- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib #752 üzenetére
Ha egyszer mégis bevezetik, most buktál 0.25*0.25-öt, vagy közösségire nem lenne érvényes?..
Komolyra fordítva, a súlyozáson lehetne némiképp változtatni, talán a szakmai besorolással szigorúbbak lehetnének, a sima hírtopikok, játéktopikok, stb pl. közösséginek számíthatnának.
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib #749 üzenetére
Hadd verjem be az utolsó szöget ennek az ötletnek a koporsójába:
Ha azért teszem off-ba a hsz-em, mert nem a céltopikba írtam, attól még lehet ugyanolyan "szakmai" (jelentsen ez bármit), mivel a céltopikban annak számítana, vagyis ugyanott tartunk, miszerint az off is tartalmazhat hasznos dolgokat. Ráadásul az ilyen off vitáknál sincs minden off-ban, legalábbis az eleje nem mindig, azokat meg ugyanúgy elengednéd?
-
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib #746 üzenetére
De ez is további problémákat vetne föl:
- ha valaki rangra vadászik, az még annyit sem fogja az off-ot használni, mint azelőtt, ez a fórumra nézve nem jó...
- aki nem ismeri a rangszámítás módját, de használja az offot, esetleg indokolatlanul, az hátrányba kerülhet emiatt -
EmberXY
veterán
válasz
somogyib #743 üzenetére
A hsz-ek értékénél nem a rangrendszer szerintire gondoltam,- az egyértelmű, kár lenne ragozni -, hanem pont arra az értékre, amit a fórumozók számára képvisel. Egy off hsz is tartalmazhat mások számára (vagy a témához kapcsolódóan) hasznos tartalmat, még akkor is, ha túlnyomó részt nem a témához kapcsolódik, mégis leértékelnéd.
Ezzel szemben pl. egy hírhez/teszthez/játékhoz/telefonhoz/stb írt, közhelyekkel teli, full ontopiknak számító vélemény pedig lehet teljesen közömbös, hiába számít teljes értékű szakmai hsz-nek.
De ugyanúgy van különbség akkor is, ha pl. valaki megválaszol egy segítségkérő hsz-t, ezzel segítve, vagy csak hozzászól valamihez, de ezzel nem tesz hozzá semmit. A kapott pontérték ugyanaz, de érezzük, hogy a valódi érték nem. Ezért szerintem teljesen lehetetlen igazságos rendszert kialakítani, szvsz a jelenlegi rendszer sem a minőséget méri, hanem az aktivitást. -
EmberXY
veterán
válasz
somogyib #739 üzenetére
Ez egy képlékeny talaj, a hsz-ek "értéke" erősen szubjektív, kismillió helyen bele lehetne kötni ebbe a megközelítésbe, én most csak egyet emelnék ki: ha úgy írok offot, hogy nem rakom off-ba, és szerintem kapcsolódik a témához, de szerinted nem, akkor azt hogyan számolja a rendszer?
-
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged