- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Értem, köszi. Így viszont újabb kérdések merülnek fel (tudom, csak kérdések és kérdések, bocsi, csak érdekel a téma nagyon).
Tehát az OpenGL4.x és DX11(.1) között technikailag tehát elhanyagolható különbség van. Ez esetben nagyon nem értem, hogy a fejlesztők túlnyomó többsége miért a DX-et preferálja. Valami nyomós oka kellett, hogy legyen, hogy így alakult. A DX-ért sem kell licencdíjat fizetni például? Csak mert úgy tudom az OpenGL teljesen ingyenes.
AAA játékok közül én csak az id Tech motorokra épülő játékokat tudom felhozni. Az egyik ilyen gyöngyszem a 2006-ban megjelent Prey, ahol a Tech4 addig sosem látott részletességben és minőségben pompázott. Mai játékok közül ugye a Tech5 játékok, valamint a Valve Linuxos portjai szerepelnek (na jó, van még néhány szimulátor is, mint például X3, vagy ETS széria). Annyit tudni, hogy az év végén érkező Wolfenstein játék is nagy valószínűséggel OpenGL játék lesz, hiszen feltuningolt Tech5-re épül (a 2009-es ugye a Tech4-re épült).Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy ha OpenGL alatt ugyanolyan jó eredményt el lehet érni, akkor miért a DX kerekedett felül ilyen nagy mértékben és J. Carmack (és sok más fejlesztő) miért maradt az OpenGL mellett?
-
huskydog17
addikt
Köszi Abu a cikket, de végigolvasása közben egy nagyobbacska hiányérzetem volt. Miért nem került bele az elemezésbe az OpenGL 4.x?
Mekkora különbség lett mára a két nagy rivális PC API között és melyik nyújt jobb, valódi előnyöket a fejlesztőknek? Vajon OpenGL 4.x-ben is meg lehetne mindazt valósítani, amit például a DX11.1-el? Ha igen, mekkora és milyen különbséggel?Kb. ilyen és ezekhez hasonló kérdések merültek fel bennem a cikk olvasása közben. Mivel az elemzés PC-t, mint játékplatformot érinti, úgy gondolom, hogy az OpenGL 4.x-nak is ott a helye. Nem tervezel esetleg ilyen jellegű bővítést ehhez a cikkhez vagy talán egy 2. részt, amiben górcső alá veszed a másik nagy PC-s API-t is? Szerintem úgy lenne fair, illetve pontosabb, csak mert a cikk jelenlegi formájában az egyszerű felhasználó joggal hiheti azt, hogy a DX-en kívül nincs más fejlett grafikus API PC-re, pedig de. Van egy olyan érzésem, hogy nem csak én lennék rá kíváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mobil flották
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory: Nikke
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest