- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
Na már megindult az értékesítés, igaz csak Kínában eddig [link]
-
ZolkoW
őstag
válasz
7Heads Drago #48 üzenetére
a képen fém van, az az apró szövésű milánói, ha igaz.
-
7Heads Drago
veterán
[link]
Most nem vágom, hogy ez most milyen szíj rajta? Fém vagy műanyag?
3 dolláért szállítják akár ide is az országba. -
Lenovo Watch 9 (azaz az elődje a cikkben szereplő tízesnek)
A Play-en fent van az alkalmazás május 30 óta, viszont siralmas. Rendszeresen összeomlik, bezár. Nem épp logikus a beállítása, bár ki lehet találni (angol nyelvű fórumok segítenek) Nem lehet minden progihoz beállítan ia rezgést, pl messenger-hez nem, skype-hoz igen.
Az óra maga jó minőségű kellemesen összerakott darab. A rezgés elég erős, de nem bántóan zavaró. A lépésszámláló visszajelzésére még nem jöttem rá az órán. A MiBand 2-hóz képest kevesebbet számol (de a MiBand valamivel többet számol a valóságnál, sok egyéb mozgást is lépésnek néz, szóval ebben talán pontosabb a Lenovo órája, de még nem méregettem olyan pontosan. Simán sétálva vagy futva azt mutatja, mint más aktivitásmérő.
Nagyon hiányzik róla egy apró kijelző. Egy Nokia / Withings Activitéhez mérten persze nem jelent igazán különbséget, de én előtte egy Martian Notifier-t használtam, így most is minden rezgéskor ránézek az órámra, ami viszont nem ír ki semmit, hiszen nincs kijelzője. Ez persze nem az óra hibája, csak hozzászoktam a jóhoz...
Az óra szíja egy darab hulladék, vacak kis szilikon, de könnyen cserélhető, szabvány méret.
Összességében mint óra egy mutatós minimalista darab, viszont egy connected watch megfelelő alkalmazás nélkül nem sokat ér. Bízom benne, hogy hamar javítanak a szoftveren, mert akkor van jövője, de enélkül nem ér sokat. Mindezt sajnálnám, mert feleségemnek is úton van már egy példány...
-
HKorn
veterán
Hmm, most mondjuk elbizonytalanítottál
Mondjuk alapvetően én nem használom az appot, a mi band 2-nél sem, alig-alig szinkronizálok, inkább az értesítés a lényeg meg lépésszám, hogy ezek menjenek telefon nélkül is.
Ilyen szempontból Amazfit Bip lenne a legjobb, de az meg túl műanyag és kicsit drága is.
-
Silεncε
őstag
Hát azt kell hogy mondjam, hogy nekem még azok se nagyon. Egyelőre ismerkedés fázisban vagyok, de nekem eddig nagyon nem akar működni (kezdve azzal, hogy eleve Playen fönt sincs, egy kínai app store-ból kell levadászni az apk-t)
Ha normalizálódik a Band 3 ára, lehet, hogy én is inkább azt veszek, az NFC nagyon mozgatja a fantáziámat
-
HKorn
veterán
-
HKorn
veterán
Akkor a Watch X mikortól lesz rendelhető, azt tudni már?
-
BeryBp
csendes tag
válasz
7Heads Drago #35 üzenetére
Nekem 15-20 éve két hagyományos Casio quartz órám is volt, amiknek a hátlapját 4 csavar rögzítette, mögötte egy gumi szigetelő keret, ami belesüllyedt a tokba (egyik műanyag, másik fémtokos volt) és elemcsere után is simán úsztam velük, pedig nem órás cserélte az elemet nyomás alatt, hanem én. Persze ez nyilván óra függő, van amit jobban megcsinálnak, van amit nem.
-
kisqp
tag
Mert az anlóg órákat a "hagyomány" szerint 10 óra 10 percre állítják be fotókon, mert állítólag úgy mutat legjobban, olyan, mint egy mosoly, blablabla.Mellesleg, ha már a leolvashatóságnál járunk:
1. felteszem digitálisan is ki tudja majd jelezni az időt, tehát a pontossággal nem lesz gond.
2. négy óra húszig le lehet majd olvasni az infókat, négy negyventől pedig újra. Ki lehetne számolni, hogy pontosan hány óra az, amikor nem lehet majd leolvasni semmit vagy csak nagyon nehezen. Gondolom kb a nap egy tizede lenne vagy még kevesebb, ha azt veszük, amikor már nagyon zavaró a két mutató (mondjuk 6 óra 25.) Például este 11 óra 30kor kevesen nézegetik, hogy mennyi a pulzusuk vagy hány lépést tettek meg.Akinek nem tetszik, majd nem veszi meg.
Még csak egy sajtótájékoztató volt, rendes teszt nem, tehát csekély a valós, felhasználói élményre alapozott információ.
Bár nekem nagyon tetszik (képek alapján), a lenovonak volt már egy-két nagyobb buktája, tehát azon sem lepődnék meg, ha ebből is az lenne, mert valamit elrontottak, de adjunk neki egy esélyt. Arról nem is beszélve, hogy pl a Mi Band 3-mal egy árban lesz, aminél - ha az üzemidő csak 30 nap is lesz - azért jobban néz ki, mert legalább óra, nem karkötő.
De gusztius dolga, ami meg ugye szubjektív...
-
válasz
7Heads Drago #32 üzenetére
Lapozhatunk.
-
Matada2.3
veterán
Ez a megoldás már kezd az ideálishoz közelíteni. OLED + analóg, bár nem valami szép maga a számlap. Egész nagy aksija is lett, ám hozzám még mindig a Motorola megoldása állt a legközelebb (notch-os óra
).
-
BeryBp
csendes tag
Ez egy másik Lenovo hybrid okosóra, aminek szebbek a mutatói, Citizen a mechanika, viszont nincs kijelző, csak talán napi eredmény értesítési sáv. Viszont olcsó:
Rezeg, aktivitást, alvást, pulzust mér, valamint hívást, SMS-t jelez, ébreszt és még 5 ATM-ig vízálló is. De ami durva, az a 240 napos készenléti idő, ami azért gondolom legalább 1-2 hónap használati időt jelent. És zafír üveg is jó pont.
Mondjuk nekem mindkettő kicsit bumfordi és még mindig nem elég szép, de az irány kezd jó lenni.
-
Don77
tag
Hol helyezhető kosárba? Tud valaki linket? Nekem ez perfekt!
-
Solten
őstag
Vegre valakinek sikerult uszasra is alkalmas okosorat alkotnia 2018-ban... Es milyen jol nez ki.
-
ALBY
senior tag
Végre egy vállalható üzemidő (ígéret)! Ha a fele igaz már jó is lehet.
Rezeg ez is remélem ha hívnak? Ugye?!
Ha igen, amint láttam élőben már veszem is. Sok érzékelőt kikapcsolnám úgyis a francba.
Végre egy reálisan átgondolt termék és az ára sem vad. ( RIP Pepple ) -
Zsírmindegy - ha az egész kék karika is a kijelző, a mutatók akkor is fizikailag felette vannak (nézd meg a képeket). Ergo: vagy valaki a Lenovonál nagyon szarul fotosoppolt, és kereshet új állást... vagy egyszerűen kitakarják a mutatók a kijelzőt.
Szerk: Ami pedig a variálást illeti (bocs, ezt eddig nem gondoltam végig) - hogyne, ha a teljes kékkel jelölt terület a kijelző, végülis le lehetne programozni... de mi értelme? Ismétcsak visszatértünk a use case témához. Te szeretnéd, hogy óráról órára össze-vissza ugráljanak az adatok, amire kíváncsi vagy? Engem megőrítene.
-
aelod
veterán
Hát nem tudom nekem ez nem okozott eddig soha gondot. Nekem egy orient automata órám van évek óta és azon nincsenek számok felfestve a számlapra.
És ha elolvastad a cikket, tudod, hogy a kijelző a mutatók alatt van. Azt szoftverrel soha a büdös életben ki nem korrigálod.
A megjelenített tartalmat rajta? Már hogy a fenébe ne lehetne? Vagy akkor lehet az alatta kifejezést én értelmeztem rosszul és akkor bocs.
Pirossal berajzolt rész csak a kijelző?
Kékkel gondoltam, hogy az lesz az és akkor lehet variálni hol jelenjen meg a tartalom. -
36, és le tudom olvasni - de hiszed, vagy sem, néha 1-2 perc difi is számít. Ami ilyen vastag mutatóknál és ilyen ritkán tagolt számlapnál kurvára kívül van a hibahatáron.
(És ha elolvastad a cikket, tudod, hogy a kijelző a mutatók alatt van. Azt szoftverrel soha a büdös életben ki nem korrigálod.)
Szerk: az nem volt feltűnő, hogy minden létező press fotón a mutatók pont nem takarják ki a kijelzőt? Vajon ez miért lehet...?
-
scyllarus
veterán
Apple Watchként semennyire sem működne, annak saját oprendszere van.
Az aktivitásmérők (mint ez) többnyire működnek. Nekem a Huawei Band 2 Pro tökéletesen működik, én is iphonenal használom. A Storeban láttam a Lenovo Healthy alkalmazást, ha az kell ehhez az órához is, akkor működne a dolog. -
HKorn
veterán
Tetszetős! Pont egy ilyenre ácsingózok, jó ár, jó megjelenés, jó üzemidő, analóg eredet kijelzővel párosítva.
Mikortól lehet kapni? Tudni már?
-
aelod
veterán
Nem tudod leolvasni számozás nélkül az analóg órát?
Hány éves vagy?Magyarul négy és nyolc között baszhatod leolvasni?
Arra nem gondoltál, hogy a kijelző az óra lapja maga és szoftveresen változik a megjelenített tartalom, hogy a mánusok ne takarják ki a kijelzőn az infókat?
-
Sajnos ez bizony ótvar ronda.
És ja - mi baj volt a megszokott 3-6-9-12 (plusz pöckök közöttük) számlap-kiosztással, hogy össze-vissza felbasztak jelöléseket? Római számokkal, ráadásul... vazz egy óra alapvető funkciója, hogy egy blikkre le tudjam olvasni róla a pontos idöt. Nem dekódolni, meg saccolgatni, hogy akkor most ez hat vagy hét - mondd meg, mennyi az idő, és ne baszogassál ilyesmivel.
Szerk: ráadásul a mutatók ALATT van a kijelző? Magyarul négy és nyolc között baszhatod leolvasni? Jééézusom.... dizájn is szar, funkcionalitás meg egyenesen a habokban.
-
Na végre, csak meglett az a beígért 45 napos készenléti idő a Lenovonál, csak a készüléket tévesztették el.
-
totopad
senior tag
Én tök szűz vagyok smartwatch terén, kb semmennyire nem ismerem őket és korábban nem is mozgattak, de olvasgatva 1-2 egészségügyi story-kat gondolkodok egy ilyen/hasonló eszköz vásárlásán, csak mivel szifonos vagyok, nem tudom, hogy ezek működnének-e iphone-nal effektíve apple watch-ként!
-
7Heads Drago
veterán
Huuuha. Ez nekem bejön. Egyszerű nagy készenléttel. És épp óra vásárlásban gondolkoztam.
-
pit stop
addikt
Ez nagyon jó vételnek tűnik. Korrekt ajánlat
Fossil Q Hybrid mellett ez az ami igazán járható út - ha nem akarnak elszállni árral. -
hunluigi
senior tag
Navégre... a mutatók el vannak kefélve, de annyi baj legyen. Várom az első teszteket.
-
tibcsi0407
félisten
Szép nagyon!
Van egy Huawei watch-em, de megmondom őszintén, hogy engem idegesít, hogy 1,5-2 naponta tölteni kell.
Lehet, hogy egy Stratos, vagy egy ilyen lesz majd helyette. -
ZolkoW
őstag
Úú, ez egész bejövős! A teljes oledesek úgysem tetszettek.
-
SamiCsillag
senior tag
Hát ez nekem nagyon tetszik. A vérnyomásmérő nem elírás?
-
atosan
veterán
Ez a megoldás bejön, ár is jó. Aztán majd meglátjuk itthon kapható lesz e.
-
FireFox1996
őstag
ha 17-20e ft-ért itthon is lehet kapni, és jó is az aksi ideje, akkor kipróbálnám
-
atike
nagyúr
Ó de kár azokért a mutatókért...
Amúgy meg nem lenne rossz a koncepció. Kicsit hybrid smartwatch...
-
aelod
veterán
Tetszik
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az egyszerre mechanikus és OLED kijelzős óra hat mozgásfigyelő szenzort kapott, illetve többféle, szemrevaló színvariációt.
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Samsung S Pen érintő ceruza gyári, újszerű, több db
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest