- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Ez a kari nem csak a Sapphire "kedvence" bár én passzívat nem vennék belőle.
-
aszkeeta
tag
Nagyon tetszik a kártya kivi vok majd a játéktesztekre hihi
-
kariad
senior tag
Huh.... Nem is tudtam, hogy ennyi változat van az 4670-ből!!
Kár, hogy nem hoznak be MO.ra!!Jó lenne azért teszteket látni.... róluk
-
Chaser
legenda
Sztem nem elírás, úgy emlékszem minden specben ezt láttam, de nem tudom mit jelent pontosan
#81 Aggregátor: Én kárpótoltam magam nemrég egy szintén piros, szintén passzív heatpipe-os, de sajna csak 2600xt lélekkel megáldott MSI-vel
Ez legalább kicsi
3850 és 4670 után azért karcsúnak tűnt rendesen a tudása.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Ne is mondd, nekem is tetszett mindíg ez a kari.
320 stream processing units
PCI Express 2.0 x16 bus interface
256-bit GDDR3 memory interface
512-bit Ring Bus Memory Controller<-- Ezt megmagyarázná nekem valaki??
Microsoft® DirectX® 10.1 support
ATI CrossFireX™ Multi-GPU Technology
ATI PowerPlay™
ATI Avivo™ HD Video and Display Platform
Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support
Up to 24x Custom Filter Anti-Aliasing (CFAA) for improved qualityGondolom elírás lehet.
-
Chaser
legenda
A pcie sloton kívül még egy alatta lévő slotot foglal, magyarul 2 slotot.
#75 Aggregátor : Kivéve amikor nem
Piros zafír
De szerettem volna egy ilyet...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dr. Romano #76 üzenetére
Igaz, van hogy akár két hetet is késik az AGP Hotfix driver.
-
Solten
őstag
Szuper, tetszik.
-
TK36
aktív tag
Ez a kari egy vagy két kártyahelyet foglal majd el?
Nem értek hozzá, ezért kérdem, bocsi ha hülyén hangzik. Ez a kék színű nyomtatott áramköri lap mivel tud mást mint a többi? Vagy csak optikai tuning? -
WonderCSabo
félisten
Elég profinak tűnik ez a hűtő!
-
pisti
őstag
Abszolúte beállítás és játékfüggő az egész.
Egyébként ahogy említetted már abban a nem túl sok játékot felvonultató ph!s tesztben is volt két kivétel, ráadásul a két utolsó játékot meglehetősen erőteljesen VGA limites beállításokkal mérték, 1280-ban valószínű azok is a kivételeket erősítették volna.
Szóval vannak olyan játékok bőven amikhez egy 3870 mellé is kell az erős proci, hogy minél több fps-t ki tudjon sajtolni belőle az ember. A legdurvább ilyen szempontból a GTA 4 perpill. -
A HDMI-t még átalakítja az ember magának, ha az kell, de miért hagyták le a tv kimenetet és cserélték le egy átalakítható kimenetre? Teljesen logikátlan a kimenetek felpakolása mostanság a kártyákra némelyik gyártónál... vagy csak én nem értem a lényeget?
-
D.Orion
veterán
Hát rohadjak meg, ha megjelenik itthon, akkor veszek egyet és letesztelem. Úgy se fogom egyhamar cserélni... Még csak most váltok agp-ről modernebbre.
(#60) sarkany007: Talán 4670 topikban több esélyed van.
-
sarkany007
csendes tag
Hello egy ati 4670-en max mennyit lehet húzni? akinek van valami tapasztalata vagy tud valamit az irjon SÜRGÖÖÖÖÖS
-
tzsolesz
nagyúr
Szép ez, de valóban csak a GDDR4-es készlet kisöpréséről van szó.
A 2600XTGDDR3, és a 2600XT GDDR4 között átlagosan 5% teljesítmény növekedés volt.
Öcsémnek volt GDDR4-e, nekem pedig GDDR3-a.Mivel öcsémnek ugyan az volt a konfigja mint nekem, így tudok egy két számmal szolgálni.
3DMark06 GDDR3 esetén minden alapon: 4488 pont tuningolva 5295 pont
3DMark06 GDDR4 esetén minden alapon: 4752 pont tuningolva 5722 pontEz a játékok közben kb 1-3fps-est jelentett, ami annak isköszönhető, hogy a 2600XT-nek egyébként sem az volt a problémája, hogy kevés volt a sávszél, hanem maga a felépítése (4 ROP 120 SP, stb...)
A 4670 esetében lehet hogy több lesz a különbség. De ez majd kiderül.
-
Devid_81
félisten
Én jelenleg csak a HD3850 ről tudok, sztem az vígan ki lenne hajtva egy ilyen lapba egy erősebb x2 vel.
Bár ha ez valóban AM2+ akkor még az új Phenom 2 ő is megszólal benne
Viszont ez a VGA-s összeakadás elég vacak dolog, cimbimnek ugyan ilyen lapja van és kezdi erősen kinőni a 7600GT-t és Ő is egy 3850esbe töri a buksiját -
rocket
nagyúr
Az a mindjart azert meg minimum 8 het, ami igen soknak szamit a VGA-k vilagaban. RV740 az RV770LE-t (HD4830) valtja, de a ra epulo termekek varhatoan kozelebb lesznek a jelenlegi HD4670 araihoz.
#13: Azt nem szabad elfelejteni, hogy a GDDR4 memoriaknak magasabb a kesleltetese, a +200mhz effektiv orajel novekedessel egalban lehet a ket verzio teljesitmenyben valos alkalmazasok alatt.
Gondolom szereztek olcson nehany raklap GDDR4 memoriat, es nem tejesitmeny novekedest akartak elerni mindenaron ezzel a kartyaval. (meg ugye alapbol a nagy szamok alapjan vasarlok kozott is sikeres lehet ez a strategia)
Egyetlen elonye lehet azert ezeknek a kartyaknak a referencia modellel szemben, akik tuningolnak azok valoszinuleg jobban jarnak majd (remelhetoleg nem feszelik alul a memoriat), mert megha a legkisebb 0.91ns GDDR4 memoriakat is rakjak ra (amiknek 2200mhz az effektiv orajele), jobban huzhatok voltak mar a GDDR4 memoriak megjelenesekor is mint az 1.0ns GDDR3 memoriak (amiknek 2000mhz az effektiv orajele). -
athomi
veterán
Picit még nyúzhattak volna a ramokon gyárilag, a legtöbben nem tuningolnak.
-
mephi666
nagyúr
volt egy ilyenem 1.5évig és tökéletes volt, mivel nem tuningoltam sehova... egy ddr3-as 7300gt volt benne... azt cseréltem egy hd2600xt-re és szívtam is vele, mert akadt a chipset ethernet vezérlőjével xp-ben és teljesítményben sem hozta, amit vártam... vista alatt meg fel sem bírtam tenni a vga-t úgy halt a rendszer... amúgy jókis lap volt ez...
nini am2+ támogatást is írnak már rá... akkor tényleg lehet vele "szórakozni" még... mi a legerősebb agp-s kártya? a 3850? mert az viszont szívás, ha az is balhézik a chipsettel...
-
hemaka
nagyúr
Hey, de kis törpe lett, jót nevettem rajta
-
Devid_81
félisten
AGP-s nem lesz belőle?
Van némi "álhír" róla neten -
Devid_81
félisten
Nem temetem, de 3-4 hónapnál többet nem adok nekik, és majd a jelenlegi árak 60% áért lesznek majd eladhatók.
Ez mindig igaz, és igaz is lesz a fejlődésnek köszönhetően
Amúgy a 88-GTS-512 esek valóban remekül szerepelnek, de azért nem árt kitaposni belőlük lassan, minden benne rejlő plusz MHz-et.
Más kérdés, hogy melyik játékgyártó mennyire hajlandó optimalizálni, de ebbe most végképp ne menjünk bele -
Metalfan
senior tag
Procihűtő a vga-n
Jól néz ki egyébként, és asszem az ára sem lesz vészes. A tuningolhatóságára kíváncsi vagyok, illetve arra, hogy a RAM-ok is kapnak-e a bordából, vagy sem.
szerk: lehet csak én látom rosszul, de szerintem nem érintkezik a borda a RAM-okkal... -
Chaser
legenda
GDDR4-en kívül sokkal faszább hűtés, natív HDMI, ramokon is bordák...ha nem is tuningol az 1xi user, a ramja akkor is 200mhz-cel gyorsabb a GDDR3-asnál, ha nem sokkal drágább, jó vétel. Az asus is kb ilyen hűtéssel bír, de azt nem lehet szabályozni, kimenetek ugyanezek, csak az GDDR3-as, és 4-es abból nem is lesz, asusnak nem szokása, ha nem lesz drágább mint az asus, akkor megéri, ha drágább, akkor meg kell várni a 40 nanos verziót...coming soon
-
Taky
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #15 üzenetére
".habár amennyit az itthoni zsugori kereskedők rávernek "
Valamiből nekik is meg kell élni...:S
-
Raymond
titán
A mem chip-ek 32bit-esek. A 128bit-es kartyan 4 van a 256bit-es kartyakon pedig 8. Egy 64bit mem vezerlo reszre 2 chip kapcsolodik.
#19: de itt ugyanugy rakhatsz ra mint a DDR3-nal, tehat az hiaba fogja majdnem be ennek az alapjat tuningal, ha ezt tuningolod akkor megint jobb lesz. A kerdes az ara, ha alig lesz difi a DDR3 es DDR4 kozott akkor van ertelme.
-
Devid_81
félisten
Pár hete járt nálam egy gép 4670es karival, HIS+IceQ3, egész jó teljesítménnyel bírt a cucc egy E7200@3.5Ghz-es CPU-val
De a 40nmes tesót nagyon várom!
Azt hiszem hamarosan el fog jönni az az idő, amikor a 88-GTS320-640-GT-GTS512 és Radeon 3850-3870 iszonyat nyomott áron fognak menni, mert az új technológiás "középkategória" 20k körül fog menni a boltba és veri majd a régi nagyokat... -
Chaser
legenda
A sávszélesség a busz és a ram 1üttes sebességéből adódik, így mivel a busz sebességet nem lehet változtatni, a memóriával lehet ezt növelni. Megnézném 3000mhz-es ramokkal mit megy egy ilyen kártya
Na ilyet kellett volna alapból kiadni a zafírnak, most a kialakításra gondolok, gddr3-mal is jó lett volna...
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
csatahajós #20 üzenetére
igen... nem tudom, hogy támogatja-e... lefelé a másik oldalon 9600gt/gso esetében szépen megoldották a dolgot, de ez egyszerűbb, mint feltornászni duplájára...
-
-
128 biten 2000 MHz-n ugyanakkora a sávszélesség, mint 256 biten 1000 MHz-n. Ebből kilogikázhatod, hogy nincs igazad, és nagyon jó lépés volt emelni a memória órajeleken. Az már más kérdés, hogy önmagában 200MHz tényleg nem ér sokat. Ennek akkor van értelme, ha még jócskán lehet húzni a ramokon.
-
Mr.Csizmás
titán
70-75 €-ért simán jó lenne
~ 20k lenne...habár amennyit az itthoni zsugori kereskedők rávernek
-
TomBoy1986
veterán
Ez egy jó kártya. Egészen esztétikus is, s a GDDR4-es segít a 128bit jobb leküzdésében. Ezeknek nem is az alapórajele a jó, hanem tuningolva - 3870-en - simán tudott 2250MHz helyett 2650MHz-et stabilan, ami azt jelenti, hogy:
GDDR3-as sávszélessége______ 31.25GB/s
GDDR4-es alapsávszélessége___ 34.375GB/s
GDDR4-es @ 2600MHz_________ 40.625GB/sAzaz az alap GDDR3-nál 30%-kal is nagyobb sávszélesség érhető el. Mindez persze csak akkor éri meg, ha emberi áron adják.
-
Szondar
csendes tag
Nem vagyok nagy szakértője a témának, de a 4670-es 128 bites memóriabusza miatt könnyen lehet, hogy szépen profitál a magasabb memória sebességből.
A kártya a 3850-nel van közel azonos teljesítménykategóriában, annak viszont a szélesebb memóriabusz miatt előnye volt memória-sávszélesség terén.
Nagyon kíváncsi vagyok erre a kártyára, főleg az alacsonyabb csíkszélességű verzióra.
-
mephi666
nagyúr
amúgy jobban megnéztem és kicsit ellentmondásba keveredtem: szerintem hiába a gddr4, ha a 128bites adatbusz a gyenge pont... itt van meglőve a dolog... hiába tesznek rá gyorsabb ramot, ha a busz nem elég széles...
-
Kobaljov
senior tag
Nem tudom mennyi értelme van, így hogy mindjárt itt vannak 40 nm-es változatok belőle
(remélem abból már csinálnak gyárilag passzív hűtésűt is)
-
kagyula
aktív tag
Igen, az Acclero L1 -et, bár ez egy kicsit máshogy néz ki.
Csak amíg az Asusnál spóroltak a venti szabályzással, addig a Zafírban remélhetőleg ezután is benne marad. -
törölt tag
tetszik az ötlet, kérdés hogy mennyire lesz ez még túlhajtható memória oldalról
-
mephi666
nagyúr
jó nagy ventit tettek rá tényleg... kicsit fura a szememben... kicsi kártya nagy hűtővel
úgy néz ki, sok gddr4 maradt a nyakukon, mert nem sok kártyára tettek és a komolyabbakon gddr5 van... de ez még mindig jobb, mint a sparkle féle ddr2-vel megrakott vakító 9600gso "csodák"... nem tudom mennyit nyom az árukon és a teljesítményükön...
-
Ste
addikt
a +200mhz ramfrekiért megérte rá gddr4-et tenni?
a másik kérdés, hogy mennyire profitál a kártya a gyorsabb ramokból? (ezt pár 4670et tuningoló fórumtárs megválaszolhatná)
-
Dolby
senior tag
Hát ez nem az a fajta újratervezés amit mostanában nvidiánál csinálnak. Tetszetős kártya és talán még sokkal drágább sem lesz.
-
misx
senior tag
Engem egy ellaposított procihűtőre emlékeztet a hűtése. De szeretem az ilyen innovatív gyártókat.
-
]Phobos[
senior tag
Jól néz ki!
-
kagyula
aktív tag
Márciusban, a 40 nanométeren, középkategóriában tuti best buy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Socket AM4
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest