- CES 2025: A Garmin Instinct is AMOLED-re váltott
- CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- CES 2025: Ötletes és bivalyerős külső akkut hozott az Anker
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- CES 2025: Vagy rúd, vagy morzsa, vagy robot, de mindenképpen porszívó
- Négy telefon a Galaxy Unpacked előzetesén
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
Új hozzászólás Aktív témák
-
GSpecter
tag
válasz speedmetal #303 üzenetére
Nekem alapból semmi gondom nincs a Panasonic-kal, szinte egytől egyik minden elektronikai készülékem az, de ezzel most befürödtem egy kicsit. Amúgy én is használnám még a telefont, de az akkumulátor miatt nem tudom, lévén, hogy 1-2 óránál többet nem bír.
A sztori vége az lett, hogy sem a japán, sem az indiai Panasonic nem válaszolt (ne kérdezzétek, hogy miért pont nekik írtam), így nem lett meggyógyítva a telefonom.
Több, mint két évig használtam én is, nagyon szerettem, semmilyen védő izémizét (fólia, tok) soha nem használtam hozzá, a telefon a mai napig karcmentes, pedig esett már ez is, medencében és termálfürdőben is fotóztam vele (víz alatt), volt korsó sörben, meg még sok helyen, az akksin kívül semmi gondja, használtam volna még tovább egy évet szerintem.
A méretét különösen szerettem (át lehetett érni egy kézzel), a súlyát méginkább (nincs neki), a kijelzője a mai napig gyönyörű és megállja a helyét bárhol, de sajnos ennyi volt, szombaton polcra tettem és vettem egy Nexus 5-öt.
De azért még néha hiányzik.
-
speedmetal
tag
válasz GSpecter #302 üzenetére
Azért egy kicsit erősnek érzem, hogy ha valaki bemegy egy Panasonic márka szervizbe, akkor az ott dolgozó nem ismer fel egy Eluga telefont, ami Európában is kapható. Végülis nem egy Japán belpiacos készülékről van szó. Meg már feltalálták az Internetet elég régen, el is terjedt már egy ideje, szóval nem nehéz utána nézni.
Sokkal inkább a "nem'tom, nemérdekel, jó válasz?" hozzáállással van probléma. Ezért intézek mindent Németországból, ha lehet, mert ott kinyalják az ember seggét.
Nagyon sajnálom, hogy Magyarországon ilyen a hozzáállás, de ez nem a Panasonic hibája.
Én még jelenleg is meg vagyok elégedve a Panasonic Eluga készülékemmel, amit 2012 júniusa óta használok minden probléma nélkül. A készülék mindennapi használatban van és soha nincs kikapcsolva - csak néha újraindítva. 2-3 naponta töltöm, kibírt karcolás nélkül több leesést, ebből az egyik másfél méterről betonra. Mondom, karcolás nélkül. Igen, számomra is hihetetlen. Ki....ott mázlista vagyok.
Túlélt egy árvizet és jó pár "de tényleg vízálló" bemutatót.
Ameddig bírja, addig használom, utána - ha addig nem jelenik meg más - a Panasonic DMC-CM1 lesz az új készülékem. Jó kiegészítője lesz az FZ1000-nek.
Ettől függetlenül kíváncsian várom a fejleményeket, mindenképpen írd meg, hogy mi lett az eredmény.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
GSpecter
tag
válasz speedmetal #301 üzenetére
No, hát miután bementem vagy 5-6 szervizbe és sok-sok "ilyen telefon létezik? " után megelégeltem a dolgot, még írtam vagy 8 szerviznek, ebből idáig három válaszolt, hogy nem vállalják a javítását, írtam a magyar Panasonicnak is (miután felhívtam a hivatalos szervizüket és a telefonszervizüket is), akik elhajtottak, hogy nem forgalmazták itthon és nincs hozzá támogatás. Most éppen fordíttatom a levelemet angolra egy kollégámmal, hogy elküldjem a Japán Panasonicnak. Megírom majd, hogy mi volt.
[ Szerkesztve ]
-
GSpecter
tag
válasz speedmetal #299 üzenetére
Ezt én is meglepve hallottam, a te verziód sokkal hihetőbb. Hát akksi ügyében nem sokat tehetek, mert még Ebay-en sem találtam hozzá. Arra gondoltam, hogy írok egy mailt a Panasonic-nak, hogy segítsenek, hátha...
-
speedmetal
tag
válasz GSpecter #298 üzenetére
Szia!
A telefont nem kell szétvágni, szét lehet szerelni. Én még nem csináltam, mert a sajátomnak egyelőre semmi baja, de Apám munkahelyén egy tesztkészüléket elküldtek bevizsgálni és állítólag szétszedték meg összerakták, de semmi külsérelmi nyom nem volt rajta. Ha jól megnézed, akkor ott, ahol a kijelző és a teteje találkozik, két oldalt van egy-egy kiemelkedés. Szerintem ott kell elkezdeni. De nem otthon, mert annak csak sírás lesz a vége. Az már más kérdés, hogy mit érsz vele, mert bele való akkumulátort hol veszel/szerzel hozzá? Meg tényleg megfelelő szaktudás kell a szétszereléshez, mert különben könnyen roncsolódik és akkor már nem szép.
De ha szerzel hozzá új akksit, akkor egyrészről kell egy nekem is, másrészről megkérdezem Neked, hogy hogyan kell szétszedni.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
GSpecter
tag
Van valakinek ötlete arra, hogy hogyan lehetne akkumulátort cserélni a telefonban? Az enyém sajnos megadta magát, 40-50%-nál értesít, hogy gyenge az akku és azonnal ki is kapcsol.
Állítólag csak Angliában tudják cserélni, úgy, hogy szét kell vágni a készülékházat, mert egybe van öntve... :S[ Szerkesztve ]
-
speedmetal
tag
válasz GSpecter #294 üzenetére
Én sem szeretem, ha csipog, az a fajta ember vagyok, aki először a hangokat (billentyűzet, miegymás) kapcsolja le az új telefonján, mert zavar. A fényképezőgép "zárhangja" eddig még nem zavart. Talán mert ha fényképezni szeretnék, akkor arra ott az FZ150.
Nos, jelenleg nem egyszerűbb, mert nem működik. Próbáld ki a Maxthon böngészőt, hidd el, nem fogsz csalódni: pont olyan gyorsan töltődik be és könnyű kezelni, mint ha egy app volna.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
GSpecter
tag
Nekem ott okoz problémát, hogy nem szeretem, hogy csipog és ki akarom kapcsolni. Nemes egyszerűséggel.
A gombok világítása meg szimplán tetszik, ha éppen működik. Minek van?Az Index2 és az Index Video nem érdekel, csak a híreket szeretném elolvasni. Azért az Index, mert gépen is azt olvasom.
Nem szeretem a böngészőt használni, sokkal nehézkesebb, mint egy app.
-
speedmetal
tag
válasz GSpecter #292 üzenetére
Érdekes, hogy mennyire nem vagyunk egyformák: a fényképezőgép elméletileg azért ad ki hangot, hogy ne tudj felvételt készíteni vkiről úgy, hogy az ne tudjon róla. Szerintem ez bevállalható. Neked hol okoz problémát?
A gombok világítása pedig engem kifejezetten zavart, s bár nem tudtam annak idején, hogy hogyan sikerült elérnem, de örültem, hogy nem működnek. Azért nem olyan nehéz eltalálni azokat a gombokat emlékezetből sem: a középső középen van, a jobb oldali attól jobbra, a bal oldali a középsőtől balra :-)
Az "Index alkalmazást" csak a Te kedvedért letöltöttem és leellenőriztem: nálam sem működik. A főoldal betölt, majd a cikkekre kattintva egy forgó egérfejet nézek, míg meg nem unom. Viszont az INDEX 2 szolgáltatás működik, az INDEX VIDEO-val egyetemben. Viszont a TOTALCAR és a VELVET megint csak nem. A többit már nem volt kedvem ellenőrizni. Töröltem.
Egyébként az m.index.hu mind a beépített böngészővel, mind az általam használt Maxthon-al igen jól működik.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
GSpecter
tag
Ma szólt a telefon, hogy van frissítés, telepítettem. Én legalább annyit vártam tőle, hogy a fényképező legyen már elkussoltatva, ha a telefon is némán van, valamint hogy a gombok világítása működjön... :S
Amúgy az Index alkalmazás működik valakinek ezen a telefonon? Nekem bejön a főoldal, viszont ha rákattintok egy cikkre, akkor tölt... tölt... még mindig tölt... és tölt tovább... és semmi.
[ Szerkesztve ]
-
speedmetal
tag
Nos, megtörtént a frissítés, de mint a legutóbbinál, "csak" apró változtatások lehetnek - bár 40 MB azért nem kevés - mert egyelőre nem veszek észre jelentős különbséget.
Az android verzió maradt: 4.0.4
A kernel verziója maradt: 3.0.8+
A build-szám változott: 09.0372Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
speedmetal
tag
Sziasztok!
Régen jelentkeztem már, mivel a telefon tökéletesen működik, s nem volt semmi hozzászólás sem.
Jelenleg éppen egy 40MB-os frissítést telepít a telefonom, amit a hivatalos szerverről töltött le. Magától nem ajánlotta fel, nekem kellett a menüben rákeresni. Még szerencse, hogy néha szoktam
Kíváncsian várom az eredményt...Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
-
Shia-ko
aktív tag
Sziasztok!
Én most a Powerben gondolkozok, de nem igazán találok róla véleményeket. Tudnátok segíteni?
Köszi!Üdvözlettel: Gabi
-
wwhy
veterán
SOS help kellene: szeretném gyári állapotba visszaállítani, de vmi terminal password-ot kér.
Aki tudja mi ez, kérem pü-ben írja meg.[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
vt-golf
csendes tag
Nem tudjátok, lesz 4.1 kiadva rá? Meg hol lehet informálódni hogy mit frissitenek telefon ügyileg? Thx.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
..hááát, biztosan ezt a gyári kábelt is használom vhol , de én a sajátomat töltöm vagy 3 féle táppal/kábellel, autóban, mobilakksiról, konyhaszekrényajtóra cuppantva , szal, sztem elég, ha arra figyelsz, h a kövi töltő is min. 800mah-os legyen, a gyengébbekkel furcsa hiánytüneteket produkál, töltés közben anyámig belassul az érintésérzékelése..
cantante di sampietrini
-
GSpecter
tag
Elhagytam a telefon gyári USB kábelét. Ugye ezen volt az a "bumszli" (nem tudom, hogy mi az) a kábel vége felé. Szerintetek fontos, hogy legyen azon is, amivel pótolom vagy mindegy? Lehet venni valahol gyári töltőt hozzá?
-
GSpecter
tag
Nekem mondjuk van egy-két problémám a telefonnal. Pl. a GPS nagyon pontatlan. Google Mapset használok, meg van egy GPS alapú játék az Ingress, amivel nyomom, és álló helyzetben össze vissza mozog, illetve mozgásban is sokszor a házak felett repülök.
A másik a hívásvárakoztatás. Beszélek valakivel és bejön egy másik hívás, ekkor felvenném a később bejövőt és lefagy a telefon funkció. Pedig ezt sokszor használnám.
A harmadik az egy teljesen lényegtelen dolog igazából: nyugalmi helyzetben van a telefon és feléled a képernyő néha. Teljesen magától, nem csinál semmi különöset, csak feléled aztán visszaalszik. :S
-
speedmetal
tag
Szia Keopsz!
Ebben tökéletesen igazad van, mivel a lakosság 4/5-e Magyarországon nem budapesti - az ország népességének 30% él Budapesten és Pest megyében - azonban Budapestről a szállítás általában olcsóbb az ország bármely pontjára, mint külföldről, persze nem minden esetben.
Viszont EU-s adószámmal igen kevesen rendelkeznek, szóval ezzel példálózni, vagy felhozni kicsit övön aluli volt, de megemésztem
A webshopok mind Magyarországon, mind külföldön "nem minden esetben jó partik", sajnos volt már rossz tapasztalatom, de szerencsére több a jóból. Ezért kell megbízható boltból rendelni vagy személyesen megvásárolni. Mindenki döntse el, kinek, melyik a szimpatikusabb.
És igen, mindenki magából indul ki. Belőled nem tudok, hiszen nem is ismerlekDas was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
válasz speedmetal #275 üzenetére
pl. a vevő nem budapesti, ergo a szállítást minden esetben ki kell fizesse, ellenben rendelkezik eu-s adószámmal, és így nettóban küldik el neki? (mindenki magából indul ki. )
a magyar "boltok", az árgépen ált. vebsopok vannak fenn, nem minden esetben jó partik, tudnék pár példát, denemmondok, éld át.
egyébként igazad van, most télleg akad pár versenyképesnek tűnő eluga-ajánlat, szal, nem muszáj kűfődre menni.
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
-
speedmetal
tag
Sziasztok!
Nem igazán értem, hogy miért éri meg 217 Eurónak megfelelő lengyel złotyiért megrendelni a telefont külföldről, amikor Budapesten, a Váci úton, a Westend-el szemben ugyan csak 217 Eurónak megfelelő magyar Forintért megveheted személyesen is a telefont? Vagy ITT kereshetsz más szimpatikus boltot is.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
kiro4444
tag
Tudnátok dobni pár linket, hogy mennyibe kerül most a telefon, mert ebay-en elég kevés van.
Köszi -
keopsz
HÁZIGAZDA
..jaja, kicsit nagydarab, megelégednék egy kisebbel, de asztat még nem tarcsa az xd.
cantante di sampietrini
-
keopsz
HÁZIGAZDA
nemtom, akinek kicsi a telefon akkuja, hordjon magával egy ilyet. 6000 - sem.
hmm, centizés helyett?..
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
-
speedmetal
tag
Sziasztok!
Újra lemerült a telefonom akkumulátora, 2013. 03. 07-én 11:40-kor (3%), feltöltve 14:00-kor (100%). Mivel az előző feltöltés óta ismét 4 nap telt el - 1 óra 10 perces differenciával - ezért elmondható, hogy kíméletes - normál használat mellett a telefon 2 - 4 napig is bírja egy feltöltéssel. Az persze egy másik kérdés, hogy kinek, mit jelent a kíméletes, meg a normál használat.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
kiro4444
tag
Üdvözletem ennek a pár embernek!
Végre végig olvastam a fórumot. Jómagam is Pana márkahű vagyok. TV, egy 6 fejes multihifi stereo videjó , Hifi, régebben 2 db telefon is stb. A második telefont csak a Vodánál lehetett venni, de még így is beállaltam 2 év előfizetést, a már meglévő Pannonos mellé, csak, hogy legyen Pana telefonom. Már akkor is sokan nem néztek normálisnak, de a márkahűség a fogságában tart. Jelenleg egy Spicát nyúzok, az első okos telefonom, már cserélhetnék, de inkább ezt szögelgetem, upgradelem, mert emócionális ember vagyok, azaz érzelmileg kötődöm a dolgaimhoz. Ha nagyon szeretem, akkor nem érdekel milyen régi, milyen szar stb. Mindkét Pana telefonom meg van még mai napig.
Nos az Eluga. Olvastam jót is, rosszat is. A tapasztalatok alapján, mostmár mernék venni ilyet, az apró hibái ellenére is, mert hát gyönyörű, és mert Pana.
A fórumot végig olvasva, azt hiszem mindent tudok. Elolvastam kb 140-szer, hogy kicsi az akksi, majd kiderült, hogy mégsem, ha telefonnak használod, és nem laptopnak, kvarcjátéknak, szakdolgozatírásra, film készítésre, vagy mozi helyett. A tárhely sem kicsi (nekem), mert nem a f.rkam akarom meghosszabbítani a belső memória nagyságával. Most 8 gigásom van, amin van kb. 6 giga szabad hely. Kompromisszum képes vagy vaku téren is, ha Pana-ról van szó.
A 3 (tableten kívül) Elugán belül mégis a V-t (P 06D) választanám, abban tényleg minden benne van, ami ebből kimaradt, csak hát 2 bibi van: 1. k.rva drága, 2. csak Japánban, és Usában forgalmazzák), ahogy a többi Panát is már csak ott fogják.
Beszélgettem egy japán sráccal és mondta, hogy náluk nincs SIM kártya, és az USA-ról is ezt hallottam. Tehát, ha esetleg beszereznék egyet mégis, akkor vajon fent áll az esélye, hogy nincs benne SIM-nek hely?
Ami nagyon nem tetszik, hogy a Panasonic felirat helyett a V-n az NTT DoCoMo felirat van, ez a szolgáltató, de lehet, hogy lehet rá venni előlapot, nem tudom.
Most nincs időm utánanézni, de hol tart ennek a telefonnak az ára?? Illetve mik derültek még ki? Milyen hibái lehetnek, amiket eddig itt nem olvastam? Az akksival mi fog történni, ha megadja magát?? Mert úgy olvastam, hogy "házilag" nem cserélhető.
Na majd később jövök és olvasok, okosodok, társalgok tovább.Üdv mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
speedmetal
tag
Sziasztok!
Végeztem egy hevenyészett teljes lemerülés-feltöltéstől majdnem teljes lemerülés-feltöltésig tartó akkumulátor tesztet, aminek a következő lett az eredménye: a telefon teljesen (100%) fel lett töltve 2013.02.27-én 01:00-kor (hajnalban). Normál napi használat, este WiFi, kis játék (szókereső), állandóan bekapcsolva. Lemerülve (6%) 2013.03.03-án 08:30. Teljesen feltöltve: 10:30. Ez testvérek között is négy nap, annyi könnyítéssel, hogy van benne hétvége. A következő lemerüléskor jelentkezem[ Szerkesztve ]
Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
consono
nagyúr
válasz speedmetal #266 üzenetére
Köszi az infókat! Nagyon nem akarok várni vele, jövő hónap elején tervezem megvenni. Remélem addig még nem tűnik el, annyira nem népszerű ez a teló... De nagyon tetszik
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
speedmetal
tag
Szia Consono!
Szerintem ne sokat gondolkodjál, mert nem biztos, hogy sokáig megtalálható majd a piacon, bár az is lehet, hogy igen, sőt, még olcsóbb is lesz. Az ÁRGÉP 11 találatot dobott ki, az első kettő 65-69 ezer Forint között árulja, 2 év garanciával 70 ezer.
- a hangerő szerintem az egyik Achilles-ín ennél a telefonnál. Az X700-ig minden Panasonic telefonommal tudtam akár főút mellett is tökéletesen telefonálni, azóta nemigen. Szóval számíts rá, hogy hangzavarban nem fogsz mindent érteni és lehet, hogy többször is vissza kell kérdezni vagy hangosítani a beszélőn: "kérlek beszélj hangosabban!"
Ez a frissítés óta sem változott, és az általam a telefonra telepített Volume+ FREE program sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
- az akkumulátor szerintem viszont túl van reagálva: aki egész nap a telefonján lóg, annak még egy napot sem bír ki, de a Te általad leírt aktivitással szerintem két napot is el fog menni egy feltöltéssel, mert én többet használom ennél, s átlagban két naponta töltöm.
- a vaku nem hiányzik, ez nem fényképezőgép, arra ott az FZ150-em. Hirtelen jött események megörökítésére pedig tökéletes, főleg ha nem szürkületkor akarsz cserebogarat fényképezni vele 20 cm-ről
- AMOLED beégésről nem hallottam és nem is tapasztaltam. Halványodásról már annál inkább, de tapasztalni azt sem tapasztaltam, főleg, hogy nálam igen le van tekerve a fényerő.Megvásárolni a fent említett 11 helyen tudod itthon, kint (Németország) jelenleg a http://www.preissuchmaschine.de szerint nem érdemes, mert 240 Euro a legalacsonyabb ára.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
Sziasztok,
gondolkodom az Eluga megvásárlásán (persze ha találok még ) a közeljövőben, elolvastam, meg megnéztem egy csomó tesztet és van pár dolog, ami nem hagy nyugodni:
- milyen a hangerő/hangminőség telefonálás közben? Ezt egy csomó helyen lehúzták... Volt változás az ICS frissítés után?
- a másik az akksi: nekem az elég, ha kibír egy napot (16 óra?) fél-egy óra beszélgetéssel, pár sms-sel, meg wifin lógva 1-2 órát aktívan. Erre elég az aksi?
- a harmadik a vaku hiánya, persze ezen ti nem tudtok segíteni, nekem kell kitalálnom, hogy mennyire fog hiányozni (bár megnézve az utolsó 100 képet amit csináltam, talán ha 3 vakus van közöttük...)Nagyon tetszik a telefon designja, szeretem az AMOLED-et (tényleg, beégés nincs itt senkinek?), a pentile már a Wave-en sem zavart, itt sem fog. Mindenféleképpen duál procis telót szeretnék, 1 GB RAM-mal, de 70 alatt nem tudom mit kapnék, ami ilyen szép és ekkora a display... Tényleg, hogy bírja a kijelző? Nem karcolódik?
Tényleg, megvenni hol érdemes? Az árukereső nem sok lehetőséget dobott ki (ujmobilok.hu)... Kintről honnan érdemes?
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
WoodrufF
tag
válasz speedmetal #262 üzenetére
Azért volt furcsa mert mióta megvan erőltettem az ECO módot,de fél napot bírt a teló max.
Kikapcsolva viszont simán kibírja egész nap,mintha a bekapcsolt ECO több energiát emésztene fel idle állapotban,mint amit megspórol.
Gyanús,hogy az aktív használathoz találták ki a módot,ismerve az akku korlátait. -
keopsz
HÁZIGAZDA
..az enyem rendre a foldhoz gravital, nemlajk.
cantante di sampietrini
-
speedmetal
tag
Sziasztok!
WoodrufF: eleinte én is nagy jelentőséget tulajdonítottam az ECO módnak, de ez hamar elmúlt, mert engem zavart, hogy ha bizonyos szint alá csökkent az akkumulátor töltöttsége, akkor nem engedett WiFi-zni vagy levette a fényerőt, stb. Ezeket persze jól be lehet állítani, így akinek van türelme és kedve, annak hajrá, biztosan megéri. De nekem nem. Beállítottam a képernyő fényerejét az igényeim szerint (ami azt jelenti, hogy a munkatársam Samsung telefonjának képernyő fényereje kis túlzással majdnem kiégette a retinámat, amikor megtekintésre a kezembe vettem ), ha nem használom a vezeték nélküli technológiákat, akkor kikapcsolom, s a feladatkezelőben a bennragadt programokat kigyomlálom. Így nekem két napig bírja feltöltés nélkül. Ez persze erősen felhasználó és használat függő, de nálam ez az átlag.
keopsz: az lenne a fura, ha nem merülne...
wwhy: nem vagyok szakértő, de a hálózatra való kapcsolódás, hálózatkeresés, forgalmazás nem kevés energiát emészt fel, amit jelenleg Te nem használsz. Mikor megérkezett tavaly nyáron a készülék, sokáig nem tudtam használni, csak hasonlóképpen, mert még régi SIM kártyám volt, azt meg hiába vagdostam, nem foglalkozott vele a telefon. Bár akkor én naponta töltöttem, de le se szálltam róla, éjjel-nappal nyomkodtam, meg WiFi-ztem A régi Samsung telefonom meg - amit még mindig nem ütöttem át 100-as szöggel - használaton kívül, de be van kapcsolva, s kb. három hetente töltöm, egy napenergiát felhasználó akkupakkról, igaz csak a naptárát használom néha.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
wwhy
veterán
Egy ideje SIM nélkül csak netezésre használom a telót, napi kb. 2-3h wifivel. Semmi egyéb.
Gyári böngésző+K9 e-mail checker.
Kedd reggele töltöttem fel, és most van 32% az eco szerint.És csak lesek, hogy így, hogy csudába megy 3-3,5 napot
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
keopsz
HÁZIGAZDA
..merül az mindenhogy..
cantante di sampietrini
-
WoodrufF
tag
Csak nálam merül jobban ECO módban az aksi??
-
GSpecter
tag
Nekem kettő gondom van ezzel a telefonnal. Az egyik, hogy olyan vékony és könnyű, hogy nem érzem a zsebemben, ha rezeg...
A másik az komolyabb. Az a bajom, hogy gépelésnél annyira gyorsan írok, hogy két betű gyors egymásutánban történő lenyomásakor csak a másodikat üti be. Pedig rendesen megnyomom mindkettőt, mert fel is ugrik a kis buborék fölöttük, de mégsem írja. Ez azért elég zavaró... :S
-
speedmetal
tag
Sziasztok!
Sebime45: a Panasonic Eluga már a megjelenés előtti verzióiban is támogatta a Magyar nyelvet. Egyszerűen csak állítsd át!
Takhanto: nem tudom, hogy az újak már 4.0.4-es szoftverrel érkeznek-e, de nem hiszem. Mindenesetre nem nehéz frissíteni, ha kell segítség, itt tudunk Neked. A hangszórója picit halk, szóval a főútvonal mellett két méterre nem biztos, hogy minden szavát érteni fogod a beszélgetőtársadnak, elrobogó autók zaja mellett, de attól is függ, hogy a másik oldalon milyen típusú készülék, valamint milyen orgánumú ember van :-)
Nekem a 4.0.4-nél is laggol kicsit a készülék, de számomra nem ez a legfontosabb, kibírom.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
Takhanto
őstag
Mostani új Panasonic Eluga már 4.0.4-es szoftverrel adják? Milyen a hangszórója? Ennél már nem laggol?
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
válasz Marcelllll #249 üzenetére
danny750-nek be kellett volna mennie anno a boltba , amikor én felhívtam őket uaznap még, megvolt az az egyetlen festékhibás db.. ha vki tud eu-s adószámmal mws-nélkül rendelni a németektől, úgy már 45 körül van, jóóódíl.
cantante di sampietrini
-
sebime45
tag
Hogy állítottátok át magyarra? Netán ICS frissítéssel?
---Wave 2---2 éve
[ Szerkesztve ]
-
Smithy1986
tag
válasz Marcelllll #249 üzenetére
Köszi!
Pedig ennyiért bevállaltam volna, már csak a design miatt is.
Nem baj marad a LG 4x, csak az több mint dupla ennyi.--- Nil admirari | Semmin se csodálkozz {Horatius} ---
-
Marcelllll
csendes tag
válasz Smithy1986 #248 üzenetére
Nem már Danny750 próbált rendelni 10 napja de nincs már készleten csak basznak leszedni
[ Szerkesztve ]
-
keopsz
HÁZIGAZDA
jááj, dehát te magad be tudod rendelni!
cantante di sampietrini
-
Renato1993
tag
Nem vettem térítésnek, elég objektíven írtál!
Hát igen, tudom hogy mikor kijött milyen áron ment, épp ezért bosszantó hogy ennyi pénzért nem fért volna bele normális aksi(meg bővíthető memória és segédfény a fényképezőnek, bár én meg lennék e kettő nélkül is).
Hát ha 50k-ért meglenne újonnan akkor nagy dilemmába lennék, de a 60k meg az hogy már nem is hozza be a hardveraprós kolléga a németektől már visszatart... :/Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,AMD Phenom II X4 965BE,Sapphire HD5850, 240GB SSD, 2x4GB DDR3 RAM,Corsair VX450 táp,Tt VB6000BWSD ház,TOSHIBA DT01ACA200 2TB HDD
-
keopsz
HÁZIGAZDA
nem vallás az eluga, nem akarok téríteni , de ez egy 110 rongyos telefon volt, amikor bogék tavasszal tesztelték, most pedig 190 bruttó euróért újonnan megrendelhető németországból, és nem, nem azért, mert ez egy normális áresés, a pana nem folytatja ezt már eu-ban, ergo készletkiszór.. depersze mindenki azt vesz, amitcsak akar.
cantante di sampietrini
-
Renato1993
tag
Köszi a válaszokat!
Bár végül Alcatel lesz, a Pana úgy érte volna meg hogy olcsóbb lett volna a másiknál, de mivel felment az ára le lett véve a hirdetés hardverapróról ahol néztem.Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,AMD Phenom II X4 965BE,Sapphire HD5850, 240GB SSD, 2x4GB DDR3 RAM,Corsair VX450 táp,Tt VB6000BWSD ház,TOSHIBA DT01ACA200 2TB HDD
-
keopsz
HÁZIGAZDA
az ics-csel a telefon naon pöpec lett, van bár bénasága, de maxokható.
az alcatel: kisebb felbontás (-), sd kártya hely (+), nincs ip57 (-), van 2nd cam. (+), 1.5-szer nehezebb (-), erősebb akksi (+), fm rádió (+), (asszem..) nincs flash támogatás (-), dual sim (+), (ha itthoni árat nézel, best byte vs. expansys..) olcsóbb egy 10essel (+), bár ha németet már csak 15 eur-ral.. (195 eur)
..de ha van rá lehetőséged, vedd kézbe a panát, aztán úgyse akarsz már alkattelt venni..
cantante di sampietrini
-
wwhy
veterán
válasz Renato1993 #241 üzenetére
Hát a 2 márka nem egy kategória, szerintem ne is várd, h itt bárki Alcatelt ajánljon Pana helyett Tapasztalatokról volt már szó, használd a keresőt, illetve nem több ezernyi hsz-t kell elolvasni.
-
Renato1993
tag
Üdv!
Most állok telefonvásárlás előtt, és mit ne mondjak tetszetős darab, az IP57 védelem is jól hangzik, csak az aksi meg a szoftveres része nem igazán meggyőző a cikk alapján, az Ice Cream Sandwich-el ez mennyire változott a pozitív irányba( legalábbis gondolom meg remélem hogy a pozitív irányba változott )?
A másik teló ami bejön az Alcatel OT-997D, az csak víztaszító, bár egyiket sem tervezem fürdetni, szóval nem ez a leglényegesebb szempontom...
Szóval megköszönném hogy ha adnátok egy kis felvilágosítást e témában, főleg azok akik használják/ták valamelyiket (esetleg mindkettőt? ), melyiket ajánlanátok jobban?Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,AMD Phenom II X4 965BE,Sapphire HD5850, 240GB SSD, 2x4GB DDR3 RAM,Corsair VX450 táp,Tt VB6000BWSD ház,TOSHIBA DT01ACA200 2TB HDD
-
wwhy
veterán
Igen, Németo-ból rendeltem 6 db normál fóliát, de mind a hat kuka lett - kicsit ideges lettem, a sok légbuborék miatt. Ezért rendeltem egy drágábbat, remélem, ezt simán fel lehet tenni. Majd jan.-ban beszámolok.
Én ahányszor rányomok a manuális frissítésre, mindig jelzi, h van vmi, de aztán semmi.
Hoppá
[ Szerkesztve ]
-
speedmetal
tag
válasz Marcelllll #234 üzenetére
Megmondom őszintén, hogy semmi, de semmi különbséget nem vettem észre. S mivel előtte sem volt semmi gondom, most sincs.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
tegnap szólt az enyém, h lett új sw, nyomtam is az ápdét, de nem talált semmit, pedig még mindig körbekörbe jácca a csengőhangokat , bár mióta leszoktam arról, h a saját trafójánál kisebbre kötöm, már nem akad töltés közben, hoppá!
a gyári fólia helyett vki tett már rá vmi cifrábbat? mit?
cantante di sampietrini
-
Marcelllll
csendes tag
válasz speedmetal #233 üzenetére
Azt szeretném kérdezni mióta frissítetted volt komolyabb gondod a szoftverral?
Mármint ami zavaró volt. -
speedmetal
tag
válasz Marcelllll #232 üzenetére
Szia Marcellllll!
Gratulálok a választásodhoz, mindazonáltal szeretném felhívni a figyelmed a telefon tulajdonságaira is, mivel a szépség nem minden. Olvass teszteket és hozzászólásokat, illetve ha van kérdésed, itt felteheted, s ha tudunk, válaszolunk. S ha ezek után is eme remek telefont szeretnéd, akkor örömmel üdvözlünk majd az Eluga tulajdonosok egyre népesebb táborábanDas was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
Marcelllll
csendes tag
úgy érzem megtaláltam az új telefonomat hát ez valami mese szép
-
1sittes
csendes tag
Sziasztok
van némi gond
szóval frissítettem 4.04 ics re kb egy hónapja (írtam is ide)
most a következőt csinálja a teló:
ha hívnak 10 ből kb 4 szer csak statikus zaj vagy semmi és közben pörög a másodperc számláló, néha kiírja hogy a telefonvezérlés korlátozza a hívást.
lefagy annyira h csak a kártya eltávolításával lehet újraindítani.ma megprobáltam rajta a hard-reset kódot, nem működött rajta, a factory reset sem.
ezeket neten láttam és nem értek annyira hozzá... úgyhogy nem tudom mit kéne csinálni vele..
javaslat?sajnos nekem nagyon kell a teló minden nap ezért ha nem javul akkor el fogom adni mert dísztárgy az van elég nekem telo kell
-
keopsz
HÁZIGAZDA
várjam meg, amíg nektek összezuhan, vagy iziben toljam fel én is?
cantante di sampietrini
-
wwhy
veterán
Ez komoly? fél óra, mire frissít egy 25MB-os csomagot
-
wwhy
veterán
válasz speedmetal #222 üzenetére
a régi build 09.344, kernel 3.0.8+, baseband: 2012-10-03, nyomok én is 1 update-et
-
GSpecter
tag
-
speedmetal
tag
Most lett kész: az újraindítás után 73 alkalmazást optimalizált, de én nem látok semmi különbséget. Szerintem csak a Google frissítését kapta meg a telefon, nem a Panasonic-ét. Az Android verziója sem változott 4.0.4-ről, a kernel 3.0.8+, a Build: 09.0354.
Mivel nem tudom, hogy előtte mi volt, nem tudom, hogy változott-e. Aki esetleg még nem frissítette, nézze meg.Das was man sich vorstellt, braucht man nie zu verlieren.
-
speedmetal
tag
válasz GSpecter #220 üzenetére
Sajnos nincs, de talán most majd kapunk! Éppen most telepíti a telefonom azt a 25 MB-os frissítést, amit az előbb töltöttem le a szerverről
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy miféle változások lesznek...[ Szerkesztve ]
-
GSpecter
tag
-
speedmetal
tag
-
GSpecter
tag
-
wwhy
veterán
válasz GSpecter #216 üzenetére
Külföldi oldalak sejtetései szerint a rootolás talán megoldható, de az a baj, h sem a régi droid, sem a 4.0.4 update nem elérhető .exe vagy akármilyen más, fullos formában. Így ha gubanc adódna a rootolással, akkor tényleg féltégla a készülék; kb. ezért nem mer(t) senki belevágni.
[ Szerkesztve ]
-
GSpecter
tag
Más. Próbálta már valaki fizetésre használni az nfc chipet? Mert ugye lehetne vele, csak kis hazánkban egyelőre egyik szolgáltatás sem elérhető, pedig van több is, pl: Google Wallet, Mastercard PayPass Wallet. A Google megoldását már sikeresen használták itthon is, csak épp rootolt telefon kellene hozzá.
http://itarena.hu/2011/11/14/kiprobaltuk-google-wallet-magyarorszagon/
Ha valaki talált a fizetésre, rootolásra megoldást, akkor ne habozzon közzétenni kérem!
-
GSpecter
tag
válasz speedmetal #214 üzenetére
Hát csak akkor ugyanott vagy végülis, mint előtte. Nem szól a telefonod 3 csörgésig kb. Jó, mondjuk kicsit felfújom a dolgot, mert én 99%-ban rezgőre rakom, mert zavar a csörgés és a zizegés is elég. Ami jobban zavar az a kikapcsolhatatlan fotóhang. :S
Amúgy nem is értem, hogy hogyan lehet az eredeti választéktól eltérő hangokat megadni neki... !?[ Szerkesztve ]
-
speedmetal
tag
válasz GSpecter #209 üzenetére
Szia Biro_Peti!
Az erősödő csengetéssel már én is sokat foglalkoztam, de nem leltem megoldásra Ha esetleg valakinek még is sikerülne, ne felejtse el megosztani.
A kiküszöbölésére hasonló megoldást találtam ki, mint Keopsz, de még nem valósítottam meg: annyi üres helyet kell a csengőhang elé berakni, ameddig az erősödés tart...[ Szerkesztve ]
-
keopsz
HÁZIGAZDA
hát, figyelj , én szerkesztettem rá kézzel fb notice hangot, mert az enyém loopban jácca le, amit beállítasz, annyiszor, ahányszor 7 sec alatt le tudja.
nem fullos, na.
cantante di sampietrini
-
wwhy
veterán
No megvan az Eluga, jöhet(ne) rá a root és egyéb finomságok
-
keopsz
HÁZIGAZDA
sztem nemlehet és sehol.
cantante di sampietrini
-
GSpecter
tag
Sziasztok!
A kamera hangját hogyan lehet kikapcsolni? Mert most még néma üzemmódban is csipog meg nyomja a fotóhangot... :S
+1: Az erősödő csengést hol lehet kikapcsolni? Csak simán szeretném, ha szólna, nem kell itt finomkodni.
[ Szerkesztve ]
-
keopsz
HÁZIGAZDA
jó, figyelj, ennyi pénzért most szivathatod magad, látom, sikerült is , de tegnap 20p-cel zárás előtt még bent volt a pultban a telefon, persze simán lehet, h 5p-cel később meg már nem, azzal a biz. festéksérüléssel ezt a pénzt pontmegérte. volna.
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
-
Danny750
őstag
Na most írtak ,hogy rendelését töröltük ,mert nincs raktáron a készülék.............
(persze még mindig hirdetik................)[ Szerkesztve ]
>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
Danny750
őstag
>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciókamerák
- Revolut
- Politika
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robotporszívók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
- iPhone 16 Pro Max 256GB fehér White Titanium
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 33 töltéssel 2025. 10.30-ig Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest