Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Peterson_

addikt

válasz Youri #31 üzenetére

oké, de attól még tény, hogy ha nem is halott, kómában van a platform...

-Na ez orvosilag helytálló:DDD
    Valóban megrekedt a platform.
    Valahol 3-4 éve félresiklott az egész fejlődés.
    Nekem előtte 6 évig csak nokiám volt, de idén szélsebesen váltottam platformot meg gyártót is.
    Aztán ez is tudja azt amiért a symbiant szerettem, plusz mégtöbbet, cserébe az idegesítő dolgok lemaradtak.
    Ennek ellenére második mobilnak szívesen tartanék egy E szériás modellt.
    Mert nagyon masszív és megbízható modellek:)

A hírre meg annyit, hogy első blikkre persze, felesleges dolgok ezek, de attól, hogy perpillanat az, később már ténylegesen lehet értelme, hisz a többi komponens, mint a háttértár, processzor, ramok, 3d modulok is rohamosan fejlődnek párhuzamosan.
    Aztán reméljük az akku sem marad már parlagon.
    A végső cél meg továbbra is az, hogy egy mobileszközben minden benne legyen ami a multimédiás mókázáshoz kell.
    Ebbe pedig beletartozik az is, hogy ha kedved szottyan valamilyen interfészen mondjuk tv-hez csatlakoztatni a mobilod, már csak nézni kell a pl 1080p- vel rögzített videót.
    Ennek már inkább van értelme- az egèrmozinál mindenképp nagyobb.
    De az is olyan, hogy, pár éve mindenki a konvertálgatás miatt duzzogott, most nehogy már baj legyen, hogy élből bármit meg tudsz nézni mobilon.
    Főleg, hogy lehetőség, nem pedig kötelezettség:)

• Rickazoid

addikt

válasz Youri #21 üzenetére

Hát ha ma egy egy Class2-es microSD elegendő 720p-hez, egy Class4-es microSDHC meg fullHD-hez, akkor az 1 év múlva kapható leggyorsabb microSDXC nem lehet elegendő QFHD-hez? Még a 7,68k-hoz is elég lesz, a memóriakártya-gyártók lennének az utolsók, akik ki akarnának maradni a "buliból". Nekik is jobb, ha jó drága kártyákat forgalmazhatnak, meg a gyártóknak is jobb, ha nem kell 64-128 GB memóriát tenni a telefonjaikba. Annak a 7,68k-nak egyébként van valami neve? UXGA+? Mondjuk 4:3 képaránnyal érdekes lesz egy ilyen felbontású videó...

• donceleger8

őstag

válasz Youri #31 üzenetére

Szívesen összehasonlítanám a 808-al, de még csak forgalomba sincs! Ellenben a Nokia N8-am miatt megváltam szeretett kompaktomtól, egy Panasonic TZ2-től. Tökéletesen kiváltotta! Oké, nem a zoomban mert abból 10x optikai volt, de nem használtam szinte sosem, illetve az 1 cm-es makró is jó volt, de azt is ritkán használtam!
    De általánosságban, amikor csak úgy fényképezek zoom nélkül, mint az esetek többségében, akkor hozta a szintet!
    Na mindegy, kinek a pap, kinek a papné, nekem megfelel. OFF END!

Xaels

SE Xperia mini, android 2.3, és majd megkapja a 4.0-át is, de hiába fordítjuk lefelé, nem kussol el, ARC S szintén, Galaxy Mini szintén zenész! :F

• donceleger8

őstag

válasz Youri #27 üzenetére

Egyelőre nincs több symbis teló kilátásba helyezve, de a Nokia 808 nekem bőven megfelel! 2016-ig meg van támogatása is, ugye jön majd a Carla és a Donna is, mellesleg a Donnát már 2 magos telókra készítik, itt jegyzem meg a 808 nem kétmagos! Tehát ez sejtet valamit, de ezt mindenki fantáziájára bízom, illetve programokat még ezután is lehet rá írni! De ez annyira a távoli jövő, hogy addig még sok víz lefolyik a Dunán, bármi megtörténhet!
    Most erőltetik a WP-t, de szerintem korántsem az elvártaknak megfelelően alakul a dolog.
    Amúgy jó lenne nekem az android is, ha tudna hasonlóan jó minőségű kamerát kezelni, illetve a rendszer ne lenne ennyire bugos.
    Nem a homokba dugom a fejem, egyszerűen számomra ez a megfelelő!
    Amiket pedig leírtam, nem évekkel ezelőtt volt, hanem most van, szóval!

(#28) Xaels

Ez a lefelé fordítós dolog érdekes, több droiddal is próbáltam, egyikkel sem működött. persze nem az összet próbáltam ki, így ez lehet pár modell sajátossága, de nem hinném, gondolom rendszer függő a történet. Esetleg külön be kell kapcsolni valahogyan? Akkor hol, mert asszonyén sem némul el, ha pofára fordítjuk! Help please!

• donceleger8

őstag

válasz Youri #24 üzenetére

Persze mondhatnád, csak nem lenne igaz! :D
    Azért nem rossz egy haldokló platformtól olyan kamera modulok kezelése, amit a konkurencia nem tud megvalósítani idestova már több mint 2 éve, kikapcsolt állapotban ébreszteni, illetve több szenzor egyidejű kezelése mint pl a telefont lefelé fordítva hívást némítani vagy szundit aktiválni, illetve a CPU és a GPU együttes használata hogy ne prociból kelljen megoldani mindent, amit a droid pl. az ICS megjelenésével támogat, s amit a symbian már több mint 2 éve tud, de még sorolhatnám.......
    De nektek van igazatok, biztosan haldokló platform! :U

• MarQs

senior tag

válasz Youri #16 üzenetére

A másodpercenkénti 60-90 MB nem elég az adatok kiírására?
    Illetve miért kritérium a 4K felbontás ~ 4 colon? Az emberi szem korlátait nézve már a full HD is fölösleges mobil kijelzők esetén...

• Bici

félisten

válasz Youri #16 üzenetére

Nem azt mondom, hogy nem lehet megvalósítani a közeli jövőben, de vagy benyeljük a négyszeres adatmennyiséget, vagy erősebb tömörítést alkalmazunk, ami a kisebb pixelekből adódó nagyobb zajjal párosítva bennem kétségeket támaszt.
    Az SD -> HD váltást megkönnyítette a kb. azonos időben elterjedő h264 tömörítés, ami mérsékelte a megnövekedett adatmennyiség problémáját, de most nem látok ilyesmit.
    Persze, nem kell minden újhosz szkeptikusan hozzáállni, de ez esetben tényleg nem látom ennek a pozitív végét.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés