Új hozzászólás Aktív témák
-
szombi
tag
Régi téma, de épp most futottam bele egy DDR3-as példányba (6670). Az a büdös helyzet hogy az ati/amd számozásokkal hadilábon állok, mintha csak direkt csinálnák. Nem hiszem hogy a gddr5 annyira drága lenne, futott már 4550 és társai is ddr5-el, 64 biten. Itt arról van szó hogy a gyártók szeretnek diszkont kártyát kiadni aminél az árcímke kedvezőbb lehet, még akkor is ha az önköltsége egy és ugyanaz, vagy megkockáztatom: nagyobb is lehet. Az ati itt igazi cinkostárs, direkt nyitva hagyta az opciót ddr3-ra. Azért a cikket illett volna javítani.
-
Cancer
senior tag
Sziasztok.
Egy eladó darabot keresnék 1 GB GDDR5 memóriával.
-
svarhalmi
csendes tag
jó kis cucc
-
boff
senior tag
válasz
AMD Power #170 üzenetére
Én gianitól 18,990-ért most vettem eggyet de gddr5-ös verziót és teljesen megvagyok vele elégedve. Igaz nekem régi gagyi monitorom van (Acer AL1511) és gőzöm nincs róla milyen lehet HD vagy fullHD felbontáson gépezni vagy játszani de erre a 1024-es felbontásra totálisan teljesen jó - minden játék maxon megy és 5-ből 3 max fps-el, legalábbis, ha korlátozva van akkor folyamatosan a korlátozott értéken van.
-
AMD Power
titán
Érdemes ma már megvenni?
-
tigerjoco
tag
válasz
tigerjoco #167 üzenetére
Egy win7 alatt is futó memóriatesztet csináltam, másfél órán keresztül, semmilyen hibát nem adott ki. Szedtem le egy video memory stress test nevezetű programot és pár perc alatt ilyen hibákat adott ki:
Error at [3F496000]: must be FFFF, but found F79E (bits: 0000100001100001)
Error at [3F496002]: must be FFFF, but found F79E (bits: 0000100001100001)
Error at [3F496004]: must be FFFF, but found F79E (bits: 0000100001100001)
Error at [3F496006]: must be FFFF, but found F79E (bits: 0000100001100001)
Mondjuk pár perc után kinyomtam, de még van pár ilyen hibasor, csak nem akartam ide kimásolni az összeset.Mi lehet a hiba? -
tigerjoco
tag
Helló!
Egy olyan problémám lenne, hogy néha ha filmet nézek vagy ha neten böngészek bekékhalálozik a rendszer, full új rendszeren is megmarad a probléma. Nem tudom mi lehet a hiba, de én vidikarira gondolok. Amúgy egy új 6670-es kártya. Előre is köszönöm a segítséget! -
Sofian
őstag
Én sokat vaciláltam, hogy megvegyem-e, de nálam a legfőbb szempont az UVD 3-volt...
Ez sem elhanyagolható szempont... főleg hogyha casual gamer, vagy nem gamer konfigról beszélünk..
-
Rüszmő
csendes tag
Sziasztok,
Igazából én nem vagyok játékos, csak nagyon ritkán játszom(Fallout 3, Stalker, Neverwinter nights 2 de nem zavar, hogy nem full grafikával és a felbontás is csak 1440x900) és bedöglött a jó öreg 8600GT-m. A helyett néztem ki ezt. Egy Gigabyte P35-DS3 alaplapban, egy Core2Duo E6750-es(3,2GHz-re húzva), 4GB DDR2-800 RAM mellé lenne egy 350-es Chieftec táppal. Ezen a tápon nincs 6 tűs kiegészítő csatlakozó, tápot is pedig már nem akarok cserélni. Ami fontos nekem a fogyasztás/teljesítmény arány és hogy ne legyen túl hangos sem. Ajánljátok ezt ilyen célra, vagy esetleg helyette mást? Photoshop-ozni szoktam még sűrűn(opengl hardveres gyorsítás szempontjából) illetve konvertálgatni audio-t és videot(de ezek ugye nem játszanak ebből a szempontból).
Köszönöm a segítőkész válaszokat!
-
hyperspace
őstag
sziasztok.
betettem a gépembe egy sapphire 6670-et, telepítettem a legújabb drivert, előtte azt, amit adtak hozzá, és mindkettőnél az a probléma, hogy kiírja a naplóban, hogy nem lett telepítve az ATI videokártya illesztőprogram és a HDMI/DP audio illesztőprogram. ennek ellenére 3D játék megy rajta. származik nekem hátrányom ezekből a hibákból?
-
Dracula
őstag
Hello!
Most kell összeraknom egy nem gamer gépet, kb. 200e-ből. Játékok nem leszek, max. régebbi Heroes, de amúgy net, film mozi. De azért nő a gyerek meg néha a papa is talán játszana, ezért nem sima integrált VGA-ra gondoltam. Szerintetek ez a kártya 23 körül jó?
Fontos a fogyasztás, a hang is. Ha ez még ebben nem jó (ahogy a teszt írta), akkor mi?
FM1 AMD-s gép lenne vsz. DDR3 rammal....
Köszi!
Üdv! -
Lechero1st
tag
Köszönöm a tesztet a ph-nak
tetszett nagyon, de mondjuk én nvidia párti vagyok, de azért mindig megtekintem a ati karik hogy szuperálnak
-
Razor1
aktív tag
én benevezek az 512-es változatra, [itt] most 18k, ráadásul június végéig van egy akció, ha online fizeted mastercard kártyával, kapsz 2k kedvezményt. 16ezerért szerintem már elég jó vétel. 1280x1024 a max felbontásom, nem is tervezek monitorcserét, erre bőven elég kell legyen, pláne egy 8600gt után.
-
-
Régebben benne volt (“Enable 10-bit pixel format support”), most nem tudom, nincs előttem most AMD-s gép.
Viszont a másik felére: igen, a különbség látványos lehet adott esetben. A 8 bit ugye annyit tesz, hogy az RGB minden csatornája 8 biten tárolódik, vagyis 255 szintje lehet a színértéknek. Ez tulajdonképpen megfelel a 24 bites színnek, ami tulajdonképpen a TrueColor.
10 bitnél az a két extra bit négyszer annyi szintet eredményez csatornánként, ami nem kevés mozgástér és látható maradhat a különbség akkor is, ha a kimenet végül 8 bit lesz kódolás után. Hasonló a helyzet, mint a hangnál a 24 bit és a 16 bit dilemmája. Ha feldolgozásnál használod, minél nagyobb, ha meg már kész az anyag, lehet az alacsonyabb bitmélységen is tárolni.
-
csomi8
csendes tag
stevve: Valamelyik topikon (talán a HD filmek lejátszásának módjai) olvastam, hogy te a Catalyst-ban be tudod pipálni, hogy "enable 10 bit". Ezt hol találom? Javít valamicskét is a látványon? Természetesen Display Port a csatlakozás.
-
válasz
Bogyó bá' #134 üzenetére
Ez mindennel így van. ez a marketing egyik pillére: "kicsit még rádobok és lesz egy ütősebb, jobb, szebb, gyorsabb, nagyobb, stb..."
Amúgy én tökéletesen meg voltam elégedve a 4670-nel. Kevesebbet fogyasztott jóval, mint a 4830 és nem melegedett, erőben meg nem volt szükségem jobbra. Én úgy vásárolok, hogy megnézem, mire van szükségem - és persze keretem.
Ennél is hasonló a helyzet. Most 5670-em van, így nem is cserélek, de ha nagyon úgy állna a helyzet, a 6670-nél egyelőre nincs szükségem jobbra, fogyasztásban és hőmérsékletben pedig kiváló. (ár/értéket nézzen az, aki játszik, nekem a 6 fps/forint lényegtelen adat, nem hasznos információ
)
M@cika:
Nem értelek. HA elég erősek lesznek, akkor talán idővel ezek eltűnnek, de egyfelől ma ma van, másfelől ennél azért gyengébbnek ígérkezik az APU-s megoldás egyelőre. szóval jó ez nekem és még sok más embernek. Csak tovább tudom ismételni magam: nem csak játékok léteznek és nem csak azok lehetnek mérvadóak. -
M@cika
őstag
Ha kijönnek az AMD új APU-s cuccai, akkor az ilyen kártyák alighanem megszűnnek majd.
Bár most se túl jók már, de nyilván felmérték, hogy még eladhatók, különben aligha dobják piacra. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Bogyó bá' #134 üzenetére
Elnézést, de nem értem, hogy miért is kerül ugyanannyiba...?
-----------------
Asus 6670 1024Mb - 21150Ft
VTX3D 5770 1024MB - 27110FtNekem a 7 illetve 6 ezres különbözet nem azt jelzi, hogy ugyanannyi, lévén az a kártya árának (6670) több mint harmada.
-
csongi
veterán
Lehetne a VAG teszteket úgy megcsinálni, főleg a közép kategóriától lefele, hogy ha nem is minden tesztet, de egyet-egyet CF-be vagy SLI-ben is lemérni? Mert lehet hogy pillanatnyilag nem jó ár érték arányú, de ha mondjuk az ára 17-18K lenne akkor 2 kártyás megoldásnál már lehet jó vétel.Vagy be lehet saccolni később mikor olcsóbb lesz akkor megéri e mellé venni még egyet vagy sem. Persze csak akkor ha láthatjuk hogy viszonyul az egykártyás társaihoz.Sajna nagyon kevés a kétkártyás teszt, és így egy füst alatt le lehetne zavarni.
-
andras87
tag
Az a kódneve hogy "törökök"? LOL.
-
zsoltyyy
senior tag
Szerintem az árat még most nem kell ennyire szigorúan venni. Szép lassan be fog az állni...
-
zsoltyyy
senior tag
válasz
Bogyó bá' #134 üzenetére
Húú 4830... Mi f@sza kártya az... Régi gépembe (amit már eladtam) azt vettem.
Minden ment rajta fullon... Sajnáltam odaadni.Gyáááá 4670.... Kb 9600gt jut róla eszembe...
Mindenhol azt tolják. 4850, gts250 között gondolkoztam, erre a boltos elkezd nekem ódákat zengeni a 4670-ről... Aszongya 28000Ft.Azt hittem ott fosom össze magam. Fél éve 28000ért..
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem az a bajom ezzel a kártyával, hogy nincs célközönsége, hanem az, hogy az ára miatt egyszerűen nem érdemes megvenni. Jelenleg majdnem ugyanannyiba kerül, mint egy olcsóbb 5770. Az pedig még ma is elég sok mindenre több mint kielégítő.
Ugyanez volt a helyzet hajdanán a 4670-nel. Először én is azt nézegettem (kb. 2-2,5 éve), akkor 20-22 ezer Ft volt mindenütt. Végül 23 ezerért egy Sapphire 4830-at vettem, ami "némiképpen" erősebb kártya volt. -
zsoltyyy
senior tag
Annyiért nem adom el.
Inkább porosodjon a polcon.
Egyébként meg úgyse játszok sokat... Viszont, ha kedvem tartja az új játékokat is fullhd-ban viszi, tehát nincs rá panaszom.Ja ha meg úgy nézed, hogy a mostani gépem (profilomban) fél éve vettem (tettem össze) és 25k-ból jött ki (monitor nélkül), akkor a 4850 nem is olyan rossz...
-
Chaser
legenda
válasz
zsoltyyy #131 üzenetére
5830 megaakciósan' most van 25k-ért, persze elkapkodják gyorsan. 5850 meg 32 körül szokott lenni, de azt mostanában nem láttam. Viszont a 4850-eknek már nincs ára, 10k alatt is láttam fenn, de jellemzően 12-13k-ért mennek max...már aki el is akarja adni annyiért árulja.
-
azbest
félisten
válasz
effendi2 #127 üzenetére
Az 512MB-os tényleg 18 körül van, valsz elég is sokmindenre... az 1GB-os inkább 23 körül van.
(#124) stevve: crysis wars-t játszottam vele 1080p-ben, egészen jól ment komolyabb minőségű beállításokkal... csak azért vettem vissza alacsonyra, mert a sok effekt miatt rosszabbul játszottam, nem láttam olyan jól a történéseket
-
fasirTTT
őstag
bírom ezeket a kocsik külsejére hajazó vga-kat
. most tényleg, valaki nézegeti a házába a VGAt?
-
effendi2
tag
Ezeket az árakat nemtom honnan vették. Bruttó 18e környékén lehet kapni kiskerben 6670-et, GTS 450-et meg 21e-ért...
-
Kassadin
addikt
Ez teljesen megszokott, hogy az ilyen "szintű" nvidia kártyák ennyit esznek?
-
válasz
Bogyó bá' #117 üzenetére
A Crysis 2 szépen nézett ki a HD5670-en is, annak ellenére, hogy nem 1680-ban játszottam, de például egy focis menedzserjáték vagy egy Halo vagy hasonlók nem igényelnek nagy fogyasztású izomkártyát. Így alacsony a fogyasztás is és mégsem kell képregényben játszani egy IGP-el.
Attól, hogy te nem látod a helyét, igencsak népszerű ez a kategória a vásárlók tömegénél. Nem hiába jönnek ide is újabb kártyák.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Csapoati #119 üzenetére
Bőven el lehet játszadozni egy ilyesmi vga-val, nekem a sima 400 SP-s van a másik gépbe, 1440x900-on megy a 19-es monitor, és eddig még nem volt olyan játék, amivel ne lehetett volna lazán játszani vele. Egy 2xaa-t szinte mindenhol elbír, normal - high beállításokat lehet úgy variálni, hogy meglegyen a 30-40 fps, még az új játékokban is.
-
callmeakos
veterán
Kár hogy még nem jött DX11 támogatás a Crysis 2-re. Jobban megizzasztotta volna az biztos mint a Warhead....
-
zsoltyyy
senior tag
Na ugy latom megmarad meg a "jo oreg" passziv 4850.
Koszonom a tesztet. -
Csapoati
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #117 üzenetére
Nem mindenki játszik 1680-ban... Ráadásul én a szélesvásznat nem is szeretem játékoknál (próbáltam, mielőtt jönne a replika
). 1280-ban meg nekem tökéletesen elég a 6670 (512 megás is!), egyedül az árnyékokat szoktam levenni mediumra már csak megszokásból is, mert tudom, hogy zabálja az erőforrást, és annyira sokat nem dob a látványon. Így például a Shift 2 maxon, szűrőkkel, shadows mediumon, tökéletesen fut a fenti VGA-val és egy Phenom II-vel 3 maggal aktiválva (szinte sosem esik 30 fps alá, de inkább a 40-es tartományban mozog). Dirt 3 is tökéletes, pedig ott még az árnyékokat is meghagytam - átlag 35 fps, kell ennél több? Ha nem lesz elég a kakaó, majd húzom még kicsit a kártyát, 10-15% simán benne van, aztán legfeljebb majd lecserélem. Sokat nem bukok rajta, mert 18k volt újonnan.
#71 Ollie: Igazad van, jogos.
-
-
-
Chaser
legenda
Jah
bogyo112: Ez azért így nagyon nem igaz
Mi van ha vkinek csak 1-2 játék kell, de igp nem elég hozzá? Az adott gameknek meg elég egy 5770-nél kisebb vga is bőven? Még 86gt/26xt-vel is el lehet bohóckodni, nem mindenkinek van ám fHD monitorja meg ideje játszani. Újak közül 14k-ért kapni újan ddr5-ös 5570-et, teljesen korrekt kártya, 1-2 game még fHD-ban is elmegy rajta mostaniak közül némi kompromisszummal. A legerősebb igp sincs a közelében se. Mondjuk úgy játékbuziknak "kötelező" min 5770, vagy azoknak akik ritkán játszanak de akkor megadják a módját...és nem feltétlen cél a fHD. Efölötti kategóriában meg az ínyencek vannak
szerk: Nekem tellene 6870-re quad procival, ssd-vel..de mi a fenének?
Sokkal értelmesebb dolgokra el tudom azt a pénzt költeni. Kipróbálok 1 játékot max 10-20 percre köt már csak le..most is vettem egy 5770-et még át se vettem de már árulom
...egy 95gt-t is vettem meg egy 5570 ddr3-at, valamelyiket a 2 közül talán megtartom, hogy igp-nél azért erősebb vga-m legyen amíg itt a desktop..1ébiránt a notiban levő hd4250 is 95%-ban elég nekem, meg sok más emberkének is.
-
Bogyó bá'
nagyúr
5770-nél gyöngébb kártyát megvenni minek? Ha nem játszik, AutoCadezik valaki, akkor a prociba vagy alaplapra integrált megoldások is elegek, fölösleges ennyi pénzt kidobni érte. Játékra meg kb. alkalmatlan.
-
T_Stark
őstag
5750-ben 720 sp van
Dexar007:
Szerintem semmivel, legalábbis biztos nem sokkal. Nagyjából egy szint lehet teljesítményben, de ez kevesebbet eszik, kisebb, és modernebb.
Abból gondolom hogy nekem 5670 van, meg volt 9800GT is, (ami ugyan az mint a 8800GT) és nincs köztük hű de nagy különbség, az a +80sp és a magasabb órajel kb pont kiegyenlíti, vagy egy nagyon kicsit megelőzi. -
Dexar007
veterán
Ez mennyivel gyorsabb egy 8800GT-nél?
(komoly választ pls
-
Alister71
nagyúr
válasz
FireKeeper #105 üzenetére
Én pont azt akartam, két ilyet CF-ben, de csak 1 volt a boltban. A másikat rendelni kellett volna. Hazavittem, tesztelgettem, de végül meggondoltam magam, egy kollégám átvette 2 nap múlva, ugyanannyiért amennyiért vettem, és végül 6850-est rendeltem. Vantage, amúgy tényleg nagyon jól megy, kicsit húzva bőven hozza az alap 5750-est. Egy 19-es monitorhoz, egy átlagos 2 magos procival elég bőven.
Chaser: igen a netes rendelésre gondoltam.
-
-
Davidof92
senior tag
Végre lemaradt a hátáról a memória. Bár ennyiért tényleg kicsit drága.
-
MZperX75
addikt
Na engem ez a 24.000ft árcédula nem győzött,meg!
2hónapja eladtam a HD4870-1G -karimat,és HD4850-512-használtam mert kettő volt,na most ez beszart! tengnap pontosabban.
Így aktuális lett , ez a kari,de drága! Ennyiért 5750-et kapok szerintem ,de lehet 5770-is belefér.
5830-lenne best buy! 25.000ft -ért mert ez a max amit kiadnék érte...........
Na de majd meglátjuk , NV-talán most ,kihagynám...... -
Srodney
senior tag
jó teszt lett a végén pedig különösen tetszik a várható fejlemény...
-
MZperX75
addikt
6690-es kari nem létezik!
6790-es már igen...
De látom más is is megírta.
A másik kolegának aki az átnevezősdit írta!
pl:5970---6990
5850-6950
5870-6970 stb,ez nem átnevezősdi,hanem számozáscsúsztatás,mivel nem ugyanazok a gpu-kat tartalmazzák,itt
pontosítanék,mert ez fogalomzavar számomra!
Az átnevezősdi az 8800GT-9800GT-GT250 vagy valami hasonló,vagy ha már itt tartunk,akkor
5770-6770 az már az! -
Chaser
legenda
Én a helyükben tartanék a hőbörgéstől, mert az ő specüket olvasva, hozzám, mint végfelhasználóhoz csak ddr5-ös kártya kerülhet. Na most vagy semmit nem ér a specük -ekkora cégnél dicséretes az ilyen- és komolytalanságuk miatt a következő 50 évben hanyagolom is őket, vagy pedig a chipjeiket felvásárló gyártók a hunyók. Akárhogy nézem mind2 esetben sáros az amd, utóbbinál annyiban, hogy szemet huny a turpisság felett. Ti vagytok velük olyan viszonyban, hogy rákérdezzetek mi a hivatalos álláspont?
-
Oliverda
titán
Arra hogy pontosan milyen konkrét jogi kikötések vannak azt nem tudom, de a gyári specifikáció szerint a 6670 mellé GDDR5 kell. Mindenesetre láttunk már hasonló "furcsaságokat" a múltban. Azt pedig kétlem, hogy ezért az AMD majd nagyon hőbörögne. Ergo nem hiszem, hogy annyira szilárdan lefektették. Gyakorlatilag nekik csak az a fontos, hogy minél több GPU-t vegyenek meg a partnerek.
-
Chaser
legenda
Azzal nincs is baj, hogy van ddr5-ös 6570, épp azt akartam mondani az valszeg meg fogja érni az árát, ha hasonlóan jó árazást kap mint az 5570 ddr5.
Lord Vader: Azt meg v kifogod vagy nem kategória ha jól sejtem.
Oliverda: Kis cinikusság jelzett volna a szmájli. Hogy egyértelmű legyen: az amd mint chipgyártó kikötötte, hogy csak és kizárólag ddr5-öt lehet használni 6670-hez vagy sem? Első esetben szép pereknek néz elébe néhány gyártó, ha nem is itt, de máshol igen. Légy nyugodt, én már a szagáról is kiszúrom hogy ddr3 v 5
Georg17: Nekem is olyan van. De ezt a kártyát hanyagoltam, még jó h van használt piac, vettem egy 5770-et, 1-2 játék erejéig elég lesz utána eladom azt is.
-
Georg17
tag
Azért én kíváncsi lennék rá, hogy hányan használnak még rajtam kívül 1280x1024-es monitort. Szerintem nem kevesen.
Aki pedig ilyen kártyát vesz full HÁDÉ monitorhoz, az meg is érdemli.Nem egy cikk szólt már itt a PH-n is arról, hogy kiegyensúlyozott konfig a nyerő. Amibe nálam a monitor is bele tartozik. 1024x768-as monitorhoz sem vesz az ember 6990-es kártyát.
Ennyi erővel IGP-t is lehetne tesztelni fuill HD-n Crysis-szal. -
-
Alister71
nagyúr
A 640 sp-s VTX3D 5670-esétől (juniper) még most sincs jobb ebben a kategóriában. Ezeket is tönkreveri.
-
Chaser
legenda
"A memóriavezérlő 128 bites, melyhez csak GDDR5 szabványú memóriákat pakolhatnak a gyártók, így talán szerencsére már nem érhet minket kellemetlen meglepetés, ha nem vagyunk elég figyelmesek a vásárlásnál, ugyanis a HD 5670-ból GDDR3 és GDDR5 típusú chipekkel szerelt modellek is születtek. " Aha, és ezt a gyártók is tudják?
GB és asus biztos adott ki ddr3-as verziót, de gondolom már mondták többen is.
szerk: kisza25 Látom te se nyughatsz
-
Oliverda
titán
válasz
baraksumoron #68 üzenetére
Éljen a Gigabyte. Remélem nem adtál érte túl sok pénzt.
-
joshua7
veterán
-
franc0
őstag
Ez aztán friss teszt, én majd 2 hónapja használom
512MB-os változatot vettem 18500Ft-ért (Sapphire).
FullHD-ban hibátlaul megy egy X4 955 társaságában a League Of Legends, Portal 2 és NFS Hot Pursuit. Mást nem próbáltam, nem is érdekel.
Meg vagyok vele elégedve. Csendes, nem melegszik és alig eszik. -
alvaro
senior tag
Az az 5% nem 5% - a kártyák között sokkal több van, csak a gép többi része konstans közben. Ha kisebb a géped alatta, rögtön másképp fog kinézni az az 5%...
Én most ezt venném 5670 helyett, ha nem vettem volna azt az ősszel. Kábé ez a teteje annak, amit még bevesz a gyomrom fogyasztás-melegedésben, az ára meg annyira nevetségesen kicsi, hogy annak, hogy pár ezerrel többért vagy kevesebbért mit kapok, igazán semmi jelentősége. Ha nagy dögöt akarnék, vennék egy nagy dögöt.
-
KisTopi95
aktív tag
Nem rossz kari, kisebb dolgokra tökéletesen elég.
-
Silentfrog
veterán
Én egyre jobban gondolkozok használtba.
Ezt a teljesitményt megkapom sokszor kevesebb mint a feléért és még garancia is van rajta sokszor az aproban.
Jo a fogyasztás az valoban több a régi kártyáknak. -
azbest
félisten
válasz
Ricco_hun #75 üzenetére
Úgy látszik csak sikerült neki:
Gigabyte: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3832#spEgyébként az lehet a megoldás, hogy a 6570-es ugyanaz mint a 6670-es, csak alacsonyabb az órajele és ddr3 is hivatalosan támogatott -> de a chip ugyanaz, szóval 6670 is lehetséges ddr3-mal. [link]
-
azbest
félisten
Nekem bejött a Hd6670/1GB amelyre egy hd3650 ddr3 256MB-ról váltottam. Olvastam már akkor is, hogy gyorsabb nála a hasonló árú Hd5750. Viszont a gépem házába nem fér nagyobb kártya, valamint a nagyobb fogyasztás miatt már nem biztos hogy elég lett volna a 350W fsp (bár elég combos az
)...
A sapphire hd6670 pont akkora, mint a hd3650-em úgyhogy pontosan beleillik a helyére (bár főleg a hűtő miatt különböznek a változatok).
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Idézet a tesztből:
"A memóriavezérlő 128 bites, melyhez csak GDDR5 szabványú memóriákat pakolhatnak a gyártók, így talán szerencsére már nem érhet minket kellemetlen meglepetés..."Akkor hogy vehettél te gddr3-asat?
-
kisza25
félisten
válasz
sokkal kb20-30% ha nem több
-
Komplikato
veterán
válasz
Hát ugye elvileg ugyan azon órajelen vagy fele a memóriasebesség, én saccra 30% buktát mondanék.
-
jó kis teszt.
én kicsit nagyob teljesítményre számítottam. -
Komplikato
veterán
"A 4770-es kb ezzel a 6670-essel van egy szinten ..."
480 shaderrel ki van zárva, éppen még a HD4730 kártyám is jóval gyorsabb ennél. Tudom, hogy azért drága mert új és keveset fogyaszt, de NEM ér meg ennyit.
Ellenben az UVD3 az nem csak HD video gyorsítás okán lehet jó, hiszen ott van a feljavított webes és flash gyorsítás is.Viszont az 512MB még a fenti HD4730-at megfogja még kisfelbontásban is(!) maximum beállításoknál és AA-val, hiszen már nem a Q3 motor a menő.
-
blackydan
senior tag
Annyira nem rossz a kártya, hozza azt amit kell alacsonyabb felbontáson, de semmi többet nem nyújt. Amennyiben 1 gigás változat 20 alatt lesz megéri a dolgot, 20 felet picivel már tényleg a gts450 a nyerő.
-
baraksumoron
csendes tag
Ha gddr3 rammal szerelt gigabyte 6670 oc 1gb-os vidikártyát vettem mennyivel alacsonyabb a teljesítménye a gddr5-höz képest?
-
Össze tudom mérni, mindkettőt használtam.
Azoknál persze jól kijött, amik a 4670-nel a játszhatóság határán voltak. Nyilván a memóriák technológiai váltása sokat segített, de erről az újaknál nem nagyon lehet beszélni. Köszi az oldalt, nem ismertem eddig.
remusz911:
"mert ez a 6670-es úgy látom a 4850-esmnél is gyengébb"Persze, mivel a 4850 játékra készült, a 6670 viszont nem.
-
Remus389
veterán
jajh én az Ati radeon 4850-est használom, immár 3 éve
ki tudja még 1-2 évig lehet jó lesz, refhűtős, alapon halk, terhelve pedig füles
az pedig 4-5 évig kiszolgált, ami megérte, 1440-be mindent vitt eddig maxon(szinte)
úgyhogy én nem is követem a videókártyák fejlődését, nincs miért
majd jövőre benyögöm a fórumba, melyik éri meg és mennyivel jobb
mert ez a 6670-es úgy látom a 4850-esmnél is gyengébb
-
andras87
tag
Tudja valaki hogy hol lehet ez teljesítményben egy gts 250 - hez képest?
-
kisza25
félisten
azért HD4670 VS 5670 között azért volt különbség 320 vs 400 SP és ami a lényeg 2000 vs 4000Mhz memória, pl itt összetudod mérni ez mennyit jelent
-
ViZion
félisten
és Kiszának is:
köszönöm az infókat, 4770-em elég többnyire, BF3-tól tartok, de 1680×1050 a monitor, amit nem cserélek nagyobbra, szal. majd kiderül... max. karácsonyra újítok. Pedig a számok milyen szépek... már 6xxx és naponta újak, csak vegyük már meg, és holnap cseréljük is le.
-
kisza25
félisten
az szerintem 6790 nem 6690, de mindegy is
ViZion
GT220
GT240
GT430
GTS250
5670~15eFt
6670+5%~18,5eFt
5750=6750+20%~21,7eFt és 21,3eFt
GTS450
5770=6770+20% 25,5 és 25,1
5830~6790+15%25eFt és 31eFt
GTX460
GTX285
GTX465
6850+15%36eFt
5850+5% 41eFt
GTX470
6870+15%43eFt
5870+5%46eFt
na hol az a sör -
Ricco_hun
senior tag
"a HD 6670 tartalmazza az UVD 3 névre keresztelt dekódert, így kezeli a H.264/AVC, az MPEG-2/4, a VC-1, a DivX és az XviD videók gyorsítását akár Ultra HD, azaz 7680x4320 pixeles felbontásig"
Ez az UVD3 mennyit számít a hézköznapi használatban? Mert még a HD4670-em is gyorsította a blu-ray lejátszást, 7680x4320 felbontású kijelzőm meg nem nagyon van.
Mert, ha nem kell az UVD3, akkor inkább az átnevezett HD6750 UVD2.2-vel, de ugyanúgy hdmi1.4a csatival. És azért mégiscsak 15-20%-kal gyorsabb, ez szerintem megér +2k-t.
szerk: sőt, techpowerup-os tesztet nézve inkább 25-30% az.
