Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bayzee5

tag

Gyerekek, ez sok "minek ez?", meg "felesleges az x mag" teljesen értelmetlen. Ez a dolguk, hogy minél erősebb és minél kevesebbet fogyasztó SoC-ot gyártsanak.
    A sok mag energiatakarékosabb és hatékonyabb teljesítmény növelő, főleg több futó alkalmazás esetén. És ma már minden okostelefon jó sok szálat futtat párhuzamosan. A SGS3-nál is voltak nyafogások, hogy milyen gyorsan fog merülni, meg minek. Azt a végén mégis érezhetően simábban futott rajta a droid és még tovább is bírta, mint bármi más Razr Maxxon innen. Ezzel a 8 magossal is valószínűleg így lesz.
    SW-t optimalizálás ugyan úgy ráfordítást igényel, mint HW-t fejleszteni. Nem mindegy neked, ha ugyan annyi ideig bírja, mint bármelyik másik (pl. iPhone) és ugyan olyan gyors is, hogy milyen SoC és mennyire optimalizált kernel van alatta? De mindegy. Ez esetben hagy döntsék el ők, hogy mire mennyi energiát fordítanak, főleg úgy, hogy a SW fejlesztésbe kevesebb beleszólásuk van, mint HW tervezésbe.

És persze nem is kötelező megvenni. Nem teljesen értem, miért zavar valakit, hogy két hónap múlva jön egy mégjobb telefon vagy hogy mekkora az értékvesztése. Persze lehet én nem vagyok elég tudatos vásárló, de cipőt se az alapján vesz az ember, hogy mennyiért fogja tudni eladni. A telefon meg pont úgy csak egy használati tárgy. Megy ameddig megy, vagy használom amíg tetszik, aztán csere.

Új hozzászólás Aktív témák