Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz MaUser #272 üzenetére

"Én végig bambano hozzászólásáról beszéltem. Az, hogy a cloud név alatt futó különböző szolgáltatásoknak többségének van értelme nyilvánvaló. Ettől még a buzzword az buzzword."
    Ennek örülök, hogy akkor ezek szerint valójában végig egyetértettünk, de azért jó volt egy picit kötekedni. :D
    Amit bambano reagált, az annak a megkérdőjelezése, amiről vakerásztam (és eddig is ugyanezt mondtam, már az elejétől). Például a Microsoft Azure használata az ő hozzáállása szerint puszta marketing bullshit, "semmi több". Szerintem nem csak az. :)

Ja értem, akkor szerinted meg az egész felhőben tárolgatás pedig tipikus ipari kémkedés, hát egyre jobb. :D Sőt, máglyára az összes ilyennel! Hát mit nem képzelnek?!

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz MaUser #266 üzenetére

"röhely" --> inkább "röhej" - ha már kötekszünk. :D

Egyébként most elolvastam normálisan, amit belinkeltem, és hát az tényleg nem volt egy túl jó ellenérv. :D Igazából csak arra kerestem rá, hogy konkrétan a "felhő", mint szó mikori, olyan nagyon nem akartam vele semmit bizonyítani, copy-paste volt, azt' csá. De örülök, hogy tökéletes kapaszkodót találtál benne, sőt, meggyőzted magad, hogy akkor én csak hülyeségeket beszélek, és csakis neked lehet igazad. :D

Egy kicsit egyébként az arcoskodó stílus helyett lehetne normális, keménykedések nélküli szakmai vitát is folytatni.
    Igazad van, hogy a "felhő" szót ráhúzzák sok mindenre. Nyilván még az egész internetre is ráhúzni ezt, egyenesen f@szság.
    Abban viszont nincs igazad, hogy amiről ITT BESZÉLÜNK (remélem, már kezd lassan átjönni az üzenet), annak kapcsán nem csak bullshitről beszélünk. Arra a részre konkrétan nem reagáltál semmit, csak örültél, hogy végre találtál egy olyan pontot, amin lehet élcelődni, aztán arról szólt a hsz.-ed nagy része. Akkor légy szíves kezdjünk el már végre normálisan kommunikálni, mert kicsit unalmas az arcoskodásod, ez a fölényes hangnemed, a magas lóról beszélésed.
    Tehát amiről jelenleg beszéltünk, amivel kapcsolatban az egész f@szkodás elindult: tételezzük fel, hogy a saját oldaladat (legyen ez a PH!) nem a saját szaros kis szervereiden futtatod, hanem mondjuk egy olyan vállalat fizikailag is elosztott szerverein, amelyik nálad egy kicsit nagyobb tőkével rendelkezik, te "csak" fizeted a (drága vagy nem drága) szolgáltatást, a tárhelyet, ők adják az oldalad alá a vasat. Megoldják azt, ami ehhez kell, neked nem ezzel kell foglalkoznod. Aztán egész konkrétan kiválaszthatod, hogy mondjuk a csomagban konkrétan mire lesz szükséged, mondjuk itt az Azure, hogy csak egyet említsek a sokból, a választásaidtól függően, azok összegének megfelelően perkálsz. Erről a felhőszolgáltatásról beszélünk most, nem a marketing f@szságokról. Így kezd tisztulni a kép? :U
    Aztán valaki írta, hogy állítólag ezekben az ÁSzF-ekben benne van, hogy DDoS esetén állítólag egyoldalúan felmondhatja a szerződést a szolgáltató, hogy ez pontosan hogy van, azt nem tudom, de ez az egész téma csak feltételezésből indult ki.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Sk8erPeter #255 üzenetére

Egyébként ha új fogalom is lenne, akár csak tegnap találták volna ki, akkor sem értem, ez mit változtatna a helyzeten. És akkor mi van? A manapság ez alá tartozó technológiák összességének lényegét mindenki érti, aki foglalkozott minimálisan, akár csak egyetlen cikk elolvasásának erejéig is az emögött lévő dolgokkal, és ha ez egy jól hangzó, egyetlen szavas "buzzword", amit marketingcélokra is felhasználnak, akkor mi van? Ebből ugyan miért következne az, hogy csupán marketing bullshit az egész, "semmi több"?

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz MaUser #253 üzenetére

Ez most hogy jön ide? :D De azért tök jó, hogy magának a szónak az elemzésén leragadtál. Még esetleg etimológiai kiselemzést is tarthatnál róla, hogy még jobban eltereld a témát a lényegről.
    De akkor a kedvedért, még egyszer, lassan: olvasd el, amit bambano írt, és olvasd el azt, amire reagált. A lényege annyi volt, hogy magát a felhőtechnológiát (és akkor most forronghatsz a szóhasználaton, hogy jelenleg egy távoli szolgáltató szétosztott eszközein tárolgatásról és azon való futtatásról, üzemeltetésről pofázunk, hívhatod felőlem kiskutyaszarnak is, abszolút lényegtelen a név) lényegében úgy nagy általánosságban egy értelmetlen marketingbullshitnek tartja (NEM csak a szóhasználatot, legalábbis a hozzászólása általános megkérdőjelezésre utalt), ami nyilvánvalóan butaság. De ha megkérdőjelezitek a létjogosultságát, az is szívetek joga, de akkor legalább értelmesen támasszátok alá, hogy miért is bullshit maga a felhőtechnológia (vagy ahogy mondtam, hívjátok kiskutyaszarnak, ha úgy jobban esik :D). Itt voltak felsorolva előnyök-hátrányok, és nem a "cloud" szó eredetén való lovaglásról volt szó.

Szerk.:
    na, most rákerestem, mert már érdekelt, ha már azt állítottad, hogy senki nem nevezte ezeket a technológiákat cloudnak, hogy mégis mióta nevezik annak, valóban annyira új szó-e:
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Felh%C5%91_alap%C3%BA_sz%C3%A1m%C3%ADt%C3%A1stechnika
    "Maga a fogalom 1960-ig vezethető vissza, amikor John McCarthy amellett érvelt, hogy a számítástechnika egyfajta közüzemi szolgáltatássá váljon. Az internetet már akkor is gyakran emlegették „felhőként”. Ez természetesen nem a jelenleg használt szolgáltatást jelent, de mint gondolat, már akkor megfogalmazódott benne a későbbi hálózati felhasználási igény. Ha igénybe veszünk egy internetes archiváló szolgáltatást, a Google on-line szövegszerkesztőjét vagy a Yahoo! levelezőprogramját, máris olyan adatokkal dolgozunk, melyek nem a gépünkön, hanem távoli szervereken vannak fizikailag tárolva. Egy másik ismert példa az Amazon.com globális online kereskedelmi cég bérelhető szerverparkja, amely az anyavállalathoz hasonló szintű szolgáltatást kínál más szervezetek számára is, tehát a kis és középvállalatok számára óriási előnyt jelenthet alkalmazása.
    A számítási felhő segít a különböző eszközökön, (PC, notebook, PDA, mobiltelefon stb.) lévő adatok szinkronizálásában is. Azonban Jan Muehlfeit szerint az igazán jelentős áttörést ennek a számítástechnikai közműnek a közszolgáltatásokkal való kombinálása hozhatja el: például az orvos azonnal hozzáférhet életünk korábbi, sok helyen összegyűlt vizsgálati és kezelési adataihoz, vagy az oktatási intézmények a segédanyagok mainál sokkal szélesebb skálájához. [3]A felhasználók sok esetben észre sem veszik, hogy egy „felhő ” alkalmazást használnak. 2008-ban az Apple indított el egy számítási felhőt, a MobileMe szolgáltatást, amelynek azonban az adatszinkronizálási működése nem volt elég korszerű, ezért hamarosan felváltotta az iCloud felhő."

Jé, annyira nem is új fogalom. De aztán lehet, hogy erre azt fogod mondani érvként, hogy dehát a Wikipédia egy szar, és az nem hiteles forrás.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz MaUser #241 üzenetére

"Hát elég nehéz lenne máshogy definiálni azt, ha már régóta létező dolgokra ráhúznak új nevet azért, hogy aztán mindent azzal próbáljanak eladni."
    Ja, hogy ezek szerint tehát nektek magával a "felhő" szó marketingszagú túlzott használatával van bajotok, és közben meg nem látjátok át, hogy a felhőnek mik az előnyei, legalábbis azt próbáljátok elvitatni valami dacos dedógőggel? Mert olyan jól hangzik valamiről megmondani megint a frankót, ami manapság menő technológia, és valószínűleg az összes hátrányával (nyilván van hátránya, ezt senki sem vitatja) együtt rejlik benne némi potenciál is. De ezeket modder elég jól összefoglalta ([link], [link]), nem ismétlem meg. Ebben a topicban szerintem senkit nem érdekel a marketing része, amivel ködösítenek sok embert, és az sem, hogy milyen dolgokra "húzzák rá", kihasználva a mai felhővel kapcsolatos divat hátszelét. Itt az az érdekes, hogy mi az, ami miatt az egész dolgot kitalálták, és ha lecsupaszítjuk a korábban említett szakmai érvekre, akkor óriási marhaság azt állítani, hogy a felhőtechnológia indokolatlanul lenne manapság egyre felkapottabb, és csupán "marketing bullshit" lenne az egész.

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz bambano #149 üzenetére

"a felhő továbbra is a betépett managerek marketing bullshit buzzwordje. semmi több."
    És ez így ebben a formában NYILVÁN megállja a helyét. Ja várj, NEM. :D

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz bambano #158 üzenetére

"ha iis lenne alatta, akkor nem 7 évente egyszer ülnének bele nyakig a katyvaszba, hanem minden héten"
    Indoklás? :)

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz janos1988 #142 üzenetére

Gratulálok neked, hogy ilyen rendkívül keményen és frappánsan visszavágtál. :D Ez a topic látom trolltopic lett, meg kellene fognotok egymás kezét, összegyűlni egy helyre, és jól összeverni egymást, hogy levezessétek a feles energiáitokat. :D Amúgy ne reménykedj, nem kezdek veled vitába, mert látom reménytelen eset vagy. :)

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz janos1988 #50 üzenetére

Bocs, janos1988, de Te hülye vagy? Jobb lett volna, ha inkább csendben maradsz. Ha ennyire rohadt okos vagy, mindenki jobban jár, ha nem használod ezt a fórumot. :(((

Látom Parci közben megmondta a magáét, jól tette. :)

Ezt egyébként én is nagyon bírom, hogy ilyenkor mindig mindenki milyen rohadt okos tud lenni hirtelen. Mindenki simán megoldaná az ilyen jellegű problémákat, hiszen ők már nyilván láttak mindent.

==
    Parci, kívánok nektek sok sikert a probléma megoldásában, és nagyon sok türelmet a sok remek hirtelen kinőtt "szakértőhöz" a fórumon. ;]

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz banhammer #37 üzenetére

"Bár ha jobban utána gondol az ember van itt n+1 tag, azoknak megszerezni a belepési jelszavát az maga a kánaán."
    A jelszó-megszerzésnek semmi köze a floodoláshoz, a kettő nem függ össze.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés