- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizi7229
tag
válasz
Diabolis #180 üzenetére
Sziasztok!
Kis panel lakásomban elérkezett a radiátor és ezzel együtt termosztát korszerűsítés ideje.
a terv HA-ba integrálni a leendő termosztátokat. Tud valaki esetleg kontkrét típust, esetleg preferált Wireless protokollt ajánlani? Ez lenne a HA "jelmezes főrpóbája" nálam, ha stabil akkor van még pár automatizálási ötletem ezutánKöszönöm
-
biga
őstag
válasz
Diabolis #164 üzenetére
Igen, Bixby-vel lehet némi automatizalast csinalni, itt inkabb az a kérdés, hogy vajon olyat lehet-e vele csinalni, hogy pl a Waze-ben x cim megadasa esetén mit csinaljon. Akkor mar inkabb vmi pozicio alapu request-et tudok elképzelni, tehat mondjuk ha belépsz a haztol max 5km-en belüli zonaba, akkor menjen a fütés. Bevallom, bixby-maps/waze vonalon abszolut semmi tapasztalatom nincsen, pozicio alaput allitottam mar be (megbizhatatlan volt), de nem AH-val kommunikalt (azt ne felejtsd el, hogy ehhez eleve kell lennie valami nyitott port-nak, ami 'hallgatozik' folyamatosan, hogy jön-e kérés!). Mindenesetre én inkabb ez iranyba mennék el, vagy ha mar eleve ezt irtad, maradni a jo öreg, "ha a halozaton van az eszköz, akkor kapcsol" ötlet mellett, de tény, hogy ekkor lényegében otthon kell lenni.
Vegyes kazan automatizalas: nem kétlem, hogy automatizalhato, csak nyilvan macerasabb és korlatozottabb, mint akar egy pelletkazan vagy mondjuk fagazkazan esetén. Mindenképpen igényel manualis beavatkozast sok esetben, illetve akkor is gondolni kell a biztonsagi tényezökre, ha egyébként nem all szandékodban frissen megrakva magara hagyni, mert siman lehet olyan eset, hogy bedurrantod, de utana hirtelen mégis el kell rohannod otthonrol, és esetleg annyira hirtelen, hogy egyszerüen nem fogysz arra gondolni, hogy de fél oraja raktad meg (na meg ha tényleg fontos ilyenkor elmenni, akkor is mit csinalsz? Beoltod?). Erre esetleg jo lehet egy kifejezetten erre méretezett, megfelelöen nagy méretü puffertartaly, és akkor tényleg csak a a puffer elöremenö szivattyut elég kezelni, akar közel gazkazan kényelemmel, és a kazan dolga a folyamatosan hülö puffer idönkénti felfütésére korlatozodik, némi egyszerü, az neked megfelelö automatizalassal akar.
En egy ösöreg olajkazant pl automatizaltam mar, de az még mindig közelebb all egy gazkazanhoz (vagy inkabb egy pelletkazanhoz), mint egy vegyeskazanhoz.
Esetleg - ha klima/höszivattyu vonalon nem akarsz is gondolkozni, azért pl villanykazanban még mindig gondolkodhatsz! üzemeltetni mondjuk dragabb, de a beruhazas viszonylag olcso, akar te is beszerelheted, a meglévö radiatorokra siman tud dolgozni, na meg nem kell évente takaritanod se a kazant, se a kéménytNyilvan a fenntartasi költség miatt inkabb a sima hétköznapokra érdemes hasznalni, melegen tartasra, felfütésre, meg ha otthon vagy,, akkor bedurrantod a vegyest. Mindegy, csak egy felvetés.
-
biga
őstag
válasz
Diabolis #162 üzenetére
"A terv nagyjából a következő: Ha egy mobiltelefon sincs wifin lakás hőmérséklete legyen mondjuk 15 fok. De amikor valaki beüti a mobilján a hazautat a maps-ba vagy vazéba, akkor a kazán kezdje el felfűteni a lakást mondjuk 20 fokra. Nyissa ki a kazán szellőztetőit, fújja Úgy sejtem a vezérlés ezen részét a HA megoldja."
Az eleje siman megoldhato: felteszel valami vezérelhetö termosztatokat a radiatorokra, ha a telefon (fixalt) ip-cime nincs jelen a haolzaton, leveszed az összes termosztatot 15 fokra (gondolj némi ala-felé mérésre!). Egy egyszerü és/vagy logikaval megoldod, hogy ha minden radiator/szoba/zona a kivant hömérséklet felett van (a mért hömérséklet függvényében persze) leallitja a kazant (szivattyut stb) is. Ha legalabb egy alatta van=> kazan be. Ha megjelenik a halozaton egy telefon, az adott (vagy összes) termosztat hömérséklet igényét megemeled a kivant értékre -> ami a korabbi miatt egyböl kapcsolja a kazant is.
Viszont ahhoz, hogy mar a cim beadasa esetén kapcsoljon, ahhoz ugye az kell(ene), hogy a telefonodon valami ezt kezelje és küldjön vmi kérést a rendszeredre (pl egy sima hhttp request). A problémat én nem a rendszeredben, hanem a telefon oldalon latom.
A fatüzelésü kazan is felvet nekem sok kérdést, hiszen ez azt is jelentené, hogy pl egy megrakott kazan esetén, ha elmegy mindenki otthonrol, akkor ugye mindegyik radiator lezar (leall a höcsere), viszont ugye az égö fa nem fog csak ugy kialudni hirtelen, szoval lesz egy csomo höd, ami nem kering sehova. Személy szerint én ez esetben én bizony aggodnék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ASUS routerek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Építő/felújító topik
- iPad topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest