Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Apollyon

Korrektor

válasz DeFranco #25 üzenetére

Egyébként ezen viszonylag könnyen lehetne segíteni, azzal, hogy ha nem fizetsz eleve fel sem szállhatsz a járműre, mint Londonban. Ott felszálláskor le kell húzni az Oystert, vagy metró esetén beengedő kapu van, és nem, vagy csak nagyon nehezen tudsz lógni. Ott is vannak ellenőrök ugyan, de jóval kevesebb a város méretéhez képest mint Budapesten.

Persze egy ilyennel eléggé megreccsenne az a réteg, aki nagyon keveset keres, és még úgy is, hogy bliccel, alig jön ki a fizetéséből, szóval nem teljesen támogatom a beengedős módszert.

• Apollyon

Korrektor

válasz DeFranco #22 üzenetére

Nekem még úgy 2011-ben volt olyanom, hogy elaludtam reggel munka előtt, de még bérletet kellett volna venni. Ritkán járt a villamosom, ~3 perc volt még hozzá, rövid dilemma, hogy vagy elérem és csontra beérek vele melóba késés nélkül, vagy bérletet veszek és tuti elkések.
    Szóval bliccelés lett belőle. :DDD Több, mint fél óra utazás után, az utolsó előtti megállónál (tehát a következőnél szálltam volna le mindenképp) felszálltak az ellenőrök. Ez egy kiszabott nagy Murhpy volt.

Mondtam a szitut, meg mutattam amúgy a tárcám, hogy mindig meg szoktam a bérletet venni, de most könnyelmű voltam. A nő ugyan íratott büntit, de adott tippet, hogy vegyek ma még gyorsan bérletet egy standon, ne a pénztárban, és úgy menjek befizetni a büntetést az Akácfába. Ezzel ugye azt lehetett kijátszani, hogy így nem volt látható a rendszerben hogy mikor lett vásárolva a bérlet (akkor még nem volt a mai QR kódos megoldás), és lehet azt mondani, hogy "otthon felejtettem".

Így megvettem a metró bejárat előtt a standon a bérletet, és egyből mentem büntit befizetni, így csak 3000 forint volt, nem 8 ezer. Hozzáteszem, amikor sorban álltam ott a büntis pénztárnál, mindenki büdös tahó volt a pénztáros nénivel, mintha ő tehetne róla hogy a random pedesztrián meg lett büntetve, így ő is tahó volt az emberekkel. Én meg direkt kedves voltam, meg mosolyogtam, és így velem is kedves volt, azt se kérdezte, hogy mikor vettem a bérletet, holott egyértelműen látszott, hogy ugyanazon napra szólt, mint amikor megbüntettek. :DDD

Na mindegy, ha nem lógsz, büntetgetni sem fognak...

Új hozzászólás Aktív témák