- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
JustCouse
csendes tag
Meg amőúgy is először a videókártya áraiban kellene befogni az atit, nemcsak minőségben és megbízhatóságban dominálni!
-
JustCouse
csendes tag
mellesleg nagyszerű elgondolás, csak pénz...
-
JustCouse
csendes tag
Nem feltétlenül jó ötlet! Ráadásul az Intellel párosítva nvidia karik verhetetlenek! Olan teljesítményt még az ati és amd páros sem tud!
-
Sziasztok! Szeretném kérdezni,hogy tudtok-e valamit a GTX595-ről,mikor jelenik meg,és,hogy valyon melyik gpu val szerelik.Előre is köszönöm,Isten áldjon titeket!!!
-
Destructo
senior tag
Újabb és újabb finomságok várhatóak..xD
csak győzzünk megvenni mindent.
-
erdoke
titán
Egy bizonyos passzív szerkezet túlzott használatát kifogásoltam, ne essünk túlzásokba. A nyelvjárással sincs gondom, és a laza, beszélt nyelvi fordulatokkal sem, de ha újságot írsz, nyilván törekedni kell valamiféle nyelvi sztenderd használatára, ami a lehető legkevesebb emberben kelt szemöldök felvonást.
(#98) Mackósajt
Nem volt lementettem linkem a témában, a Google dobta ki, amit megosztottam. Én is azzal értek egyet, hogy egyre gyakoribb a kötetlen beszélt nyelvben, ami jelentheti azt is, hogy rövidesen teret nyer a kötöttebb írott megnyilvánulásokban is, de talán még nem tartunk ott. Legalábbis remélem. -
Mackósajt
senior tag
Megpróbáltam rákeresni a cikkben az általad idézett szerkezetekre, hogy megvizsgáljam egyenként őket, de nem találtam. Úgy látszik hallgattak rád, és módosították.
Egyik csoportban sem vagyok benne (bár a nyelvjárást persze nem zárhatom ki, de valószerűtlennek érzem, legalábbis ebben a tekintetben). Nem értek egyet a cikkel. Lehet épp a szerző tartozik valamilyen szubkulturális nyelvjárásba. Külön érdekes, hogy miközben a te általad idézett cikk szerint ez egy nagyon ritka alak, a W.Wilson által linkelt cikk válasz egy levélre, ami ezen alak elszaporodásáról panaszkodik. (És példákat hoz arra, hogy sokszor ha akarnánk se tudnánk kikerülni a va/ve szerkezeteket.)
Na mindegy, ne vitatkozzunk itt erről. Nem azt akarom mondani, hogy amit mondasz az "helytelen", csak felhívtam a figyelmed annak a lehetőségére, hogy esetleg te nem követed a konvenciót, miközben kisebbséginek gondolsz egy számodra irritáló nyelvhasználatot. Ami ízlés kérdése. (Ízlésről vitatkozunk, ami a mondás szerint eleve hiábavaló.)
(Engem is szörnyen irritál pl. Bizó Dániel a HWSW-n, mert állandóan élőholt cégvezetőket állít vállalatok élére. Ugyanis következetesen és előszeretettel használja korábbi/ex értelemben a néhai szót, ami számomra egyértelműen elhunytat jelent. Sajna a Google keresés azt mutatta, hogy nincs ezzel egyedül, úgyhogy tartózkodtam a megjegyzéstől. De mindig fáj olvasni. Csak épp megfordult a fejemben, hogy én vagyok a kisebbség, és fölöslegesen kötözködnék nyelvhasználaton.)
-
arn
félisten
a tavolabbi jovoben barmire terminal (legalabbis egy tablet/nettop szintu "pc") lesz meg cloudok. hol kell ehhez x86? ennek az alapjai mar most latszanak, es ebben nagy az nv, es nincs sehol az intel.
a sok online tartalom miatt az atlagember egyre kevesbe kotodik az x86/win vonalhoz. kell neki par ikon, amire klikkelhet, a tobbi meg nem erdekli oket.
-
mpioca
tag
Nem feltétlenül érzem szükségesnek, hogy be kellene az általad említett csoportok valamelyikébe sorolnia magát annak, akinek természetesnek tűnnek a passzív szerkezetek. Amit idéztél, pontosan arra mutat rá, hogy nyelvjárási régiónként is változhat a passzivitás használatának mértéke. Nekem például nem tűnnek vészesnek a példák, amiket kiemeltél a cikkből. Sokkal inkább furcsának tartom, ha valaki a hasonlító határozó -nál -nél végződése helyett -tól -től-t alkalmaz. Régen zavarónak tartottam, de ez szintén valószínűleg nyelvjárásonként változó jelenség és miért ne fogadnám el, ha mások így érzik kényelmesnek a nyelv használatát?
-
törölt tag
Ígéretesnek tűnik, és a felhasználók 90%-a bőven ellenne az általa nyújtott lehetőségekkel.
Hordozható: Azt nem hiszem hogy mindenki "óriás" méretű okos telefonokkal akar majd szaladgálni.
Az a kérdés hogy mekkora méretű képátló mellett lehet erre a sokféle feladatra egyszerre alkalmas. Ez fogja meghatározni az üzemidőt illetve a sújt is!Fixinstall
itt gyakorlatilag ciki lesz egy 30W-ot fogyasztó monitor hátuljára felcsavarozni az 5W-ot fogyasztó kütyüt.
Azt remélem, hogy nem csak Wireless-es megoldással tud majd kapcsolódni a környezetéhez/háttértárakhoz.
Elsősorban a sebesség, megbízhatóság miatt.
Úgysem lesz mindenkinél NAS-a hadrendbe állítva, és a családi fotókat, filmeket, zenéket tárolni kell valahol. Kicsi az esélye az integrált 2TB-s SSD-nek, a HDD pedig egyenesen korszerűtlen ilyen fogyasztásviszonyok mellet.Vegyes: kordozható küty + egy dokkoló ami akár lehet egy "kibelezett" laptop is.
ez népszerű lehet mert nem kell szinkronizálni, illetve kényelmesebben, gyorsabban lehet adatot bevinni...A PC-nek nem fog bealkonyulni, rengeteg olyan IT/professzionális alkalmazás van ami igényli a mostani viszonyok között is, akár a több többutas megoldásokat.
Felhőzés: ha majd ott tartunk hogy az infrastruktúra elég fejlett lesz a dologhoz, akkor is kellenek olyan erőművek, amik elvégzik a munka piszkos részét.
Jelen pillanatban x86-erre a legalkalmasabb. Másrészt, a felhasználó szemszögéből, ennek a gazdaságossága/megbízhatósága/biztonságossága elég megkérdőjelezhető.Kíváncsi leszek mi lesz ennek a vége, illetve menyivel fogja megterhelni földünket a "Integrálás" Hype miatt keletkező többlethulladék.
-
W.Wilson
aktív tag
Akkor tegyünk hozzá még egy érdekes írást.
-
erdoke
titán
válasz
Mackósajt #90 üzenetére
Egyrészt érzem, kifejezetten természetellenesnek hat olvasás közben, másrészt olvasgattam már a témában. Nem általában a passzív szerkezeteket ellenzem, úgy tűnik, kevered ezeket. Találsz sok értekezést, ha érdekel, de itt van egy érdekes írás a passzivitásról a magyar nyelvben.
Kiemelnék egy fél bekezdést:
"A későbbi keletkezésű -va/-ve képzős igeneves szerkezet pedig, amelynek befejezett jelentésárnyalata van, ma már mind a beszélt, mind az írott nyelvben nagyon ritkán fordul elő. Az írott nyelv inkább stilisztikai eszközként használja, a beszélt nyelvben - éppen a használhatóság bizonytalanságai miatt - vagy gunyoros megnyilvánulásokban, vagy a valóban tanulatlan beszédben van jelen, nem számítva a nyelvjárási használat eseteit. Egynémely szerkezet idiomatikus vagy divatkifejezésként él a nyelvben (‘el van intézve"," túl van tárgyalva")."Ha neked teljesen természetes, sorold be magad valamelyik említett csoportba, engem egyszerűen irritál olvasás közben. Akár más passzív szerkezettel is igényesebben kiváltható, ahogy mondtam, nem általában ezekkel szemben van ellenérzésem.
-
smkb
őstag
Tegnap nyilatkozta a TSMC a digitimesnak, hogy egyszerűen képtelen elég Tegra 2 csipet gyártani, irdatlan az igény, és mivel NV százezres nagyságban adta meg a minimálisan rendelhető mennyiséget el lehet képzelni milyen mennyiségben rendelgetik a gyártók, viszont a 60%-nyi NV csip megrendelés növekedésének csak fele a Tegra a többi GPU....úgy látszik a GPU üzletág is újra komoly az NV-nél és veszik a partnerek.
"Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) reportedly has seen its Nvidia orders increase by 60% mainly because of strong demand for Tegra 2 processors. TSMC declined to comment on its clients, but pointed out that it is unable to satisfy many of its clients.
Of the increased orders, about half of the volume will be used for Tegra 2, while the remaining will be graphics chips, according to the rumors."
és egy másik kis hír:
"Google has apparently given priority to Motorola, Samsung Electronics and HTC for cooperation to develop tablet PCs that will run on Android 3.0 Honeycomb, according to industry sources.
On the other hand, Taiwan-based ODM notebook makers are not strong in software development and also cannot control the supply of some key components for tablet PCs, making them unable to compete with handset makers to win support from Google, the source pointed out."
Ez is a piac átrendeződését sejteti, márhogy elfog menni a mobil gyártók irányába a tablet piac részesedése, a pc gyártók elől elvéve a piacot a jobb szoftvertámogatás miatt. Azaz egy dolog az ARM, x86 verseny, de még a gyártók közt is erős verseny lesz, és a mobilplatform készítők bele fognak harapni a pc szegmensbe és hozzák be az ARM-ot, nem a PC gyártók térnek át.
Lesz itt konkureniaharc keményen...
-
Mackósajt
senior tag
Pont ott tudnának emulálni (a nagyobb teljesítményű gépeken), ahol az x86 fölénye egyelőre nem látszik veszélyben.
Ezzel együtt én is számot vetek azzal, hogy mostanában mire használom a gépet, és arra jutottam, hogy itthoni felhasználásban, ha a videókat/filmeket/képeket/dokumentumokat meg tudom nyitni (bármivel, nem feltétlenül az eddig programokkal), az x86 emuláció jószerivel lényegtelen. Az egyetlen dolog, amit buknék, pár régi játék, amit negyedévente előveszek nosztalgiázni. Túlélném.
Már a filekezelés szintű kompatibilás nem tűnik olyan nagyon nagy falatnak.A munka más kérdés. Minimum 10 évre bebetonozták az x86-ot az én területemen, figyelembe véve a berendezés gyártók szoftvereseinek átlagos reakcióidejét.
-
Mackósajt
senior tag
Honnan veszed, hogy magyartalanok? Anyanyelvi használók teljes természetességgel használják, szerves részei a nyelvünknek. Én semmi idegenszerűséget nem érzek bennük, innentől pedig irreleváns, hogy idegen átvételek e eredetileg (nem is fogadnék rá, hogy azok, úgy halottam, csak valami 100 évvel ezelőtti nyelvújítóknak tűnt fel, hogy hű de germános, és azóta egy irányzat harcol ellene).
A "macska fel van mászva a fára" pedig egyáltalán nem olyan, mint a többi, hanem tanítónénik által kitalált átlátszóan hamis példa. (Ugyanis a cselekvő marad az alany, tehát a mondat a fertőzéssel vádolt germán nyelvek passzívjaként sem működik.)
-
Tomcat
őstag
Kíváncsi leszek mi "sül ki" ebből. Mármint az nv chipek sorozatgyártású alkalmazása személyautók esetén. Remélem nem maga a chip a NYÁK-ról leesve, hanem valami ütős multimédiás rendszer.
-
arn
félisten
persze - de itt mindig szerepe van annak, hogy mi valtotta ki az egeszet. mert x eve az nv meg nagyon x86ot akart, es senki sem szamitott arra, hogy az okostelefonok felol szivarog fel az arm elterjedesenek lehetosege. a google inditotta el a lavinat, az nv csak felult a hullamokra, de ketsegtelenul o lehet az egyik, aki megteremtheti a hwes alapot az egeszhez. van tapasztalata a desktopban, a tobbi armgyartoval ellentetben.
az amdnak nincs parhuzamos arm projectje? en a helyukben elkezdenek tobb labon allni
ill az intelnek sem kotelezo a sajat gyereket eroltetni, hatalmas tokevel rendelkezo vallalat - meg barmit kitalalhatnak, de az iranyitas kulcsa ketsegtelenul az x86 (amig lesz mit iranyitani).
-
arn
félisten
pedig jo esellyel fog az egyik a masik rovasara terjeszkedni - lsd nettop vs tablet. az lesz a kerdes, hogy az adott feladatra melyik architektura lesz jobb. mert nagyon ugy nez ki, hogy az emberek nem jollyjoker szeru pct akarnak a kozeljovoben, hanem van egy meghatarozott terulet, es ahhoz vesznek eszkozt (net, munka, jatek, htpc, etc).
a szep az egeszben, hogy innen indultunk ki, es lett a pc a mindenhato
most meg megyunk vissza. de ez igaz az integraciora, es a dedikalt eszkozok kozotti hullamzasra. most eppen az integraljunk mindent egybe a meno - de biztos vagyok benne, hogy lesz ez forditva is.
ezt a cloudok kapcsolodo technologiak zavarhatjak meg - nem tudni, hogy mekkora teljesitmenyt kell a jovoben a kezedben tartani ahhoz, hogy magaszintu programot kapjal, de jol mukodjon a kommunikacio. ha minden jol megy, akkor egy terminalt csak gyors eleressel.
-
fido75
tag
Mint AMD részvénytulajdonos nagyon remélem, hogy az Nvidia utoljára hallatott magáról.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az ARM mellé rakhatsz többcsatornás memóriavezérlőt. A Tegra 2-ben azért van 32 bites DDR2, mert így döntöttek a mérnökök. A TI-nek hamarosan lesz olyan lapkája, ami kétcsatornás, 32 bites memóriavezérlőt használ.
Igazából vannak pro és kontra érvek. Kétségtelen, hogy a TI megoldása elméletben gyorsabb, hiszen szélesebb a busz, de az sem mellékes, hogy ultramobil platformról beszélünk, és az a szélesebb busz meglátszik majd a tokozáson és a NYÁK-on is, mind költség, mind méret szempontjából. És akkor ott van a gyakorlati rész, hogy a szélesebb busz elméleti ereje meglátszik-e. Ha igen, akkor hol, és hogy az mennyire fontos ... komplex dolgok ezek. Biztos meg van a megfelelő indoka a cégnek, hogy mit választ. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Technikai akadálya nincs, hogy építsenek a Keplerre grafikus kártyát. Ez pusztán üzleti kérdés lesz. Nyilván azok a funkciók, amik ezt a lapkát konkrétan platformmá tennék (feltételezve az ARM magok jelenlétét) rengeteg helyet elvisznek, és a grafikus teljesítményhez nem tesznek hozzá. Ez alapvetően hátrányos a verseny szempontjából, főleg olyan haszon mellett, ami jelenleg a VGA-kon van. A másik szempont a platform. Amint az NV-nek lesz egy olyan rendszere, amin fut a Windows 8 érdektelenné válik a konkurensek platformjára tervezni. Ez ilyen ultimátum jellegű dolog, ha akarod az NV szolgáltatásait vegyél teljesen NV-s rendszert. Hasonlóra készül az AMD is a platformszintű Catalyst támogatással. Ha akarsz extra energiagazdálkodást és egyéb szolgáltatást építs mindent AMD-re. Nyilván ezek olyan üzleti érdekek, amiket majd az NV kielemez és eldöntik, hogy mivel járnak a legjobban. A szolgáltatásokat is be lehet lőni, hogy mi legyen elérhető a konkurens rendszeren. Ez pusztán szoftver kérdése.
-
mpioca
tag
Abu85: Ha kap ARM mago(k)at már a Kepler is, akkor azt lehet majd x86-os architektúra mellett használni? Vagy ez azt jelenti, hogy nem is lesznek diszkrét grafikus chipjei az nV-nek?
Köszi, a választ!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Én is így gondolom, sőt azt is el tudom képzelni, hogy a Kepler egy szimpla Cortex A15-öt kap. Az is elég a Windows 8 futtatásához. A Denver megmarad a Maxwellre, ami ez információk szerint az architektúra szempontjából az Echelon projekt alapja lesz.
(#72) erdoke: Ez igaz, de az NV combos asztali rendszerre utalt. A Tegra 3 mobil, nem nagyon tudom elképzelni combos asztali rendszerként. De az alapfeltevésed igaz. A Win8 menni fog rajta.
Abban nem vagyok biztos, hogy a Tegra 3 négy ARM magot használ, jobban kifizetődő a két mag és a kigyúrt GPU. Az NV elképzelése szerint az internetes tartalmakat a GPU-val akarja gyorsítani. Legalábbis decemberben iszonyatosan a WebGL mellett álltak. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az NV két cGPU-t fejleszt jelenleg. Az egyik a Kepler, míg a másik a Maxwell. A HTPC-ben számottevő előny lenne, ha a Kepler kapna ilyen ARM magokat. Akár csak egy vagy kettőt. Ha ez így lesz, akkor a Kepler lényegében már képes lesz operációs rendszert futtatni, tehát az NV-nek 2012 elején (ha nem csúszik a 28 nm-es node tovább) lesz hardvere.
A Maxwell biztos kap ARM magokat, de az 2013 előtt nem lesz kész.
-
mpioca
tag
Abu85: Kíváncsi lennék, hogy nagyjából mikorra lesz elérhető az nVidia platformja? A Windows 8 startja környékére szánják?
-
siriq
őstag
Az NV lesz a neveto harmadik itt az Intel es az AMD mellett. Ez varhato is volt.
-
Entryy
aktív tag
Ne bassz! Lesz itt még tűzijáték?
-
erdoke
titán
Azt ne felejtsük el, hogy az Intel azért adta el az XScale üzletágat, mert úgy gondolta, hogy pár éven belül saját architektúrája lesz, amit PDA-kban is tud majd alkalmazni. 1 éven belül esedékes csíkszélesség váltás, amivel kisebb változtatásokat is eszközölhet a Pine Trail-en, és az akár versenyképes lehet teljesítmény/fogyasztás arányban az akkori ARM alapú megoldásokkal. Kisebb hátrányt gyártástechnológiai versenyelőnnyel is képes lehet kompenzálni (22 nm + 3. generációs High-k), és akkor még mindig ott van a teljes x86 kompatibilitás.
-
tocsa
senior tag
válasz
Retekegér #17 üzenetére
Hat igen. Raadasul az Intelnek volt ARM processzorcsaladja, ugy hivjak, hogy XScale, eleg jo teljesitmenyu. DE... az Intel eladta ez az uzletagat:
https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/XScale
"On June 27, 2006, the sale of Intel's XScale PXA mobile processor assets was announced. Intel agreed to sell the XScale PXA business to Marvell Technology Group for an estimated $600 million in cash and the assumption of unspecified liabilities."Azert az Intelt nagyon korai volna temetni, de a hegemoniajat ez csokkenteni fogja. A tableteknek es okostelefonoknak elsopro ereju a piaca.
-
dangerzone
addikt
válasz
Overlocker #9 üzenetére
Huhh...de rég is volt...
-
CharlieDrop
veterán
És kár, hogy nem kapott nagyobb felhajtást az IBM cell processzora...
-
Zsozsooooo
tag
Jó lesz ez, lassan választhatunk komplett INTEL,AMD,NVIDIA gépek között.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
mrhitoshi #52 üzenetére
A diszkrét grafikus kártyák jövője borús. Technikailag lenne rá igény, de az üzleti szempontok alapján könnycseppek nélkül eldobható a piac. A cégek láthatóan a platformra koncentrálnak, mert abban sokkal több pénz van, mint ha egy konkurens platformba szállítanál részegységet. Ezt az NVIDIA is tudja, sőt érzi. Nem véletlenül gondolkoznak platformban.
(#54) Oliverda: Azóta már volt pár vizsgálat. Ha ez újra megtörténik, akkor az Intel nem úszhatja meg olcsón. Visszaesőkén tízszeres büntetést is ki lehet szabni. Azért azt ár nekik sem éri meg eljátszani, hogy évente elveszik a hasznot.
-
-
mrhitoshi
veterán
Hát ki tudja mit tudtak azok az emberek.Lehet előre megjósolták ezeket az eseményeket csak mi még nem tudunk róla.
És az asztali gépeknél mi a helyzet, mert ezt még mindig nem értem, hogy (oké, hogy lesz IGP a CPU-ban, de) mi lesz a diszkrét videokártyákkal ez nekem még nem tiszta.
-
mrhitoshi
veterán
Én egyre jobban félek a jövőtől.
Mindenki terjed Mobil irányba...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha arra gondolsz, hogy az Intel okoskodik, akkor itt nem tud, mert ez az NVIDIA platformja lesz. Azért akarnak elszakadni az IBM PC-től, mert két gyártó akaratától függnek. Saját platformmal a magad ura vagy. Ráadásul a GPU-üzletágat sem kell feladni, csak áthelyezni a saját platformodra, az IBM PC meg le van kaksizva.
-
Oliverda
titán
...ha túl jó lesz, akkor úgyis kitalálnak valami piszkos módszer arra, hogy ne terjedjenek el túlzottan. Na meg egy Windows még nem csinál nyarat. Alkalmazások is kellenének majd hozzá dögivel.
-
arn
félisten
szepen utogeti be a szegeket az nvidia az x86 es az intel korosojaba
persze ez meg messze van, de a desktop tenyleg doglodik, es a userek is kezdenek ket csoportba szakadni. nagy reszuknek eleg lesz amit az alacsonyfogyasztasu soc rendszerek nyujtanak. ehhez igazabol meg win se kell... a masik reszre meg ott lesznek a poweruserek, tavlatban pedig a cloudok. a poen, hogy az armos win mindkettot kiszolgalna, mert az egyiknek nem kell igazan nagy teljesitmeny, es az a par program, amire szukseguk van, azokat hamar portoljak. a masik resz viszont epp atalakuloban van a gpgpu kapcsan. virtualis gepen szvsz siman elfutnak azok a programok, amiket nagyreszt hasznalnak az emberek... ha "regi" programokrol van szo.
kivancsi leszek az amd hova csapodik... mert ugye o is menne a fusionjaval elore, de az x86tal akaratlanul is az intelt erositi. itt nem is az amd es az intel lesznek az ellenfelek, hanem az x86 es az arm, ill akik korejuk gyultek. az intelnek nagyon kellene az atomos es a larrabee szarmazekon dolgozni, de nem allnak tul jol - pedig a jovoben ennek a ket szegmensnek lesz a legnagyobb szerepe.
-
CrAck69
senior tag
Na dejó... majd 3év múlva ide is elér hozzánk
-
Giot
addikt
Az nV is beáll a sorba és saját platformot tervez.
"A 2013-ban esedékes Maxwell kódnevű fejlesztés esetében viszont már biztosra lehet venni a fúziót, hiszen a Windows 8-ra készülni kell." Addig az AMD és az Intel sem fog pihenni.
A kijelzővel kapcsolatban: [link] -
litvitcsak.a
tag
x86 licenc hiányában az nvidia-nak nem igazán volt más iránya mint az arm. Anno rebesgették a via felvásárlását, de az nem oldotta volna meg 100% a licenc kérdést, és habzott az intel szája rendesen.
unix/bsd alapokon komoly jövöje van enne a hibrid rendszernek, gondolom ezt látja az MS is és ezért sem akar kimaradni a tablet bizniszből.A jelek szerint Windows alatt is eljön az macintoson megszokott fat binárisok kora, amikor egy lefordított progi több cpu kódját tartalmazza. Mac-en igy volt anno a M68xxx/PPC átálláskor aztán a PowerPC-ről x86-ra váltáskor. Az user nem igazán vett észre semmit, a programok méretének meghízásán kívül, jól működött és bevált.
Egyedül az NT4-est láttam nem x86-on futni. DEC Alpha ketyegett az egyik ismerős munkahelyén 4-es NT-vel hosszú évekig.
-
Findzs
addikt
na ez nekünk felhasználóknak csak jó lehet
egyébként régebben a viával akart az nvidia kooperálni -
Nordic
Közösségépítő
Kicsit olyan érzésem van mintha a Microsoft összebeszélt volna a zöldekkel. Érdekes módon egyszerre jelentik be, hogy kvázi "egymással fognak dolgozni".
Csak én látok ebbe egy sima egymás közti üzletet?
Azt a konzolt meg elfogadnám, jól mutatna a 12 éves autómba(lehet hogy többet érne mint maga az autó
).
-
keIdor
titán
Ideje lesz végre elhagyni az x86-ot, bár ez nem fog egyik pillanatról a másikra megtörténni az biztos. Úgyhogy kíváncsi leszek erre az nVidia fejlesztésre.
-
erdoke
titán
Az átlagember pedig komoly pénzeket fizetne azért, ha jelentősen le tudná redukálni a használandó kütyük számát. Jön majd valaki, aki ezt felismeri, és megcsinálja moduláris formában, aztán a többiek csak pislognak. A bemutatott Asus tablet pl. nagyon előremutató, a nagy kérdés, hogy mennyit tudok egy 10" képátlójú Core i5 géppel netezni a kanapén.
-
stratova
veterán
Teslanál egészen kellemes formatervekkel állnak elő még ha Lotus alapokra építkeznek is (az új Lotusok is kifejezetten pofásak lettek bár most mind a négyről csak CG képet találtam együtt, de ha jól rémlik van későbbről valahol egy galéria is).
Nekem nagyon idegen a teljesen LCD-s középkonzol (Tesla) ill. műszerfal (Audi), de a fejlesztésekhez csak hajrá! -
smkb
őstag
válasz
Retekegér #17 üzenetére
Érdekes ám... mindössze 6 hetes az a nyilatkozat, és elolvasva az akkori komenteket, jórésze gyógyszert kínál Hausernek...mindössze HAT HETE.. most meg az van, hogy az MS ARM platformokon demóz és az MS és Google közt hatalmas kűzdelem alakul ki, hogy ki lesz az ARM platformok meghatározó oprendszer szállítója...
-
freeapro
senior tag
A játékosok PC-ről konzolra váltottak.
Az egyszeri internetezők nettopra vagy Androidos tabletre váltanak.
A microsoft a low end arm-ra fejleszti a windowst.
Ez nem a wintel-es pc korszak vége? -
davep
tag
Éljen. Tovább bloatolják az ARM architektúrát, kvázi beépítik ugyanazokat a megoldásokat mint az x86-ban az utóbbi években kitaláltak, ahelyett, hogy tényleg valami újat csinálnának. Mondjuk valami x86 kompatibilis VLIW architektúrát, mint ahogy az AMD is errefelé mozdul.
-
erdoke
titán
A 32 bites memóriabusz az ARM sara? Elég gáznak tűnik 2011-ben. Vagy annyival többet fogyasztana, ha 64 bitesen kapcsolódna? Esetleg két csatornás 32 bites busz?
A stilisztikai korrektor szabin van? A hír első fele OK, de aztán elszabadul a "passzivitás":
"lettek írva"
"el lesz helyezve"
"van alkalmazva"(#22) Joachim21
Azért annyira forrón nem eszik a kását, jelenleg minden alkalmazási területen, ahol nem kiemelten fontos a fogyasztás, szénné alázza az x86 az ARM Cortex cuccait. Ugyanis amint a teljesítményt elkezded feltekerni, a fenti vacak memóriavezérlő megöli a rendszert. Hiába csinálnál 8 magos A9-et 5 GHz-en, ha nem tudod adattal etetni. -
szaszabee
aktív tag
Jó megoldás csak igy tovább
-
LW
őstag
Rákerestem guglin.
http://www.youtube.com/watch?v=zoCNOXCBr44 -
Devid_81
félisten
No hajrá envidija, hátha ütős lesz amit csinálnak.
-
Joachim21
őstag
Az X86 duopóliumnak viszlát!
ARM helyében nem hagynám hogy ez a két cég licencelje az architektúrát, ha már ennyire oda voltak az X86-ért, boldoguljanak ketten mindenki más ellen. Ez a nap híre!
-
Dare2Live
félisten
Már jelenleg is nagyon törnek az ARM alapú rendszerek előre, HA a Windows 8 elkészül ARMre az simán felboríthatja a jelenlegi "konstans" erőviszonyokat.
OFF: Volt egy video anno arrol, hogy a 20.sz volt az emberiség számára a fejlődés aranykora. Néha úgy érzem az scak a kezdet volt és a 21.sz lesz az aranykor... vagy a 22.század?
-
flatland8
csendes tag
Nem kötekedni szeretnék, de találtam egy hibát. ".... Egyes pletykák szerint mát a következő generációs Kepler cGPU-ban ...."
Látom már más is jelezte.
-
varsam
őstag
Nagyon tetszenek ezek a megoldások, kíváncsian várom a gyártók különféle termékeit.
Tetszik az új irányvonal, egy átlag felhasználónak, aki csak netezik, office-t használ meg filmet néz a gépen, bőven elég lesz egy ilyen kis masina.
400mW fogyasztás FullHD videó közben, na az dúrva,ennek örülünk
-
peterm711
aktív tag
"Egyes pletykák szerint mát a következő generációs Kepler cGPU-ban is el lesz helyezve egy processzormag "
-
Retekegér
MODERÁTOR
Lehet van alapja az ARM alapító korábbi bátor nyilatkozatának?
-
Frigo
őstag
Lehet hogy megvan a következő Xbox processzora ?
-
Rive
veterán
Larrabee, ződbe', Cell beütéssel, MS-támogatással
Ui.: hogy is van az a vicc a globalizmusról?
-
kurtuzov
senior tag
válasz
Overlocker #9 üzenetére
Hú, de menő volt anno ez a sorozat
Azért a mai napot megjegyzem (viszonylag könnyű 2011 eleje) kíváncsi leszek, hogy mikor lesz általunk is megvásárolható kategóriájú kocsiban olyan középkonzol, amit ők itt mutatnak.
-
smkb
őstag
...és ez még csak az első nap volt a CES-en....
-
Himym
senior tag
Üdv.
Mivel mindenki keresi, hogy támogatja-e a windows8 az ARM-et igen támogatja CES-en be is volt jelentve. Windows8 - ARM Az oldal német van videó is.
-
Zanik
addikt
Azt kell mondjam, le a kalappal az Nvidia előtt, én szurkolok nekik (is), ahogy az AMD-nek is.
-
Overlocker
veterán
A hírre, egyből keresni is kezdtem
-
azbest
félisten
zöld is, denver is:
-
Angel1981
veterán
Az a műszerfal nagyon ott van!
-
Ez a 2011 úgy érzem elég durva lesz. Integrálás, minden elfut mindenen, minden összeköthető lassan mindennel, szóval lesznek itt meglepetések még azt hiszem
-
Thom!
veterán
nos ez usereknek csak kedvez
de mire ebből életképes megoldás lesz?
-
antikomcsi
veterán
Ez egy nagyon érdekes hír, és szerintem sokan számítottak is valami hasonlóra, hisz rég a levegőben lógott. És amint látjuk nvidiáék csupa olyanba nyúlnak bele, amibe pénz is lesz várhatóan, és nem is kevés.
Nagyon megnéznék egy ilyen arm-os windows 8-at, mert most elég kíváncsivá tettek.
-
gyiku
nagyúr
-
Móci
addikt
Ha valóban lesz ARM-ra vindóz (bár miért ne lenne, ha már be van jelentve), no meg az nvidia valami ütőssel jön ki, akkor lesz itt valóban nagy meglepetés.
Kíváncsian várom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged