- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
pedig az elvileg nem a fix- vagy autofókuszon múlik. ezeknek az objektíveknek nem nagyon van mélységélességük, illetev pont a fixfókusz miatt kellene minden éles legyen olyan ~fél méternél távolabb. az af inkább a makrónál jöhet jól. szerintem egyszerűen csak arról van szó, hogy az e51-nél rohadtul nem érdekelte a fejlesztőket mit tezsnek bele, csak rajta legyen a checklist-en, mert muszáj kamera a mobilokba, és megkapta a leggagyibb szart, amit találtak, hogy olcsó legyen.
-
Igy mas, felreertettelek
De egyebkent nem ertek azzal se egyet, hogy a legfosabb kamera boven eleg mindenkinek. Pl. az ocsem egy Samsung Z560-rol valtott a kinott E51-emre, es nem igazan telik el het ugy, hogy ne panaszkodna arra, hogy a suliban, haverokkal, edzesen stb. nem tudja megorokiteni az apro dolgokat, mert az E51 fixfokuszos lyuka alkalmatlan mindenre, mig az AF-es modul amabban mar az elegseges szintet megutotte legalabb.
-
MartOOn
addikt
na! ez tetszik! Androidot bele és már veszem is!
-
ClioRS
őstag
válasz
Quasi_modo #12 üzenetére
Gondoltam, hogy nem fikázásból írod, csak kíváncsi voltam a miértre.
Érdekes, én pont fordított vagyok, győzködtem magam a tapival, de nem sikerült, így a tapi+full qwerty lesz a megfelelő számomra. Nagy kijelző, plusz fizikai bill
-
LA_COSTE
senior tag
A cikk kb 5%-a szól az N8-ról. Nem lehetett volna más címet adni neki?Vagy ez is célozgatás?
-
Pont ezt magyaráztam... Egyáltalán nem akarok DSLR-t cipelni mindenhová, de nem akarok teljesen értelmetlenül 12 megapixeles telefonképeket készíteni. Amit a telefonnal lehet, azt 2 megapixel is tudja (mittomén kátyút fotózni, ha kitörte a futóművet, teszkóba unisex szoknya hirdetést a napiszarba stb.).
-
válasz
Stimpy001 #20 üzenetére
Igen, pont azért van alapja a pletykának, mert ezek a fényképboltos képek jóval korábban szivárogtak ki (2009. április), minthogy az N8 megjelent volna, mégis nagyon sokban hasonlít a UI és maga a hardver formaterve is.
pilóta: Örülök az elitista hozzáállásodnak, de tényleg mindenhová hurcolni akarod a többszázezres DSLR-edet? Van létjogosultsága a mobilfényképezőknek is, mint ahogy az ultrakompakt és kompakt gépeknek is. Persze a megapixelek kapcsán igazad van, tényleg marketing az egész.
-
chubii
senior tag
Megalkották a tökéletes telefont számomra. Ez az első olyan teló, ami igazából tetszik, és nem is buta .
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #21 üzenetére
szerintem simán nem érted amit akart mondani. a fizika határaiba belefér, hogy még sokkal több millió pixelt rátegyél egy ekkora érzékelőlapkára. egyszerűen arról van szó, hogy az optikának is van egy felbontás határa, amit még le tud képezni.
kicsit olyan ez, mintha egy fullhd kijelzőn vga videót néznél. -
törölt tag
A képen látható telefonra N00 van írva.
namost,akkor ez nem egy korai N8 prototipus,mert ugye az C00-volt,nem is E7,mert N00 a jelzés,vagy a nokia is N98-nak akarta nevezni az E7et,csak közben változtattak(üzleti telefonhoz szerintem nem elég konzervatív a külseje)?amúgy szimpatikus,ha a mérete nem nő meg a qwerty-től.
-
Néztem. Valami elképesztően undorítóan hihetetlenül űberfos mindegyik, hasonlóan bármely más csilliómegapixeles mobilfényképezőhöz/ultrakompakthoz. Bárki, aki kicsit is otthon van a fotótechnikában tudja (a gyártók meg pláne, csakhát ugye a marketing osztály...), hogy ilyen pici méretben egy optika max 2-3 megapixelt képes felbontással kiszolgálni, minden további felbontásnövelés csak az agrárploretárok szeme világát veszélyezteti
Nem is beszélve a nanoméretű érzékelőkről, amire ezt a rengeteg pixelt rázsúfolják (de igen, az N8 érzékelője is picike, max nem elképesztően-hihetetlenül-borzasztóan picike, hanem csak nagyon-nagyon-nagyon picike).Ez egyszerű fizika, a marketing nem képes megváltoztatni a látható fény hullámhosszát és egyéb fizikai törvényeket. Ez van...
Nem vonom kétségbe a mobiltelefonokba épített fényképezők létjogosultságát, csak éppen "minőségről" meg "ű de jó képeket csinálásról" teljesen felesleges beszélni velük kapcsolatban.
Kezeljük helyén, amit tudnak. Nagyon ideális körülmények és fényviszonyok között képes lehet egy 10x13-as nagyításhoz elfogadható képet produkálni, de ennyi... De hogy miért kell ehhez 2 megapixelnél több? Na jó, ha vágni is akarunk belőle (persze senki sem akar, de tegyük fel), akkor legyen 3 megapixel... -
gerilee
aktív tag
Ezért írtam, hogy megvárom a tesztet. Nem a 12 MP-re van szükségem, hanem egy jó fényképezőre az új telefonomba. A korábban közölt "állítólagos" tesztfotókkal én elégedett voltam, ezért írtam, hogy ha választanom kell, hogy 12MP vagy QWERTY, akkor a fényképezőre szavazok.
Most minden Bogékon múlik. -
És pontosan mihez kezdesz a 12 megapixellel?
De jók is azok a szép nagy fáljméretű, cserébe zajos, dinamikamentes, szétmosott képek...Felőlem akár ki is hagyhatnák belőle a fényképezőnek csúfolt nemtommit, vagy max egy 2 megapixeles fixfókuszos elég lenne bele bőven, a képminőségen úgysem rontana semmit (szvsz inkább javítana), de legalább olcsóbb lenne...
-
gerilee
aktív tag
Azt hiszem nekem inkább majd az N8 fog bejönni, mert a 12Mpixelt xenon vakuval többre értékelem a qwerty-nél. De igazán majd a tesztek után fogok dönteni.
-
Peterson_
addikt
Már csak azon imádkozom, hogy addig bírja ki a Tubi, amíg ennek lejjebb megy majd az ára
-
ClioRS
őstag
válasz
Quasi_modo #2 üzenetére
Miért?
-
FRENK1988
veterán
válasz
littlelion21 #7 üzenetére
de tökéletes telefon nem létezik...
BloodRay: Énis. Alig várom már -
littlelion21
addikt
Kár érte, plusz qwerty-vel maga lenne a tökély..
-
BloodRay
veterán
Kíváncsi leszek a tesztekre ezekről az új Nokiákról.
-
advocat
csendes tag
Na, egy ilyenre én is beneveznék...
Már csak meg kell várni, hogy megjelenjen, kapható legyen valamelyik szolgáltatónál, és valamennyit csökkenjen az ára, hogy megengedhessem magamnak -
ha csak a plusz qwerty lenne a változás, ok, de hogy butítanak rajta máshol..
-
ClioRS
őstag
Na ez az, ami nekem kelleni fog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Suzuki topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- Iphone 15 Pro 256gb-2027.05.10. Media M. Garancia - 99% akku
- újszerű iPhone 16 Pro Max 256GB white titanium fehér titán független Apple 3 év garancia iStyle
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest