Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
03061981
tag
Karácsonykor átpakoltam. Meglepő eredmények (számomra):
Asus P5G41-M (44)
Intel E6320 (46)
(ezeken nem csodálkoztam)
Zotac 9800 GT AMP (63)
(ez már érdekes)
Samsung HD154UI 1.5T (32)
ez meg tök meglepő! Az odd-k melletti helyre raktam. Azt hittem ez fog legjobban melegedni, de nem. Semmi extra hűtést nem raktam bele.
Egyébként könnyen szerelhető, csak kéne egy moduláris táp, mert a vidikarit úgy kellett bele legózni. Nekem tetszik, fóliát még nem szedtem le. Majd még veszek bele egy kártyaolvasót ami a kislemez helyére megy.
-
03061981
tag
Én -előre láthatólag- hétfőn veszek egy ilyet. Igazából az egy sima M-es lesz, de csak az előlap tér el, belseje ugyan az.
Az alábbi cuccok mennek bele:
Asus P5G41-M (39)
Intel E6320 (31)
Chooky féle EKL proci hűtő (na ez nem biztos
...de lehet kap egy kicsit flexxel a ház
)
Geil 2g 667 *2
Zotac 9800 GT AMP (ettől tartok! vagy majd flex...
) (65)
Samsung HD154UI 1.5T (40)
HKC 565
ODD *1Ez a terv. Ami biztos, hogy vágókorongot veszek

Zárójelben hőmérséklet a jelenlegi FSC scenic fekvő ház szétvágott tetejű házban, terheletlenül. Szobában kb. 21-22 fok.
-
balu72
tag
Épp ilyen házon gondolkodom.Hasznos cikk köszi

-
M.Tomi
csendes tag
Üdv mindenki!
Bár elég régi a cikk, de azért hozzászólok, hátha valaki tervezi egy ilyen ház beszerzését és vannak kérdései.
Én 2008. decemberében vettem meg az enyémet, és teljesen meg vagyok vele elégedve. Vásárlás előtt leginkább a hűtési teljesítménytől féltem, lásd pl. a tápegység szellőzése. Szerencsére pozitívan csalódtam, a hűtés nagyon jól megoldható.
A házban lakó konfiguráció: AMD Phenom 9600 BE, Gigabyte GA MA 770 alaplap, Corsair memo 2GB, Sapphire HD 3850, Seagate 500GB vinyó, Enermax Modu82+ táp.
A proci hűtőjét lecseréltem egy CoolerMaster Geminii S-re, meret a gyári iszonyatos fordulatszámon működött, valamint beszereztem két 120mm-es Scythe Gentle Typhoon-t /800rpm/. Mindkettő kifelé dolgozik, a levegő a hátsó ventilátor nyíláson valamint néhány eltávolított bővítőkártya nyíláson jut be.
Ebben a pillanatban a szobában 28 fok van, a proci: 32fok, alaplap: 40fok,VGA: 45fok; proci fordulatszám:1300 rpm, táp fordulatszám:500.
A gép ezekkel a hűtőkkel kellemesen csendes, még max terhelésen sem zavaró a hangja, és a hőmérsékletek is bőven a biztonságos tartományban tarthatók.
Amire figyelni kell, az a videókártya mérete mind magasságban mind hosszban, az enyém is épp hogy csak befért, nagyon közel van a táp hátuljához.
Szerintem a legnagyobb negatívum, hogy a merevlemez semmilyen szellőzést nem kap, érdemes lett volna a ház oldalát azon a részen is perforálni. -
FMate
csendes tag
Sziasztok!
Azt tudjátok hogy mi a különbség ez ill. a sima M-es társa között a minimális optikai eltérésen kívül?
A 2 közül vajon melyiket kéne megvenni?
-
Yahhher
aktív tag
Sziasztok.
HA esetleg érdekel valakit egy ilyen ház: [m2 station] -
WD40
aktív tag
Heló, 2 winyó van benne nekem is, a rendszerek (is) használt Samsungot tettem az optikai meghajtók alá a floppy helyére. Levettem az FDD hely műanyag előlapját, így bejut elöl a levegő a winyó mellett/fölött, biztosan nem sül meg, általában 33 fokos. A másik winyó oldalt van, az melegebb egy tizessel, mert oda nem jut annyi levegő, ezért ajánlott a gyakrabban használtat alulra tenni. A Prescottot lecseréltem időközben, az E5200-al már nagyon kellemes a hőmérséklet bent, még házventi nélkül is.
TFT monitort rátehetsz nyugodtan, ahhoz elég erős a teteje. Viszont a ház nagyon mély, kb. 46 cm, a monitor elé még a billentyűzetet is rárakhatod
. -
Móci
addikt
Engem is elkezdett érdekelni ez a kis ház, pláne ilyen jó áron...
2 vinyó vajon elmenne benne úgy, hogy nem sülnek meg?
Ami érdekelne még az az, hogy mennyire merev a teteje. Szeretném a tft-t rátenni, hogy kisebb helyet foglaljon a pc. Ez lehetséges? Valakinek tapasztalat? -
HUNNIA1920
őstag
Az optikai meghajtó tálcájának beakadását úgy tudod a legegyszerűbben megoldani, a tálca előlapját lepattintod. Igaz, hogy így elég furán néz majd ki, de legalább nem akad be.

Egy időbe én is ilyen házat akartam, de aztán a merevlemezek lehetetlen elhelyezése miatt lemondtam róla. Ma már biztos vannak olyan merevlemezek, amiknek nem kell a + levegő. Nekem egy wincsi van a gépbe, de hűtés nélkül 50 fokig is felmegy. Aztán vettem egy CM590 - es házat, az elejébe egy 12 - es Zalman - t tettem, ez megoldotta a problémát.
-
Na, csak nekem lesz igazam, most vitték fel az árát ott is amit írtál, pedig jövő héten Pesten leszek. Addig várhattak volna

-
-
as_Rock
őstag
Konstrukciós hiba.
A DVD-meghajtók előlapja fűggőleges, a ház lehajló takarója pedig visszahúzáskor ebbe beleakad.
Megoldás: Le kell pattintani a dvd-olvasók előlapját, a "csupasz" tálca már nem akad be.
(Volt valahol egy teszt, ott írták le, de most nem találom, és nincs időm keresni) -
törölt tag
Hogy érted, hogy beakadnak a dvd-meghajtók tálcái? Amúgy korrekt írás.

-
Hol lehet ezt 10000 alatt megvenni? A gepbolt.hu-n 11800, a depo.hu-n 11130 a legolcsóbb helyen. Persze még így is sokkal olcsóbb, mint a többi hasonló ház.
Gratulálok a cikkhez, jó lett. Én is tervezem egy 2. gép megvételét, ez a kicsi ház jó lenne a netező/letöltő gépnek.
off topic: ismertek valakit, aki épített már házat csak plexiből? Ez is felvetődött alternatívaként, mert a barkácsáruházakban olcsón hozzá lehet jutni, és könnyű alakítani. -
negyedes
addikt
Koszi az irast, jo lett. En is tervezem egy hasonlo gep megalkotasat, de csak szimplan eladasra meg kinlodas miatt.
Egy kis hiba:az elejen Pescott van irava, gondolom az Prescott akar lenni. -
Kobaljov
senior tag
Köszi a tesztet, én is nézegetem a házat már pár hete, és nem túl sok tesztet sikerült még találni róla
-
FRENK1988
veterán
Mindenre kiterjedő kis tesztet kerekítettél ki! Jók a képek csak lehetett volna még pár közelit is csinálni
Csak így tovább

Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Cyberpunk 2077
- Spórolós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 26
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pánik a memóriapiacon
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- iPhone 17 ProMax (független, 3 év garancia)
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4 /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia /// Budapest / MPL / Foxpost
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
...de lehet kap egy kicsit flexxel a ház
)

.