Új hozzászólás Aktív témák
-
Vodike
tag
válasz
#80977664 #5411 üzenetére
Meg mindig nem erted, felesleges irni neked. Normalis halozaton nincs gond. Ami nalam van: digi1000, de a digi router csak bridge. A router mikrotik es egyben switch is. Az antennak unifi ac prok. A TV-k kozul ketto wifin log, a harmadik kabel egy sima 100 megas lannal szerelt s905x-en. Es mindegyiken tuti a 4k, logo megjelenik a tv-n, szoval franko. A server valami hp i5 es 8 giga ram, omv-vel, de nincs transzkod.
-
Vodike
tag
válasz
#80977664 #5407 üzenetére
Idegeskedhetsz, meg leirhatod 100x, hogy OLED TV-d van. Elkeseritelek, nalam tok jol megy minden.
Van itthon led es oled lg, illetve egy regi Samsung. Mikrotik halozat unifi antennakkal. Van xplay, plex es a regi tv-n egy s905x szinten plexxel es tokeletes mindegyiken a 4k. Most elinditottam a star wars ham solot es siman megy mindegyiken...erdekes..
Soundbar erdemes, nekem jbl bar 5.1 van, kurvajo cucc.
-
sugarforce
addikt
válasz
#80977664 #5407 üzenetére
Nem a plex-szel van a baj, hanem a tv gyartok hulyesegevel. A te felhasznalasod hidd el h tok atlagos, sajnos a tv beepitett plexe ezt sajnos nem tudja megugorni. Ellenben egy dedikalt lejatszon siman visz mindent 129 millio K-ig akadas mentesen.
Itt sokan kulso lejatszot hasznalunk minden gond es konpromisszumok nelkul. -
sugarforce
addikt
válasz
#80977664 #5404 üzenetére
ja, hogy upc-s router... nincs is több kérdésem etéren.
Router beállítástól átváltott transzkodolásra, ami eddig direct play/direct streamen volt? Nem állítottál közben mást is a szerveren vagy a tv-n nagy idegeskedésedben?
Nem akarok hitetlenkedni, mert tudom, hogy anélkül is bosszantó, hogy problémás a dolog, de nemár... Esetleg annyit tudok elképzelni, hogy a csodálatos upc-s router AC sávja olyan gagyi, hogy már alapból valami irdatlan kicsi bitrátára kódolná a szerver, hogy átférjen rajta.
Eddig biztosan direct play, vagy direct stream volt a lejátszás ugyanezzel az anyaggal?
Csinálj már printscreeneket a szerverről lejátszás közben, mert ez így elég furcsa... Nem látunk semmit. -
törölt tag
válasz
#80977664 #5402 üzenetére
Ja és a Samsung 5GHz-esen csatlakozva szaggat...
Na most beléptem a UPC router beállításba és az 5GHz-et csak ac-ra teszem (a/n/ac helyett), hátha...
Na frankó! Áttettem ac-re a routert azóta MINDEN FILMET trnszkódolva játszik le illetve játszaná ha elindulna. Transzkóder exe 100%-on kép meg néha bevillan egy pillanatra. Egy nulla az egész!
-
deci
tag
válasz
#80977664 #5388 üzenetére
Szia!
WD-n belül milyen típusú HDD-ről fut az anyag? Van közben más müvelet is esetleg ami használja a HDD-t?
Akkor is akad ha DLNA-n keresztül próbálod meg a filmet a tv belső lejátszójával megnyitni? Plexen belül is van DLNA de használhatsz mást is.
Szerintem egy próbát megérne.Üdv.
deci -
WaterWave
veterán
válasz
#80977664 #5388 üzenetére
himedia q10 pro, de q5-el se fog fájni a fejed, annyi hogy arra nem tudsz a belsejébe vinyót rakni...
Összekötésem:
Nason vannak a filmek, szépen fix belső ip cím kiosztva neki... cat5e kábellel seggbelőve megy szépen a routerbe.
Himedia q10 szintén cat5e router és szintén fixip, de hdmi kábellel ezt összekötöttem egy avr (házimozi erősítő)-vel
avr meg értelemszerűen összekötve hdmi-vel a tv-vel.avr bekapcs
tv bekapcs
Q10 bekapcsol, megkeresed a media-t ott shortcuttal csinálsz egy ikont a nas szerverre, amire csatlakozol vagy belső ip-vel vagy ddns-el (user jelsz), ha megvan ott látod a nasodon a filmeket, fogod, elindít.Kép nem akad, nem lagol.. hdr kompatibilis avr- kell... ha nincs avr- akkor nyilván azt figyelemn kívül hagyod.
Enjoy
-
WaterWave
veterán
válasz
#80977664 #5377 üzenetére
Ez így van, nem azt mondom illik külső lejátszóval megoldani a 4k-t de azért úgy a legegyszerűbb és a legjobb megoldás...
Plexet én transzkódolásra használok, pl ha bent melózok munkahelyen és kell film, nyilván két verzióban nem fogom leszedni, tehát uhd-ban van fent a nason, de onnan transzkódolni kell hd-ra mert bent fölösleges a 4k...
Így van értelme a plexnek az én szemszögemből.
De otthon házimozin csak külső lejátszóval 4kzunk, mert hang miatt is és a kép miatt is. -
konigjanos
senior tag
-
kkp900
senior tag
válasz
#80977664 #5364 üzenetére
Nekem is hasonló bajom van de nekem megakad és nem is megy tovább a film.Mindenki azt írta kapcsoljam ki a transcodot ,mert belsőhálózatra felesleges.DE NINCSEN ilyen opció legalábbis sehol sem találtam meg a PLEX-ben.Amúgy igaz én most vettem egy Samsung Q9FN Qledet és csak 100-as a kártya benne,mondjuk az 5GHz wifire csatlakoztam inkább vele az is gyorsabb.Nekem van Apple TV4K de azzal is akadt a PLEXNÉL!Pedig nekem is 1000-es a netem.És igaz csak egy Macbook prom 13" van de szerintem minden adott hozzá,hogy simán kellene futnia.Lehet azért csinálják ,hogy vegye meg az ember vagyis fizess elő rá.Én az Infuse Prot vettem meg inkább.De szeretném ha a Plex is működne normálisan de nem tudom ,hogy mit kellene beállítani hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Sorozatok
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- CNC topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged