- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rigo88
aktív tag
erről a 775 zsákutca dologról annyit, hogy vajon ma 2010. március 16-án kell-e jobb mint egy q9xyz?
otthonra játékhoz dolgozni bármire.
ez is olyan egy szemszögből mint pl a menyasszonyom: lehet szebbet rajzolni de nem érdemes. -
caprine
senior tag
Nekem a számozás tetszik X4 920/940 és i7 920/940 kicsit se hajaz egymásra
Számozás ügyileg már ugyanott tart az AMD
Szerintem több fogyna az AMD-ből ha felé cimkéznék.
Persze lehet, hogy gondoltak a mezi userekre, akik bemennek a boltba és amin nagyobb szám van azt veszik meg. A PH és az ilyen tesztek azért jók, mert az ember tisztába le azzal mi mennyit tud, azért mennyit kérnek, és melyik az amire megéri beruházni.
-
Oliverda
titán
-
KicsiPit
tag
Szevasztok! Segitség kellene! AMD oldalrol letöltöttem az Overdriveot, inditanám de azt írja, hogy nem látja a procimat....NA DE MIÉRT
-
Bluegene
addikt
kezdjük ott h az E7000-esek abszolút nem selejtek mert wolfdale 3M-re épülnek ami alapból csak 3mega a cache, ennyit a hozzáértésről
az E5200 pedig a legkiválóbb ár/érték arányú proci, pár százalékkal előzik meg a nagyobbak miközbe fele/harmadannyiba kerül
szóval felejtsd el ezt a selejt b@romságot, lehet te az vagy
mod: mondjuk ha szigorúan nézzük igazad van, de a selejt szó helyett a "nem tökéletes"-t használnám, a selejt értelmezése a magyarban az h rossz, hibásan legyártott, hasznavehetetlen, érdemes a teszteket nézni egy PH2 810 alig 1-3%-kal lassabb mint a 920 pedig selejt
2006-ban örültél volna egy "selejtes" 8800GTS 640nek, pedig ütős kártya volt(és még ma is az)
egyébként is E2xx-et keresel, akkor mit pampogsz, egyszóval autóból, borotvából nem érdemes selejtet venni(ne keverd!), de nanochip-ből érdemes mert sokkal olcsóbb és majdnem olyan jó
-
band1103
őstag
Nézzétek má' ! Mit ide nem hord a szél! Az rendben hogy ezen cikk hsz-e nem fanklubnak kéne lennie de baromságokat összehordva értelmetlenül 'flemelni'... Mi van? Már nem jöhet ki AMD cikk vagy teszt úgy hogy be ne essenek ide ilyen flemelők mint ez? Én úgy olvastam a PH! szabályzatában hogy tartózkodjunk az ilyen hsz-ektől. Van erre külön topik meg a fáradt gőz topik, tessék oda menni.
-
dezz
nagyúr
Egyátalán nem biztos, hogy azok nem működnek. Inkább arról van szó, hogy a wafer széléről származó die-ok általában rosszabb elektromos mutatókkal bírnak, pl. nagyobb a szivárgóáram. Ezért általában ezekből lesznek az alacsonyabb gyári órajellel bíró példányok (mert tehát a magasabb órajeleken magasabb fogyasztással rendelkeznek a kívánatosnál). Ha még így is túl sokat fogyasztanak, inkább letiltanak 1-2 magot, így gátat vetve a fogyasztásnak. (Vélhetően ezért volt pl. 95W TDP-s az Agena alapú Athlon X2 7x00.)
Ez inkább csak a magokra vonatkozik, mert a cache fogyasztása nem annyira jelentős, viszont nagy a felülete, és elég "sűrű".
-
joshua7
veterán
Ti magyaráztok az 50-60 ezres lapokkal, procikkal?
Látom, azért nem X3-at vettetek, h az milyen jó.
#355: nyugalom van ember, a 'valahol selejttől' nem is olvastam tovább
A HD3650 átmenetileg van bent, de már megint nem értem, minek kevertek ide minden sz*rt...
-
keIdor
titán
Csak szólok, hogy a Q6600-ad is (valahol) selejt, hiszen csak 9-es a max szorzója, pedig a "jobbak" tudják akár a 29-est is.
Tehát le van butítva a szorzózár miatt! Egy zár van benne érted, amit nem tudsz kinyitni!
Dobd ki gyorsan, fölösleges magad ilyen szarral égetni... legyél Te is az "okosabb" (hülyébb) és vedd meg a QX9770-et, hiszen az a teljes értékű... a többi mind butított szar, nehogy már átverjenek!
A HD3650 is szar, mivel csak 256MB-os.
-
joshua7
veterán
Uh, mennyi fanatikus.
Q8/9x00 szériát sosem vennék, E5/7xxx-at sem. E2xxx is backup-nak jó.
Lehet én vagyok a hülye, de herélt/butított/letiltott cuccot sosem vennék, pláne nem a marketingnek bedőlve, h még az nekem jó, ha megveszem.
De egyébként sem értem, mit magyarázkodom, én tuningos P2 vs Q6600-ról beszéltem (volna...) végig. -
Oliverda
titán
Ez nem hivatalos infó csak a cikk írója gondolja így. Bár a teljes igazságot sosem tudjuk meg. Az biztos hogy ezekkel a letiltogatásokkal hoznak létre olcsóbb procikat hogy minél jobban lefedjék a piacot. Például a Radeon 9500-akban is vissza lehetett kapcsolni a +4 pipeline-t amit letiltottak. Akkor a 9500 GPU-ja selejt volt? Nem. Az AGP-s 6800 és 6800LE kártyáknál a letiltott pipeline és vertex shader egységet is vissza lehetett kapcsolni, stb.. Hasonló a szituáció ezeknél a processzoroknál is, annyi különbséggel hogy itt hasonlo modra nincs mód.
Az elgondolásod alapján az E2xxx is selejt az E7xxx és a Q8xxx procikkal egyetemben.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
joshua7
veterán
válasz
DeckardCain #344 üzenetére
Ha már ez a teszt, akkor:
When AMD produces a Phenom II die if part of the L3 is bad, it gets disabled and is sold as an 800 series chip. If one of the cores is bad, it gets disabled and is sold as a 700 series chip. If everything is in working order, then we've got a 900.
Mi ez, ha nem selejt? Csak hogy azt is el tudják adni valahogy, kitalálták a 3 magost meg az X4 800-ast... Én biztosan nem vennék ilyet, csak teljes értékűt, persze ahány ház...
-
DeckardCain
senior tag
Na gtx 280 és x3 7xx
Kisebb vga-val úgyis vga limit lesz. -
Oliverda
titán
...és mi olyan borzasztó érdekes 2-3 FPS eltérésen? Abból kiindulva hogy a Far Cry 2 bench egymás után lefuttatott 3 tesztje között is akadnak szép kis eltérések ugyanazon a rendszeren, én ezeknek komolyabb jelentőséget így nem tulajdonítok.
Hát elég szégyen hogy a "nyomi selejt" (ami valószínűleg nem is selejt, vagy legalábbis nem selejtebb mint bármelyik E2xxx, E5xxx, E7xxx) megelőzi a 10-70%kal drágább társait.
-
DeckardCain
senior tag
Nézd meg a Guru3d tesztet GTX 280al egyes játékoknál bizonyos beállítások mellett pl 1600*1200ban már VGA limit van. Hiába 3 vagy 3,x Ghz vagy több mag.
És nem hiszem, hogy sokan itthon pl Gtx 280al játszanak. Jó magam is egy ilyen "selejtes" X3at fogok venni, mert tuning nélkül is elég egy 4830/50 mellé 1600as felbontásban. Sőt még egy 4870el is lehet játszani vele. Azt, hogy 3dmarkban meg kevesebb pontot kapok, az meg nem érdekel.Menjen alapon azt jól van.
-
joshua7
veterán
Khmmm (flame on
).
[link] -
Bermi
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #334 üzenetére
szép eredmény
, kiváncsi leszek, hogy pár hét múlva közel azonos gépben (procira még várok egy kicsit), nálam milyen redemények születnek.
-
Bluegene
addikt
válasz
TomBoy1986 #334 üzenetére
szerintem nem a memória teljesítménye számít(ebben az AMD a jobb), hanem az egész rendszeré, vagy én tévedek?
-
Bluegene
addikt
[link]hohó ddr3mas ph2-t nem vennék, ejnye
-
Bluegene
addikt
Persze a jövőt senki sem tudhassa, 1-2% esélyt én is adok neki.jah én se sokkal többet, mindenesetre mint lehetőség elmehet...
, kár mindent csuklóból ellenezni, senkinek sincs varázsgömbje(szerintem még lehet Intelnél se tudják mi lesz), mivel a c2d jól sikerült lehet fogják frissíteni és az alsó-középkategóriában elpasszolni(akkor már tényleg apró magok lesznek)
-
fgordon
senior tag
Everest tesztekben most nézem, hogy egészen "odab*sz" a 8x550 Mhz-en húzott E8500-em 1066 @ ddr2-es 1100-as ramokkal, lásd ez:
http://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/hsz_20017-20017.html
Ezzel érdemes összehasonlítani, a teszt ezen részével:
http://prohardver.hu/teszt/phenom_ii_az_amd_mentoovet_dob_onmaganak/gyorsitotarak_memoriaeleres.html
És én még október körül vettem talán 26e-ért az E8500-at (most nagyker áron 46e kb), ram-ot már nem annyira jó áron, azt csak 4800 Ft-ért darabját, a 2 gb 1066-os ddr2-t, ami megy 1111-en is alap feszültségen. Meg a P5Q-E ára is jól felment... a mostani áráért nem venném meg...
-
dezz
nagyúr
válasz
Bluegene #329 üzenetére
A laptop gyártók azt üdvözlik a legjobban, amikor egy teljesen új platform jön ki, ami még több embert vesz rá az új laptop vásárlásra.
(A régit meg eladják.)
Az alaplapgyártók is ennek örülnek, hasonló okokból...
(Az Asus meg 2x-es extázisba esik.
)
Mi, akik egyedi alkatrészekből magunk állítjuk össze a gépeinket, igazából a csak a hátszelét lovagoljuk meg (micsoda képzavar!
) ennek az egésznek. De arra tesznek a gyártók (Intel aztán főleg), ha épp lemaradunk az egyik kanyarban...
Nem kis munka a csíkszélesség-váltás sem... Főleg CPU-nál, ami nem ugyanolyan blokkok sokasága nagyrészt, mint pl. a GPU. Lásd pl. az Intel-féle Tick-Tock munkarendet, és az ezen alapuló ütemtervet, amit kérlelhetetlenül be fognak tartani. És nem fognak maguknak keresztbe tenni egy terven kívüli mellékággal...
Igaz, a válsággal nem számoltak. Viszont, az új platform csak fellendíti az üzletet... Mármint jóval alaposabban, mint néhány újabb proci.
Az i7 azért népszerűtlen, mert túl drága (annak is, aki amúgy is új konfigot akar venni), és csak speciális esetben indokolt. Az i3/i5 viszont kimondottan a Core2-ket hivatott leváltani, hasonló árszinten.
Persze a jövőt senki sem tudhassa, 1-2% esélyt én is adok neki.
-
Bluegene
addikt
no igen de az nekik is jó ha olcsóbb a komplett konfigba a proci(és nagyobb teljesíményű persze)
ráadásul laptopba elképesztően jó lenne egy 32nm-es core2, az atom gyenge, a nehalem meg túl erős, és a laptop alaplapoknak is max egy bios frissítés kéne, ezt üdvözölné az asus meg siemes satöbbi
jó lehet h nem lesz ilyen, de akár megeshet
, ki tudja? ha lesz akkor biztos h hatalmas siker lenne(hasonlóan a perynhez), pláne ha a core i3/i5/i7 nem lesz népszerű(most se az)
még egy érv h nem hinném h megtervezni a csíksztélességcsökkentést olyan nagy dolog lenne(45-->32), szerintem új architektúra illetve maga a gyártástechnológiaváltás kerül milliárdokba, de egy méretcsökkentés nem lehet sok(pláne megérheti)
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #324 üzenetére
az a hülyeség h mindenre nemet mondasz
az Intelnek célja a profitmaximalizálás, nem mondtam h lesz, de nem lehet kizárni
nézd, válság van, a core i7 nem túl sikeres, a core i5 se kesz nagy durranás szerintem vagy népszerű, pláne válság miatt is, mi lesz ha ezek eggyüttesen 10%-ot érnek el az Intel eladásaiból??? akkor minek invesztáltak 8 milliárdot a 32nm-be??? hidd el attól még mert nincs benne a roadmapbe, simán lehet h számolnak ezzel is. a P4-es 180-130-90-65nm-en is elkészült, a core2-es meg csak 65-45?
gondolkozz, maguknak tennének jót azzal ha lenne 32nm-es core2, olcsóbb gyártás, ha lapot nem is, de procit dögivel adhatnának el, és elérhetik vele a 4 ghz/400fsb-t, mint mondtam elképzelhető, persze nem tudhatjuk, de ha lesz akkor mégse zsákutca az S775(amúgy se)
-
Neovenator
senior tag
válasz
[CS]Blade2 #319 üzenetére
Az szép!
Mondjuk négymagosoknál azért picit más a hőtermelés... -
Bluegene
addikt
[link] a core i7 1%-át adja az intel eladásoknak, jó h létezik pár % atom, de a nagy, túlnyomó többség 2009-ben is S775 lesz(min 80%, vagy több), több tízmilllió proci, szerintem 2010-ben is c2d lesz többségben,(min 50%) ez a core i5 nem lesz eléggé meggyőző sztem
talán 2011-be visszaszorul, de még gyártani fogják, tehát még korai leírni
,
sőt mondok egy durvát, én elképzelhetőnek tartom h 32nm-es változata is lesz a core2nek, ha tényleg ennyire sikeres és a legtöbbet ebből adnak el(a core i7 és i5 szinte elenyésző lesz valljuk be), még jobb tunning, még kisebb hő, szerintem létezik ilyen forgatókönyv
, az h nem pletykálják, attól még lehet ilyen
-
Bluegene
addikt
asszem a 945ösbe mennek a 65nmes core-ok, ez lapfüggő, mert gigabyte biztos kiadott hozzá biost, meg van asrock is ami 865-össel megy
P35/P45/X38/X48/P965 ezekbe bele lehet rakni a p4-et
, az más kérdés h érdemes, de megy
Tomboy1985: én soha nem konvertáltok filmet, mondjuk nem akarok ebbe is belekötni, de azt hallottam h a videókártya gyorsabban megcsinálja a 4magos procinál, mind1 én pihentetem ezt a dolgot én ráérek jövőre venni 4magost, nem hinném h égetően kevés lesz a wolf a játékokhoz(meg minden máshoz) addig. Addigra olcsóbbak leszek a 4magosok és jobban ki lehet használni őket, meg az áram/hő, tehát csak nyerek
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Neovenator #317 üzenetére
Én egy 4K hűtőt használok (AC Frezzer 7 Pro), és mégis rápakoltam +80% OC-t a kis C2D-re. (1800Mhz@3240Mhz)
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Neovenator #316 üzenetére
Igaz, elírtam: [link]
Kérdést viszont nem értem...
-
Neovenator
senior tag
válasz
TomBoy1986 #315 üzenetére
A dolog ott kezdődik, hogy egy szóval sem mondtam, hogy milyen frankó, hogy a gyári hűtővel teszteltek. Egyszerűen arról van szó, hogy meg lehet tenni minden különösebb erőfeszítés nélkül.
Olyat se mondtam, hogy a 3-4K-s kategóriában nincs nála számottevően jobb. Ettől függetlenül számottevően nagyon nincs is, de ez most mellékes. Annyit mondtam, hogy ha már az ember tunigra adja a fejét, akkor azt nem egy 3-4K-s hűtővel teszi hanem egy normálissal. -
Neovenator
senior tag
válasz
TomBoy1986 #304 üzenetére
A "choise" szót pedig az általad használt kontextusban c-vel kell (kéne, bár amcsiktól minden kitelik) írni, vagyis helyesen írva "choice"...ha már egyszer a grammatika is a számítástechnikához tartozik ezek szerint...
Van egyébként valamiféle gyakorlati értéke az ilyen irányú dolgoknak? -
TomBoy1986
veterán
válasz
Neovenator #314 üzenetére
Te sem vagy egy könnyű eset. Gyári hűtőről kezdtél el beszélni, hogy milyen frankó, hogy azzal teszteltek, s hogy 3-4K kategóriában nincsen számottevően jobb alternatíva. Erre mondtam én a Freezer 64Pro-t (vagy 7 Pro), amely ebben az árban van, s laza 10°C-kal hűvösebben tartja a CPU-t.
Igazából nem értem, hogy mit nem értesz... Extreme nem 3-4K-s... nem is mondtam, hogy annyi, mivel azt 7K-ért mérik, ami a CPU árának 10%-a.
A lényeg, hogy mutattam az állításodra egy ellenpéldát, ergó nem volt igazad. Nincs nagyon miről beszélni ebben a témában.
-
Neovenator
senior tag
válasz
TomBoy1986 #259 üzenetére
A Freezer Extreme nem épp 3-4K-s kategória de mindegy. A többi meg nem igazán tűnik hatékonynak. Maradok Thermalright-nál asszem...
-
dezz
nagyúr
válasz
Seregély #298 üzenetére
Az alapfelépítés nem változott, de az, hogy alig változtak, nem igaz. A legfontosabb változás K10-nél, hogy 64 bitesről 128 bitesre bővült az FPU, így 2x-re gyorsult a SIMD (SSE2-3) feldolgozás. (Intelnél a Core 2 óta ilyen.) Ezen kívül 128 bitesről 256 bitesre bővültek a következők: 1. L1 I-cache (Core 2-nél ez 128 bites, ami egyes szerver-alkalmazásokban jön ki; i7-nél már talán szintén 256); 2. L1 D-cache (Core 2-nél is ennyi); 3. a Load-Store Unit 2. Továbbá több belső buffer mérete is növekedett, jobb lesz a branch prediction, bekerült a rendszerbe a L3 cache, ami a L2 cache-kezelésre is hatással van, stb.
A mikroarchitektúra nem olyan dolog, amit évente lecserélnek. Csak ha nagyon muszály. (Pl. az Intelnek teljesen elkerülhetetlen volt a Netburst (P4) lecserélése. De pl. a Core 2 sem teljesen új, hiszen a P3 vonal folytatása, aminek egy közbülső lépése volt a Pentium M is, majd a Core [1].) Persze ez pénzkérdés is, mert jópár mérnök többéves munkája (nem éppen hazai szintű javadalmazással).
Kevesen tudják, hogy a K10 eredetileg nem az volt, mint ami most. Ez egy új mikroarchitektúra lett volna, állítólag az Itanium mintájára, de nem a felépítést, hanem az alapfilozófiát tekintve. De mivel ez gyakorlatilag megbukott, az AMD sem erőltette. Főleg, hogy felkapottá vált az AMD64 (=x64) rendszer, amit eredetileg csak átmeneti megoldásnak szántak.
-
Oliverda
titán
válasz
Adrian Mole #311 üzenetére
Az SSE5-tel is ezt a filozófiát viszik majd tovább valahol.
-
Adrian Mole
senior tag
válasz
Seregély #298 üzenetére
Távol áll tőlem a programozás, de szerintem egy olyan proci, amihez hozzáillesztenek újabb és újabb funkciókat és mindeközben szépen gyorsul (skálázódik felfelé) előnyösebb programozás szempontjából, mint az, ha újabb fejlesztőkörnyezetet kell megtanulni a hardver generációváltásnál. Az Intelnek ebből a szempontból az az előnye, hogy a divatos (aktuálisan jellemző) felhasználásra gyúr rá, így tud gyorsítani. Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de fejlesztői szemmel az AMD hozzáállása vonzóbb lehet.
Nem látok megbénulást, csak más filozófiájú fejlesztést, illetve kevesebb tőkét. -
zsolt320i
senior tag
válasz
N-vidi-A #309 üzenetére
nincs is azzal gond hogy csak a középmezőnybe elég, hanem az lenne e lényeg hogy ár/teljesítmény arányuk legyen verhetetlen.
én nagyon örülnék most egy olyan PII X4-nek ami kb 25.000 huf-ba kerül és csak 65W vagy 45W lenne a fogyasztása és a teljesítménye kb ugyanaz lenne mint most!
nagyobb teljesítményre úgysincs szükségem a mostani Ph II-nél, szal engem csak az ára és a fogyasztása érdekel! -
N-vidi-A
őstag
Azert ez meg mindig nem az igazi, regi AMD teljesitmeny, bar igaz nem rossz, de inkabb ez csak mint lathato, a kozepmezonyre eleg!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Bluegene #305 üzenetére
Első kettőről nincs értelme többet beszélnünk, harmadikra azért még reagálok:
Most azért írtam később, mert SupCom FA közben két filmet konvertáltam Auto Gordian Knottal. Remélem elég hatékony (játék meg ugyanolyan, mint konvertálás nélkül, lévén nem használja sajnos a teljes négymagos kapacitást, mint ahogy fLeSs is írta). Nyugodtan meg lehet próbálni ezt a műveletet egy kétmagos csodával, akár 4GHz-es órajelen...
-
Oliverda
titán
válasz
Felesleges erőfeszítés...
-
Bluegene
addikt
válasz
Azért mindig a 775-nél említett a dolog, mert ha P2-t veszel (nem 920 és 940BE-t, hanem bármely másikat pl. 805,810,925,720BE), akkor az oda vissza pakolgatható AM2+ és AM3 lapok között, míg ha megpróbálsz egy 775-ös akármit is beletenni a küszöbön álló 1160-ba... várjál ettől az AM2/AM2+ még ugyanolyan zsákutca hisz ph 2-nél nem megy bele jobb, max nem egyszerre kell cserélned
"de hát az AMD is ezt csinálta régen..
azért az S775-ös elég sokáig volt, P4/Cerka, Egymagos, 2magos, 4magos, 90-45nm ezerféle procit rakhatsz bele, igazán nincs ok panaszra, viszont pl.: az S754-be lényegében egyféle ment bele, de a múlt engem se érdekel, de az S775 elég korrekt, csak az idő...A kétmagos esetén meg időben kell meglépni, bár a mostani árakat elnézve a legolcsóbb 4-es 40K boltban (Q6600 és Q8200). Ráadásul ezek közül egyik sem jobb a P2-nél, ezért is olcsóbb (majd talán a 8-asnál, bár annak a teljesítménye nagyságrendileg azonos a computerbase teszt alapján, mint a 9xx-eknek (szintén AMD tehát azt mondod h az Intel leáll a core2-esek gyártásával és a quadok felértékelődnek a használtpiacon? általános trend h a procik értéke folyamatosan csökken ahogy haladunk az időben, de ha valami ritka (s939 X2) akkor az drága marad vagy drágul. Szerintem az intel még sokáig fogja gyártani a quadokat, mert megéri neki(olcsó előállítani) és viszonylag magas áron adhatja, ha sokáig gyártja és sok lesz belőle akkor nem hinném h beszerezhetetlen lesz
ráadásul lehetséges néhány új yorkfield is(Q8400, Q7500... még lehet, bár fogadkoztak h több nem lesz, de nem kell komolyan venni ha megszimatolják a pénzt ezek bármire képesek
)
én még mindig nem hiszem h sokkal hatékonyabb a négymagos a kétmagostól, amire én használom(játék+net) nem hinném h javulna sokat(játéktesztek szerint magas részletességen semmi lényegi különbség, pl egy E8400 és egy Q9650 ugyannyit dob, szűrőkkel, jó kiv GTA4, de az is elmenősen elfut egy kétmagoson 35-40 fpsről hallottam), netezésnél se hinném, tudom tudom a jövő, a mérleg másik serpenyőjében pedig a pénz és a környezettudatosság, meg a kihasználatlanság..
Nálam persze nem kérdés, hogy melyiket választom 40K-s lappal, de most amúgy is szerintem Smarter Choise a zöld - ám szólj, ha máshogy látod. vegyed, ami jólesik, megmondom őszintén kipróbálnám, lehet kifogom, végülis fő a változatosság, és az "AMD feeling", bár nekem nem túl bajnok a lapom de elfér benne egy olcsóbb quad(végülis akármilyen), nincs kedvem megint százezreket gépre költeni(egyszer vettem korszerű komplett gépet méregdrágán, nem éri meg, inkább levadászok kivénhedt teherautóról leeső dolgokat, és elbizniszelem a sajátot, rájöttem, csak így éri meg) -
TomBoy1986
veterán
válasz
Bluegene #303 üzenetére
Azért mindig a 775-nél említett a dolog, mert ha P2-t veszel (nem 920 és 940BE-t, hanem bármely másikat pl. 805,810,925,720BE), akkor az oda vissza pakolgatható AM2+ és AM3 lapok között, míg ha megpróbálsz egy 775-ös akármit is beletenni a küszöbön álló 1160-ba... hát minimum érdekes lesz
Erre persze lehet írni, hogy: "de hát az AMD is ezt csinálta régen...", amire a válasz = Kit érdekel, most ez a fejleszthetőbb, s olcsóbban fejleszthető platform. 775, ha van egy C2Q (ami lehetőleg nem a 6-os széria), akkor már nincs benne tovább, de jól el is van vele az ember.
A kétmagos esetén meg időben kell meglépni, bár a mostani árakat elnézve a legolcsóbb 4-es 40K boltban (Q6600 és Q8200). Ráadásul ezek közül egyik sem jobb a P2-nél, ezért is olcsóbb (majd talán a 8-asnál, bár annak a teljesítménye nagyságrendileg azonos a computerbase teszt alapján, mint a 9xx-eknek (szintén AMD))...
Nálam persze nem kérdés, hogy melyiket választom 40K-s lappal, de most amúgy is szerintem Smarter Choise a zöld - ám szólj, ha máshogy látod.
LGA1366/AM3 téma => AM3 szerintem jobban fog terjedni, mivel nem csak 50K feletti lapokkal örvendeztetnek majd meg minket az AMD-től, mint az LGA1366 esetén az intel.
-
Bluegene
addikt
válasz
TomBoy1986 #302 üzenetére
AM2+ az is ugyanolyan "zsákutca", AM3 abba lehet újat rakni majd(bulldozer), meg a LGA 1366-ba is
tehát S775/AM2 zsákutca, az emberek 99%-a érezze rosszul magát
és LGA 1366/AM3 a jövő, örüljön a <1%
de azért szerintem csúnya kifejezés a zsákutca, engem bánt(ráadásul mindig
csak a 775-nél említitek, akkor korrekt ha hozzáfűzítek mindig h az AM2 is ugyanolyan "zsákutca", vagy én tévedek?), főleg úgy h kétmagosom van és quadra fejlesztek majd(tehát gyakorlatilag fejleszthető nekem még, akinek Q9770-ese van szegényke az van a zsákutcában
, de rossz lehet
)
A másik pedig - amiért neked címeztem ezt a hsz.-t - a mindig szót két rövid i-vel kell írni (sőt ejteni is). Ezt már sokszor láttam nálad, s gondoltam megjegyzem, hogy helytelen. kösz!talán megjegyzem, de azért utánanézek
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Bluegene #301 üzenetére
Két dolog, mert elkezditek bagatelizálni ezt a zsákutca dolgot...
Egyszerűen arról van szó, hogy aki új gépet akar venni, annak bizony érdemesebb megfontolni egy AMD-s verziót - akár AM2+, akár AM3, mert előreláthatóan tovább marad fejleszthető, mint az s775, ráadásul bizonyos, hogy olcsóbban (lásd 939-es X2-k esete, amikor már sokkal drágábbak voltak, mint az AM2-es verziók, egyszerűen azért, mert kevés volt belőlük)
A másik pedig - amiért neked címeztem ezt a hsz.-t - a mindig szót két rövid i-vel kell írni (sőt ejteni is). Ezt már sokszor láttam nálad, s gondoltam megjegyzem, hogy helytelen.
-
Bluegene
addikt
válasz
Oliverda #278 üzenetére
Az LGA-775 zsákutca ennyi erővel az összes AM2/AM2+ is zsákutca, mert a PH2-nél jobb procit nem tehetsz bele
a gyakorlatban ez úgy néz ki h egy Q9770-est vehetsz bele, de ilyen úgyse lesz senkinek
, tehát mindíg lehet jobbat rakni bele
mondjuk h zsákutca, csúnya kifejezés, attól még mert újabb felépítésű procit nem rakhatok bele? nem is akarok! amíg leadja a megfelelő teljesítményt olcsón!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mini-ITX
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest