- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Én abból indulok, ki hogy ha valaki vesz egy 300k-s fullHD televíziót, azon fullHD tartalmat szeretne nézni. De tegyük fel, hogy gyakran néz SD tartalmat, amiben ugye a plazma megint jobb megjelenítést tekintve. És mondjuk gyakran néz sportközvetítéseket, amiben a plazma megintcsak jobb. Vagy van egy játékkonzolja és az alacsony input lag miatt ismét a plazma nyert.
Úgy gondoltam, hogy ezekhez a szórakoztatási tartalmakhoz vesznek inkább nagyképernyős televíziót az emberek, nem pedig monitornak, meg digitális képkeretnek. -
Ijk
nagyúr
Nem vagyok képtelen elfogadni, de a pro-kontrát tekintve a plazma sokkal szélesebb körnek a megfelelő választás. Képzelheted, hogy nem fogok senkinek plazmát javasolni, aki monitorként akarja használni. De ez töredéke a felhasználói körnek.
Az emberek nagy része azért vesz 300-500k-s nagyképernyős tv-t, hogy otthon élvezze a fullHD moziélményt elhúzott függönynél, vagy megnézzen egy hd focimeccset, miután már megszokta a crt-n a mozgást. Mindkettőre jobb választás a plazma. -
Ijk
nagyúr
Nem értem mi ezen a hitvita. Egyszerűen arról van szó, hogy jelenleg a plazmának több az előnye az lcd-vel szemben mint a hátránya. Ez nem kitaláció, az összes létező tesztben ez van. És van akinek lcd-je van otthon, közülük 1-2 ember valamiért próbálja a plazma hátrányait a végtelenségig felnagyítani, az lcd-vel szemben.
Őszintén szólva én semleges vagyok ilyen szempontból, mert nekem egy 21" PVA monitorom és egy régebbi CRT tv-m van itthon (tükröződős!). -
Ijk
nagyúr
Mondom, hogy mindig az bizonygatja, az lcd előnyeit akinek az van otthon...
Egész télen amikor 4-kor sötétedik, és te mondjuk 5-6 órakkor hazaesel a melóból, akkor felkapcsolod a nagyvillanyt tv nézéshez? Vagy mond neked valamit, hogy esti focimeccs, esti film, estimese stb..? Elég valószínű, hogy az emberek többsége sötétben néz televíziót, hacsak nem nyugdíjas és egész nap otthon ül.
Az lcd-d feketéje lehet akármilyen, de amikor a plazmánál önálló világító pixelek vannak, míg lcd-nél háttérvilágítás, így a ha a fejed tetejére állsz se tudod bebizonyítani, hogy van olyan kontrasztja és olyan mély feketéje az lcd-nek, mint a plazmának. -
Ijk
nagyúr
Természetesen akinek jobb, hogy egy sötétebb szobában nézve a televíziót konkrétan nincs fekete, hanem a háttérvilágítás miatt sötétszürke, jobb számára a magasabb input lag, a mozgások gyengébb megjelenítése (különösen sportműsoroknál), az sd tartalmak rosszabb kinézete, azoknak valóban az lcd ideális.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Johnny Cage #392 üzenetére
Plazmát kell venni. Általában a jelenlévő lcd pártiaknak van otthon egy lcd-je és most be akarja bizonyítani az ittlévőknek (és magának), hogy jobb az lcd. Pedig egy-két dolgot leszámítva mindenben jobb a plazma. Bemegyek egy MM-ba és a saját szememmel látom, hogy jobb a plazma.
-
Ijk
nagyúr
válasz
#81187072 #375 üzenetére
Televíziózni általában sötétben szokott az ember, napközben is behúzza a függönyt. A laptopot pedig elég sokat kell világosban használni, sokszor kint a szabadban, ami ugye egy 50"-os tévénél eléggé kizárható.
Én sem szeretem a tükröződést, de szerintem egy tv-nél közel sem jelenthet akkora problémát, mint egy notebooknál. -
Ijk
nagyúr
válasz
Godefroy #230 üzenetére
Sokmindenben egyetértek. Valljuk be, hogy jelenleg itthon a legelterjedtebb HD tartalom torrentről és hasonló megosztóktól jön le. Tudom, ne garaskodjon az ember ha már 300k-s tv-t vesz, nade egy Blu-ray filmért 8k-t elkérni szerintem rablás. A tv adások többsége sd, a hd-nek nagy része pedig felkonvertált. De nem is ez a legnagyobb baj, hanem most a barátokköztet nézzem a plazmán?
Nem érzem, hogy kellőképpen el lenne terjedve. Amit opciónak vélek, a műholdas adások. Ehhez nem értek, de külföldi csatornákból már nagyon sok a jóminőségű HD, gondolom valahogyan itthon is hozzájuk lehet jutni.
Gyűjtögetek, szépen lassan és mire elterjed itthon a HD és a filmeket is emberi áron adják, és ha a kábelszolgáltatók tele lesznek minőségi HD csatornákkal, addigra pénzem is lesz, és a G20-asok ára is leesik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-roller topik
- Stellar Blade
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest