- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb0t
őstag
Akkor már inkább EZ
-
Csabroncka
addikt
válasz
sing1ep1ayer #66 üzenetére
"Ellenben ha összehasonlítjuk ezt a házat egy 10-15 éve ugyanennyibe kerülő csodával, akkor azért tettenérhető a fejlődés."
Igen, még vékonyabbra sajtolják az anyagot
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
mariomahmoud #65 üzenetére
A mondandód második fele teljesen igaz. Ettől én még nem gondolom, hogy ne lennének innovatív termékek (jelen esetben számítógépházak), csak szép lassan adagolják az újdonságokat. Főként, mivel így kaszálják vele a legtöbbet, de persze más okai is vannak. Ellenben ha összehasonlítjuk ezt a házat egy 10-15 éve ugyanennyibe kerülő csodával, akkor azért tettenérhető a fejlődés.
-
mariomahmoud
tag
válasz
sing1ep1ayer #61 üzenetére
Értem amit mondasz, de egyet nem értek vele, mert a 100k értékű cosmos 2 se olyan amitől leesik az állam szép szép, jó anyaghasználat jó formavilág, de ez olyan mint az autó ipar, a technológia adott, akármelyik gyártó képes már szép, esztétikailag szép autót gyártani, de attól még nem lesz jó az autó. Szóval kicsit nagyobb léptékű és előre mutató fejlődési lépésekre vágyom.
A szunnyadás meg annak tudható be, hogy minnől több bőrt huzzanak le az emberekről, egy dolgok ráncfelvarva 2x - 3x eladni, a lehetőségek adottak, biztos vagyok benne hogy ennél előrébb járunk...
-
unknownerror
tag
Én csak annyit nem értek, hogy oldalt van két 12-es hely, de a hdd-k "normál" irányba néznek, csak nem megmaradt oldallapok ezek?
Mert hogy a ház elején nincs beömlő ventillátornak szóval a tartó felfogja a levegőt a hdd-ktől.Illetve arra még egy tervező se gondolt, hogyha mindenáron felső tápost akar, akkor fordítva is belehet rakni a tápot, hogy kívülről szívja a levegőt, mint alul? Bár lehet, hogy sok alkatrész már megvan, aztán csak összelegózzák, dobnak egy másik előlapot rá, és mehet?
-
nyunyu
félisten
válasz
sing1ep1ayer #61 üzenetére
A legutóbbi innovatív húzás az elmúlt évtizedben talán a BTX lehetett, de azt is elkaszálták, mert a gyártók érdekeivel szembe ment
Intel eroltette, HP, Dell alkalmazta.
De az alaplapgyartok, meg a hazgyartok nem cuppantak ra, inkabb toldoztak tovabb az elavult ATXet.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
mariomahmoud #59 üzenetére
Én olyan szinten nem követem a számítógépházak sorsának alakulását, hogy fejből vágjam melyik házak jöttek ki tavaly és milyen apró újításokkal. Ne haragudj, nem tudok példát mondani, de ha szerinted ez azt jelenti, hogy az innováció halott, akkor az nem idén, de még csak nem is tavaly halt meg.
A legutóbbi innovatív húzás az elmúlt évtizedben talán a BTX lehetett, de azt is elkaszálták, mert a gyártók érdekeivel szembe ment. Ha valahol, hát akkor ott halt meg az innováció. Illetve még ott sem, mert létezik, csak nincs rá igény - így minek erőlködne a CM egy tíz lepedős háznál?Egyébként az általam említett dolgok egytől-egyik innovatívak. Az innováció jelentése szakmai fejlesztés, újítás létrehozása, egy új ötlet megvalósulása - ennek pedig megfelelnek. Nem világrengető ötletek, nem Nobel-díjas találmányok, de innovatívak. Szerintem Te csak túlzottan sokat vársz el, egyszerűen jelentősebb, korszakalkotóbb változást igényelnél, de a legtöbb területen ilyesmi csak több évente / évtizedenként következik be. Ettől még nincs meghalva az innováció, csak szunnyad.
-
coll3ctor
tag
"...eleg karcsu, 0.7-0.8mm koruli anyagbol van..."
Az új meg 0,6 mint majdnem az összes 10-15(20)-k-s ház.#52 Ahogy csökken a tápok és minden alkatrész hőtermelése,ennek egyre kisebb a jelentősége.
(Ráadásul ebben a kategóriában kis lábakat raknak a házak alá,meg ha jó a porszűrő az elég fullasztó) -
mariomahmoud
tag
Emléíts már légyszives egy 2012es vagy netán 2013as ujjítást amivel elő jöttek a gyártók.
-
mariomahmoud
tag
válasz
sing1ep1ayer #57 üzenetére
Ezért nem tűnik el? Ezt nem értem.
Ezek amiket felsorolsz 20-30 ezerforintos árkategúriájú házakban, szinte kivétel nélkül fellelhetőek. Ezek az apró lépések nem nevezhetőek innovítévnak, ezzeket ráncfelvarrásnak nevezném. Ezek a megoldások 3-4 éve lehettek forradalmiak. Szerintem a gyártóknak nem ilyen ráncfelvarott 40 € házakat kellene piacra dobni, ami gyakorlatilag egy régebbi modell kicsit átterveze, hanem végre frappáns megoldásokal, ujjításokkal előrukkolni.
Persze amég erre nincs igény, nagyméretekben és mindenk elégedett azzal, ami van és ráadásul ezzeknek a ráncfelvarrásoknak nagy piaca is van addig senki nem fog ujjal kockáztatni, és EZ a fejlődés halála. A piac hígitása. Hisz tudjuk, az elégedettség a fejlődés legnagyobb ellensége.
Stay hungry! Stay foolish!
szerk. nem tünnek fel. bocsi félre olvastam, szemüeg!
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
mariomahmoud #55 üzenetére
Ezt nem hiszem hogy egyszerűen meg tudnám válaszolni. Egyrészt 2013-ban még nem sok ház jelent meg, de ha mondjuk a korábbiakat is tekintjük, akkor sem lehet egyre rámondani, hogy "Na ez az, ez a leginnovatívabb!", mivel az innováció csak apránként jelentkezik. Minden házon csak egy pici újítás van, amit azután mások átvesznek. Ilyen dolgok, mint a kábelrendezést segítő kivágások, a vízhűtés csöveinek kivágott lyukak, a procifoglalat mögötti kivágás az alaplapi tálcán, az alaplaphoz képest merőlegesen elhelyezett winchesterek... és még órákig sorolhatnám. Ezek mind-mind innovatív újítások voltak és a mai napig előjönnek ilyen dolgokkal a gyártók, de mivel egy-egy "innovatív" házon mindig csak apró újítás található meg, ezért nem tűnik fel.
(mod)
@ (#56) bogyo112
Rendben, teljesen korrekt a válaszod. Én ennek ellenére sem látom ezt olyan hűde nagy előnynek, mert ahogy egy normális házon van alul porszűrő, úgy egy normális táp is kibírja, ha felülre szerelik.
A házhűtő venti meg egy dolog, de sajnos a legtöbb házat már elöl, hátul, alul, felül, jobbra, balra kilyuggatják. Ennyi erővel - hogy egy kedves barátomat idézzem - akár madárkalitkában is tarthatnánk a gépet, minek a ház?
Na tessék, itt egy innovatív ház mariomahmoudnak: Antec Skeleton.Gyakorlatilag a semmire rárakod a cuccaidat, így fantasztikus lesz a hűtés és a táp is jól bírja. (Oké, viccelek, az az egyik legnagyobb parasztvakítós kuckó, amit kapni lehet.)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #54 üzenetére
- A normális alsó tápos házak alul porszűrősek.
- Nem a táp ventijét kell sajnálni, hanem a tápban lévő kondenzátorok élettartamát csökkenti radikálisan a túl nagy hő.
- Már vagy 10 éve a legbóvlibb házon is van házhűtő venti, ennek a dolga a processzor hőjének kívülre kergetése, nem a tápé, mint a "hőskorban" volt.
- Igen, kb. ennyi. -
mariomahmoud
tag
válasz
sing1ep1ayer #51 üzenetére
Érdekelne, hogy például melyik ház az amit, 2013 nem csupan dizájn alapján, de innovatívnak tartasz...
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Bogyó bá' #52 üzenetére
Fantasztikus. Ennyi? Azért köszönöm a választ!
Persze ezzel az erővel ha a táp alul van, akkor a procihűtőnek nem segít be, így annak "jobban kell dolgoznia, hangosabb lesz és csökken az élettartama".
Esetleg be lehet rakni egy felső ventit, de akkor ismét hangosabb lesz a gép, ráadásul még egy lyuk is tátong majd a ház tetején, még tovább csökkentve ezzel a hangszigetelő képességet, illetve a gépre borított üdítővel szembeni ellenállást.
Az alulra szerelt táp ezen kívül rengeteg port szed be. Persze lehet előtte porszűrő, de akkor "jobban kell dolgoznia, hangosabb lesz és csökken az élettartama".Ráadásul hosszabb kábelei kell legyenek.
Azt már csak félve említem meg, hogy elég gyatra táp az, amelyik felülre szerelve behal a kis plusz hőtől. Az enyémek eddig mind kibírták, azóta meg csak folyamatosan fejlődtek ezek az eszközök.
-
nyunyu
félisten
válasz
coll3ctor #49 üzenetére
De mit várhatunk,az új centurion sincs 6kg.
Regi meg 9.7kg volt, de abbol legalabb 2kg az elolap 2 szelen levo tomor alu diszlec, meg a gombok, portok kornyeki tombok.
Meg a vinyo+CDtartoja is eleg vastag lemezbol volt.
Oldalai+alja+teteje viszont eleg karcsu, 0.7-0.8mm koruli anyagbol van.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #51 üzenetére
Nem tőlem kérdezted, de azért megpróbálok válaszolni rá: mivel a táp ventilátorának csak a táp saját hőjével kell megküzdenie (a friss levegőt alulról-kívülről veszi), így hűvösebb, jóval csendesebb és sokkal-sokkal hosszabb élettartamú lesz. Nem neki kell a processzor és a VGA hőjével megküzdenie.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
mariomahmoud #48 üzenetére
Annyira nem tetszik, hogy saját magamnak is vegyek, de tutira lesz piaca és a sok gamer vacak után még ezzel a fantáziátlan külsővel is üdítőleg hat. Szerintem 40 euróért nem drága. Nem tudom melyik házban van ennyiért több fantázia. Mert drágábban tudok mutatni jópárat, de ilyen áron nem.
(mod)
@ (#50) Paci89
Ha már utoljára Te írtad be, akkor áruld már el légyszíves, hogy miért kell mindenkinek alsótápos ház? Mégis mik az előnyei? -
Paci89
csendes tag
Kár h nem alsó táp-os.
De maradok a inkább a thermaltake element s házamnál.
De azért jó lenne ha ebben az árfekvésben kidobna 1 jobb házat -
mariomahmoud
tag
válasz
sing1ep1ayer #47 üzenetére
Figyelj, HAF X házat hasznátam sokáig, majd volt időm Cosmos II-es is kipróbálni, egyikben sem éreztem azt a nagy innovációt, ez a ház meg ennyiért is 2013 kicsit fantáziátlan, de ha neked tetszik akkor örülök, akkor velem lesz a gond...
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
mariomahmoud #46 üzenetére
Nem halt meg a fantázia és az innováció sem veszett el, csak kicsivel többet kérnek érte.
De ha Te ennyiért innnovatívabb és fantáziadúsabb termékkel tudnál előállni, szerintem ne tartsd magadban, lefogadom hogy akár főmérnök is lehetnél náluk.
-
mariomahmoud
tag
Szörnyűnek tartom, hogy 2013ra meghalt a fantázia és elveszett az innováció...
-
sing1ep1ayer
őstag
Én valahogy nem estem hasra a Fractal minőségétől.
Nem állítom, hogy ez a ház jobb, mint az ő termékeik, de komolyan úgy érzem, hogy sikeres lesz. Végre nem a gamer külsőt erőltették, inkább egy letisztult dobozt alkottak. Egy picit talán unalmas, de legalább nem hivalkodó.
Nekem a felső tápos kialakítással sincs bajom, így legalább az a ventillátor is besegít a hűtésbe, ráadásul olyan táp is jó bele, ami a megszokottnál rövidebb kábelekkel rendelkezik, mint például a rendkívül jó ár / érték arányú FSP Hexa.
Ez a ház teljesen korrekt, vállalható és nem túl drága, bár valószínűleg lehet jobbat is találni ilyen áron. A porszűrők hiánya azért fájó, de ezt szerintem ennek ellenére is vinni fogják. -
Kb 6 kg? Van bennevanyag rendesen....
Csak tudnám, hogy ez mitől finom.
-
Peetee(tm)
aktív tag
minimal design, minőségnek tűnő formában előlapi USB3-al és vízhűtés fogadására alkalmas kivitelben.
mindez olcsón. jónak ígérkezik -
Gerisz
addikt
Majd jön ShellKretor, jól megteszteli és megírja.
De jó, hogy olcsó, mert már 10 éve gyártják és tele a raktár. -
Akula
őstag
ez az olcsó kategória?
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz
Csabroncka #26 üzenetére
Szia,
Xigmatek Asgard Pro, amely rendelkezik USB3 kivezetéssel, van benne anyag, jól szellőzik, plusz kábelmenedzsment, 13k.
Szerintem az jobban megéri, ilyen árkategóriában. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Csabroncka #26 üzenetére
Amikor 10 ezer forint alatt ilyen házat lehet venni (vastag lemezből), akkor esélye nincs ennek a vacaknak. Szerintem.
-
blackydan
senior tag
Külsőre semmi extra, de legalább az ára jó
-
csigabiga98
csendes tag
hát ez nem a legjobban sikerült ház tőlük
!
-
zolee5016
őstag
Alapkonfighoz alapház...teljesen jó...főleg vízhez....190mm széles...kivülről,ami kb max150mm magas cpu hűtőt engedhet meg kb..elég is lehet épp,de egy combosabb tunninghűtő nem fér be.....
-
Pepe78
őstag
Nem rossz ez.
-
ClayMore
aktív tag
az oldalventi ott ahol van sztem nem jó ötlet.
-
banhammer
veterán
Nekem tetszik a ház.
-
Paci.
tag
válasz
waithEard #16 üzenetére
Hááát, azt írtad hogy meggörbült... Csak azt nem hogy mitől
Tudomásul kell venni, hogy tizenegykét ezresért nem nagyon van más. Ha valakinek az a fontos hogy CM legyen, akkor pont megfelel. Ha jobban belegondolok, nem rossz kuckó ez. Van kábelmenedzsment, bár akkor csak egy venti fér a jobb oldalára. Nekem nem számít, inkább a bal oldalt hagyom szabadon, had kapjon a proci friss levegőt. Már amennyiben a gyári hűtés van rajta. Ha valami tornyos, akkor is jobb ha szemből jön a huzat. Kívül - belül rendesen le van festve, szerszámmentesen lehet szerelgetni. Mi köll még?
-
nyunyu
félisten
válasz
waithEard #16 üzenetére
Akkor te még nem tapiztál ilyen Vento féle sz@rokat....
Elso melohelyemen, amikor meg hardvereket lapatoltam ossze, volt szerencsem egy csilivili dizajnos Ventohoz.
Utana Foxconn hazakat vettunk, azok legalabb nem horpadtak be, ha raneztel.Centurion 5 kb. olyan massziv, mint azok a Foxconnok voltak.
-
Silentfrog
veterán
Miért vagytok ilyen negatívak?
Jo ez!
-
waithEard
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
Tökéletesen jellegtelen, mint bármelyik 5-6 ezer forintos noname ház. Annyit is ér, nem többet...
-
tixem
addikt
felsőtápos.. viszlát
2013 van könyörgöm, mi ez már.
-
r-chee
őstag
Vajon mikor lesznek könnyű és finom, sárgabarackos Danone gépházak?
Amúgy sablonház. Lehetne bármi a gyártó neve. Boltban kérhetnéd úgy is, hogy "azt az izét...nem eggyel odébb...igen azt kérem" vagy webáruházban bepipálod a jelöletlen gépházak közül. -
Angel1981
veterán
Ez hol "finom"?
-
wolfman
veterán
Úgy látom oldalt vagy 2 venti van vagy kábelmenedzsment, egyszerre a kettő nem. Bár egy venti is elég sokszor. Viszont az alaplap mögötti helyen elég szűkösnek néz ki a maradék hely.
waithEard: Most látom te is ezt írtad.
-
waithEard
őstag
Ha jól látom a képen, a hátsó oldalon lévő két venti közül a fölsőt nem tudod beszerelni, ha a fő tápkábelt befűzöd. Ez így kicsit béna.
-
Engineer086
Modder
Egy újabb rókabőr....elővettek egy ~6 éves házat, pár apróbb változtatást eszközöltek rajta és tessék, megszületett ez a ház. Gratulálok..
-
albert8
veterán
Hát ez elég rossz lett az eddigiekhez képest...
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest