Hirdetés
- Jövő héten indul a Xiaomi kameraforradalma
- Csonkítás áldozata lett a nemzetközi Redmi Note 15 Pro+
- Nem rejtegetik tovább a Redmi Note 15 Pro és 15 Pro 5G globális verzióját sem
- Akciófigyelő: December 24-ig tart az Ulefone karácsonyi leárazása
- Bemutatta a Xiaomi a Redmi Note 15 és Note 15 5G globális változatát
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Fotók, videók mobillal
- Fejlődött is, meg nem is a Realme Narzo 90x
- Google Pixel topik
- Nem rejtegetik tovább a Redmi Note 15 Pro és 15 Pro 5G globális verzióját sem
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Azért az elmúlt 30 évet írtam, mert nem csak a PC-n lehet lemérni a fejlődési ütemet, meg mert akkor indult be a mobiltelefon terjedése, de az interneté is.
A 2000+ magot meg te kerested, azért azt írtam, de ha jól emlékszem az RTX 4090-ben ~18000 CUDA core van...
De hogy tények is legyenek PC oldalról, ne csak vélemények itt egy kis összehasonlítás az elmúlt 14 évből:2009: AMD Phenom II X4 940 Black Edition 42,820 MIPS at 3.0 GHz
2010: AMD Phenom II X6 1100T 78,440 MIPS 3.3 GHz
2019: AMD Ryzen 9 3950X (16-core) 749,070 MIPS at 4.6 GHz
2020: AMD Ryzen Threadripper 3990X (64 core) 2,356,230 MIPS at 4.35 GHz(forrás:[link])
Nem az a baj, hogy nincs technológia fejlődés, mert van. Az a baj, hogy nem használjuk ki a fejlődést, azért van benned is az az érzés, hogy stagnál a technika... Szerintem. -
consono
nagyúr
Nem
Csak az exponenciális fejlődés szelídült meg kicsit, most már inkább csak lineáris a fejlődés, ha a CPU-kat nézzük. De a példád is sántít, ma már nem 4 magosak a CPU-k, inkább 6-8-12 (x2 a HT miatt), a 8 GB RAM meg ciki volt már 2 éve is. JA, megvan a 2048 mag is, csak azt úgy hívják GPU
És akkor még a tenzor magokról meg ML gyorsítókról még nem is beszéltünk...
Vagy a másik ág, a mobiltelefonok: ott 30 év alatt eljutottunk a nulláról a desktop gépek teljesítményével vetekedő masinákig, amik simán zsebre vághatóak.
Vagy ott van az internet/mobilnet sebessége, ami szintén az elmúlt 30-35 évben iszonyatosat ugrott.
Ne mondjuk már, hogy stagnálás van. Elhiszem, hogy régen minden jobb volt, meg látványosabb volt a fejlődés itt ott, de én is 50-es korosztály vagyok, én nem így látom a dolgokat. -
consono
nagyúr
Na jó, de technikai értelemben mégis volt fejlődés, még ha te ezt nem is használod ki. Hasonlítsd csak össze a Phenom 2- bármilyen benchmarkban pl. egy 13. generációs i9-el... Vagy próbálj 8K videót vágni rajta.
Persze az is igaz, hogy a C16 akkori programjai is ugyan úgy futnak ma is, mint 35 éve, szóval mondhatjuk azt, hogy nem volt fejlődés
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Mini-ITX
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Asus Rog Ally Z1 extreme
- Asus tuf gaming f15 (fx507zc4-hn138)
- Playstation 5 lemezes 825GB CFI-1216A, újra fém pasztázva, 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Karácsonyra, XBOX Series X, karcmentes, mint az új készülék, dobozában, ajándékokkal, 6 hó garancia!
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Sony TA-F830ES erősítő + Sony ST-S730ES rádió tuner
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
A 2000+ magot meg te kerested, azért azt írtam, de ha jól emlékszem az RTX 4090-ben ~18000 CUDA core van...
Csak az exponenciális fejlődés szelídült meg kicsit, most már inkább csak lineáris a fejlődés, ha a CPU-kat nézzük. De a példád is sántít, ma már nem 4 magosak a CPU-k, inkább 6-8-12 (x2 a HT miatt), a 8 GB RAM meg ciki volt már 2 éve is. JA, megvan a 2048 mag is, csak azt úgy hívják GPU