-
Ezek a számok. Az előzőeknél sem volt nagyon lényeges teljesítménybeli előrelépés. A kategóriát tekintve viszont a 6670 kevesebbet is fogyaszt, közeledve ezzel az elődhöz. Az lehet, hogy teljesítményben nem teljesen követhető az analógia, de célját tekintve a 6670 áll az 5670 mellett. Szerintem legalábbis. (az átnevezésektől meg viszolygok)
-
zsirfecske
addikt
ha eddig passzív 3870-emet nem érte meg lecserélni passzív 5670-re, akkor gondolom ezt sem lesz érdemes. főleg hogy még nincs is silent belőle...
-
zoltanz
nagyúr
Kiváncsi lennék HD5570 DDR3 -as (39 W TDP) CrossfireX -ben, azmár mégis csak 2x400=800 sp, alacsonyabb felbontásban (esetleg MLAA -val, azt is a GPU számolja). Nem lehet rossz, pl már a Battleforge-ban ambient occlusion-t computer shaderekre cserélték (oda is kell sp).
-
kisza25
félisten
na ja,ha tudsz szerezni, mert igaz a VTX3D-nek volt egy ilyen szériája, de nem az összes, csak az 1GB-os és abból is csak az amelyiken van +tápcsati
MZsoltee: igazad van már utólag én is észrevettem, hogy nem helyes, csak már nem lehetett szerkeszteni, az adatok amúgy is csak hozzávetőlegesek fejből írtam a lényeg a sorrend és az, hogy látható legyen a hozzávetőleges különbség -
MZsoltee
veterán
Ez nem igazán helyes amit leírtál, vagy az egyik vagy a másik.
Vegyük az 5850-es példáját, ha a 6870-es 10%-kal gyorsabb nála akkor alul
185*1,1 nek kellene lennie, ami 203,5, feltéve, hogy az előtte lévő számolás igaz lenne...
5670=100%
6670=105%
5750=105*1,25= 131,25% (feltéve, hogy a 6670nél 25%kal gyorsabb)
.
..
...Átnevezősdi:
5970=>6990
5870=>6970
5850=>6950
5770=>6870
5750=>6850
.
..
...
Mondjuk a 6690-est nem egészen értem, de az is kellett... -
tálusz
tag
Egy 640sp-vel szerelt 5670 szvsz jobb alternatíva a 6670 helyett.
Kösz a tesztet! -
kisza25
félisten
kezdjük az elején:
kiadták 6850/70-et amik lassabbak, mint elődeik 5850/5870 itt csúszott el a számozás,
mert ezeknek a kártyáknak az utódja 6950/6970 lett a teljesen új arhitektúrával, tudsz követni
tulajdonképpen már nem lehet adni a számozásraátfogó tesztekkel lehet most csak megmutatni a VGA piacot, szerintem ezért is volt leírva a cikk elején, hogy nem sokára várható egy átfogóteszt
jelenlegi erősorrend a következő
5670
6670+5%
5750=6750+25%
5770=6770+20%
6690~5830+15%
6850+15%
5850+5%
6870+10%
5870+5%
a százalékok a sebesség különbségek az előtte eggyel lévő kártyához
megadhattam volna úgy is, hogy
5670 100%
6670 +105%
5750=6750+130%
5770=6770+150%
6690~5830+165%
6850+180%
5850+185%
6870+195%
5870+200%
ja és akkor ebbe még belevesszük NV agyonra átnevezett palettáját, hát ember legyen a talpán aki választani tud -
Sokan nem a helyén kezelitek ezt a kártyát és sorozatot. egyfelől a használt árakat hagyjuk ki a szórásból, másfelől ez a kártya egy erős multimédiásnak van szánva, vagyis a fogyasztás érdekesebb a játékok alatti teljesítménynél, így összehasonlítani egy 3x annyit fogyasztó 5830-cal badarság és felesleges.
Fog csökkenni valamennyit az ára, de annak idején a 4670 és az 5670 is ebben a sávban kezdte, szóval ez logikus. Teljesítményben lehetett volna kicsit nagyobb az előrelépés és fogyasztásban is lehetne talán még lejjebb menni, de az UVD és és a hybridCF jobban izgatja a kiszemelt felhasználói kört úgyis. A hűtés viszont kemény. nagy krízis idején is 50 fok alatt tartani jó dolog. Ezért is szeretem az 5670-et, az sem egy forrófejű fajta.
De ha nagyon össze akarjuk mérni, akkor az 5830 számára negatívum inkább, hogy már csak ennyiért megy.
kisza25:
Ezt nem értem. volt 5770, amit megtartottak, csak átnevezték, annak megvan az utód. 5670-nek akkor mi volna az utód, ha nem a 6670? -
kisza25
félisten
A teszt amúgy egy kicsit félre sikerült, mert a 6-os széria elcsúszott a számozással, tehát az 5670 utódja jelen esetben a 6770-lenne, de mivel ilyen VGA-t nem csináltak (nemes egyszerűséggel átnevezték 5770-et) ezért így ennek a tesztnek csak annyi értelme van, hogy megmutatta HD5670-ről nem érdemes 6670-re váltani, az ára nagyon nem stimmel olyan 15eFt nak kellene lennie
csibor: ~20k környékén van 5750 azt vegyél a kölöknek az több mint 1,5x ilyen gyors és a fogyasztása sem eget verő -
htibi20
csendes tag
Grat a teszthez!
Ilyen áron azért sokkal jobbakat is lehet kapni bár kinézetre nem rossz
-
ViZion
félisten
Tudom, hogy korosak, és már nem trendi, de pl. 4770-el vagy 4850-el is össze lehetne vetni?
Nem nagyon tudom, hogy ezek az újak most hol állnak... ez a 6xxx széria nekem nem tiszta, mondjuk nem is keresgéltem még igazán... -
--HARDCORE--
senior tag
elenyésző apró ékezet hiba a 3. lapon
"aki végül majd ilyen kártyá mellett tenné le voksát" -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nem dobtam tőle hátast, de erre lehetett számítani. Annyival nem jobb az 5670 él hogy most megérje lecserélni.
(full Hd-ban szűrők nélkül, néhol 2-4 szeres szűrőkkel játszok, játéktól függően egy 512 es 5670 el. Kellemes csalódás volt az a kártya) -
csibor
addikt
Gondban vagyok, erre a kártyára várok, 1280X1024-re bőven elég lenne a gyereknek kis fogyasztás mellet. Viszont 22" monitort nézegetek 1680X1050 felbontással, oda meg inkább használt 5750 kéne kicsit nagyobb fogyasztással
-
osztraksajt
őstag
Na, az 5670 egyenlőre marad a gépemben akkor amíg Lianora nem mozdulok. Bár most még értelmes áron meg lehetne szabadulni tőle.
A hűtő felfogatás ugyanaz mint az eddigieknek? Az accelero S2-t nem szívesen cserélném ha mégis kerülne egy ilyen kártya.
-
O_L_I
őstag
Én arra lennék NAGYON kíváncsi, hogy egy Llano 6550D-vel karöltve mit tudna mutatni a 6670.
-
xAttilax
őstag
nem rossz, de csak picivel több 5770 vagy 5830 xtreme.
-
MZsoltee
veterán
Amíg van 5830-as 25k körül, addig semmi értelme ezeknek a kártyáknak!
A Sapphire ezzel a húzással igen csak keresztbe tett a többi gyártónak! -
Giot
addikt
Kösz a tesztet!
A kártya meg, hát ez most ilyen lett, ahogy írtad is kicsit csökkennie kellene az árának hogy ez így megérje.
Egyértelmű a GTS450 előnye. -
wilddragon
csendes tag
6750-et is lehet kapni hasonló áron, szóval nem túl jó vétel ez a kari
-
Csapoati
nagyúr
512-es 6670 bőven 20k alatt van, és 1280x1024-ben jelenleg elég mindenhez (és szerintem nem is nagyon szánták magasabb felbontásra). Érdekes viszont, hogy az én 512-es Sapphire-omnak háromszálas a csatlakozója, gyönyörűen szabályozza magát és monitorozható is. Egyébként eddig a max 60 fok volt 50%-os venti fordulatszám mellett, egy elég rosszul szellőző házban. Az asztalon, böngészés közben ilyen 45 fokos szokott lenni.
#1: Szerintem nem, nálam 1280-ban is döcög OG-ben meg 25 fős raideken.
Bár talán nincs is olyan gép, ami alatt ne csinálná ezt... Persze 5 fősekben, meg városon kívül hasít mitn a szél.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Én talán GTS450 et vennék..vagy tennék még hozzá egy picit és vmi komolyabb kártyát (35E környékén mondjuk )..
-
vinibali
őstag
nagyon jó kis teszt, gondolkoztam egy ideig hogy nyugdíjazni kéne a 3870-et valami kevésbé 90fokos kártyára
-
Ricco_hun
senior tag
Én már tudok 22k-ért is 1GB-osat. A GTS450-ből meg csak DDR3-as van ennyiért. A GDDR5-ös 25-26k-nál kezdődik. Szóval ez innentől "na tegyünk hozzá még egy kicsit" játék. (és akkor a végén már 50k-s vga-kat nézegetsz, amikor te 20k körül gondolkodtál).
Most halt meg fél évvel a gari lejárta után (hurrá
) a HD4670-em (elkezdett szemetelni), és nagy valószínűséggel egy HD6670 1GB lesz az utódja 22k-ért. Mondjuk 512MB-os már van 18k-ért is, de itt szól közbe a GTA4.
-
dave666
aktív tag
Köszi a tesztet
Nagyon jó kis kártya, csak az ára még magas. -
lujó55
addikt
De nem szeretem amikor a hűtő túlér a kártyán. Asus: kilőve.
-
Köszi a tesztet!
A kártya nem igényel szerintem 1 GB memóriát, főleg nem 1680*1050 alatt, 512 MB-tal már van 18,5 ezer HUF-ért. Annyiért be is vállalnám, ha lenne alá vas. -
Devid_81
félisten
4670 óta nem megy ez az AMD-nek
-
LackoMester
addikt
Ismét egy nagyszerű írás, küszönet érte.
Egy dolog fogott meg a kártyával kpacsolatban,HD 6670 ennyi pénzért egyszerűen nem éri meg . -
zotyesz66
őstag
Kíváncsi lennék, hogy DX11 módban full HD-ban képes-e a WoW-ot futtatni, mással úgysem játszom. Jelenleg egy 4670 van, csak akkor érné meg lecserélni, ha ezt tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest