Új hozzászólás Aktív témák
-
vamzi
senior tag
Köszönöm, fel is tettem egy laptopra. Frankón üzemel is, a fél házat már hozzáadtam (nem is gondoltam, hogy ennyi minden HA kompatiilis
). Viszont tök érdekes, hogy csak arról a gépről érem el, amelyiken futtatom a VirtualBox-ot. Sem a telefono alkalmazással nem tudok hozzá csatlakozni (adtam jogosultságot a helyi hálózatokhoz és próbáltam konkrét ip címmel is) és más eszköz böngészőjéből sem. Egy egyszerű telekomos wifis router mögött van a hálózat, a Virtualboxot egy W10 pro-n futtatom, a telefon pedig egy iPhone.
Mi lehet az oka, hogy csak arról a gépről tudok csatlakozni, ahol hostolom a szervert?
-
vamzi
senior tag
Köszi a cikket, szuper volt!
Nagyjából mostanra érett meg bennem, hogy elkezdek kialakítani egy okosotthon koncepciót, mert mostanra lett a ház körül annyi csatlakoztatott eszköz, hogy már zavaró a sok külön alkalmazás.
Jelenleg ami van: Több darab wifi-s termosztát, Robot porszívó, robot fűnyíró, elektromos autó, P1 villanyóra interfész, napelem, wifis mosógép/mosogatógép/TV/Soundbar, xBox, több klíma, locsolórendszer.
Amit tervezek: okos konnektorok, okos világítás, okos légcsere, okos vízóra, vezérelhető víz főelzáró, kapuvezérlés, nyitásérzékelők, digitális ajtózárak
A mindennapi életben iPhone-t használunk (nagyon szuper lenne, ha Siri-vel együtt tudna működni) és emellé szeretnék egy központi tabletet is, amin az egész rendszer kényelmesen vezérelhető.
Melyik rendszer irányába induljak el, melyik gyártó termékeit ajánlanád? A keret valahol félúton van a prémium és budget között. Nem okoz gondot a forrasztás, ESP programozás, elektromos hálózat módosítás.
Eddig HASS-t néztem ki RPi4-re telepítve, de az entitások gyártójára még nincs ötletem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest