normálisan.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz Lajbymester #3994 üzenetére
Na ott tartok, hogy az Outlookot használom pár napja, illetve a BlueMail-t is, de eddig az Outlook szerintem egyszer sem értesített új emailről, a BlueMail pedig talán egy fokkal jobb a Gmailnél, de ahhoz képest, hogy 2 hete még a Gmail is azonnal értesített, egy nulla. A Gmail jelenleg egy nap folyamán talán kétszer értesít új emailekről... Már mindent megpróbáltam, a telefon beállításainál a Gmail értesítéseit átállítani a "legfontosabb" szintűre, a Gmailben is mindent amit lehetett, beállítottam úgy ahogy kell. És nem megy.
Itt valami a push értesítésekkel van, azok közül is a Google alkalmazásainál/szervereinél. Ma egy alkalmazást le akartam tölteni. Gépen rákerestem, a Play Store oldalán rányomtam hogy telepítés. Nem kezdte el telepíteni a telefonon (régebben nagyon sok alkalmazást telepítettem így, és azonnal elindult a letöltés). Rányomtam vagy 10x, semmi. Aztán felmérgeltem magam, rákerestem a telefonon, és letöltöttem. Majd 10 perc után le is töröltem. Ez kora délután volt. Aztán most egy negyed órája látom az értesítést, hogy a Google Play sikeresen telepítette ugyanazt az alkalmazást... mivel most kapta meg azt az adatot a Google szervertől, amit egy fél napja kellett volna...
De pl. a Facebook Messenger üzenetek értesítései ugyanúgy azonnal megjönnek.
Még amikor csak a Drive backup nem működött, már az is idegesített (végletekig idegőrlő amikor nem tudja közölni a kedves Google, hogy mi a lótúróért nem lehetséges backupolni az adataimat, csak annyit ír ki hogy várakozás a mentésre, 2 hónapja minimum), de mondhatni elfogadtam.
(Egyébként bizonyos hírek szerint sok embernek november óta nem működik a Drive backup, és a Google még semmit nem kezdett a problémával.)
De ez már teljesen elfogadhatatlan, hogy az értesítések egy fél nappal később jönnek meg, beállításoktól függetlenül.Remélem ez csak valami MIUI sz...ság és hamarosan javítják, de gyanítom hogy már megint a Google képtelen normálisan végezni a dolgát.
-
-
Lajbymester
tag
válasz Zoli-bácsi #4092 üzenetére
Na ez jó kérdés. Kíváncsi lennék. Pont ma akartam ilyet rendelni, de akkor megvárom a választ.
Szerk: ha közelről nézitek a belinkelt fotót, akkor látszik rajta, hogy fent a kamerától jobbra van egy keskeny kivágás a feketéből, a szenzoroknak. Szerintem meg is rendelem.
[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz Faterkam #4006 üzenetére
Tudnunk kellene a ROM verzióját, Android verziót, stb.
Kamera adatainak törlését kellene megpróbálni, illetve telefont újraindítani.Amúgy másnak is mindig piros marad az akksi ikonja az állapotsoron a teljes töltés után is? Amikor le van merülve 20% alá, akkor feltöltöm és nem frissül az ikon: [kép]
Ilyenkor mindig egy gyors újraindítás megoldja, de már kicsit bosszant :) -
Lajbymester
tag
válasz twollah1976 #3997 üzenetére
A régivel is ugyanezt csinálja... gondolom valami szerveroldali dolog van. Nem meglepő a Google-től az ilyesmi.
De ahogy látom, írtatok pár jó email alkalmazást, ki fogom próbálni. -
Lajbymester
tag
Olyan problémám lenne, hogy a Gmail úgy döntött, hogy nem értesít az új üzenetekről. Talán azóta, hogy Android 10-re frissítettem, nem biztos. Ha bemegyek az alkalmazásba és ráfrissítek, egyből beadja. A Beállítások / Fiókok / Google / Szinkronizálás menüpontban előbb azt írta, hogy tegnap este fél 9 körül volt utoljára szinkronizálva... ha kiveszem a pipát és visszateszem, egyből megjönnek az emailek. De ha megint kapok emailt, nem jelzi magától.
A Gmail összes értesítése be van kapcsolva, az akkumulátor optimalizálás ki van kapcsolva a Gmailnek, a Gmail beállításaiban a szinkronizálás be van kapcsolva. Minden úgy van ahogy eddig, mégsem kapok értesítést.
Nem tudom még milyen beállítás szólhat bele... Valakinek van ötlete? -
Lajbymester
tag
válasz patex1983 #3978 üzenetére
Gyors utánaolvasás után azt találtam, hogy elvileg hardveresen képes lenne rá a szenzor, de a kernelben le van tiltva. Elvileg van olyan Xiaomi amelyiken alapból működik. Vannak alkalmazások, de azok vagy nagyon rosszul működnek, vagy egyáltalán nem, egy próbát talán megér.
-
Lajbymester
tag
válasz Zoli-bácsi #3956 üzenetére
Nem lehet, hogy a MIUI akku optimalizálás szól bele? Érdemes lehet kikapcsolni az optimalizálást arra az appra.
-
Lajbymester
tag
Van itt olyan, aki frissített Android 9-ről 10-re, és nem csinált gyári visszaállítást?
Minden adat megmaradt a telefonon? Alkalmazásadatok, rendszerbeállítások, egyebek? Vagy volt amit újra be kellett állítani?Első sorban nem szeretnék gyári visszaállítást, jó lenne ha megmaradna minden.
Most mentegetek mindent a telefonról, gépre illetve a Google fiókba, de a Drive biztonsági másolatot nagyon nem akarja megcsinálni. Azt írja, hogy "Várakozás biztonsági mentésre...", és a kék gombra nyomva sem hajlandó megcsinálni. Azt írja hogy próbáljam később. Nem tudom a Google-nek pontosan mit jelent a később, de gyanítom, hogy pl. holnap se lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
OTA frissítésnél vagy amikor rendesen gépről flasheled? Úgy sejtem a flashelést kérdezed, mert tudomásom szerint az OTA frissítés nem tud végbemenni, ha nem a gyári recovery van fent (mivel az a gyári recovery segítségével alkalmazza a frissítést).
És hogy válaszoljak, azért tűnik el a twrp, mert a gyári firmware a recovery partíció tartalmát is újraírja a gyári recoveryvel, a TWRP meg ugyanarra a partícióra települ, a gyárit kicserélve.
Nem tudom a mai Xiaomiknál is így van-e, de régebben így volt minden telefonnál, szerintem a telefonok ezen része nem változott azóta. -
Lajbymester
tag
válasz twollah1976 #3719 üzenetére
Amikor pl. a szobámban vagyok sötétben, és a telefon automata fényereje valamiért úgy érzi, hogy neki csutkára le kell vennie, pedig már tizenötödjére állítom picit feljebb, hogy hátha most majd megjegyzi, hogy 0 fényerőn még egy sötét szobában is túl alacsony a fényerő, de nem. Okoska. De tudjuk, hogy neked lézerszemeid vannak. Hány kiló répát eszel naponta, ha szabad kérdezni?
Szar az automata fényerő a miuiban, te meg úgy teszel mintha tökéletes lenne. De már többször volt téma itt is.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz Namelesske #3625 üzenetére
Én még először a BoltX-től rendeltem, majd kb. egy hét után visszaírtak, hogy nem tudják teljesíteni a rendelést, mert a beszállítással gondjuk adódott a járvány miatt, és bezár a bolt.
Ezután megrendeltem az EUmobilról.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
Az Android 10-es update-et szüneteltetik OTA-n, és lehet majd csak a MIUI12-vel indítják el újra (talán júliusban): [link]
Valószínűleg ez lehet az oka, hogy sokan még mindig nem kaptuk meg a frissítést.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz KISDUCK #3062 üzenetére
Én még majdnem 2 hete töltöttem is fel több videót is. Akkor nem jött fel semmilyen ablak. Amúgy a hsz-ed olvasva eszembe jutott, hogy fájlkezelőből meg tudsz osztani a Youtube appnak is videót, aztán a problémámra megnéztem, és így működik nekem is. Úgyhogy probléma megoldva.
-
Lajbymester
tag
Sziasztok. Youtube videó feltöltéskor ha kiválasztom a videót, akkor ez az ablak fogad:
Mindegy mire nyomok itt, mert bezárul az ablak és a youtube alkalmazás főoldalára visz. A gyári alkalmazás és a Vanced is ezt csinálja. Hogy lehet ezt kikapcsolni? Gondolom valami MIUI rendszeralkalmazás akar beleszólni. Google nem volt a barátom, másnak is volt ilyen gondja de választ nem kapott.
Android 9-en vagyok, ha ez számít.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
Szerinted miért csak pár másodpercet tudnak felvenni a profi nagysebességű kamerák is? Mert pl. 10000 vagy 100.000 képkockát másodpercenként nem lehet kiiratni lemezre, nincs olyan háttértár ami lépést tudna tartani. Ezért egy speciális RAM-ba tárolja a kamera ideiglenesen, ahonnan utána kiírja lassan a háttértárra.
Ugyanez van ennél a telefonnál is. Előbb felvettem egy fullhd 30FPS 1 perces videót. 151MB lett. Ezt átszámolva 960 FPS-re, 1 perc majdnem 4.4GB lenne. 1 másodperc 72MB. Szerintem nem olyan gyors a telefon háttértára hogy ennyi adatot ki tudjon írni másodpercenként. De ha éppen el is éri, telepítés közben vagy bármi más háttérfolyamat közben már megakasztaná a videót és csomó képkockát kihagyna a felvétel. Ezért a telefon is egy DRAM-ba veszi fel azt a nagysebességű kis részt, és mivel nem valami nagy annak a kapacitása, ezért ennyit képes lassítva felvenni.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
Másnak is van olyan, hogy be van kapcsolva a wifi, és pl. fél óráig nem nyúl a telefonhoz, utána ránéz a telefonra és nincs wifi kapcsolat? Mert nekem most ezt csinálja. És azt hiszem eddig mindig visszajött magától (mármint a képernyő felélesztése után), de elég nehezen tér magához, beletelik fél percbe is. Ezt csak 2 napja csinálja, kb. mióta nyitva van a BL. Felkutattam a beállításokat, semmit nem találok wifi energiatakarékosságra vonatkozóan.
[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz Ceftriaxone #2798 üzenetére
Leírtam már korábban is, nekem jobban fel kell emelni az ujjamat gépelés közben, mert érzékenyebb mint az előző telefonom. Ha már éppen az ujjad hegyén lévő bőrmolekulával hozzáérsz, már azt is érzékeli De már majdnem teljesen megszoktam, ritkán fordul elő, hogy félregépelek. Szerintem ha 1-2 hétig használod, utána fel sem tűnik hogy más.
Pontossággal egyébként semmi probléma nincs.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
válasz Namelesske #2785 üzenetére
A BL nyitáson kívül semmit nem csináltam még vele.
Találtam egy MiFlashPro nevű progit, amiben egy listában kellett volna kiválasztani a telefont, a Note 8 Pro-t nem tartalmazta...
Találtam egy MiFlash nevű progit is, amiből 2018 novemberi a legújabb, és indításkor feldobott egy listát, hogy rakjak fel 5db drivert, mint ha mappa elérési utakat írna, gondoltam biztos a program mappáján belül kell ezeket megkeresni, hát nincs ott. Ja és ahogy feldobja ezt a listát, dob a progi egy .Net framework szerű kivétel ablakot is. Mindegy. Hagytam inkább az egészet, mert egy konkrét leírást nem találok erre a telefonra vonatkozóan, másikhoz való leírást meg nem fogok követni. Csak ilyen random hozzászólásokat találtam xda-n, hogy "nekem így működött". Nem túl bíztató.
Érdekes, hogy milyen készségesen tálalják a kinyitáshoz való leírást meg progit hivatalosan, a visszazárásra meg semmi hivatalos mód nincs.
Most egyelőre belaktam a telefont amennyire tudtam, adb backuppal átemeltem amit tudtam a régi telefonról. Már nem foglalkozok egy ideig ezzel. Majd valamikor talán megpróbálom visszazárni a MiFlash progival.
-
Lajbymester
tag
válasz Namelesske #2782 üzenetére
Értem. Hát elég pénzéhes dolog, mit ne mondjak. De nem meglepő.
Olyat is olvastam, hogy valakinek egy sima OTA update-től vágta haza a telefonját (nyitott BL mellett). Most már lehet jobb lenne, ha visszazárnám a bootloadert. Vagy hagyjam inkább így ahogy van? -
Lajbymester
tag
válasz Namelesske #2780 üzenetére
Így van. Csak tudnám minek csinálja ezt a Xiaomi. Mi haszna van ebből?
-
Lajbymester
tag
válasz LuckyDevil68 #2776 üzenetére
Azért kellene, hogy az összes alkalmazást minden adatával át tudjak tenni a régi telefonról, mert úgy kényelmesebb lett volna. Meg minden eddigi telefonom rootolva volt az első naptól kezdve, szóval miért ne. Szó sincs android 10-ről. Majd küldi az OTA ha kedve van, úgy vagyok vele, a 9 is teljesen jó.
De ha ennyi kockázat van egy rootban... közben nézegettem xda-n, csomó féle leírás van, nekem egyik sem egyértelmű annyira hogy bele merjek vágni.
Elvileg le kell tölteni azt a rom verziót ami most is fent van, abból egy paranccsal felflashelni a vbmeta.img-t egy kapcsolóval ami az AVB-t kikapcsolja, majd utána mehet a TWRP. De annyi féle leírást látok, hogy mindegyik egy kicsit máshogy tálalja az egészet. Valakinek meg a Magisk update-től brickelődött...
Ha valaki aki már ezt végigcsinálta, akkor megköszönném, hogy leírja a lépéseket, amiket csinált, vagy belinkelni az oldalt ami alapján csinálta.[ Szerkesztve ]
-
Lajbymester
tag
Na éppen hozzáfogtam volna a rootoláshoz Magisk útján, amihez úgy tudom TWRP szükséges. Viszont olvasgatom mindenhol, hogy ha nem csinálsz jól valamit, akkor hard brickelni lehet a telefont nagyon könnyen.
Valaki esetleg le tudná írni, hogy mire kell figyelni ez ellen, hogyan kell telepíteni a TWRP-t, Magiskot, hogy ne legyen belőle probléma? -
Lajbymester
tag
Elvileg holnap hozza a nyúl a nyitott bootloadert
-
Lajbymester
tag
válasz twollah1976 #2663 üzenetére
Ez érdekes, mert nekem olyan 2-3 másodperc mire reagál a fényviszonyok változására.
-
Lajbymester
tag
Sziasztok. Nem tudom, hogy a következő dolgok ismertek-e már itt, ha igen akkor elnézést, de nincs most energiám és időm sem végigkeresni az egész topikot.
Az auto fényerő elég furcsán működik. A csúszkát magától is állítgatja a rendszer, emiatt gondolom úgy kéne működnie, hogy figyeli hogy adott fénymennyiség mellett mire állítom a csúszkát, és legközelebb ahhoz igazodik az autofényerő. Viszont mindig azt veszem észre, hogy túl sötét, mikor én már többször feljebb vettem, a szobában ugyanoda van lerakva, és a fényviszonyok nem változnak. Erre valami megoldás?
Az érintőpanel meg nagyon érzékeny. Sima használatnál nem feltűnő, de gépelés közben sokszor van, hogy azt hiszi hogy végighúzom az ujjam a billentyűzeten, közben meg nem ért hozzá a két leütés között az ujjam, csak elég közel volt a képernyőhöz. Szóval emiatt nagyon kell figyelnem hogy rendesen felemeljem az ujjamat két leütés között, ami miatt pl. ezt a szöveget is sokkal lassabban írtam le mint az előző telefonomon. Nem lehet valahogy kalibrálni, vagy beállítani ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Külpolitika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AutoCAD
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Bomba áron új, bontatlan, iPhone 15 kártya-független, apple világgaranciával
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Iphone 12 128 GB kártyafüggtlen
- OnePlus 12 16/512GB Új állapotban 12hó jótállás+Áfá-s számla!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest