- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
szokeherceg
tag
Sziasztok, E52-m van, ovi maps olyat csinál nálam, hogy a "menj 300 métert és fordulj jobbra" helyett jobbra végét elharapja. Annyit mond h JO.. Balránál ugyanez, ott BA lesz. Ez mitöl lehet?
-
-
Dominator
aktív tag
Ok, ki fogom, de akkor gondolom, ehhez majd vegyem ki a SIM kártyát, hogy induláskor ne akarjon egyből a netre kapcsolódni. Mert eddig amint megláttam, hogy beindul a 3G, egyből ki is léptem, szóval még fogalmam sincs, hogy néz ki ez a program indulás után. A Map Loader egyébként az PC-n lévő Ovi része?
-
YAS-dude
őstag
válasz
Dominator #286 üzenetére
Azért ingyenes, mert a Nokia nem kér pénzt a hangos navigációért. Arról, hogy neked a net benne van-e az előfizudban, vagy mennyibe kerül, nem a Nokia tehet, de ahogy mások is mondták, teljesen offline módban is használható, ahogy már ezer helyen ezerszer le lett írva és a kézikönyvben is benne van.
-
Dominator
aktív tag
Igazából még nem jöttem rá, hogy ez miért ingyenes. Amikor elindítom a Térképeket, akkor egyből beindul a 3G, vagyis ez már nekem pénzbe került. Szóval hogy teszem offline-á és egyben ingyenessé? Mert a PC-n az Ovi nem lát egy térképet sem, ami a telefonon lenne, vagy amit letölthetnék.
-
Feka87
tag
Sziasztok
Meg kérlek segítsetek nekem ... föltelepítettem a map loader segítségével magyar ország térképet a nokia 5800 ás telefonomra.A helyzet a következő elindítom a térképeket és rámegyek a saját pozícióra ott megjelenik a térkép és a fölső részén a kijelzőnek írja pozíció keresése,de sose találja meg a pozíciót.Szerintetek?Beállítási dolgok lehetnek?a nokia softverem is a legújabb meg a térképek is
Köszönöm a segítségeket.
ÜdveKa
-
de - mint korábban is írtam - attól még nem mindenkinek annyi! szolgáltatója is válogatja, és netes előfizetésnél a csomagoktól függően is változik! bizonyos netes csomagok esetében 10 kilobyte = 0.1 forint, de lehet 10 kilobyte = 1 forint, vagy 10 kilobyte = 2 forint is, és még sorolhatnám a variációkat, és a korlátlan (vagy a korlát után lassítós, de nem (rá)fizetős) csomagok esetében meg nem is érdemes/lehet lebontani az összeget, annyira kicsi szám jön ki, még sok - sok a-gps rásegítés után is!
-
-
Mégvalami. Az A-GPS-t érdemes letiltani, ám ezt a telefonban nem így találjátok, hanem kiegészített GPS néven fut. S60v3 esetén Eszközök->Beállítások->Általános->Helymeghatározás->Helymeghatározási módszerek. Segítségével ugyan gyorsabban (másodpercek alatt talál jelet), de alkalmanként 10 ft körüli pénzbe kerül a használata. S60v5 esetén a név ugyanez, csak máshol kell keresni.
Továbbá nem tudom, mindenki tudja-e, de a térképek ingyenesek, A komplett országok (és régiók) is. A teljes világtárkép körülbelül 3.6 GB. -
De olvasni senki sem tud...
Ide menj el. Telefonod válaszd ki (ha nincs, az kellemetlen, akkor sajnos ingyen navigáció sincs).
Telepítsd a telefonra.
Töltsd le A Nokia Map Loader-t (kell a PC Suite is hozzá)
Csatlakoztasd a telefont, ahogy kell (PC Suite segít, magyar)
Indítsd a Map Loader-t, válaszd ki mi kell (Kelleni fog magyar térkép (Europe/Hungary lesz) és magyar Hang Voice rész alatt hungarian. Összesen kvázi 60 Mb-t fog tölteni és másolni a telefonra.
Kész.
-
a gyári program nem volt mindig ingyenes, csak mostanság lett az, és ha neked még egy korábbi - nem ingyenes - verzió van fent, akkor húzd fel az újabb verziós ingyenest! a szükséges térképek felhúzása, és az alkalmazás megfelelő beállítása viszont itt is szükséges, ellenkező esetben pénzes téma lesz!
-
tjokai
senior tag
Emberek, miért nem megy az OviMaps az 5800-ámon?!Ha csatlakozok a netre akkor megy de 5 perc alatt leszedte a 2200ft-ot a telómról!Ha meg nem engedélyezem a csatlakozást, akkor meg megszakad a kapcsolat kb 20mp után
Valaki tud segíteni?
-
szivarka
csendes tag
Valaki segítsen! Nokia 5230-asom van. Telepítve lett az ún. ingyen navigáció. Tök jól működik csak egy gond van, hogy zabálja rendesen a pénzt a kártyámról OFFLINE módban (is). Mi lehet a gond???
-
ruan
tag
huuuu
akkor rohanok és cserélem is le a régiiii N79 esemet
na menjen a busba a N. nem is az a 3000 pénz
de nincs bankkártyám amivel ki tudnám fizetni,
vagy lehet másképp is?mikor olvastam hogy a google ingyen adja az usa-ba...
nem hittem volna hogy ilyen hamar bekövetkezik nálunk is.
Hiába izgattak fel, Finn buzeránsok
elnézést, szép estétNokia - Navigate People
-
én amikor elolvastam az első, a témával kapcsolatos hírt, már akkor is kifutott telcsi volt az n82, n95 és az n95 8gb - és nem azt nyilatkozták konkrétan, hogy minden gps képes telcsire kiadják az ingyenes navit, de azt sem, hogy nem! lehet, hogy szándékosan úgy fogalmaztak, hogy mind a két verzió beleférjen...
reménykedni még mindig lehet, de a cikkben írt ~ 2700 ft sem a világ... -
iminet
tag
Ja csak az első bejelentést elolvasod akkor nem ez jön le belőle.
Speciel a nejemnek az N95-re egy navigáció ingyé tökéletes megoldás .... lenne.
A fillérekre meg kíváncsi leszek. Nyárra ki is derült biztos :-). -
iminet
tag
http://www.hwsw.hu/hirek/44152/nokia-ovi-maps-terkepek-navigacio-mobiltelefon-okostelefon.html
Ennyit a Nokiáról :-( -
katavarga
csendes tag
Sziasztok!
1. Legyen szíves valaki segíteni abban, hogy miután letöltöttem az Ovi Térképet a mobilomra, hol tudom megnézni, hogy mely országok vannak rajta úgy, hogy útvonalat is tudjak tervezni?
Úgy látom, hogy Mo.-n kívül 1-2 környező ország van még rajta.2. Viszont amikor az Ovi Suite-ban bejelentkezek, és a mobilomon is az Ovi fiókomba, akkor az Ovi Suite-ban azt írja ki, hogy nincs a mobilomon térkép és hangfájl, viszont szerintem igen.
3. A másik kérdésem, hogy amikor az Ovi Suite-ban a Szoftverfrissítéseken belül a térképre vonatkozóan felajánlja az Alkalmazás frissítést, azt fogadjam el? Mert a verziószámból ítélve az régebbi, mint amit a netről letöltöttem térképet?
Köszi.
-
batorpeti
tag
Üdv
Nem tudjátok hogy N95 8GB-ra mikor lesz elérhető az ingyenes navigáció? -
tucsok.
senior tag
Sziasztok! Miért van az, hogyha rákeresek az éttermekre csak ~700 méteres távolságig ad ki találatokat?
-
xabolcs
őstag
6650 fold tulajdonoskent mostanaban en is ranezek az ovi maps-ra, hogy van-e mar frissites a telefonhoz.
kerestem a google-n s talaltam egy xml-t, ami pont a letolto oldal mukodeset szabalyozza.
kivancsi vagyok, hogy hogyan fog valtozni a tartalma. -
válasz
intuicio #246 üzenetére
már a fent lévő nokia térképek esetében is van lehetőséged kipróbálni úgy, hogy a belső gps kerüljön használatra - esetlegesen a-gps támogatással -, de jelenleg a telcsiden lévő verzió alapban fizetős navigációval társul - esetlegesen csak kipróbálható x ideig, az amúgy fizetős része!
n95 készülékre egyenlőre még nem érhető el az ingyenes változat, de hamarosan kiadják!
itt nézelődj majd; link (a legördíthető menüben láthatod, hogy melyik telcsikre került kiadásra eddig az ingyenes verzió!) -
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Egy pár kérdésem lenne. N95 telóm van..Bár most Garmin-t használok, de érdekelne ez a Ovi Maps térkép..Ha jol gondolom,akkor ez a telómon ugy szerepel, hogy Nokia Maps.
Ezen a telón lehetőségem van kipróbálásra,hogy nem a hálózatot használja,hanem a belső GPS-t? Ha lehet használni, akkor honnan lehet updatelni,ami a telómon van?
Bocs a láma kérdésekért..és előre is THXÜdv
-
válasz
Taknyoshal #244 üzenetére
rosszul láttad, mert az x6 már az első szériában benne volt!
-
Taknyoshal
tag
Jöhetne már a többi telefonra is, ha jól láttam a héten csak X6-ra jött ki.
-
attisx
addikt
Szia!
1. 5-ös gombbal lehet ki-bekapcsolni az iránytűt. (A gyors gomb funkciók kiosztását a 9-essel tudod megnézni.)
2. Igen, így is tud majd navigálni. Az Offline üzemmód tulajdonképpen a helyfüggő információs szolgáltatásokat tiltja le. Egyébként a Menüben a Vezérlőpult (Beállítások)/ Általános/ Helymeghatározás/ Hely.meghat. módszerek/ Kiegészített GPS ha be van kapcsolva, akkor ez is generál 4-5 KB adatforgalmat / alkalom, viszont enélkül lényegesen lassabb a pozicionálás.
3. Nyomd meg a 0-ás gombot.
-
CB
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy E72-es telefont, majd felfrissítettem az OviMaps térképet.
A kérdéseim:1. feltelepítés előtt könnyen megtaláltam a digitális iránytű be és kikapcsolását a beállításokban, de a frissített programban ezt nem találom, így olyan, mintha nem is működne.
2. A térkép megnyitásakor a jobb alsó sarokban jelzi, hogy a netről hány kilobájtnyi adatot tölt le. Én Offline-ba állítottam a beállítást. Így is képes lesz navigálni, vagy csak a net használatával?
3.a műholdak megfigyelésekor 4 műhpldat látott, majd visszakapcsoltam a térképre, és nem történt semmi, nem ugrott pozícióba a kurzor. Ez normális?
Köszi. -
MartOOn
addikt
5800-ra hogyan lehet ezt felhányni?
-
csab2
veterán
-
torogyuri
aktív tag
ez csak Symbianos telókra lesz?
-
válasz
werszomjas #231 üzenetére
Az ingyenes* szolgáltatás jelenleg az alábbi telefonokon érhető el:
Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72, Nokia 5230, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic és Nokia X6.
Pár héten belül még több okostelefonon lesz elérhető.forrás; nokia.hu
-
werszomjas
addikt
További készülékekre nem tudja valaki mikorra várható?
Pl: N96-ra?
-
_ATi_1
senior tag
Ennek a hírnek én is nagyon örültem
Rögtön kaptam is a kábel után, de mire eljutottam volna a frissítésig, tudatosult bennem, hogy még nem most kell örülnöm
Remélem a napokban kijön majd E66-os Nokiára is. -
exx
tag
Igen jó döntés, legalábbis nekünk
-
Dare2Live
félisten
válasz
tariattila #221 üzenetére
én ovi suittal probáltam, raktam fel, simán ment. (E72re)
-
Muton
addikt
válasz
tariattila #225 üzenetére
ki fogom próbálni, de félek, a fő probléma várhatóan akkor fog kezdődni, amikor turista térképet is szeretnék...
-
Muton
addikt
válasz
tariattila #223 üzenetére
értem, köszi!
-
Muton
addikt
mennyire jó egyébként ez a nokia-féle navigáció és térkép? kellően részletes, friss a térkép Mo-on? jó az útvonal tervezője?
-
tariattila
veterán
válasz
Lotusomega #212 üzenetére
amikor ezt írtam még csak a nokia.com-on volt elérhető de most már a nokia.hu-n is (bár ugyanoda irányít...) mindegy is... ovi suite-el nem próbáltam, gondolom idő nekik még ahhoz is hozzárendelik... vagy fene tudja az a lényeg, hogy működik és kész...
-
csab2
veterán
válasz
Lotusomega #219 üzenetére
"akkor az a minimum hogy a telefonhoz adott hivatalos programban ez megjelenik és elérhetővé válik, nem nekem kell utána mászkálnom és keresgélnem"
Ebben igazad van, de mindenütt le volt írva a link, ahonnan letölthető. Nem is bonyolult megtalálni. (Ráadásul egy sms-ben a Nokia is elküldi a letöltő linket és akkor közvetlenül a telefonra is letölthető.)
Abban viszont teljesen igazad van, hogy az gáz, hogy a telefonon a szoftverfrissítővel én sem bírtam letölteni. Pontosabban letölteni letöltötte (ha minden igaz) csak nem telepítette. Másnak azonban működött.
-
Lotusomega
senior tag
Ne haragudj, de 200+ hozzászólást nem böngészgettem végig, én mint egyszerű naív felhasználó úgy gondoltam hogy ha kijött valami hivatalosan, akkor az a minimum hogy a telefonhoz adott hivatalos programban ez megjelenik és elérhetővé válik, nem nekem kell utána mászkálnom és keresgélnem, szövevényes utakon keresztül. De nyílván ez csak az én naívságom, hogy egy ilyen értékű telefonhoz normális supportot várok.
(Arról nem is beszélve, hogy több mint egy év kellett ahhoz hogy a frissítésekkel kijavítgassék a telefon hibáit, és végre egy normálisan használható telefon legyen belőle. Bár ugye még mindig közel sem tökéletes, attól nagyon messze van. Végre van használható görgetőrutin, de widgetes képernyő persze még mindig nem. De lehet hogy csak én várok sokat a pénzemért mondom mégegyszer. Aztán a valóban ovi szintű alkalmazásboltról ne is beszéljünk, hogy az milyen színvonalú. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy érdekes módon egy bizonyos almás gyártó, tud olyan színvonalú támogatást és alkalmazásboltot nyújtani a telefonjához amit az ember elvárna.)
-
Dare2Live
félisten
válasz
tegnapelött este bementem ovi marketplacre telefonon, ott volt, hogy ingyenes. letöltöttem telepítettem. Tegnap próba képp ez vitt el munakhelyre éshaza és jól müködött és magyarul beszélt.
Azaz ingyenes és magyarul beszél.
-
csab2
veterán
válasz
Miért kell ilyen téves információkat terjeszteni?
Attisx is írta, hogy van magyar verzió. Én is írtam korábban, hogy az Ovi Suite nem talált frissítést, de a többször idézett linkről le lehet tölteni a 3.03 verziót. És az magyar! -
Retekegér
MODERÁTOR
E71 nincs a listán, viszont E72 igen. Ha azt választom ki letöltésnél, az jó?
-
attisx
addikt
válasz
"Szóval magyarból akkor ezek szerint még nincs ingyenes"
Dehogy nincs, csak a nokia.hu van lemaradva, mint mindig. INNEN letölthető 3.03-as verzió több nyelvet, köztük a magyart is tartalmazza...
-
Lotusomega
senior tag
válasz
tariattila #210 üzenetére
Nem, ovi suitban, automatikusan felajánlja a frissítést, kerestettem vele, és ezt találta legfrisebbnek, de azt hiszem v3.01 talán, 3.03at nem is talál, azt mondja ez a legfrissebb. Szóval magyarból akkor ezek szerint még nincs ingyenes
Mondjuk még Nokia honlapján is az van hogy fizetős, szóval nálunk EZ SEM megy gördülékenyen
Érik már az az Iphone, egyre jobban úgyérzem, a drága jó nokiát meg hajítom kifelé, az összes sza*akodásával együtt...
Szóval 5800as cserélhető 3Gre
-
Zolesz007
őstag
Már csak ingyenes IGO kéne a felhőtelen bódottához
-
tariattila
veterán
válasz
Lotusomega #209 üzenetére
honnan töltötted le? a nokia hvatalos nemzetközi oldaláról? v3.03 ??? az pedig már nem rinyál...
-
Lotusomega
senior tag
Az miért van hogy, letöltöttem pcsuittal a legfrisebb ovi mapsot, térképet felraktam, meg a magyarhangot is, és útvonal tervezés után kb 30 másodperccel vinnyog h vegyek licencet mert az autós navi fizetős.
Pedig 5800-as a teló, és ahogy néztem ez szerepel a támogatott készülékek között, szóval nem értem. És igen a magyar ovi mapset töltöttem le, lehet h még csak az angolból van frissebb ami ingyenes, vagy mi van? -
Csarli0212
csendes tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy felpakoltam mindent (elvileg), de ha terveztetek vee egy útvolnalat, azt írja ki, hogy "Útvonal nem található".
Mindent MAC-en csináltam, lehet hogy ott szúrtmam el valamit? Pedig már másodszorra raktam fel az egész mindent.
Segítsetek előre is köszönöm, sőt ha még gyors is lenne.....
Szép estét -
Dottore
addikt
A Soft Reset: *#7370# és a Hard Reset hatásmechanizmusa ugyanaz. Azért van a HR, hogy ha esetleg nem tudsz belépni a telefonba, illetve nem kapcsol be akkor így is lehetőséged legyen formázni.
-
attisx
addikt
válasz
werszomjas #204 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz.
Soft Reset: *#7370#
Hard Reset (kikapcsolt állapotú készüléken):
- S60v3: [zöld]+[3]+[*]+[bekapcs.],
- 5800: [zöld]+[piros]+[kamera]+[bekapcs.],
- N97: [shift]+[space]+[delete]+[bekapcs], gombok együttes nyomva tartása, míg a telefon kéri a biztonsági kódot.
Elvileg mindkettő ugyanazt eredményezi, de egyes vélemények szerint a HR alaposabb tisztítást végez...
A *#7780# csak a gyári beállítások visszaállítására szolgál, de a C: meghajtót nem söpri ki.
-
werszomjas
addikt
válasz
limonade #203 üzenetére
Softreset – a telefon nem formázódik le: *#7780#
Hardreset – visszaállítjuk a gyári állapotra a telefont, minden törlődik: *#7370#
Igen, hello szia mindennek, ami rajta van, szóval hard reset előtt másolj fel róla mindent a gépre.
És a kódot csak simán be kell ütni.N96-ra tudja-e valaki hogy mikor lesz jó?
Vagy próbálta már valaki N96on?
Megy rajta? -
taip
senior tag
Nem pont erre gondoltam. Eddig még "csak" odáig jutott el a Nokia, hogy van ami 1 éve ingyen letölthető volt, most már nem. Azért csúnya lenne, ha utólag közölné, hogy bocs, de visszamenőleg fizessem ki, amit letöltöttem a Store-ból
Egyébként így jobban belegondolva, ettől tényleg nem omlik össze mondjuk a Windowsos vagy Androidos fizetős navigációt fejlesztő céget forgalma, esetleg azok a cégek járnak rosszul, akik Symbianra fejlesztettek.
Szerintem Magyarországon még mindig a TopMap-es térképek a legjobbak, de tudtommal azt csak az Ndrive használja Symbianon. (WinMo-n az iGo, de az más kérdés). A többi térkép is egyre jobb. Még csak pár napja ingyenes, ezért nem nagyon próbáltam, de azért az ingyenes Navteq térkép elég nagy vonzerő, még ha nem is tökéletes. Viszont sokat számít, hogy milyen felhasználói felületet ad hozzá a Nokia.
Európa többi részén viszont nem játszik a TopMap térkép, tehát még vonzóbb, hogy ingyen van a navigáció ezekre a Symbianos telefonokra.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Korlátok nélküli ingyenes autós és gyalogos navigációt kínál a Nokia valamennyi beépített GPS vevővel rendelkező okostelefonjához.
- Tanuljunk angolul!
- Milyen légkondit a lakásba?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest