- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiszolczi
csendes tag
Ha a gyári fotó appban alul a 0,6-os szorzót választom ki, akkor ultraszéles módra vált a kamera és így a gyújtótávolság 1,64 mm lesz. Szelfinél ez az érték 3,48 mm. Ilyenkor másik, kisebb méretű szenzorral készíti el a képet. Mint ahogy fent is befotóztad a Reno5 esetében. A nálam fent lévő GCam (BSG) is ajánl egyszeres és kétszeres nagyítást, de azt úgy oldja meg szoftveresen, hogy a kép felbontása ugyanúgy a legnagyobb felbontás marad (12,6 MP). Ezt a nagyítást használja a gyári app is. Valahol már olvastam róla, ez hogyan is működik, de már semmire sem emlékszem belőle.
-
tiszolczi
csendes tag
A fókusztávolság (egyébként gyújtótávolság) értéke szerintem nem hibás. A főkamera esetében a képérzékelő szenzor mérete 1/1,56'', ezért a gyújtótávolságnak a crop factor miatt kicsit több, mint négyszeres szorzója van a full frame mérethet képest. Így az ekvivalens gyújtótávolság kb. 24 mm-re jön ki.
-
tiszolczi
csendes tag
válasz aprokaroka87 #594 üzenetére
Szétnéztem, de sajna nincs kéznél OTG kábel, így nem tudom kipróbálni nálam hogyan működik. Vagy egyáltalán. Esetleg tennék még egy próbát a Fejlesztői módban, alapértelmezett értékre állítani a fájl másolást, hátha az segít. Bár ha eddig nem kellett buherálni, akkor lehet nem ez a gondja. Ha lesz kábelem, kipróbálom, beszámolok.
-
tiszolczi
csendes tag
válasz aprokaroka87 #592 üzenetére
Huhh, ezt most nem értem. Csak arra gondoltam, hogy frissítés után bugos vagy finnyás lett a gyári fájlkezelő, és egy szintén faék egyszerű Google Files vagy egy szofisztikált Total Commander megeszi a pendriveot. Mert más eszközökön simán csatlakozik. Aztán lehet javítják a hibát, vagy marad egy külső app.
-
tiszolczi
csendes tag
válasz aprokaroka87 #590 üzenetére
Tipp: bármilyen másik fájlkezelő használata?
Bocs, nem szoktam külső meghajtókat telefonhoz csatlakoztatni. -
tiszolczi
csendes tag
Ha esetleg más fórumtársakat is érdekel, a legfrissebb BSG-féle Gcam elég jól teszi a dolgát. Az előző verziók config-gal is csak részben működtek, viszont ez a változat külön config nélkül is szinte hibátlan. Egyedül talán a nagyítás váltó bohóckodik, de ez már nem olyan vészes hiányosság.
MGC_8.9.097_A11_V5
(Remélem működik a link.) Az MGC végű .apk van fent nálam.
Szerintem érdemes kipróbálni, ha nem is a gyári helyett, de mellette jó fotókat lehet vele lőni. Night Sight, Top shot plusz funkciók a gyárihoz képest, és a fotók kevésbé túlexponáltak és színezettek ezzel fotózva. A hátsó lencsék közül viszont csak a főkamerát lehet vele használni.
Have fun! -
tiszolczi
csendes tag
válasz Sanyi.mTs #400 üzenetére
Elnézést a pontatlan infóért és a kellemetlenségért. Fórumokon megnéztem, és sem a Realme UI sem az OxygenOS újabb változataiban nincs ilyen opció. Ha nagyon nem békülsz ki vele, akkor félmegoldások jöhetnek számításba.
Valamilyen másik gyári feloldási mód (ujjlenyomat, számok, betűk, arc), bár ujjlenyomat esetében is néha kér mintát a feloldáshoz. Viszont az AOD beállítások között van egy Custom patterns funkció, ahol bármilyen tetszőleges mintát be lehet állítani. (Bocs, angol nyelven használom a telót, gondolom egyedi minta, vagy valami hasonló lehet magyarul - Háttérkép és stílus/AOD/kicsi példa képek, második sor közepén).
Hosszú esték kitartó programja lehet Google Áruházból letöltött külső AOD vagy lockscreen app, vagy olyan launcher telepítése, aminek van záró képernyő funkciója. A jobb appok mind fizetősek, így nincsenek reklámok, de ezek teljes verzióját néhány napig ingyenesen ki lehet próbálni. A többségük tesztelése pedig csúnya szavak egymás utáni hangos kimondását szokta kiváltani. -
tiszolczi
csendes tag
válasz Sanyi.mTs #390 üzenetére
- több gmail fiókot használok. Hol lehet beállítani a telefon névjegyében, hogy melyik fiókot használja?
Több fiók használata esetén Contacts/Névjegyzék megnyitása, jobb felső sarokban a szimpatikus mosolygós fiatalember profilképét, vagy ha nincs profilkép beállítva akkor a monogramot kell kiválasztani, és az új ablakban egymás alatt ott lesz a többi, a már beállított fiók is. Módosítás után az aktuális fiók kontaktjait listázza.A feloldó minta elrejtésének módjára már nem emlékszem pontosan. Lehet nem is ezen a telón láttam utoljára. Most nem szerettem volna a próba kedvéért újat beállítani, de mintha úgy rémlene, hogy a minta beállítása után lehet olyan opciót választani, hogy rajzolgatás közben az ne legyen látható. Erős tipp, mint az Inter-Juve. Bocs.
-
tiszolczi
csendes tag
A Truecaller-t elég sokan dicsérik és használják. Még régebben én is kipróbáltam, nem rossz. Úgy emlékszem az ingyenes verzióban hirdetések is vannak. A Google telefon és kontakt jól be van betonozva a rendszerbe, de utána vissza lehet állítani alapértelmezettnek. A másik app törlésével biztos.
-
tiszolczi
csendes tag
-
tiszolczi
csendes tag
Kamerával szerintem sincs (és nem is volt) gond. Sőt, az utolsó néhány teló közül ez az egyetlen amin nem görcsölök gcam apk-k telepítgetésével.
Viszont 4.0-ra frissítés után érzésre mintha jobban merülne. Hogy ez most a rendszer vagy valami külső alkalmazás miatt van, azt nem tudom. Van töltő, feltöltöm. -
tiszolczi
csendes tag
válasz n.karoly #346 üzenetére
Nálam akkor volt ilyen, amikor a töltőkábel valamelyik vége nem csatlakozott rendesen. A teló végén okozhatja, hogy por ment a csatlakozóba, vagy kicsit eltart a tok. Gondolom a tok ugyanaz, a telefon pedig pittyeg. Ezért sűrített levegő, fogpiszkáló, próba másik kábellel, vagy töltőfejjel. Csatlakozó kopása ennyi idő után szerintem még kizárt.
-
tiszolczi
csendes tag
Micsoda forgalom újévkor!
Sebességben én nem vettem észre különbséget. Játékra nem használom, az alkalmazások pöccre, talán ami fura volt, amíg mindkettőt használtam, hogy a One UI ablakkezelése azért egy fokkal finomabb.
Zenehallgatásra a Poweramp EQ-t használom már néhány éve. Egy vadászgép műszerfala lehet egyszerűbb, mint amennyi beállítás ebben a programban van. A lényeg a soksávos EQ, ami nem nyúl bele a hangerőbe, és egy DVC nevű funkció, ami megnöveli a dinamikát. Na ez a progi nem kapcsolódik a deezer-hez, így nem tudom használni. Már Samu-n is kellett hozzá ADB, megadtam amit kért, de a következő újraindításnál már nem volt jó. A másik tapasztalat pedig egy USB-s DAC/AMP párosítás volt. Egy ilyen párezres vacak USB-C - kisjack átalakító, csak van benne néhány chip, ami jót tesz a fülnek. A teló viszont nem ismerte fel. Rendeltem most egy nagyobb nevű cég hasonló eszközét, remélem barátok lesznek. Még régebben olvastam, hogy MTK prociknál lehetnek anomáliák, de az is lehet csak én vagyok béna. Egyébként analógban és BT-n is jó minőségű jelet ad le, így nekem oké. -
tiszolczi
csendes tag
A52s-ről váltottam, nagyjából egy kategória, viszont a Realme nekem jobban bejön. Na jó, nincs IP védelem, viszont kevesebb Samu korlát, akku, GPS, térerő erősebb, és talán fotózás terén is egy fokkal jobb. Viszont nincs Bixby Routines amire majd kell keresni valami megoldást. És hát ugye MTK, ami zenehallgatás függvényében nem elhanyagolható. Szerény vélemény, szekértáborokba nem szeretnék beállni.
-
tiszolczi
csendes tag
Tettem egy próbát, nekem lefelé húzással elutasít. Google Asszisztens nincs esetleg aktiválva? Az is bekavarhat, a híváskezelést is át tudja venni. Még mielőtt másik tárcsázót választanál, esetleg az ikonon hosszan nyom, app infó, jobb fent 3 pötty, és a frissítések eltávolítása. Nyilván utána újra le akarja tölteni a friss verziót, max azt nem telepíted.
-
tiszolczi
csendes tag
A Realme 4-et a 13-mal kapta meg a tavalyi csúcsmodell, így egy frissítésben jön mindkettő. Azt mondják jó, csak nekem nem akar megérkezni
Az Alphabet sajna abból él, hogy használja az adatainkat. Én nem szoktam korlátozni az alap Google appokat, de ez ugye szokás kérdése. A teló sima és szikár google tárcsázót használ, itt nincs piros és zöld gomb a hívások kezelésére. A hívás elutasítás azt hiszem a zöld bogyó lefelé húzásával lehetséges, viszont a ki/bekapcsoló gomb megnyomása is némítja a hívást. Nekem ez a megoldás, ha nem akarok a főnökkel beszélni. De bármilyen másik tárcsázót is fel lehet pattintani, ha ez nem lenne szimpatikus.
Az hogy hívás után feloldva marad a kijelző, esetleg valami BT eszköz (óra, füles, autó) is befolyásolhatja. Vagy a megbízható helyek, ha be van állítva. Egyébként nálam is jól működik ez a funkció. -
tiszolczi
csendes tag
Ahogyan novinyul fórumtárs is írta, ha kézzel utánaállít az ember, akkor egy idő után valamennyit megjegyez belőle. Közben megjelent a 13-as 4.0 UI (Indiában), esetleg érdemes megvárni, hátha a zsír új UI már nem lesz ilyen szigorú. Kicsit kényelmetlen valóban, de cserébe mindig lehet vele telefonálni, még ott is van térerő ahol eddig nem volt (irodaház liftje, ott senkinek sincs), nincs tele a háta kameralukkal, és akkor jönnek meg az értesítések (online fiókok, gmail, messenger) amikor elküldik őket. Villantani nem lehet vele, viszont pont úgy működik, amit egy telefontól elvár az ember. Csak hogy negatívat is írjak: a Poweramp EQ-t nem tudom folyamatos működésre bírni, pedig már az extra jogosultságokat is megkapta ADB-vel, és van néhány alkalmazás, aminek értesítései néma értesítésként jönnek meg, viszont nem így állítottam be őket. A folyamatos VPN kijelzés (még záróképernyőn is) pedig zavaró. Semmi sem tökéletes...
-
tiszolczi
csendes tag
"Ez kizárt dolog, mert nem tudom." Pontos választ nem tudok adni, mert csomó app-hoz hozzá van már rendelve az ujjlenyomat, és kikapcsolni csak ezért nem szeretném. Viszont ha a Smart Lock feloldva tartja a képernyőt (tehát nem kér mintát vagy ujjlenyomatot) akkor is megjelennek az értesítési ikonok. Hab a tortán, hogy új értesítés esetén be lehet állítani a képernyő kivilágítást is.
-
tiszolczi
csendes tag
Hát az S széria azért másik liga. Még az S21FE is 2 kiló körül kezdődik. A One UI után a közel tiszta android elég fapad, viszont a hardver megbízható. Mindig feloldó ujjlenyomat, gyors wifi, erős térerő, tűpontos GPS (1,5-2 méter között méri a pozíciót, nem is értem), az NFC tényleg érintésmentes, sosem old fel zsebben, bika akksi, és hozzá gyors töltés. És adnak hozzá töltőt, ami Samunál már nem divat, tok a dobozban, fólia pedig kapásból rajta. Valamelyik üzletben próbáld ki, egyáltalán kézre áll-e. Eszembe nem jutott volna Realme-t venni, de egyszer megnéztem, és nagyon bejött. OP Nord 2T-t ütött ki. Az automata fényerő viszont sötétben elég gatya, és az AOD értesítési ikonjai ha kisebbek lennének, akkor már nem is látszanának. Nálam ennyi a hibalista. Játékra nem használom, fotózni géppel szoktam, de amúgy a főkamera elég tisztességes. Ilyen tapasztalatokról lehet más bővebben tud beszámolni. Jó keresgélést!
-
tiszolczi
csendes tag
A DevCheck app szerint Sensortek STK32600 közelségérzékelő van benne. Bármit is jelentsen ez Nálam sűrűbben jönnek-mennek a telefonok, és pont egy Samsung A52s-t cseréltem le, aminek többek között a közelségérzékelője volt az egyik hibája. Felsőbb kategóriában lehet jobbak vannak Samunál is. A Realmeben viszont hiba nélkül működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- Gyúrósok ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bestbuy játékok
- Politika
- Milyen processzort vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független 2025.07.30 Apple jótállás
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3978
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával