- Milyen okostelefont vegyek?
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Az S20 eladások bezuhanásának sztem semmi köze az exynos évek óta tartó vesszőfutásának. Mindennek brutál bezuhant az értékesítése nem csak S20é és pl kína, usben is ahol ugye snapi van
Nem mllesleg évek óta tart ez az egész. pl S9
Ehez képest S9nek rekordot döntöttek az eladásai? Igen. S10et is csillióan rendelték elő? Ja. Ez van évek óta. Eladják a szart. Akkor mond már meg mért változtatna ezen Samsung? Nem mellesleg évek óta van a most szar lett de majd a következő... és amúgy is ROK és nacionalizmus. Mért ne csinálnák? Hibátlan.
Kb ami van de az S8/S9óta, hogy hc gamereknél tiltó listán van exynos.Kirinnel is vannak bajok, gamer olyat se vegyen de ami exnosnál van főleg S20nál az kabaré...
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
AS
félisten
válasz Dare2Live #198 üzenetére
Az.. De szerencsére ez a utolsó saját magos exynos, mert igazából ez a baj.
Ha S11 lett volna a neve, talán nem lenne ennyi sírás, hiszem a páratlan számjegyű modellek csak javítják az előd dolgait, de mivel S20 nak hívják így mindenki csodát vár, de erre most rácseszik a Samsung fölég eladásoknál.Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Dare2Live
félisten
Kint az Anand compare.
Mondhatni a szokásosnál is szarabb lett az exynos. [link]
szerk: beírom az S20 topikba is had lássam a Samsung fanok nem is úgy van, nekem nem is számít hszeit...
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
leslien
nagyúr
Samsung’s statement on Exynos 990 vs Snapdragon 865 is unconvincing
várható volt így elsőre... [link]
legalább foglalkozik vele...[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
leslien
nagyúr
arra lennék kíváncsi ,h akinek jelenleg van a S20 családból és k@rvara elégedett vele.. az cserélné ha mégis bejönne a Snapdragon verzióra?!....hmmm
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
Szakiii
addikt
Persze, egyet értek csak, ha már sajnos bele esik egy ilyenbe az ember akkor próbát megérhet, jó esetben a mokolas nem is erről szól hanem arról, hogy kicsit jobb legyen a teló nem pedig bug javításról, de mióta van a knox én se piszkálom. Frissítéseket sajna még a szolgáltatók is megfogják annak ellenére, hogy tényleg alapból nem sietik el a gyártók sem.
-
addikt
Amúgy fél év iPhone használat után a többi szoftver frissítése egy vicc hónapokat kell várni és még akkor sem egyszerre kapják meg a telók még egy típuson belül is hetek lehetnek az eltérések a hosszáról meg ne is beszéljünk jó ha 2 főverziót megkapnak
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
addikt
Out of box szeretem használni a telókat
53 évesen már kinőtem a mókolásból
volt xiaomim azt buzeráltam majd egy évig de ráuntam úgy sem volt jó valamit javítottak mást meg elrontottak ahogy olvasgatom még mindig nem százas a rendszer
kénytelen voltam iphone-ra váltani megtetszet szerintem maradok itt egy darabig
a samsung csak exynost hoz snapdragonnal kéne mert a one ui tetszik sok dolog van benne ami hiányzott a huawei meg az iphone alól is
a huawei alol kivették a gms-t bár utálom a googlet meg a szarjait de 2-3 dologra szükségem van
one+ nincs hivatalosan
xiaomi nem jön be
sony lg felejtős
nokia csak droid onet ad azt meg utálom buta és ronda ezért nem kéne pixel sem[ Szerkesztve ]
-
Szakiii
addikt
Hm lehet ez alol akkor note 8 pont kivétel vagy csak kifogtam egy jót. De xdan se nagyon láttam hogy ott panaszkodnának erre de ezt csak note 8ra értve. A többit nem néztem értelem szerűen. És egy odinos újra húzás nem segít? Ha jol tudom ott modem drivert lehet frissíteni de ezer éve volt már hogy ezeket néztem csak rémlik valami ilyesmi bár ha ez hardveres hiba akkor mindegy.
-
addikt
Nekem csak s8 volt de a melóhelyemen használhatatlan volt
Nem volt hálózat se net se hívás
az akku fél év után jó ha kibítr 3,5 óra kijelző időt Egy nap alatt
Bp 16. Ker újszász utca vodafone
honor8x, mate20, iphone11 mind használható ugyan ott, általában 2 pálcika van a térerőnél mind a net mind a hívás használható
Ezek mind elmentek 2 napot 7 óra kijelző idővel
tudom hogy nagyobb a két kínaiba az akku de az i11 ugyan úgy 3000 akkuval vanén addig biztos nemveszek samsungot míg ezt a szutyok exynost teszik bele
[ Szerkesztve ]
-
Szakiii
addikt
Fu az komoly, nekem note 8-on térerő gondom nem volt még bár tény hogy pest megyét ritkán hagyom el. A throttling eléggé zavarna.. bár nem szoktam megterhelő dolgokat csinálni vele, de a kamera azért rendszeresen használva van és ebből kiindulva amit itt írtak gondolom egy hosszabb fotózás, videózás is throttlingot okozhat.
ui.: mobilnetem korlátlan és a napi 2 óra autózásból 2 órát megy a teló mobilnetjéről a kocsiban a youtube de ahogy írtam pest megyében nem szokott megakadni, egyedül a megyeri híd fektetni meg kb 10 másodpercre viszont az mindig
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
Ez nagyon nem csak SAR függő. Nem véletlen rakaszkodik sok szolgáltató qualcommhoz.
Én érdemilet ehez hozzászólni nem tudok nekem nincs akkora tapasztalatom mint aki írt, nem dolgozok vasbeton épületben városban mindig megvan a 2-3csík így nem is jöhet ki a difi viszont ami exynost évek óta kisérti az az, hogy északa használat nékük is messze gyorsabban merül.
A neten egy pl S9/S10 exynos snapdragon battery drain dobálja a találatokat... ezen a téren S20 Exynos 990 botrányosan sikeredett 30%al zabál többet miközben lassabb/throtlingol...
Erre mondtam azt, hogy Samsung szarba se veszi az Európai vásárlóit. Máshova nem akarja, nem meri? ezt a szart eladni... egy elöző gen S855+el is messze jobb vétel. Felteszem még egy S845 is. Ami azért durva 3al korábbi gen...
[ Szerkesztve ]
-
m1lan
őstag
Az üzletben, ahol dolgoztam, hárman váltottunk kínai telefonról (Honor 10, P20 Pro, Redmi 5A) Samsungra. Én Note 9-re, a másik két kolléga S10-re és S10 Plus-ra. Tesco üzletsorról beszélünk, brutálisan árnyékol az épület, elhelyezkedéstől függően 1 vagy 2 csík 4G térerő van. A két Kirin 970-es Huawei és a Snapdragon 425-ös Xiaomi ennek ellenére használható volt mobilhálózaton internetezésre, a Samsungokkal viszont gyakran a szöveges Messenger üzenetek sem mentek el, kénytelenek voltunk WiFire váltani.
Egy harmadik kollégámnál még durvább volt a váltás. J5 2015-ről váltott A40-re, és nem értette, hogy miért nem töltenek be a Youtube videók ott, ahol a J5-tel még simán tudta nézni. A válaszra sokáig én sem jöttem rá, aztán a J5 specifikációs táblázatában elég hamar megtaláltam a választ. Az még Snapdragon 410-zel volt felszerelve...
Együtt lehet vele élni, mert a legtöbb helyen azért szerencsére nem olyan pocsék a térerő, hogy ennyire durván kijöjjön, mint mondjuk nálunk az üzletben, de ez is egy eléggé negatív Exynos feature.
Mindkét lábamat odaadnám egy Snapdragonos Note 9-ért, számomra a tökéletesség netovábbja volna.
Telekom HU | IPHONE 13 PRO MAX
-
Szakiii
addikt
válasz janeszgol #170 üzenetére
Stílusod kicsit gusztustalan . Hol tettem én rendet... megbeszéltem Quail-al hogy igen az aku problema tényleg gáz és érint mindenkit. Milyen értelmesre vágysz? Bocsi de nincs hangulatom beleállni ebbe.. minden topikban ezt nyomod bármilyen telóról legyen szó megjelensz és valahogy becsempészed hogy a samu mennyire gáz, mondhatok én itt bármit még ha egyet is értettem vele akkor is jössz ezzel a stílusssal szóval továbbiakban rád hagyom
-
Dare2Live
félisten
jaja S9nél is komoly - volt exynos és mégis hiába volt kimérve média nem kapta fel, emberek meg vették. Max gamerek átkozódtak fps/throtling/aksi miatt. S9 volt amivel hc gamereknél Samsung/exynos kb örökre lehúzta magát...
MEg a másik, hogy mindenki első nap ki akarja raknio a tesztet olvasottság miatt. Egy deep dive teszt meg mire elkészül az hónap+... pl [link]
-
Dare2Live
félisten
válasz #22743424 #172 üzenetére
Két banknál vagyok több okból ez így nagyon olcsó, jó egyiknek sincs mobil appja HMS alatt.
Lehet pl OTPnek van, de nincs az a pénz amiért visszamennék. A felső kettő + revolut tökéletes. btw Revolut app van only HMSes készülékeken (pl P40)? Az azért nem kizárt. Nem mindha segítene.
-
Dare2Live
félisten
válasz nyisziati #166 üzenetére
A dolog mostanra oda jutott, hogy csak europában árulja Samsung a szart. Már elnézést de -30% aksi, throtling problémák kiérdemlik ezt a megnevezést.
Amúgy ja átlag nem olvas, néz utána, rá van írva Samsung megveszi. Van a gamer réteg aki messziről kerüli de ők évek óta csak snapdragon. Meg van egy szűk olvasott réteg akit az aksi, meg a ennyiért ne adj el nekünk szart miatt nem veszi. De ez a kettő imo nagyon kis réteg lehet talán vásárlók 1-2%a.
Samsung ezért esik ki. Huawei meg úgy árazza a P40et mint Samsung az S20at horror, ráadásul szerintem GMS nélkül kb butatelefon... (Semelyik bankomnak nincs HMSes appja, nem nem akarok így úgy hackolgatni hogy talán megy talán nem ennyi pénzért.)
Remélem K30 PRO jön majd errefele (4-5hónap múlva) akár Poco F2 néven...
-
janeszgol
félisten
Köszi hogy rendet tettél. Szóval senkit nem érint, max csak azt, aki megveszi, de amúgy semmi, de talán most drasztikusabb, de amúgy nincs érezhető hatása, talán akksiban csak.
Valami értelmeset is tudsz írni? Ott van quail, aki szépen összefoglalta neked, hogy még mi a gond. Erőltesd meg magad, és értsd meg, ne háríts. -
Fred23
nagyúr
válasz nyisziati #166 üzenetére
Az a baj, a vírusra lehet most fogni a rosszabb eladásokat. 30k aláírás ráadásul máskor se lenne sok...
Az mondjuk érhet valamit, hogy nagyobb oldalak lehozzák a hírt, csak attól tartok, a Samsungnak ez a saját "csúcs" SoC olyan hatalmas megtakarítás, hogy akkor se mondana le a használatáról, ha jelentősebb felhasználói nyomás nehezedne rá.
Mondjuk ha tényleg az AMD segíti majd őket, talán -minimum részben- megoldódik a probléma. Kérdés persze, hogy mikortól?!
-
Fred23
nagyúr
30k fölött írták már alá, de ez még mindig nagyon kevés.
-
Szakiii
addikt
válasz quailstorm #163 üzenetére
Rog phone jopofa, kollégám nagy fanatikusa, minden létező kieget megvett hozza meg nyomtattatott hozzá különböző állványokat amik passzolnak a ROG világhoz, ő tervezte őket, de szerintem ennek ellenére alig játszik rajta.
-
quailstorm
nagyúr
Mondtam, hogy leginkább A9-el foglalkozom, ott meg nem nagyon van lehetőséged ha droidon akarsz 60FPS-t. S10 S20 meg Asus ROG Phone. BlackSharkot nem tudom végül kapott-e custom profilt, mert az esport eseményt 30FPS-en tolták le.
Bár a 90Hz-es ROG-on is csak 45FPS-en megy.Szóval hiába lehet venni OnePlus 7T-t, az speciel nem kapott exkluzív konfigot hozzá.
-
Szakiii
addikt
jogos bocsi, btw csak egyszerűen túlzónak éreztem 1-2 embertől, de inkább 1-től amit itt letolt főleg hogy egész régóta ez a helyzet, bár lehet most drasztikusabb, de biztos vagyok benne hogy átlag usert az akut leszámítva nem igazán érinti ez az egész.
#155 quailstorm: értem én hogy vannak kirívó esetek, de azért hardcore mobil jatekra sokkal jobb alternatívák vannak még a sanpival szerelt verziótól is.
-
quailstorm
nagyúr
Be lett linkelve a videó: [link]
Ha egy gyártó pl. mobil gaming-re elkölt irdatlan pénzt marketingre, vásárol plusz játékbeli tartalmakat és exkluzív konfigot, grafikai többletet a mobiljához, mindezért elkér 2 havi KEU fizetést, akkor legalább ne azt a moslékot küldje már ide, ami nem is képes futtatni normálisan a játékokat.
Én ilyen közegben mozgok, ami mobil játékos, és mikor a nepper rásózta klántársamra az Exynosost, akkor vitte is vissza hogy nemnem, én nem ezt rendeltem.
1-2 generációval régebbi Snapi is jobb játékra mint az aktuális Exynos, akkora a probléma.[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz Juhaszatti #1 üzenetére
Nem tudom hány éve igérgetik, hogy de de a következő jó lesz.
Erre 30-40%al kevesebbet bír aksi uaz a telefon Exynossal.
Brutális difi.
És mi lesz avval a +30-40%al? Hát elfűti. Ezért throtlingol...És adják ezt 495.000Ftért. Nem fért ennyiért bele a Qualcom. Hát egyrészt hülye aki megveszi. Másrész menjenek a *va *kba.
Ja és persze Europát nézik ujfent hülyének...
[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Jó, a melegedés tényleg nem játék... főleg hosszútávon. Bár nem tudom milyen mértékű, nyilván nem olyan, mint ami pár éve volt, és amit mindenki elfelejtett mostanra, amikor a Snapi 810 lehúzta az egész piacot 2015-ben... na az aztán melegedett, jobban mint bármi előtte vagy utána. Épp az volt az az év is, amikor egy Exynos (a 7420) messze jobban teljesített mindenben, és csak az az egy kivitel volt miden piacon a világban, bár ezt nem bánta senki, hisz az volt a lehető legjobb amit kaphattak.
-
helixP
nagyúr
-
Szakiii
addikt
Érdekes olvasva a hozzászólásokat, kb egy nem volt aki tulaj és azért kiakadt hogy exynos van benne és nem snapi. A nem tulajok meg teljesen ki vannak akadva ezen a történeten.. nekem s2 óta kb minden széria mindig megvolt most leragadtam note 8nál de hogy sose volt semmi problémám az exynossal az tuti. Jobban melegszik? Mitől melegszik egyáltalán? Egyszerre egy játékkal játszok nyilván ha 5 fut egyszerre előfordulhat és elhiszem hogy jobban tud melegedni mint a snapi, de komolyan ki használja így.. normál napi használat mellett egyáltalán nem melegszik.. rendszeresen játszok rajta de sose volt bajom azzal hogy melegszik.. durva mennyi ideje van az embereknek, hogy képesek ezen lovagolni és most nem azért mert fanatikus vagyok nincs azzal baj, ha valakinek ez ennyire fontos de akkor egyszerűen lehet mást választani ami jobban megfelel az igényeknek nem? Tudom most jön az hogy véleményt el lehet mondani nem? De el lehet csak borzasztó unalmas mikor a nem is tulaj nyomja 100 hszen keresztül hogy de ez mennyire felháborító, csak annyit kérnék hogy háborodjunk már fel inkább olyanért ami tényleg felháborító.. mert van ebben az országban bőven ettől felháborítóbb dolog. Akinek nem inge ne vegye magára természetesen. (számomra sokkal felzaklatóbb ez a forum mint hogy exynosom van )
-
janeszgol
félisten
válasz #06658560 #142 üzenetére
Ez rendben van. Mondjuk a jelölés más, mert hivatalosan ide csak az Exynos verzió jön.
Az a baj ezzel, hogy egyformán kezelik a kettőt, holott egyáltalán nem egyformák. Ha különbözik az SoC, már nem egyforma az üzemidő, melegedés, ár, fogyasztás, teljesítmény.
Persze nem kötelező megvenni, ez igaz.Viszont kameraszenzorban jöhet a jelölés, mert azt vegyesen kínálja a piacokon úgy tudom. Tehát legyen a dobozon rajta, hogy isocell vagy sony például. Ez fontos.
-
törölt tag
válasz janeszgol #137 üzenetére
A motor választható paraméter. Ezer egy dolog meg nem. Céges döntés, adott piacra más megy. Nem választhatsz Európába orosz szélvédőmosó tartályt. Nem választhatsz orosz motortér védőt a motortér alá. Nem választhatsz a brazil modellbe európai zajcsillapítást az ajtópanelra. Maga a kész autó megkapja az egyedi azonosítóját, de azzal nem jutsz elörébb. Mobilnál is, a Samunak más típusjele van a snapis és az exynosos modellre, ahogy a Huaweinek az 1 és a 2 SIM-esre, mégis mind ugyanazon a néven fut. De létezik a megfelelő kód hozzá. Nem is titkolja senki, csak nem érdekli az embereket.
-
.:Ádám:.
tag
válasz janeszgol #140 üzenetére
Note 4-nél volt, hogy szolgáltatós SD volt, a független meg Exynos. Vagy volt SD függetlenül is de nehezen lehetett szerezni.
A Lg G7-ből kiindulva a SD345 és veszi a B20-at és a B7-et. DE, lehet EU disztribúció miatt a CDMA modem ki van kapcsolva benne. Ha nem hardver szinten akkor szoftveresen.
Szerk.:
[link] Ja csak google-ni kellene tudnom[ Szerkesztve ]
-
tag
Egyébként azt hittem azért szereli SD-vel a US készülékeket mert így kapnak forgalmazási engedélyt, mert amerikai cég a Qualcomm. Utána járás és kiderült CDMA licensz miatt kénytelenek.
Hmm akkor SD tudja CDMA+GSM hálókat is fogni.... ....valószínű.
@Cassi #106
Jó ötlet lenne, főleg, hogy a Fortnite is Samsungon landolt először. (bocsi hogy ezt hoztam fel példának, de jobb nem jutott eszembe )[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz janeszgol #91 üzenetére
Igen, agyaltam rajta rendesen. Sajnos a zéró IP védelem miatt a 10 Lite-on választottam a Note 9-et.
Lehet rossz döntés volt, lehet nem. Azt aláírom, hogy kamera szinten jobban felszerelt a Lite. Manual camera app-al nem tudom elérni csak a fő kamerát, a x2 lencsés ugrott. Lg-nél mind a kettőt el tudom érni.
A lapos kijelző is vonzó a Lite-on, de a hole punch kamerát nem bírom és nincs értesítési led (talán megoldható a kamera körüli körrel valahogy.... Edge lighting nem jön be)Így vagyok a Samsunggal. És még megvan az Omnia amin WinCE 6.0 futott xD
Egyenlőre az első és utolsó Samsung amit vettem , majd a következő vagy az utáni Note Lite.
-
törölt tag
Most nem azért de az EU-nak már rég fel kellett volna lépnie az ilyen és ehhez hasonló tevékenységekkel szemben. Csak hát...
-
Navaren
aktív tag
válasz cskamacska #129 üzenetére
Yep, láttam, mint írtam feljebb, alá is írtam, a csere-kérdést egy korábbi komment (#62) kapcsán pedzegettem.
iBalu // Ordo Ab Chao //
-
cskamacska
addikt
A petíció konkrétan arról szól, elég könyörgő hangnemben, hogy a későbbiekben hagyják abba gyengébb SoC-al szerelt változatok ojrópára sózását, de minimum legyen olcsóbb a rosszabb.
Mindkettő megoldható lenne, ha akarnák, illetve pont most van erre alkalmas időpont, decemberben mikor már a legyártott telefonok kiszállítását intézik, akkor nyilván már esély sem lenne rá.Persze a topikban a fanok inkább azért könyörögnének, hogy rúgjanak még jobban beléjük, szóval ha a nyugat ki is balhézik magának egy Snapdragonos párhuzamos árusítást, ide jó lesz csak a rosszabbat hozni, a mieinknek jó lesz az is, megszokták.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
törölt tag
válasz sebgutkopf #123 üzenetére
Vagy nem egyedileg állítod össze, mert nem opció. Mégis eltérés. Ami példákat lenn hoztam, az mind ilyen volt. Ahogy piaconként gyengébb minőségű anyagot is használnak néha. És ott sincs a vevőnek választása.
-
sebgutkopf
őstag
válasz #06658560 #99 üzenetére
Ez elég kissé szerencsétlen példa. Az autót ugye a szalonban lehet konfigurálni, ami miatt a név eleve csak a karosszériára vonatkozik, a beltartalmat teljesen egyedileg állítod össze magadnak minden kontinensen. Ha pontosak akarunk lenni ott az alvázszámonként akár eltérő konfigról beszélhetünk.
Ha a telefonra ezt az analógiát kívánod ráhúzni, akkor lehetne telefont is tetszőlegesen konfigurálni, tehát mondjuk s20 ház, bele egy általam választott proci, ami lehetne az a40 procija is, tetszőleges felbontású kijelző, akksi méret, tetszőleges ram, modem, kamera, szín, kartámasz, hűtés, bőr, fűtés stb... Így pedig az s20 házas készülék kerülhetne a belépő modell 100 eFt-ba, míg a full extrás kerülhet 400-ba és persze a végén a gyár a rendelésem alapján ütemezi be a gyártást és nekem készül a termék.
Vajon így működik a mobil piac? -
kalimist
aktív tag
válasz #06658560 #117 üzenetére
A samsung.com-on az akkumulátorról szóló szekcióban nem különítik el az USA és EU modelleket pedig jelentős különbség van a kettő közt. Mindössze "egész napos" akkuidőt ígérnek, a kisbetűs részben pedig ezt írják:
"Actual battery life depends on factors such as network, features selected, frequency of calls, and voice, data, and other application usage patterns. Results may vary."
Itt a megtévesztés mert nem írják, hogy az üzemidőt (a felsoroltakon kívül) jelentősen mértékben befolyásolja az, hogy USA vagy EU verzióról van-e szó.
(#115) leslien: akkor a phoneArena lehet, hogy bosszúból nem kap több készüléket a Samsungtól csakúgy, mint az AnandTech mert pár éve "leleplezték", hogy ezek a Mongoose magok nem az igaziak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz cskamacska #109 üzenetére
Szerintem itt sehol nincs megtévesztés, mivel nem egy piacon árul kétféle terméket a Samu, hanem egyik egyiket, másikon másikat. Ami két termék amúgy 90%-ban ugyanaz. Megtévesztés akkor lenne, ha egy piacra vinné a többfélét és árulná egy áron, plusz reklámozná egy néven, egyik alkatrésszel.
-
Navaren
aktív tag
De egyébként most így Neked 2020 koratavaszán, a globálisan csökkentett módban futó ipari termelés - időszakában tényleg reális lehetőség az, hogy egy akármilyen sikeres petíció kapcsán a Samsung a megfelelő piacokon még idén csereakciót hirdet az Exynos-os modellek tulajdonosai számára?
Pont idén, úgy, hogy évek óta megy ez a SnapDragon-Exynos téma?iBalu // Ordo Ab Chao //
-
törölt tag
-
janeszgol
félisten
Ugye az S20-ak tesztjénél értetlenkedtünk azon, hogy ekkora akkuval hogy lehet olyan gyenge az üzemidő. Valaki felvetette, hogy kamu a ráírt kapacitás. Akkor egyet is értettem vele. Hát nem kamu, csak az Exynos tré.
-
janeszgol
félisten
válasz cskamacska #109 üzenetére
Jól látod. És mindezt a demokrácia nagykövetei írták. A 300+ ezret telefonokról.
Bezzeg a Huawei szar-fos-semmitérő, mert nincs rajta GMS. Amit nem is titkolnak el, hanem tolják a saját megoldásukba a pénzt, illetve fizetik a promótereket, akik bemutatják mindezt, ráadásul a hardverben sem trükköznek (kivéve P9 emmc-ufs botrány), sőt fejlesztik is a Kirint ezerrel.
De a nagy Samsung, az sérthetetlen. -
cskamacska
addikt
válasz janeszgol #95 üzenetére
Egyébként engem megdöbbent, hogy minden harmadik hozzászólás arról szól, hogy ugyan minek akár csak a legkisebb biliviharokat keverni egy a fogyasztót hátrányosan érintő gyakorlat miatt. A cég azt csinál amit akar, a fogyasztók úgy is megveszik, a hátrány amúgy sem túl nagy, a cég érdeke mindenképp előbbre való, és amúgy sem lesz semmi semmiből, még fórumban ténymegállapítani is felesleges, talán káros is, ne is csináljuk.
Most nem azért, de ekkora önkéntes "becsicskulás" avagy öncenzúra még a Kádár korában sem volt általános, hivatalos diktatúra alatt, amikor tényleg jöhetett a fekete autó.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
törölt tag
válasz Polarstar #100 üzenetére
Nem a felszereltségi szintről beszélek. Hanem arról, hogy pl. Ororszországban gyárilag fém alsó burkolatot kap a motor, vagy ott kiveszik a padlóhoz rögzítésre szolgáló hegesztett hurkokat. Vagy nagyobb az ablaktörlőmosó tartály Ugyanazért a pénzért mást kapsz. De Brazíliában meg végképp spórolós a dolog.
#101 janeszgol: Az ilyen módon végigjelölt termékeket ki tudná szerinted követni, hogy melyik micsoda akkor éppen?
#104 Rocket6: Ahgy a telefonoknál is, a Snapis Galaxyk csak Észak-Amerikába mennek hivatalosan. A szürkeimport más játék. Ha olyanért is hisztizünk, akkor a Mustang kapcsán is kéne, hogy az USA Mustang és az Európai Mustang nem ugyanaz, mégis lehet szürkeimporttal előbbit is kapni Európában. -
Cassi
őstag
Tulajdonképpen nem ártana az sem, de autók importálása kicsit nehezebb ügy.
Azt viszont simán megtehette volna a Samsung, hogy kiad például egy S20 Gaming nevű modellt az európai piacon Snapdragonnal, és attól kezdve mindenki megveheti azt, amit akar. Erre nagyon erős tiltakozás nélkül kevés esély van, mert a Samsungnak komoly érdeke fűződik hozzá, hogy ne függjön 100%-ban a Qualcommtól, márpedig egy ilyen lépés oda vezethet.
-
törölt tag
Jó is lenne ha rendes Snapdragon lapkák kerülnének minden Samsung telefonba. Lenne Gcam mod, és jóval erősebbek lennének a készülékek.
-
nagyúr
Szerintem vonjuk meg a vállainkat, nem az elégedetlen felhasználók, hanem a leszálló piac fogja ezt az árképzést elintézni.
A topik zárható. (meg sok másik topik is. )Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
szemy94
senior tag
-
janeszgol
félisten
Igen. Ha van két modell, mai a motorban különbözik (pl az egyikben VW motor van, a másikban másik, de ugyan arra a lóerőre specifikálva), akkor ezt a különbséget tükrözze az ára, és jó lenne más néven is adni, vagy egy jelöléssel.
Igen tudom az IT-ben nagyon sok dolog van (eltérő memória generáció, ugyan azon generációban más frekvencia, EMMC-UFS, kamera szenzor), mivel ugye limitált a gyártott eszközök száma, és több cég is jelentkezik rá.
Például mostanában a DDR3, DDR4 és DDR4X megy memóriákban, és ezt ugyan azon modellekben is gyakran alkalmazzák akár mindhármat is. Sony szenzorok, Isocell szenzorok.Szóval nagy a katyvasz. Viszont az általános teljesítményt az SoC, és a kamera szenzor befolyásolja leginkább. Még az EMMC5.1-UFS2.1 különbség sem jön ki úgy, mint az S20 családnál az SD és Exynos difi. Ezt nagyon elrontotta a Samsung.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest