- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Google Pixel topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razarus
tag
Megint megy a GUI-s tool-ok lehúzása.
Itt először Commodore +4/Basic 3.5, majd MS-Dos/QBasic... és nagyon komoly akadályozó tényező volt a grafikai tool-ok teljes hiánya, pontosabban az, hogy ha bármi grafikát akartam, annak minden egyes pontját és minden egyes változását nekem kellett leprogramoznom. Nos, ezt színtíszta időpocsékolásnak éreztem álladóan, mert késleltette a lényegi feladat megvalósítását. Időben sokszoros volt a "külcsín" megalkotása a lényegi feladat leprogramozásához képest.
Aztán kis szünet, majd véletlenül belefutottam Win 3.x alatt a VS-be és valóságos felszabadulást váltott ki bennem az a felismerés, hogy (fél)kész elemek komoly gyűjteményéből csak a programfelületre húztam, ami éppen kellett és ezzel a programfelület "megrajzolása" ezzel készen is volt. Persze ezzel is el lehet "szórakozni", mert ahogy alakul a program, vagy a megrendelő egyszer csak másként gondolja pld. a gombok helyét... de ekkor is csak odébb húzom/átméretezem, amit kell, és meg is vagyok GUI át/újrarajzolásával.
A fentebb említett, külcsín/lényeg megalkotási arány gyakorlatilag megfordult és még javult is.
A VB (és nyilván, pld. a Delphi is) a hatékonyságról, nem pedig a "csak azért is editorban nyomom"-ról szól.Végül VB 6-tal sikerült pár évet dolgoznom: magas színvonalú, magyar nyelvű nyomtatott irodalom rendelkezésre áll(t) (akkoriban még nem volt minden sarkon internet és ahol volt, ott is rohadt drága volt), a Hello Word-dal kezdve, egészen a több táblás adatbázis kezelésig és -ha kizárólag windózeres környezet a cél- akkor minden további nélkül lehet(ett) kezdő programnyelv is.
Némi előretanulás után, nekem egyáltalán nem volt ijesztő a VS/VB fejlesztői felülete, sőt, a legtöbb vezérlő használata adta magát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Hardcore café
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest