- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
guriga1234
addikt
"megtanulja a viselkedésed és ahhoz igazítja a saját működését már nem csak automata, mert automatikusan változtatja a beállításokat, ettől "intelligens"" - a viselkedésemet elég nehéz lenne nem csak egy ilyen rendszernek, hanem még egy embernek is megtanulni. Pont azért, mert nem vagyok automata. Azt elég nehéz lenne kitalálni, hogy éppen mit és hogyan akarok. Bőven elég, ha én tudom.
"De azért lássuk be nem az a jövő." - ??? Te azt akarod beláttatni, amit egyes gyártók rád akarnak erőszakolni? Összeszámolni is sok lenne, hogy mennyi ilyen "az a jövő" bukott meg.
"Ha megfigyeled az autóknál is az önvezetés felé megy a rendszer" - Lehet, hogy a távoli jövőben nagyon elterjedt lesz, de aki szeret vezetni (én szeretek és tudok is), az ilyen önvezető rendszert nem fog használni. A hétvégi autósoknak valószínűleg még hasznos is lehet egy jól működő önvezető autó. De nekem, aki sok százezer km-t levezettem baleset nélkül és élvezem is a vezetést, mutathatnak nekem akármilyen önvezető autót, köszönöm, de nem kérem. Azok a biztonsági rendszerek, amik magát a vezetést könnyíthetik meg, mint pl. sávtartó automatika, táblafelismerő rendszer, követő tempomat, automatikus vészfékezés, stb, természetesen hasznosak, de ez még messze nem önvezető autó. Bőven elég pár halálos baleset az önvezető autóktól, és úgy betiltják, mintha sosem lett volna.
"előbb-utóbb a házaknál is elindul majd ez jobban mint most" - évek óta próbálkoznak vele, de sikertelenül, és nem csak az ára miatt. Az emberek nem hülyék. Az meg különösebben senkit nem hat meg, hogy pár gyártó az elterjesztésén erőlködik.
-
guriga1234
addikt
"Fűtés, légkondi, szellőztetés, világítás, audió és videó rendszerek, riasztó, háztartási gépek mind hálózatba kötve és esetenként teljesen automatikusan vezérelve" - én rohadtul nem örülnék neki, ha helyettem döntené el egy rendszer, hogy mikor mit is akarok. El tudom én is dönteni, elég, ha csak én vagyok okos. Semmi szükség ehhez hálózatra. Attól még nem lesz okos valami, hogy hálózatba van kötve, csak kiszolgáltatottabbá válik a tulajdonosa. Köszi, ebből nem kérek. Nekem bőven megfelelnek a különálló, sokat tudó, állításod szerint "automaták". Nem mintha egy általad okosnak minősített, hálózatba kötött eszközök nem automaták lennének.
-
Feketelaszlo
senior tag
Már a cikk első oldalán le van tisztázva, amit te végkövetkeztetésnek hoztál: csodát nem kell várni ettől a rendszertől. Aki komolyan gondolkozik ilyen képességű berendezésben és hosszú távon rábízná az otthonát, az nem fog vezetéknélküli vackokkal teketóriázni, hanem komolyabb épületgépészeti eszközöket épít be. Lehet, hogy a Siemens és a többi vén óriás kicsit lassabban reagál erre az okos-vonatra, de a nagy csinadrattával beharangozott Nest fejlesztései is kb. addig jutottak, amire ez a Pana kütyü képes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest