- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
timea1991
tag
három éves a postafon.
-
timea1991
tag
A posta biztosítót agyon reklámozzák a postafont miért nem?
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
waslavik #119 üzenetére
Baromira el vagy tévedve, a Dreamcom és a Mobinet vezetett toronymagasan, a Digi a fasorban sem volt. Ha már hozzászólsz a témához, legalább lennél tájékozott. Kapcsolódó cikk.
A tender megszüntetése nem állt a három nagy szolgáltató érdekében, ezt is rosszul tudod, de azért osztod az észt. Ugyanis a nyertes megkapott volna alig 100 millióért egy olyan frekvenciát, amit kábé másnap megvett volna tőle bármelyik jelenlegi szolgáltató 5 milliárdért. A realizált haszon: 4,9 milliárd és semmit sem kellett volna érte csinálni. Úgyhogy inkább visszavonták a tendert, maradjuk röviden ennél a verziónál.
-
waslavik
csendes tag
Majd amikor a DIGI lesz az új mobilszolgáltató akkor a többiek becsukhatják a boltot.
-
Gubro
senior tag
válasz
könnygázóra #112 üzenetére
Ezek nem érvek, ez a Te gondolatod. Mivel nem vagy célközönség, ezért nem Neked szól. Miért nem tudod felfogni, hogy létezik világ rajtad kívül is?
Az eddigi érveid egyáltalán nem mutatnak rá bármiféle életképtelenségre. Újra elmondom: a piac legolcsóbb prepaid ajánlata. Pont Te lovagolsz az árakon, nos tedd meg itt is. Nem megy ugye? Fogadd már el, hogy értelmetlen, alaptalan, és ostoba szélmalomharcot vívsz a világgal, amiben nem Te állsz nyerésre.A politikai példabeszéded pedig nem passzol a témára, maximum az lehetett a célja, hogy megpróbálj bannolást kicsikarni, és aztán azért balhézni, hogy kiraktak. Sajna ezt az örömöt nem szerzem meg Neked. Lételemed a kötözködés, mi pedig itt a fórumon nem azért vagyunk itt, hogy belénk köss. Most szólok, inkább keress máshol a szintednek megfelelőket - mondjuk a cégednél, vagy Ausztriában, esetleg az otthonodban.
Előző hozzászólásod bent hagyom, hadd röhögjenek rajtad az olvasók. -
könnygázóra
tag
Még mindig várom, hogy miért is életképtelen a piac legolcsóbb ajánlata.
A 100 százalékos penetráció nem azt jelenti, hogy mindenkinek van telefonja. Hallottál már az átlagról?Már többször leírtam (és mások is), hogy miért. Olvass vissza, vagy kezdjek el
Ctrl+C Ctrl+V-zni?
A 100% feletti penetráció azt jelenti, hogy van akinek 2-3 telefonja is van,
van akinek egy sincs. Pont ez is egy újabb érv az életképtelenségre:
Akinek eddig több volt, azt nem igazán fogja izgatni a Po.fon, mert
ha megengedhette magának a több kártyát, akkor van pénze (legalábbis
annyi), hogy ne a Po.fon jelképesnek sem tekinthető áralőnye miatt
váltson át rá.
Ha meg nem volt edig telefonja, akkor meg főleg nem fog "megtérni".
Eddig is elvolt telefon nélkül, eután is el lesz. Ha meg telefon kell
neki, akkor a sógor/veje/lánya hoz neki olyant, amilyen neki is van.
A meg nem Po.fon-os lesz...A szánalom meg lassan átmegy komédiába. Kezdesz torgyánosodni, rajta is csak röhögnek, bármit is mond. Hidd el, a postának nincs rád szüksége, sőt senkinek sem, mivel nem építő a kritikád. Senkit sem érdekel, hogy valamit miért nem lehet. Ez a fika kategória.
Aha... szóval építő kritika fogadható csak el.... honnan is ismerős ez nekem?
Megvan! Akkor a kis történet:
A 80-as évek közepén indultak az első lakossági fórumok, ahol az akkori
egypártrendszer vezetői/kádereitől lehetett kérdezni demokratikusan.
Előre le kellett adni, hogy milyen kérdést fogsz feltenni, és rá kellett
írnod a neved a lapra. Én is bátorkodtam felírni az alábbi három kérdést:
1. miért tilos az MSZMP bármilyen bírálata
2. miért nem lehet szabadon utazni nyugatra
3. miért nincs szólásszabadság Mo.-n
A fórum előtt félrehívtak, és közölték, hogy fel ne merjem tenni a leírt
kérdéseimet, mert annak "komoly következményei lesznek"...
Megkérdeztem, hogy miért? A válasz (ismerős ugye):
ezek nem építő jellegű kritikák....Nem gondoltam volna, hogy 20 évvel a coci rendszer bukása után
újra ide jutunk..... no, nagy Szálin, nem éltél hiába.... méltó követőid
vannak. -
Gubro
senior tag
válasz
könnygázóra #110 üzenetére
Még mindig várom, hogy miért is életképtelen a piac legolcsóbb ajánlata.
A 100 százalékos penetráció nem azt jelenti, hogy mindenkinek van telefonja. Hallottál már az átlagról?A szánalom meg lassan átmegy komédiába. Kezdesz torgyánosodni, rajta is csak röhögnek, bármit is mond. Hidd el, a postának nincs rád szüksége, sőt senkinek sem, mivel nem építő a kritikád. Senkit sem érdekel, hogy valamit miért nem lehet. Ez a fika kategória.
-
könnygázóra
tag
Egyrészt a 18 ezres bónusznál csak hálón belül lesz mintegy 81 fillér előnyöd, így összességében nem jobb, másrészt elég egyértelműen más a célközönség.
Mivel a mobilpenetráció erősen 100 fölött van, ezért a célközönség csak az lehet,
akinek eddig nem volt telefonja. Márpedig akinek eddig sem volt, annak jó eséllyel
ezután sem lesz...
Aki vezetékest akart eddig lecserélni, az régen megtehette volna Mobil Ottonra
és Házimobilra már évekkel ezelőtt.
Mobilt átváltani Po.fon-ra... nem éri meg tortúrát, annyira kicsi a különbség
(már ahol van).
Falun az emberek jobban megnézik, mire adják ki a pénzt, mint városban.
Azért, hogy havonta 200 Ft-ot megtakarítson, szintén nem fog ismeretlen
szolgáltatót választani, hanem azt fogja, ami a Sanyi sógornak évek óta bevált.A jelenlegi formájában a Po.fon mint szolgáltató életképtelen, koncepcionális
hiba.Szánalmas az eszetlen fikázásod.
Ha valaki leírja a negatívumokat, akkor az miért fikázás? Inkább köszönje
meg a Posta, hogy több 10 millás piac és marketingkutást spórol meg azzal,
hogy az összes hibáját a koncepciójuknak ingyen megismerheti a "negatív"
hozzászólásokból. -
Gubro
senior tag
válasz
könnygázóra #108 üzenetére
Egyrészt a 18 ezres bónusznál csak hálón belül lesz mintegy 81 fillér előnyöd, így összességében nem jobb, másrészt elég egyértelműen más a célközönség.
Szánalmas az eszetlen fikázásod. -
könnygázóra
tag
Senkit sem érdekel, mi volt évekkel ezelőtt.
...de az évekkel ezelőtt forgalomba került kártyák továbbra is élnek,
és aki akkor megvette, azt azért nehéz lesz meggyőzni arról, hogy
a Po.fon egy mennyire a legjobb csomag.
Arról nem beszélve, hogy a Pannon-nál a 15E>18E bónusszal
olcsób a prepaid csomag... szóval elég nagy bátorság azt kijelenteni,
hogy ez a legolcsóbb prepaid megoldás.
A Voda Vitamaxi Klub-ja pl. hálón belül csak 20 Ft, amihez még
jönnek a csingilingik is, akkor meg a Po.fon rögtön nem versenyképes. -
Gézuka1976
csendes tag
Véleményem szerint most nem véletlenül jön egy olcsóbb prepaid tarifa mert eddig nyomták a postpaid-es előfizukat csak valószínüleg ezek most beálltak és valahol be kell hozni az előirányzott növekedést!
Ha most tényleg nincs ennél olcsóbb akkor már jó hogy kijöttek vele mert így generálnak egy kis árversenyt ami csajk jó lehet a usereknek!
G
-
Gubro
senior tag
válasz
könnygázóra #103 üzenetére
Jelenleg ez a piacon kapható legolcsóbb prepaid konstrukció.
Senkit sem érdekel, mi volt évekkel ezelőtt.
-
könnygázóra
tag
válasz
runner 125 #101 üzenetére
Hm, a 35ft-os fix percdíjjal jobbak lesznek, mint a mostani Voda-s kártyám percdíja..
...és messze rosszabb, mint a 2 évvel ezelőtti feltöltőkártyás percdíjak.
A lehetséges okok:
1. azóta ennyit erősödött a forint
2. ennyit nőttek a működési költségek
3. hülyének nézik az embereket
4. más -
Hová lett könnygáz?
-
runner 125
nagyúr
Hm, a 35ft-os fix percdíjjal jobbak lesznek, mint a mostani Voda-s kártyám percdíja..
-
Gubro
senior tag
válasz
könnygázóra #99 üzenetére
Ügyes vagy, már csak az eszetlen fikázással kell leállnod.
-
könnygázóra
tag
Ismét elmondom, próbáld meg elolvasni, hogy mi az az MVNO. Ez a lényeg, nem az eszetlen fikázás.
Köszönöm a bíztatást. Elolvastam:
(I)A Magyar Posta a fentiek alapján az úgynevezett (I)branded reseller kategóriába tartozik(/I), azaz maga intézi a disztribúciót és a márkázást, ezen kívül megegyezés alapján az ügyfélszolgálati tevékenységet is ellátja. A virtuális mobilszolgáltató (MVNO) ehhez képest ténylegesen szerződik az ügyfelekkel, saját maga is számláz, valamint a hálózati infrastruktúrát leszámítva gyakorlatilag teljesen egyedül rendelkezik a szolgáltatás felett, de adott esetben bizonyos hálózati elemeket is birtokolhat (ezekkel végezheti például az ügyfélhitelesítést).(/I) -
Kobaljov
senior tag
-
Micuir_M
tag
Vettem egy kártyát: mostmár el tudták adni a postán, nem volt szabin az értékőr. A SIM-en a Posta emblémája van, így zöld-fehér. Nem bontottam ki, ezért nem tudom, mit ír ki a telefon.
-
GGGBR
tag
hmm...[link]
-
Gubro
senior tag
válasz
könnygázóra #92 üzenetére
Erre mondja azt a magyar, hogy demagógia és csúsztatás. Állj le, már más topikban is kaptál figyelmeztetést.
Ismét elmondom, próbáld meg elolvasni, hogy mi az az MVNO. Ez a lényeg, nem az eszetlen fikázás.
-
Gubro
senior tag
válasz
könnygázóra #89 üzenetére
Olvass utána, ezek szerint gőzöd nincs arról, hogy mit jelent az MVNO.
-
könnygázóra
tag
Az indulás kicsit nehézkes: gondoltam, veszek egy SIM-et, mert kíváncsi vagyok rá. A postán először az volt a kérdés, hogy árusíthatják-e már? Kiderítették, hogy 20.-a után lehet. Aztán megtudtam, hogy aki az értékcikkeket kezeli, szabin van, ezért csak holnap vehetek.
Ma én is rákérdeztem nálunk a postán, hogy kapható-e a kártya. A válasz:
megjött, de úgy sem tudom hasznáni, mert nem jött hozzá telefon, tehát
ne vegyek.....::)
Jó kis tréninget kaphattak a dolgozók:)
-
könnygázóra
tag
válasz
madarasz92 #68 üzenetére
Hát szerintem ez se rossz dolog ez a 4.szolgáltató..Főleg a megcélzott célcsoportoknak lehet jó talán.
Nem nevezném negyedik szolgáltatónak, inkább kiemelt Vodafone
viszonteladónak.... -
Landsmann
addikt
Jaja, egyszer sem biztos, hogy Vodafone.hu felirat lesz rajta. A szolgáltató úgy mainpulálja, ahogy akarja. Nekem ugyanazon a telefonon pár nap különbséggel a következő feliratok jelentek meg: pannan, H pannon, most legújabban meg H pannon 3G. Mindezt úgy, hogy a telefonon semmiylen módosítás nem történt. Ami érdekes, helyfüggő is volt, hogy hol éppen miylen operátornevet írt ki.
-
Micuir_M
tag
Az indulás kicsit nehézkes: gondoltam, veszek egy SIM-et, mert kíváncsi vagyok rá. A postán először az volt a kérdés, hogy árusíthatják-e már? Kiderítették, hogy 20.-a után lehet. Aztán megtudtam, hogy aki az értékcikkeket kezeli, szabin van, ezért csak holnap vehetek.
Mindez egy megyeszékhely kispostáján.
-
válasz
Coyote2000 #78 üzenetére
Így sem lesz kisebb hülyeség, amit írtál.
-
válasz
könnygázóra #31 üzenetére
Szerintem ez nem túlzott optimizmus, inkább az európai trendek itthoni másolása lesz. Három "magyar"
hálózattulajdonos, meg jó pár hálózathasználó...
Abban viszont pesszimista vagyok, hogy lesz-e negyedik hálózattulajdonos. Ha az eddigi hármon múlik, tuti nem... márpedig a pénzük és a kapcsolatuk elégséges ahhoz, hogy ez így maradhasson. Sajnos.Lesz itt még gazdaságos magenta csomag... (hogy ugye a legnagyobb a legnagyobbal...)
Szerintem verseny a három szolgáltató között az előfizetői szám csökkenése miatt majd csak akkor lesz, ha ez a csökkenés a valóban használt SIM kártyákat fogja érinteni. (Én tavaly három 12x10 perces csomagot kaptam ajándékba. Ha letelik az egy évük, a franc sem fogja őket feltölteni...)
Most olvastam a további hozzászólásokat...
-
amanoba
őstag
szerintem ez hatalmas húzás a voda részéről, bejöhet nekik, gyakorlatilag kaptak rengetek reklámfelületet (szinte ingyen?) és semmit nem kell csinálniuk.
-
Coyote2000
őstag
válasz
Jim Tonic #76 üzenetére
Magyarországról beszélünk, nem világviszonylatról. Esetleg a Vodánál dolgozol?
látom kötekedni jársz ide. vicces, hogy az angoltudásomba kötsz bele...aki ismer, tudja miért
no de ezzel le is zárom ezt az általad indított kötekedős dolgot, értetlenekkel szemben nem nyerhetek vitát.
-
válasz
Coyote2000 #71 üzenetére
Egyre okosabbakat írsz.
A survive túlélést jelent, jelen esetekben baromira nem erről beszélünk, hanem új lehetőségekről.
De igaz - a T-Mobile a T-Com család tagja, kell még többet mondani? A Pannon egyelőre hátrányban van, de úgy néz ki a netszolgáltatás felé indul.
He? A Vodafone meg a világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója.
Miben van hátrányban a Pannon?
A Pannon a netszolgáltatás felé indul? A többiek talán nem? -
Sztbeni
őstag
2 dolog lehet, hogy mi lesz a Postafonnal:
1, Megerősödik, több csomag, minden.
2, Megbukik, az ügyfeleket átveszi a Voda. -
Coyote2000
őstag
eddig a több száz küldött-kapott csomagom/levelem közül egy sem tűnt el... szerintem nevezhetjük megbízhatónak. A hibaarány elég csekély, persze máshogy érzi az, aki pont beleesik...
Nekem inkább a repterekkel van jóval rosszabb tapasztalatom, ott kb 20% esély van a csomagok eltűnésére, és a kollégáim szerint én még szerencsés vagyok ezzel. -
czipaocsi
aktív tag
Sokan legagyizzátok a Postafon-t, annak nevét, a mögötte húzódó koncepciót, a postások szakértelmét stb...
Csak azt nem veszitek figyelembe, hogy a Posta a célcsoport szemében még mindig egy nagyon fontos, megbízható, régivágású szolgáltatás. A postást ismerik, megbíznak benne, ráadásul egyféle, egyszerű készüléket értékesítenek, amihez nem szükséges olyan nagy szaktudás. A postahivatalok pedig télleg a legtöbb helyen fellelhetők, gyakran járnak oda az idősebbek, mint a környező nagyobb városokba, ahol a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatai találhatók. Így alapvetően sztem semmi kifogásolnivaló nincs ebben.
Az, hogy a háttérben milyen egyéb érdekek és motivációk mozgatják a dolgokat, persze már más lapra tartozik... -
Coyote2000
őstag
válasz
Jim Tonic #69 üzenetére
tudom, mi az és tudod, hogy pont ide illik?
mivel a posta folyamatosan veszít a forgalmából (hála a sok futárszolgálatnak és online lehetőségnek), kénytelenek voltak új területekre menni, pl. biztosítás, mobilszolgáltatás. A Vodafone-nál meg éveken át magasabbra tették maguknak a lécet, a bővülés az igazi cél - viszont most már lelassult ez a folyamat, telítődik a piac. Szóval, survivor (tudod, mint a tv-ben) túlélésre játszanak, hosszabb távon próbálnak valami elérni... éééérted?a Voda meg minden megoldásban benne kell, hogy legyen, hiszen a rohamos terjeszkedés ideje lejárt... Ez a többi szolgáltatóra nem igaz? Muszáj ilyen okosakat írni? De igaz - a T-Mobile a T-Com család tagja, kell még többet mondani? A Pannon egyelőre hátrányban van, de úgy néz ki a netszolgáltatás felé indul.
Amúgy kötekedni jöttél csak, vagy hozzá is próbálsz tenni valamit a témához?
-
Landsmann
addikt
Szerintem durva csúsztatás a Postafont negyedik mobilszolgáltatónak hívni. Majd ha külön körzetszámot kap, nem pedig 70-eset és a megkötött szerződések alapján a szerződő szolgáltatók hálózatát használhatja, akkor igen.
-
válasz
Coyote2000 #67 üzenetére
Tudod, mi az a survivor?
Tudod, mennyire nem illik ide?a Voda meg minden megoldásban benne kell, hogy legyen, hiszen a rohamos terjeszkedés ideje lejárt... Ez a többi szolgáltatóra nem igaz? Muszáj ilyen okosakat írni?
-
madarasz92
őstag
Hát szerintem ez se rossz dolog ez a 4.szolgáltató..Főleg a megcélzott célcsoportoknak lehet jó talán..
-
Coyote2000
őstag
A Postafon egyetlen készülékkel "robban" be a piacra
igen, kellett az az idézőjelén inkább egy erőtlen, halk pukkanásnak nevezném. Pedig milyen jó lenne egy negyedik szolgáltató, hogy kicsit felkavarja az állóvizet. De vajon egy ekkora országban van esélye vagy értelme még egy szolgáltatónak külön tornyokkal, stb?
Ennek a Postafon-nak meg eléggé ilyen "survivor" szaga van mind a Vodafone, mind a Posta oldaláról. A Postának muszáj volt újítani, a Voda meg minden megoldásban benne kell, hogy legyen, hiszen a rohamos terjeszkedés ideje lejárt...
-
Drenadar
veterán
Ahogy én látom :
Annyi értelme van ennek, mint az otp-nek kb és a postának. Valaki már kifejtette : az öregek vannak megcélozva. Egész életükben a postáról hallottak, oda járnak, "ismerik" a céget, a magyar posta. És mikor mennek befizetni a "matávos" számlát akkor némelyik rinyál is hogy jaj de drága... ilyenkor tudja mondani a postai alkalmazott, hogy nah hát akkor itt egy mobil olcsóé, mondja le a téhómot.
-
könnygázóra
tag
Tetszik a díjszabásban, hogy már rögtön azzal kezdik, hogyan lehet átmigrálni Vodafone-ra
Azért van itt még egy-két gyöngyszem az ÁSZF-jükből:
1.1.12. Szolgáltató
A Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zártkörően Mőködı Részvénytársaság
(székhelye: 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6., cégjegyzékszám: Cg. 01-10-044159;
adószám: 11895927-2-44), amely a Koncessziós Szerzıdés, a a Nemzeti Hírközlési Hatóság
BP-14411-24/2004. számú és K10656-1/2005. számú határozata, valamint az elektronikus
hírközlésrıl szóló 2003. évi C. törvény és a kapcsolódó jogszabályok alapján 900, 1800 és
2100 MHz-es frekvenciatartományokban mobil rádiótelefon szolgáltatás nyújtására jogosult
jogi személy.
A Szolgáltató honlapja: www.vodafone.hu1.1.9. SIM kártya
A Szolgáltatás igénybevételére jogosult Elıfizetı azonosítására szolgáló aktív eszköz, amely
minimálisan tartalmazza az Elıfizetı azonosító számát, valamint a Szolgáltatások
igénybevételére szolgáló információkat. A SIM Kártya mindenkor a Szolgáltató tulajdonát
képezi, azt követıen is, hogy azt a Szolgáltató az Elıfizetınek használatra átadta.1.1.2. Egyenlegfeltöltés
A SIM Kártyához tartozó egyenleg a következı módokon tölthetı fel:
a) elektronikus úton a Magyar Posta Zrt. kijelölt postahelyein,
b) Postafon feltöltıkártya segítségével a 177-es rövid hívószámon keresztül, az
automata rendszer utasításai szerint vagy nemzetközi barangolás (roaming)
szolgáltatás igénybevétele során a kijelölt hálózatokból ,
c) A Vodafone márkaképviseletekben.2.2.2
A Szolgáltató az elıfizetıi jogviszony létesítését megtagadhatja, vagy a Szolgáltató által
meghatározott összeg befizetéséhez kötheti azon Egyéni Elıfizetı esetében, aki egy éven
belül már 2 Elıfizetıi Szerzıdést kötött. Ezen felül Elıfizetıi Szerzıdés a különbözı akciók
keretében nyereményként átvett további – évenként – három SIM-kártyára köthetı. -
D4rkAv3ng3r
senior tag
válasz
könnygázóra #19 üzenetére
"A falusi posták már ott tartanak, hogy klón kínai ruhákat,
ehetetlen lengyel kekszeket, zoknit, biztosítást, pattogatott kukoricát,
üveggolyót, TV-Shop szemetet és minden mást árulnak. Csak éppen
azzal nem foglalkoznak, ami a dolguk lenne a törvény szerint: levelek
és csomagok időben történő eljuttatása a címre."Vicces de igazad van.
Egyébként tényleg ritka gagyi ez a Postafon. eleve elvileg lehetne akár Postfone is egy fokkal jobb lenne, na meg ez a "logo".
-
megyeri
tag
Olvasgattam a hozzászólásokat és a Postafon információkat. Mivel arra nem vettem még eddig a fáradtságot, hogy utánanézzek más országok MVNO szolgáltatóinak, az lenne a kérdésem, hogy azoknál is ennyire szoros a kapcsolat a hálózatot biztosító szolgáltatóval? Úgy értem, jogilag talán felfoghatjuk negyedik szolgáltatónak, de nekem inkább úgy tűnik, mintha egy Vodafone sub-brand lenne. Tehát más MVNO esetén is gondolok egyet (és persze ha megfelelek a feltételeknek) 48 óra múlva már a másik szolgáltatónál vagyok? Mert bár nem kívánok rosszat a Postának, de ha 2-3 év múlva feladja a Postafon, és hirtelen az az 50-100 ezer Postafon-os ügyfél Vodafone Vitamax Postafon csomagban találja magát, akkor szeretném ha azt mondhatnám, hogy "Én megmondtam!".
Ha az NHH ennyire üdvözli a negyedik szolgáltatót, akkor már alig várom azt a piaci gyorsjelentést, melyben már a Postafon részesedése is szerepelni fog!
Tetszik a díjszabásban, hogy már rögtön azzal kezdik, hogyan lehet átmigrálni Vodafone-ra.
-
Landsmann
addikt
Én azért nem vagyok ebben annyira biztos. Majd pont a postáskisasszony fogja elmagyarázni Pista bácsinak, hogy mit hol talál a telefonban. Hát, egy sceppet nem életszerű a dolog. A postáskisasszony a saját teelfonjával lehet, hogy jól elboldogul, de koránt sem biztos, hogy egy másik típussal is, pláne, ha még a márka is más.
-
Landsmann
addikt
Lehet, hogy az időseket akarják megcélozni, de szerintem nem lesz egy egetverő sikere. Először is, a postán nincs arra idő, hoyg egy vevővel fél órát szarakodjanak. Már pedig lássuk be, egy idős személynek elmagyarázni egy mobiltelefon kezelését, hát eléggé időigényes dolog. Főleg akkor, ha maga az eladó sem konyít hozzá. Saját tapasztalat, (boltban, de nem mobilos boltban dolgozok) nagyon sok idős embernek egy egyszerű zsebrádió kezelése, elemcseréje is feladja a leckét. Ilyenektől akarják elvárni a mobiltelefon használatát, amikor idegenkednek minden technikai újdonságtól? Fogják látni a gombokat, a kijelzőn megjelenő információkat? Maradnak ők a vezetékes telefon mellett, azzal még elboldogulnak.
Szerintem 2-3 év múlva ebből nem lesz semmi, úgy ahogy van, az egészet nem csak technikailag, hanem nbévlegesen átveszi a Vodafone. A posta inkább tényleg azzal foglalkozna, amivel kellene. Pár éve még mindig külön felár és sallang nélkül a délután 4-ig feladott levél másnapra a címzettnél volt. Most? Ha elsőbbségivel van feladva, akkor a második napra garantálják a megérkezést, nem másnapra. Ha meg scak simán, akkor meg 3-4 munkanap. Drágábban alacsonyabb színvonalú szolgáltatást nyújtanak. Inkább ezen kellene fejleszteni, nem telefont, meg a sok használhatatlna szar bóvli teleshopos vackokat árulni.
A szegény postásokat meg már előre sajnálom, hogy miylen gyakran fogják nyaggatni őket, hogy mutassák már meg hogy hogy kell elolvasni az üzenetet, vagy éppenséggel hogy kapcsolja be, mert már milliószor megadta a PIN kódot és nem akar bekapcsolni. KÖzben a kijelzőn ott fityog a "Zárolt PUK" felirat. (épp a héten hoztak nekem egy telefont ilyen "hibával". Szóval lesz itt gubanc rendesen. -
Beerwolf
senior tag
Ezt a nevet ki találta ki?
-
Micuir_M
tag
Szerintem ez teljesen jó lépés a Posta részéről - az ő szempontjából. Az eddigi tevékenységbővítés is jó volt a cégnek, mert nyereségessé tette a postai szolgáltatást.
A postának szerintem a legfőbb értéke a hatalmas hálózata (a legnagyobb az országban), de egyben ez a gyenge pontja is, mert ezt akkor is fenn kell tartani, ha csak levelet lehet feladni és akkor is, ha bármi mást. Ezért a posta gyakorlatilag költségmentesen tesz szert újabb bevételre.
Az meg nem hülyeség, hogy az időseket célozták meg: ők személyes kapcsolatban vannak a postással és ezért nála fogják megvenni a telefont is, mert ismerik, elmagyarázza és házhoz jön. (l. még a Posta Nyugdíjszámla hirdetését, ami most fut).
Egyébént nálunk vidéken egy csomó jó csaj dolgozik a postán és meg is lehet ismerkedni velük, ezért nemcsak az időseknek van személyes kapcsolata a postásokal
-
hemaka
nagyúr
Röhögőgörcsöm támadt, már a nevétől is.
-
Aguinaga
őstag
Számunkra felesleges, ez igaz, de hát ugye nem csak mi létezünk ebben az országban, a kérdés az, hogy a vidéken élő idős célközönség hogyan fogja fogadni ezt a lehetőséget. Volt nem egy dolog a postánál, ami szépen elsorvadt, mert a kutyát nem érdekelte.
De nekik is próbálkozni kell, mert a 2011-es (2012-es ?) piacnyitás után is meg kellene élni valamiből, ha esetleg az eddigi ügyfeleik egy része elpártol tőlük. (mondjuk ezt most lehetne megakadályozni a minőségi munkával, és nem kapkodni biztosítás, banki szolgáltatások meg mobilszolgáltatások felé, de ez más tészta) -
Aguinaga
őstag
válasz
RandomGosu #32 üzenetére
Dehát ezt csinálta. Gondolom a posta nem akarta máshogy átadni az értékesítési pontokat (gy.k. a postákat - főleg a vidéken), ezért ráhúzták ezt a zöld skint.
-
<NewL>
addikt
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
könnygázóra #47 üzenetére
A hozzászólások többsége a valós helyzetre mutat rá (ti.: indokolatlanul drága és
értelmetlen a Postafon), ezt már most látni lehet.Izé, itt te vagy a "hozzászólások többsége".
-
könnygázóra
tag
Valahogy nem tudom megérteni a hozzászólások nagy részét, amelyekben leszólják a Vodafone-t vagy ezt az új szolgáltatást csak azért, mert nem nekik lett címezve.
A hozzászólások többsége a valós helyzetre mutat rá (ti.: indokolatlanul drága és
értelmetlen a Postafon), ezt már most látni lehet. Itt csak az a kérdés, hogy a Voda
és a Posta vezetése ugyanezeket miért nem látta vagy látja.
Vagy ha látta, akkor jön annak a gyanúja, hogy nem az a cél, hogy egy virtuális
szolgáltató eredményesen működjön, hanem valamilyen egyéb cél vezérli ezt
az összefonódást...Persze szapulhatnám bármelyik szolgáltatót, hogy miként lehetnek olyan ostobák, hogy mobil TV szolgáltatást biztosítanak, iPhone-t árulnak, pre-paid csomagokat használnak és sorolhatnám tovább. De csak azért, mert nekem ezek nem kellenek, még nem lesz ostobaság sem az adott szolgáltatás, sem az adott szolgáltató, egyedül csak én lennék ostoba. Szóval inkább nem teszem.
Egy virtuális szolgáltatótól az ember azt várta volna el (ahogy ez máshol már
kifogástalanul működik), hogy érdemleges különbség legyen az ő és a többi
szolgáltató árai között. Ez itt nincs meg. Tehát jogos a véleményezés.
(példaként Ausztriát tudom hozni, ahol a Yesss! - az első virtuális szolgáltató -
20-25 centes átlagdíjak helyett 15 centtel indított >>> igaz, vagy 3 éve....)A további észrevételek alapja nem az, hogy ez nekem nem kell, mert nem én
vagyok a célcsoport, hanem a bárgyú ideológia annak megmagyarázásra, hogy
miért ilyen drága és miért ilyen szűk a kínálat. Amikor ennyire kilóg a paripapata,
akkor azért legyen az embernek véelménye.
Ha teszem azt megemelnék a benzin árát 100 Ft-tal, akkor akinek nincs autója,
annak ne legyen véleménye róla? -
4sal3
aktív tag
hátez elég gagyinak tűnik
ilyen nevet kitalálni, sztem lehettek volna egy kicsit kreatívabbak is
én sem tartozom a potenciális célpontjuk közé. Bár ha vkinek van/lesz majd ilyen, akkor szívesen értekeznék vele csak úgy kíváncsiságból.
-
A Postafon, mint szolgáltató számomra is kicsit gagyinak tűnik, de tudom, hogy nem én vagyok a célcsoport. A felmérés alapján ugyebár a tűzoltók után a postások a második legmegbízhatóbbnak tartott emberek, ez alapján az idősebb, ill vidéki emberek számára logikus és okos döntés a postán keresztül kínálni efféle készüléket.
A Vodafone hálózatában van sok kihasználatlan kapacitás. Akár használják, akár nem, fenn kell tartani. Az esetben, ha ezzel szolgáltatnak, rendszeres bevételt érnek el nagyon kevés extra költség árán. Egy ilyen helyzetet bármely szolgáltató örömmel lovagolna meg, de mivel korábban szoros kapcsolat volt a Posta és a Vodafone között, gondolom ezért keresték őket először.
Valahogy nem tudom megérteni a hozzászólások nagy részét, amelyekben leszólják a Vodafone-t vagy ezt az új szolgáltatást csak azért, mert nem nekik lett címezve.
Persze szapulhatnám bármelyik szolgáltatót, hogy miként lehetnek olyan ostobák, hogy mobil TV szolgáltatást biztosítanak, iPhone-t árulnak, pre-paid csomagokat használnak és sorolhatnám tovább. De csak azért, mert nekem ezek nem kellenek, még nem lesz ostobaság sem az adott szolgáltatás, sem az adott szolgáltató, egyedül csak én lennék ostoba. Szóval inkább nem teszem. -
sien
aktív tag
lehet hogy optimistán kellene ehhez hozzáállni, de nekem azonnal a postacasco, postakötelező, postabiztosító és egyéb borzalmak jutnak az eszembe, valamint az unott arcú, középkorú emberek a pult mögött, akik zaklatásnak veszik a postára járó embereket. egyik se túl biztató.
-
könnygázóra
tag
Nem. a posták adottak. Gizikének meg lehet, hogy eddig a matáv jelentette a telefont. Ne felejtsük el, hogy régen a posta volt a telefon szolgáltató is.
Rosszul látod a dolgot. Attól, hogy a posta infrastuktúrája adott (hivatalok,
járművek, stb.) a Voda még nem tud könyebben terjeszkedni, max. a Posta
elkezd Vodás telefonokat is árulni. Ha a Posta Postafon teelfont árul, akkor
a Postafon terjeszkedik, amiből max. bevétele van a hálózathasználat
miatt a Vodafonnak.
Ha viszont a ezzel a lépessel a Voda terjeszkedik, akkor ez nyílt beismerése
annak, hogy a Postafon a Voda zsebcége (magyarán Vodafone PostaMax csomag),
szó sincs versenyről, csak egy Vodafone csomag értékesítésre felkérték a Postát,
és a "látszatverseny" kedvéért külön nevet adtak neki: Postafon.Ezen jót mosolyogtam. Van rokonom egy kb 200 fős faluban. Van ott egy posta, 1 élelmiszerbolt, meg egy kocsma. hidd el, nem azért nincs más, mert mindent interneten intézne
Ha valaki komolyan akart mobilt venni eddig, annak nem az volt az akadálya, hogy
be kellett menni a városba vagy sem. Előbb-utóbb úgyis járt a városban, és vett
magának. Ez a "kistelepüléseken is ott vagyunk" max. ideológia, mert:
- telefont eddig vett magának, ha akart
- feltöltőkártyát eddig is tudott venni a postahivatalban
- a kistelepüléseken nem az volt eddig a korlát, hogy lehetett-e telefont
venni a postán vagy sem, hanem az, hogy abszolút nincs pénzEz az érv, hogy azért fog nőni az eladás, mert a helyben lesz a készülék,
kb. annyira állja meg a helyét, mintha a Hugo Boss azzal jönne, hogy a
azért vesznek a magyarok egy főre vetítve kevesebb öltönyt Mo-n, mint
Németországban, mert a városba kell érte menni. Nem azért, hanem azért,
mert sok kistelepülésen a napi betevő ennivaló megvétele okozza a problémát
és nem az, hogy van-e helyben telefon vagy sem,nem ártana ha megpróbálnád a mondat egészét értelmezni, nem pedig csak azt a részt, amibe bele tudsz kötni..
Akkor betű szerint idézem a mondatot:
Beck György szerint a Postafon biztosan elviszi a Vodafone néhány ügyfelét, de abban bíznak, hogy összességében bővülést jelent majd az együttműködés.Tisztában vannak vele, hogy a saját olcsójános ügyfeleik egy részét el fogják veszteni
ezzel, és remélik, hogy a veszteséget ellensúlyozza majd az ügyfelek száma.
Számoljunk: a Voda percdíja 39 Ft, a Postafoné 35 Ft. Kérdés az alábbi: hány
új Postafonos ügyfél kell ahhoz, hogy 100 elment Vodás ügyfelet ellensúlyozzon úgy,
hogy a bevétel ne csökkenjen?
A válasz: 11,2%-kal több Postafon ÚJ ügyfél kell ahhoz, hogy a Postafon miatt elmenő
ügyfeleket ellensúlyozza. És ekkor még csak ott tartanak, hogy nem csökkent a bevétel,
a haszonnövekmény még sehol sincs....
A jelenlegi helyzetben, amikor egy éve folymatosan csökken a mobilpenetráció, el tudod
képzelni, hogy hirtelen több ezer (esetleg több tízezer) ügyfél fog hirtelen megvilágosodni,
és rohan Postafon kártyát venni azért, mert helyben van.....? -
wipes
senior tag
válasz
RandomGosu #32 üzenetére
de így (elvben) több helyre eljut, ée nem teremt vele saját magának akkora konkurrenciát + bevétele is lehet belőle
azért vidéken elég sok olyan kis település van, ahol tényleg semmi nincs, csak kocsma meg posta
költsége meg nem sok volt a voda és a posta részéről a dolognak, az eladáshoz/ügyintézéshez kell pár nyomtatvány, meg egy fax + egy postás, aki elment egy 1 napos tanfolyamra
mondjuk a percdíjak drágák, a készülék meg elavult, és csak 1 típus van
-
sbazsi
veterán
válasz
könnygázóra #26 üzenetére
miért tud a Voda könnyebben terjeszkedni? Voda képviseletekké alakulnak át
a posthivatalok?
Nem. a posták adottak. Gizikének meg lehet, hogy eddig a matáv jelentette a telefont. Ne felejtsük el, hogy régen a posta volt a telefon szolgáltató is.eddig sem kellett, ott vannak az online shopok....
Ezen jót mosolyogtam. Van rokonom egy kb 200 fős faluban. Van ott egy posta, 1 élelmiszerbolt, meg egy kocsma. hidd el, nem azért nincs más, mert mindent interneten intéznek.(így kell ezt, postásokat a Voda márkaboltokba és az ügyfélszolgálatra is!)
de miért baj az, hogy aki eladja a terméket, az tudja, hogy mit ad el?magyarán önmagától fog elvenni ügyfeleket, előre tudják. Okos döntés volt akkor...
nem ártana ha megpróbálnád a mondat egészét értelmezni, nem pedig csak azt a részt, amibe bele tudsz kötni...emléxem amikor jött a Voda, akkor is mindenki szapulta.
most ez lesz a postafonnal? egyébként neked miért fáj a dolog? mert kihagytak belőle, vagy mert nem is osztottak lapot? az eddigi szolgáltatódat ugyanott fogod megtalálni mint eddig, és az áraidat sem fogják emelni. -
RandomGosu
senior tag
felesleges... ennyierővel vodafon kidobhatott volna magának egy ilyan postafon nevű csomagot mondjuk...
-
könnygázóra
tag
Szóval ebbe a vonulatba tökéletesen illeszkedik a Posta és a Vodafone ezen lépése, mint ahogyan majd a Pannon, és a T-Mobile is be fog állni a sorba. Hiszen mint az a cikkben is szerepel, a kapacitása mindháromnak megvan, most már csak az kell, hogy a kihasználtság növekedjen. De lesz itt még UPC, Digi, stb is virtuális szolgáltató..
Tartok tőle, hogy túlságosan optimista vagy. A nyári 4. szolgáltatói jogokra
kiírt tender megfúrása és a kartellezgetés még sokáig tartani fog.
Csak arra gondolj, hogy 10 hónapja esik az előfizetői szám, ennek
ellenére semmilyen verseny nem indult el a jelenlegi 3 szereplő között.... -
GGGBR
tag
válasz
könnygázóra #26 üzenetére
már itt is..???
-
Szép dolog mobilokkal foglalkozni, s minden ezzel kapcsolatos kérdésre csípőből válaszolni.
Viszont tisztában lenni más európai országok mobilos trendjeivel szintén nem felesleges. Legalábbis nagyban hozzájárul bizonyos dolgok megértéséhez.Hogy mire gondolok? Kétfajta virtuális szolgáltató van.
Az egyik, amelyiket a hálózattulajdonos hoz létre. (T-Mobile vs. Congstar, E-plus vs. Symio, O2 vs Fonic.) Ők mind a "nagy" cég virtuális szolgáltatói.
A másik az, amelyik bérli a hálózattulajdonostól a rendszerét. [Aldi-Talk (E-plus), Tchibo (O2)] Az utóbbi a kávés cég...Szóval ebbe a vonulatba tökéletesen illeszkedik a Posta és a Vodafone ezen lépése, mint ahogyan majd a Pannon, és a T-Mobile is be fog állni a sorba. Hiszen mint az a cikkben is szerepel, a kapacitása mindháromnak megvan, most már csak az kell, hogy a kihasználtság növekedjen. De lesz itt még UPC, Digi, stb is virtuális szolgáltató...
(Bővebben HVG, 2009. november 21., 47.sz., 68. o.)
-
Killing
addikt
válasz
könnygázóra #23 üzenetére
De a voda mögött ott volt az angliai anyavállalat, meg egy csomó leányvállalat.
-
könnygázóra
tag
Itt az Index cikke, kicsit megkommentelgettem.....
Vidéki idősekre számít a Postafon
2009. november 20., péntek 14:50
Év végéig ötezer, jövőre hetvenezer előfizetőre számít a Magyar Posta. A pénteken elindított szolgáltatás műszaki hátterét a Vodafone adja, a mobilcég postai dolgozók hadát képezte ki az ügyfélszolgálati teendőkre.
(évi 70.000 előfizetés miatt dolgozók hadát képezik ki.... hol éri ez meg, menyibe
lesz a költsége? 70.000 ügyfelet egész év alatt???? A Pannon havonta többet veszít...)Tavaly még a Vodafone is negatívan nyilatkozott a virtuális mobilszolgáltatókról, mert nem láttak olyan üzleti modellt, amellyel jövedelmező szolgáltatást lehetett volna működtetni. Kivéve persze azt, amin ők maguk dolgoztak, a Magyar Postával közösen.
A pénteki sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Magyar Posta és a Vodafone nagyjából egy éve készül Magyarország első virtuális mobilszolgáltatójának a beindítására.
(persze, mert most érte el a kritikus szintet az előfizetések csökkenésének üteme....)
Ennek az eredménye a Postafon, ami 721 postahivatalban kapható, kizárólag a telefonálásra és üzenetküldésre lett felkészítve, és a tarifák végletesen egyszerűek: az üzenet és a beszédperc is 35 forintba kerül.A Posta azért lát lehetőséget a mobilszolgáltatásban, mert a levélforgalomban 40-45 százalékos csökkenés várható a következő években, a Vodafone pedig könnyebben tud terjeszkedni.
(miért tud a Voda könnyebben terjeszkedni? Voda képviseletekké alakulnak át
a posthivatalok?)
A globális mobilcégnek pedig már vannak tapasztalatai, több országban együttműködik a helyi postával - a magyar modell többek közt a portugál és az ír szolgáltatásra épül.Szűts Ildikó, a Magyar Posta vezérigazgatója elmondta, hogy az tűzoltók után a postásokban bíznak leginkább az emberek, és ez a mobilszolgáltatás eladásánál is jól jön. A Vodafone segítségével 1700 postai dolgozót képeztek ki ügyfélszolgálati teendőkre, hogy a bizalom mellett szakértelem is legyen a hivatalokban.
(így kell ezt, postásokat a Voda márkaboltokba és az ügyfélszolgálatra is!)
Beck György, a Vodafone első embere szerint a helyi ügyfélszolgálat a legfontosabb. Háromszáz településen most először nem kell majd buszra vagy vonatra szállni egy mobilszolgáltatás megvásárlásáért, és akkor sem, ha valami baj van a szolgáltatással.
(eddig sem kellett, ott vannak az online shopok....)Beck György szerint a Postafon biztosan elviszi a Vodafone néhány ügyfelét, de abban bíznak, hogy összességében bővülést jelent majd az együttműködés.
(magyarán önmagától fog elvenni ügyfeleket, előre tudják. Okos döntés volt akkor...)A Magyar Posta az év végéig ötezer ügyfélre számít, jövőre azonban már 70 ezerre.
A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) rögtön reagált az új szolgáltató megjelenésére, és a Magyar Posta belépésével a verseny erősödésére számít. Pataki Dániel, az NHH elnöke szerint a negyedik szereplő megjelenése mindenkinek előnyös, mert tovább csökkenhetnek az árak, miközben nő a választék.
(értjük mi ezt, a független negyedik szereplő, aki visszavont tenderen nyerte volna el
a lehetőséget, az nem lett volna előnyös. A Voda zsebcége az bezzeg generál
árcsökkenést....) -
m@xsys
senior tag
Na majd meglátjuk mi sül ki ebből.
Marika néni formázza meg az akksit - és Marika néni kisüti zsírba.
Vodafone, szégyelem, hogy te vagy a fő szolgáltatom, de nem sokáig szerintem
-
Kobaljov
senior tag
válasz
könnygázóra #19 üzenetére
Reméljük itt nem lesznek olyan problémák mint a hagyományos postánál, különben előfordulhatnak majd a következő esetek:
a.) SMS-t küldtek neked de a szolgáltató azt hitte(!), hogy nem tudod fogadni ezért meg sem próbálta kézbesíteni, csak hagyott róla egy üzenetet és a központból érheted el..
b.) MMS-t küldtek neked, de sajnos valaki útközben kilopta belőle a képet..
c.) SMS-t küldtek neked, de sajnos figyelmetlenség miatt másnak lett kézbesítve a környékeden..
(stb.)
-
könnygázóra
tag
válasz
#25954560 #22 üzenetére
kis tulzassal a voda is igy kezdte magyarorszagon. csak mogotte legalabb ott volt az anyaceg apparatusa.
....na neeeee. A Voda indulásának az volt a célja, hogy piacot szerezzen,
a Postafon indulásának az a célja, hogy bebizonyítsa, Mo-n nem lehet
virtuális szolgáltatót üzemeltetni.... -
törölt tag
kis tulzassal a voda is igy kezdte magyarorszagon. csak mogotte legalabb ott volt az anyaceg apparatusa.
-
Killing
addikt
Mert jobb szolgáltatóval nem tudtak szerződést kötni...
Kihúzzák a 'sz@rból' a vodafone-t?De bele se tudnak gondolni. Miért válasszak egy 'zug' szolgáltatót, mikor vannak jobbak, olcsóbbak, és talán jobb ügyfélszolgálattal rendelkezők is?
-
Quasi_modo
nagyúr
Komolytalan ez...
-
könnygázóra
tag
No csak, kijött a Voda Trotttyos csomaggal a Scool után.... vagy rosszul látom?
De akkor miért adták neki a Postafon nevet? Csak nem azért, mert nagyobb a
presztizse, mint a Vodafone-nak....:))
Komolyra fordítva, ez egy szánalmas pótcselekvés mind a Voda, mind
a Posta részéről. A falusi posták már ott tartanak, hogy klón kínai ruhákat,
ehetetlen lengyel kekszeket, zoknit, biztosítást, pattogatott kukoricát,
üveggolyót, TV-Shop szemetet és minden mást árulnak. Csak éppen
azzal nem foglalkoznak, ami a dolguk lenne a törvény szerint: levelek
és csomagok időben történő eljuttatása a címre.
Remek alkalom ez a Postafon a Posta vezetésének, hogy a havi eladott
1.000 darab kártya miatt egy új osztályt hozzon létre, ahová be lehet
tenni jó sok sógorrokonkomát, a Voda meg a pár ezer előfizető után
némi aprópénzt. Mondjuk elég szomorú, hogy a falusi nyugdíjast kell
már fő célközönségnek tartani a jól fizető régiek helyett.
De ők tudják, meglátjuk. Ezek a percdíjak abszolút nem versenyképesek,
a Vitamaxi Klub-bal 20 Ft a hálón belüli duma. Az a nyugdíjas, aki eddig
nem vett telefont, az ezután sem fog, meg mondjuk megnézném Áncsika
néni postáskisasszonyt a bodrogbüdöskei postán, amikor közölném vele,
hogy akkor itt lenne egy számhordozás, tessék már nekem lebonyolítani... -
csab2
veterán
-
Lirion
addikt
A nemzetközi sms 90 ft. Úgy tudtam, hogy ez szabályozva van vmi 50 ft körüli összegben.
-
válasz
peugeotmate #15 üzenetére
De
-
peugeotmate
őstag
70-es számot adnak itt is,nem?
-
salival
aktív tag
Nagyon gagyi ez a név.
Bár ha jó árak lesznek a kínálatukban.... -
Dare2Live
félisten
-1- Fogalmad incs mijen lesz az értékesítés szinvonala.
Majd járnak Vodas oktatásokra, de lehet már jártak is. Nem mindha kártyás egymobilos szolgáltatonal k* nagy support kéne, nem mindha annak nagy részét nem a Voda biztosítaná.
Első körben láthatóan falura koncentrálnak. Oda ez elég az elöregedett lakosság nagyjának. Tnek is konkurencia. Fogd fel ugy nem neked csinálják.
-
aram01
nagyúr
ez így k@ki
-
hesszan
aktív tag
elfaxolják a központba (posta? vf?) a nyomtatványt. (a postáról a faxolás fizetős, reméljük ezen irányu faxolásért nem fognak pénzt kérni) bár sztem igy lehetne igazán az ügyintézni valót csökkenteni.
Postai dolgozó véleménye erről: Ők csak értékesítők, minden továbbit a .. ö ... a ... központ intéz. levél email telefon.35/39 ft percdij hihi fel sem tünt.
-
sbazsi
veterán
Ez jó:
www.postafon.hu
Postafon - új szín a mobilpiaconZÖLD
-
plus44
veterán
Wow. Menő név ez a Postafon.
-
Ennek örömére akár csökkenhetne is a Vitamax Standard csomag 39 forintos percdíja, vagy ők lesznek a postafon bázisa?
-
hesszan
aktív tag
Sztem szánalmas, ennek mi értelme? meg tudod venni a postán a csomagot utánna meg ha gondod van mehetsz be a megyeszékhelyre reklamálni? Ez mitől virtuális mobil szolg? kb mint a tecsoban árult vitamax instant csomagok. csak nem vitamaxnak hivják hanem postafonnak.
A dolgozók ki lettek oktatva? akkor miért nem derült ez ki csak az indulás napján? Vagy csak arra lettek kioktatva hogy mikor hány ujjal mutogassanak a Voda felé? -
Sztbeni
őstag
Lehet kapni csak SIM-et is! ITT az infó. Egyébként a net tök olcsó.
-
AS
félisten
Hát ez érdekes...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Vodafone-nal közösen indult az új szolgáltató.
- Apple MacBook
- Honor Magic V2 - origami
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Doctor Who (2005)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest