- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsaBully
tag
Hello ma lettem egy Zopo 980+ boldog tulajdonosa (8 magos mtk6592 verzió)..van vkinek tapasztalata már ezzel a telefonnal,esetleg tudja vki hogyan tudnám rootolni?
-
janaman01
addikt
én is most egy lenovo (a820) mt6589 et használok, tökéletesen megy , annyiért amennyiért vettem, itthon olyat kapnék ami még véletlenül se ér a nyomába....kiváncsian várom a 8 magosokról a véleményeket, igazából nekem a zopo 998 as keltette fel az érdeklődésemet....de ezzel eggyütt , a mostanit nem fogom egyhamar lecserélni..ezt ...
egyet viszont tudok soha többet itthonról telefont....pénzlehúzás az egész csakis kinait!!!ui : gps gyari rommal (móker nélkül) 5-10 másodperc , wifi tökéletes, kamera kiváló.....
-
-
vadkörte
addikt
válasz
CsaBully #124 üzenetére
"...lassan érdemes lesz levetkőzni az előítéleteket a kínai telefonokkal szemben..."
Nem, nem én nem. Még mindig nem megy...
November óta használok szarfosmaszatszemét kínai telefont és bármilyen furcsa meg vagyok elégedve vele. A gyári ROM se volt rossz, sőt imádtam... Nemrég kapott egy MIUI-t és hát, hűhaaa... Lett egy új telefonom.
Nem véletlen, hogy egyre többen kersnek kínai telefonokat.
Egyrészt egyre jobbak, másrészt meg minden ott készül. Amire nem az van rászitázva, hogy made is P.R.C., az hamisítvány.
Ha nem a tényleg noname vackokat vesszük alapul, annyira nem lehet mellényúlni.OctaCore. Azt hiszem az első generációt kihagyom. Elég az MT6589 is, majd ha már ez kevés lesz, bepróbálkozok a 2., 3., akárhányadik generációval.
-
CsaBully
tag
Hello nekem jelenleg is egy mtk6589-es Jiayu G3S-em van és a proci kíválóan teljesít..lassan érdemes lesz levetkőzni az előítéleteket a kínai telefonokkal szemben..egyrészt mert a Sony csak egy gyenge parasztvakítás(tapasztalat), a Samsung erősen túlárazott,a Nokia eladta a lelkét a Microsoft-nak..az MTK chipset meg olcsón ,nagy tömegben előállítható és fejlődőképes..az Apple-ről azért nem érdemes beszélni mert túlárazott és feleslegesen túlszabályozott,számomra nem vonzó alternatíva..2-3 éve még igazak voltak a kritikák a kínai telefonokal kapcsolatban,de manapság már igenis versenyképesek és ha ilyen ütemben folytatják mint az elmúlt 1-1.5 évben akkor hamar akár piacvezetők is lehetnek..mindenesetre rendeltem egy Zopo zp980+-t mtk6592 octa-core..amint megjön beszámolok róla..
-
Ed3r_X_
nagyúr
Blackview JK809 tömbházban 33 másodperces fix, EPO-val, aGPS-szel. Erkélyről 16 másodperc. Amiket meg emlegetsz, azok nagy részéről nem az MTK tehet.. Ráadásul úgy tudom, még az MT6589-be nincs integrálva a kommunikációs chip, az külön van..
De a Haier se csinál olyan jó képeket, GPS is nem egy fórumtársnál tévesztett (havernál is). Normális gyártó meg tudja csinálni a GPS-t MTK-s telefonoknál is, de nem noname szarokkal kell példálózni, amire szoftvert írni se tudnak. És inkább maradok céleszköznél, fényképező, GPS, mert mindkettő nagyságrendekkel jobb, mint amit telefonba valaha is raktak.
-
dhstyle
tag
válasz
vadkörte #121 üzenetére
Hát ne gyere bűn régi qualcomm példával mert az MTKból se a bűnrégit hozod fel.. és igen az 1 perc sok amikor az én msm8960as telóm mindenféle segítség nélkül instant szempillantás alatt pozicionál.. a 0-1 másodperchez képest a 60 sok.. a pontosság megint más kérdés de nem az a legidegesítőbb.. hanem már alapból az nevetséges , hogy egyátalán egy újonnan vett kész telefon amire rávan írva , hogy van benne GPS sok esetben nem működik vagy nagyon beteges , mókolni kell , hogy jó legyen... és akkor ezek után elérhető , hogy 1 perc alatt pozicionáljon álló helyzetbe szabad ég alatt.. (persze van kivétel amiben működik a GPS de jó pár telót tudnék sorolni amiben alapból nemis müködik..)
-
vadkörte
addikt
Bocs. Nem akarok személyeskedni.
De értelmezted is amit írtam? Az az 1 perc a legelső és hideginditás volt.
Hidegindítás = semmi segítség, semmi mobilnet, semmi egyéb okosság. Csak a GPS. Azért egy 1 perces fix így nem olyan rossz...
Segítséggel (A-GPS adatok, stb...) ugyanez az idő néhány másodperc... EZ lenne a lassú? A pontosságára se panaszkodok, amíg a kereszteződés, fordulópont előtt időben szól.
Nem bunkerromboló bombát akarok vele célravetezni...
A Galaxy ACE-embel Qualcomm SoC volt. Igaz bűnrégi, de Qualcomm. A GPS első fixe 5-10 perc volt. Akkor miről is beszélünk??? Az 1 perc mióta több, mint az 5? -
dhstyle
tag
elképzelhető.. de akkor nézzük másképp.. tekintsünk el a soctól , de nagyátlagban akkoris elmondható , hogy ha nem mókolunk a telóval ( mert mért kéne egy új készülékkel alap esetben
) akkor bizony az MTKval szerelt telókba nem hajlandóak rakni normális kamerát , villanót ,gps-t (antennát?).. oké lehet van kivétel amelyik csinál normális képet meg a GPS müködik.. (mert sok esetben láttam olyan MTK-s telefont amibe volt GPS csak épp alapból nem működött.... ami meg szerintem marha gáz..) és emberek hol jó az egy perces pozicionálási idő amikor a Haierem szó szerint instant csinálja ? még apám (fa)házában is pozicionált árnyékolva.. igaz akkor kellett neki vagy 5 másodperc...
-
vicze
félisten
Fénykép: Az érzékelőn és az SW-n kívül az égvilágon semmi nem számít, a SoC csak a képfeldolgozás nagyon ki részét végzi, és kb. csak a max. felbontást határozza meg. (Ez megint csak tökéletesen ARM referencia a SoC-ban a NEON miatt...) Néz meg egy Oppo-t MTK-val...
GPS: Szintén teljesen SW, na jó nem nyilván az antenna bejátszik itt. Legtöbbször a kínai ROM-ok egyáltalán nincsenek felkészítve más időzónákra. Rengeteg ROM-ot próbáltam már és tök random, hogy a GPS gyors-e vagy se, attól függően, hogy a ROM készítője foglalkozott-e vele vagy sem. (Csak Qualcomm-os telóim vannak.)
Amúgy amiket írtál főleg az első generációs A9-es SoC-okra voltak igazak az MTK-tól, amik még Android 4.0-án vannak. A A7-es SoC-oknál az SW támogatás is sokat fejlődött a 4.2-vel.
-
dhstyle
tag
válasz
vadkörte #116 üzenetére
a qualcommnak meg kell 0,5 másodperc és nemkell hozzá semmi mókolás.. és bizony a soc miatt csinál silány képeket nem hinném , hogy a hasonló áru de qualcomm socos haierem azért lőne klasszisokkal szebb képeket , mert abba majd valami szuper érzékelő került , vagy optika.. nem tünt ez még fel senkinek ? és ha esetleg nemis a soc a hibás érte akkor meg az MTK soc vele járója , hogy szar kamera kerül mellé , gyenge a GPS (mondhat bárki bármit)...
-
gghrtz
őstag
Egyebkent az iOcean x7-em remek kepeket keszitett, es a jack dugon keresztul is remekul szolt.( elvezet volt vele a zene, edifier 2.1-em ugy szolt vele mintha pcre kotottem volna). Sajnaltam is elcserelni jiayu g3s-re, de mivel vettem egy rk3188-as tabletet igy feleslegesnek tartottam egy 5" FHD telefont, raadasul kellett a jobb uzemido a netmegosztas miatt.
-
vadkörte
addikt
Azt mondta már valaki, hogy fényképezni fényképezőgéppel, videózni videókamerával szokás?
A szar, lassú és pontatlan GPS-ről annyit, hogy EZ az első fixem volt. Kellett hozzá kb. 1 perc. Ennyit a lassúságáról. Ja és nem volt semmi dopping mögötte! Doppingolva 3-5 s. Aha, ja lassú...
Meg pontatlan is, mint a fenti kép is mutatja... Igaz ez a screenshot álló helyzetben készült, de mozgás közben sem volt pontatlanabb ~10m-nél. -
Arról beszélt már valaki, hogy az MTK socos telefonok pocsék képeket csinál a videókról nemis beszélve ?
Inkább az optika és a sw határozza ezt meg, nem a SOCmellé gyengék a villanók álltalában
A beépített LED-től fögg, nem a SOC-tóla GPS tetűlassú
Nem feltétlenül, az antenna(nyereség) jelentősen meghatározó ebből szempontból. Tény azonban, hogy gyengébb a Qualcomm-ba rakott GPS-nél. -
gghrtz
őstag
A fenykep minosege nem a soctol van.
-
dhstyle
tag
Arról beszélt már valaki, hogy az MTK socos telefonok pocsék képeket csinál a videókról nemis beszélve ? mellé gyengék a villanók álltalában ... a GPS tetűlassú... azért bőven van még hátránya amellett , hogy negyed annyit gurít mint egy 2 magos krait..
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
vicze
félisten
Érdekességként Moto G vs. Sony Xperia C azaz MSM8226 vs. MT6589. Főleg GPU jóval erősebb Qualcomnál, és az is látszik, hogy Quadrant esetében jóval hangsúlyosabb a GPU, Antutu esetében ez egyáltalán nem jön ki.
Az Epic Citadel is PowerVR-re van optimalizálva egyértelműen.
Amúgy Moto G 60+e Xperia C 75+e és gyengébb felszeretlségű... -
vicze
félisten
Ebben igazad van a Qualcomm túlságosan elhanyagolta a MSM8226Q-t, pedig bejlentették már jó régen, csak gondolom az ügyfelek felé nem lett nyomatva, mert nem hoz túl nagy hasznot egy S600-hoz képest. Illetve a gyártása se volt túl hangsúlyos a többivel szemben.
MT6588-el szemben megint hátrányban lesznek, de Qualcomm oldalán nagy előny hogy van opcionálisan LTE, viszont a 6588 még LTE nélkül is drágább lesz a 28nm HMP miatt. Az LTE-s MTK biztos hogy januárnál tovább fog csúszni, az Octa-t se tudják még szállítani. -
Ed3r_X_
nagyúr
Lehet, de egymagába a GPU-n nem fog elfutni, és nem csak a processzor részére értettem, hanem a SOC-ra magára. A Qualcomm meg le van maradva, fél évvel kb, az MT6589 nem mai gyermek már. Ja és eddig az egyetlen olcsóbb Qualcomm a Motorola G. (Ami az említett olcsó procira épül)
Lehet magyarázni, de jelen pillanatig jobb volt az MTK, mint a Qualcomm. Ugyanis Dual SIM szinten eddig az MSM8225Q volt porondon, meg MT6589. Most lehet változik majd, ezt nem vitatom. De jelen pillanatig megvolt az előny.
-
gghrtz
őstag
Jiayu G3S 2750 mAh + MTK6589
Akku statisztika3,5 ora kijelzo auto fenyerovel, ment a mobilnet, meg vagy 1 oran at osztottam mobilnetet wifin.
-
vicze
félisten
A játékok nem az A7 miatt mennek jól, hanem a PowerVR miatt.
Leírhatom pontról pontra, hogy az órajel szabályzás hogy működik és miért melegedik az egyik jobban mint a másik, és hogy miért elég a sok kicsi mag, manapság, de nem hiszem, hogy előrébb jutnánk.
De azt észben kell akkor is tartani, hogy 1 Krait mag továbbra is dupla teljesítményt nyújt az A7-hez képest.Mint írtam a Qualcomm kínál pontosan ugyanolyan SoC-ot mint a MTK alacsony fogyasztással kiegyensúlyozott teljesítménnyel pontosan ugyanolyan áron (sőt szerintem az MTK a GPU licence miatt drágább). Igenis Kínában nagyon kiélezett piaci ellenfelek, és ez nagyon látszik is egymás nyilvános ekézésből.
Az MTK 2. generációs SoC-jukkal igazából nincs is sok gond (gen 1-gyel azért még volt bőven), mint írtam, de a 8mag értelmetlenség marad ettől még. Dupla áron kapsz egy nagy semmit. Akkor inkább a MT6588, ami tökéletesen ugyan azt a teljesítményt fogja nyújtani, alacsonyabb áron.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
gubacsino #100 üzenetére
Jó, nem a 8 magról beszéltem, de mire nem elég 4 Cortex A7? Modern Combat, Nova, minden játék elfut, HD felbontás mellett.
És a HTC is melegedett, Haier is, ezzel kezdjenek valamit. Aksi meg tökmindegy, melyikbe mi van, de ha erős SOC kerül bele, legyen már minimum 2500mAh. Azzal elhiszem, hogy tovább húzza.
De sokan szídják, MTK így, MTK úgy. Ja mert viszonylag jó procikat csinál olcsón? Ami nem is melegedik? Lehet van parasztvakítás benne, de hol nincs? Jobb mintha valami túlárazott, ipari hulladék, biliműanyag Samsung lenne.
Nem a Qualcomm ellenfele, mert sose lesz olyan árban, az MTK olcsó kategóriát céloz meg, elég hatékonyan.
-
gubacsino
aktív tag
-
vicze
félisten
válasz
gubacsino #100 üzenetére
"És igen, A15öst használok (pusztuljanak az esőerdők)"
Ha A15, akkor ugye telóban csak Exynos5 lehet(3 modell összesen), azok mellet meg ott az A7, szóval eléggé kérdéses, hogy mennyire használod is az A15-t mert valószínűleg ritkán vannak használatban valójában.
Az app bezárás csakis kizárólag RAM függő nincs köze a SoC-hoz. -
gubacsino
aktív tag
Mindig tanul valamit hasznosat az ember
ŐŐŐ Nyomatékban, fordulatszámban, lóerőben, végsebességben a "combosabb" fűnyíró milyen értékekkel is rendelkezik?Csak mert ráérek, játszunk
Pl: szerintem combosabb fűnyíróHusqvarna Rider 111B: LE 9 / KW6.8 / Henger űrtartalom 344cm³ /Végsebesség 7KM/h
Ferrari 308 GTB LE 240 / KW190 / Henger űrtartalom 256cm³ /Végsebesség 290km/hDe itt van egy igazán combos fűnyíró, amiért már simán autó lehet kapni... de még ez sem...
azért le a kalappal ügyes próbálkozás voltEgy adat, mérőszám alapján a több az = erősebb? Pont ezt csinálja az MTK
( #93) Ed3r_X_
Oké, de mi jön majd a 8db Cortex A7 után? 32db Cortex A2
Az előre viszi az ipart? Az szolgálja majd a USER valódi érdekeit? Vagy tényleg csak "parasztflashbang"
Autós hasonlatnál maradva, ha Ferrarim lenne, pont nem érdekelne más, csak az élmény. Akkor elfogadom hogy benzinkúttól benzinkútig megyek, élvezem a sebességet, és pont nem a benzinfogyasztás kötne le. Valamit, valamiért.Hogy meg HTC X LTE
pont hogy egy HTC nyúl bele legjobban az androidba. Ehhez hozzájönnek az egyedi felhasználó szokások. A telepített, nem optimalizál appok. stb. A Haier W910 (nek utána kellet néznem mi is) meg gyári, érintetlen android van. Fogyasztás alapján nincs értelme összevetni őket. A HTC telefonja jóval több szolgáltatást nyújt egyedi felhasználó felületével, több third party alkalmazás fut a háttérben, ezért jobban is meríti az akkumulátort? Valamit valamiért... Túl sok a független változó. Objektíven csak a procioról egy telefon típus alapján, elég keveset lehet megtudni. (szvsz)
Lehet mérni is... fogyasztást, számítási teljesítményt, az számomra relevánsabb lenne.És igen, A15öst használok
(pusztuljanak az esőerdők
Reggeltől - Estéig még így is marad 10-20% nafta (nálam) Ha nem bír biztosan két napot, tehát másnap napközben kéne felrakni, akkor nekem pont feleslegesen takarékoskodik. Bármi is legyen az.
Hogy egy program telepítése, indítása, futtatása, pillanatok alatt zajlik. A TASK ok között váltás, hogy 10 programmal korábbi is ott figyel, hogy egy hívás után még egy erőforrás igényű játék közben sem zár be minden app, sőt, ott folytatom ahol abbahagytam, de ha éppen böngészem sem kezdi előröl betölteni az oldalt, hogy a rendszer recenés, gondolkodás nélkül teszi a dolgát nekem megteszi. Igen persze,minden bizonnyal így van, az A7esknél is.... Hogy a fentiekért cserébe esténként töltöm, ez a "kényelmetlenség" belefér nálam....Tapasztaltam mi a különbség felhasználó élményben a Celeron és az i3 as között... maradok az utóbbinál.
-
vicze
félisten
A válasz elég egyszerű, tranzisztorszám.
A 4db A7 mag kb. ugyan akkora mint 1db Krait mag. Továbbra is az MTK SoC-k ARM referencia modellek CPU szinten, és most már GPU szinten is a jövő évi generációval.
Persze az A7 kb. fele olyan teljesítményű is mint a Krait. Igazából az a helyzet állt elő, hogy Android félig meddig jobb fogyasztás mutat több kisebb magon. A 10-100%-os sebesség különbséget meg nem veszed már észre olyan könnyen mint régen. (HW lehagyja lassan az SW-t, mint PC-nél.)
Miért? Azok a feladatok amik nagy teljesítményt igényelnek csak tüske szerűen mutatkoznak, és hiába hajtja végre ezt lassabban az A7 mégis a felépítéséből adódóan kisebb marad a fogyasztása összességében.
A Krait nagy teljesítményre lett tervezve és nem energia hatékonyságra elsősorban, így a Qualcomm a közép szegmenspen pontosan ugyan az az A7 magot veti be.Krait csak a csúcs ARM-ekkel tud versenyezni(fogyasztás terén), mert azoknál viszont sokkal jobba az aSMP energia hatékonysága, pláne hogy az A15 nagyon magas fogyasztással rendelkezik. Gyakorlatilag a felső kategóriában a Krait 400-nak jelenleg nincs kihívója. Az ARM a big.LITTLE-lel csak a lemaradásán tudott behozni valamennyit.
-
Ed3r_X_
nagyúr
A lényegen nem változtat, 1800mAh-val alig két óra kijelzőhasználat, mert olyan forró, és merül mint a Titanic.. Az MTK legalább nem melegszik, és jobban gazdálkodik az aksival.
Haier és HTC is merült rendesen, meg is értem. Ja meg mikor terhelve 60 fok körül járt.
Van előnye, de annyival több hátránya is. De nyugi, Xperia SP-re váltok, mert tetszik benne minden, SOC, stb.
-
vicze
félisten
Hm, tehát a 720p kijelzős 1800mhA-s készülék előbb lemerül mint a 800*480-as jóval kevesebb pixelt mozgató 2000mhA-s teló? Most mondjam, hogy nem kell atomfizikai diploma ennek a megállapításához.
Amúgy a 4db A7 összességében kevesebbet fogyaszt és max. teljesítményben nincs olyan húde messze a 2magos Kraittól (MSM8260A), de továbbra is 2011 vs. 2013...
-
gghrtz
őstag
Egyebkent mindig is erdekelt, hogy mire lehet kihasznalni telefonokban ekkora teljesitmenyt, mint amit a qualcomm partiak hangoztatnak. Nekem a HD kijelzos Jiayu G3S-em mar (MTK6589) mar akkora teljesitmenyt nyujt, hogy a fulelet, a programok es minden mas normalisan megy akadas nelkul. ( nem szoktam jatszani, de amit eddig probaltam mind futott normalisan)
-
Goose-T
veterán
válasz
gubacsino #91 üzenetére
A Ferrari gyártott 2 literes V8-as motort is.
Az 250cm3 hengerenként, egy combosabb önjáró fűnyíróban nagyobb motor van.
-
dsr
senior tag
Kíváncsian várom milyen teljesítményt és üzemidőt fog biztosítani
-
MurdR
veterán
MTK vagy Qualcomm ide vagy oda, nekem az a lényeg, hogy ha benyomok a háttérben egy streamet, akkor ne halljon meg a telefon egy smsnél. Hagyjuk már az Antutut, megvettem a Note2t, és egy Tegrás nexus tabon szebben ment a ViceCity mint ezen
-
Ihsahn
tag
válasz
lacuspapus #21 üzenetére
És a BB 10-ről még nem is beszéltél. Pl a Z10 sokkal gördülékenyebb és stabilabb, mint az Android. És még apk fájlokat is lehet rá telepíteni a 10.2.1-re. Régebben Droidot használtam évekig.
-
rainmen
aktív tag
válasz
lacuspapus #35 üzenetére
Nálam porosodik a töltő.
Igaz, csak egy Qualcomm MSM7625A hajtja, de kibír átlag 7 napot egy feltöltéssel. -
gghrtz
őstag
Nem kell szidni az MTK-t, főleg a 6589-et nem. Alacsony áron ad, kis fogyasztású, de átlag usereknek tökéletes felhasználási élményű telefont. Aki meg Antutura akarja kiverni, vagy a 4,5-5"-on játszik egész nap az meg szórjon el egy talicska pénzt a többi cég masináira. (Egyébként itt jegyezném meg, hogy volt szerencsém az iOcean x7-em kijelzőjét összehasonlítani egy Xperia Z-vel, és kb. kiröhögtem a sony-t, hogy a még nyáron 50 rugós FHD kínai telefonom simán megveri képminősége a nála nem is kevéssel drágább telefont- jó tudom, gyorsabb, IP67, de akkor is...)
-
vicze
félisten
Octa-n kívül nem írtam semmi rosszat amúgy róluk.
(Azt a véleményem tartom.)
A 2év azért nem mindegy, mert pl. egy Tegra3-as kínai most épp 170$. (Az Exynos-osok még mindig drágák.)
A forgalmazás és garancia vitába nem megyek bele, mert az végtelen.
A 8226 jövőre elég sok olcsó jó sebességű telót fog hozni, és az LTE miatt a kínaiak is be fogják vetni sok készülékben.A GPU effekt problémák most az Octa-nál majd szintén előjönnek a Mali-ra váltás miatt, a PowerVR optimalizálást az iPhone miatt nem lehet megkerülni. Ezt sajnos csak a OpenGL ES 3.0 orvosolja majd egyszer sajnos sokára.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Itthon se 180$ az, hanem 63 ezer, és hol van még a Dual SIM. Tudom, kínaira is van áfa, de kijön az is szépen 40-45 körül.
A SoC meg nem minden. Quailstorm fórumtárssal beszéltük múltkor, hogy az Adreno igen butitott effekteket használ néha. Tökmindegy, de ettől is lehet gyorsabb.
A másik témához annyit, hogy hiába régebbi a másik, van már ott, és nem rossz áron. Használtan is majdnem 2x drágább mindkét említett készülék, mint 1 kínai. De nem tud izgatni, a lényeg nem ez, hanem az, hogy nem érdemes leszólni, mert olcsón tudnak jó dolgot adni, egy jó képeséggel: Dual SIM.
-
vicze
félisten
MSM8226-ra még csak a Moto G elérhető 180$-ért, hasonló specifikációs(CPU+RAM+720p) random kínai 150$ körül mozog épp (pl. a JIAYU G3S 170$.). Persze tudom a Moto márkanév neked 10$-t se ér, de szerintem ennyi belefér.
A SGS3 (és a One X is) vitához csak annyit, hogy az egy 2éves SoC alacsonyabb órajelen és gyengébb GPU-val(főleg a Tegra)... Az A7-esek magasabb órajelen és 28nm-en tudják hozni az A9 teljesítményét, mivel arra is lettek tervezve.
Moto X amúgy a még erősebb GPU miatt a SGS3-nál is több pontot kap.
-
erik88
aktív tag
hogy mennyit tudtok veszekedni
hagyjátok egymást békén aki vesz s3-4 et csak mert szamszung az vegyen, aki meg tudja mi a dörgés az úgy is vesz sokkal olcsóbban jobb telefont.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Akkor hogy is van ez? Tudsz olyat mutatni, amiben kijön a különbség? Vagy csak e-pénisz benchmark a lényeg? 3D meg szerinted jobb is. Nem értem mi a gond akkor. Hova fejlődjön, ha jó áron tud egy jó szintet hozni?
Amúgy olvastam, de típus, stb? Nevesincs, vagy márkás volt? Melyik MTK? MT6575, 6577, 6589, 6589T, 6582, 6572, 6515, 6517?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Oks, van arra épült telefon, olyan árban, mint az MT6589? Szerintem nem. Ha lesz, az se most.
Paul119:
Troll. Van, de közel harmad áron van hasonló teljesítmény, ez nem izgat? Ha van pénzed szórd, de használj is ilyen telefont, ne csak szidd. Tapasztalat nélkül nagyon egyszerű. Az ilyen haterkedést rühellem a legjobban.
Szinte mindenhol alig van eltérés, de 3D-ben mégis vezet. Vajh' azért, mert olyan szar?
-
vicze
félisten
Tehát nagyon ügyesen szembeállítod a Cortex-A5-öt az A7-tel, persze az előbbi ára alacsonyabb nyilván.
A MT6589 ellenfele a MSM8226 és az a GPU miatt gyorsabb.Az első állításra meg csak annyit, hogy Qualcomm jelenleg a teljes piac több mint 30%-át adja, a Mediatek jelenleg 10% körül van. Kínában van előnyben az MTK 50%+ vs. 35%.
@Paul119: 4.3-as eredményt kérj ha már flamelni akarsz.
(Még csak 4.2-nél jár a driver támogatás.
)
-
Paul119
addikt
válasz
Terentius #60 üzenetére
Ja és barátocskám a mostani 4 magos MTK simán hozza egy S3 szintjét.A Tegra 3-at meg simán át is ugorja" ezt melyik pizsamadban almodtad?
dd imádom az ilyen zseniket
sőt aláírás gyanús
De majd biztos meg mondod a tuti hogy a 8magos mtk majd a tegra 5nel is jobb
Segítek neked az mtk régebbi antutu eredményekre veri a mellettde ezt már egy masik topikban is írta.
az általad említett csoda mtk , s3 bele és a tegra3 között kicsivel tobb mint egy év van
ez tekjesitmeny
-
szebev
senior tag
Remelem az Alcatel One Touch Hero azert nem jon , mert ilyet szeretnenek belerakni !
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Lionking01 #2 üzenetére
Több telefonba kerül MTK, mint Qualcommés Tegra. Illetve megkockáztatom, hogy a hasonló árú Qualcomm megoldásoknál vagy 2x jobb.
Lásd MT6589 vs MSM8225Q
-
Sok lúd disznót győz! Nyolc magos MTK hozza majd a 4 magos Krait 400 teljesítményét.
Félreértés ne essék, nincs bajom az MTK procikkal. Jómagam minap vettem MTK procis telefont a kedvesemnek Gigabyte-éktól. Szerintem rendben van! -
vicze
félisten
válasz
Terentius #60 üzenetére
A rengeteg alatt azt a 22db nagyrészt karibi szigetországot érted? Csak hogy tisztázzuk, ezek a számok.
Ez jelenleg úgy működik, hogy amelyik ország elismeri azzal Kína megszakítja a diplomácia kapcsolatot.
A kereskedelmi kapcsolatok pedig egy szövevényes dolog. Tény hogy az US védelemnek köszönheti Tajvan a jelenlegi de facto függetlenségét, mivel mindenkinek jó ez így, ezért így is marad. A tőke áramlás a két Kína között pedig kölcsönös, mind a két oldal fektet a másik gazdaságába, de főleg Tajvan az anyaországéba jelenleg.Értelmezted is azt amit írtam a SoC-kal kapcsolatban, vagy csak teljes áramszünet?
-
gghrtz
őstag
Nekem megfordult mar a kezem kozott, 6 darab MTK socos kinai dual simes telefon ( abbol 2 6589-es, 3 6577-es es egy 6577T-s) szerintem jok a mediatekes cuccok. 6577 meg kicsit gyenge volt, de gxakorlatilag qHD-ig megfelelt, egy kicsitmelegedett es a fogyasztasa volt tulsagosanalacsony, meg volt egy bizonyos deepsleep bugja, de a 6589 ezeket sikeresen kinotte, alacsony fogyasztas, es a fullhd-t is kihajtja. ( bar a 2 gigas modellje biztos jobban tudta volna ezt) Nyaron 50,000FT-ert Kinabol 5" FHD telefont vettem iszonyat szep kulsovel, nagyon jo kameraval,es a hangok is eszmeletlen jok voltak jacken keresztul. iOcean x7.
-
Terentius
őstag
Szerintem te nem érted.A tajvani kínai köztársaságot rengeteg állam ismeri el önállónak.A megkülönböztetés meg nem mindegy,mert az egyik komcsi a másik nem.Nem véletlen,hogy az MTK tajvanon alapult meg.Mint a nyugat nagy barátja simán hozzáférhetett a nyugati technológiákhoz nem úgy mint a komcsi Kína.
Ja és barátocskám a mostani 4 magos MTK simán hozza egy S3 szintjét.A Tegra 3-at meg simán át is ugorja!Mondd már el nekem,hogy az utóbbi kettő teljesítménye mire nem elég multimédiaügyileg?Ha összelegózod a dolgokat akkor rájössz,hogy az MTK658xx is bőven elegendő még az úgynevezett "hardcore usereknek" is. -
vicze
félisten
válasz
MuzikJunkie #23 üzenetére
Most ezt őszintén segítő készségből írom, nem rossz indulatból.
Ha a octás MTK SoC-ra vársz pontosan ez fog történni: "röhögök azokon akik csak a márkanevet fizetik meg nem a teljesítményt"Azt kell megértsétek, hogy a 8db Cortex-A7-es SoC banchmarkokban biztos jól mutat, mert azok jól párhuzamosítható feladatokat csinálnak, illetve igen erős benne a GPU, így a 720p-s kijelzőkön az is jó eredményeket dob, de a valós felhasználásban pontosan 0 olyan program vagy szituáció van, ami a 8 magot ki fogja használni. Az égvilágon semmivel nem lesz gyorsabb mint a jelenlegi 4magos MTK, csak kifizetsz jóval többet 4magért, amik egy Antutu-t kivéve szépen szunyókálni fognak. Tehát egy nemlétező teljesítményért fizetsz majd dupla árat, és erre gondoljátok hogy micsoda üzletet csináltatok, ez a valóság. Nem árt elgondolkodni ezen, csodás marketing fogás, de semmi más.
Akár egy Moto G-vel sokkal jobban jársz, amiben ugyan úgy 4xA7-es Qualcomm SoC van.
-
lacuspapus
tag
hidd el, ez a fölényes kézlegyintés egy apple, vagy samsung tulajoktól már nem tart olyan sokáig... és akkor nem lesz értelme ezekről a fejlettségi szintekről beszélni.
Őszintén? tényleg mindegy. de történetesen, ha kína eléri, amit évek óta hajt, hogy tajvan hivatalosn is a népköztársaság részének ismerjék el, akkor jössz egy bocsival...
-
válasz
lacuspapus #55 üzenetére
Csak nem az.
Messziröl könnyen mondod... de amikor az erdélyi magyar... Szoval nem, nem mindegy... Más fejlettség,
Neked mindegy, ezt is tudjuk...
-
lacuspapus
tag
válasz
Terentius #48 üzenetére
ha a Magyarországon előállított marokkói tőről nevelt paprika lehet Magyar termék, akkor az apple is kínai. De ez pusztán földrajzi/elvi vita. Felesleges belemenni.
Amúgy nem teljesen mindegy, hogy kinai vagy tajvani? A legtöbb szutyoknak gondolt kínai telefon ilyen soc-ra épül. -
-
-
válasz
MuzikJunkie #17 üzenetére
-
Terentius
őstag
válasz
blade zte #47 üzenetére
Akkor nem ártana megtanulnod olvasni: MediaTek Taiwan
lacuspapus: Akárcsak ma már minden.Attól mert ott gyártják az Apple kínai?Na?
-
lacuspapus
tag
-
MTK: 6589-es THL W8-am van, használtan, 40k-ban kábé tud annyit, mint egy S3, használtan 70k-ért. HD felbontás elég, játszani különösebben nem játszom (néha fölteszek valamit, az megy teljesen jól, aztán le is törlöm, mert nulla élményt nyújt...(NFS)). Igazából energiamenedzsmentben még lehetne fejlődni, bár a kijelző, ami a leginkább kajál, ezen kívül a user experience teljesen jó, árban meg inkább az alsókategóriás brand gépeket közelíti, így meg inkább ez, mint egy egymagos Snapdragon.
LTE: Az meg minek? IMHO a mobilnet rákfenéje a magas ping megmarad, csak lehet majd rajta 4k-s videókat sztrímelni, meg fullhd bdripeket tölteni (ami továbbra is legális, szabad felhasználás, tüttürü). Emellett értelmes dolgokra nem kifejezetten jobb, mint a HSPA+. Nem nagyon akad mobilra egy gigásnál nagyobb bármi, amit le kéne tölteni, viszont érdemes megnézni a mobilnet árakat perpill: giga per ezres-ezeröt, utána korlát 32/32, ami egy vicc, konkrétan annyira, hogy a webes appok bele is hülyülnek...Erre teljesen fölösleges azt mondani, hogy ezentúl a semmit akár gigabittel is tölthetitek. Persze, parasztflashbangnek biztos jó, csak már értelmét nem nagyon látom...
-
Terentius
őstag
Fogjátok már fel,hogy az MTK tajvani!!!
-
Azt nem értem akik részéröl az MTK kizárva.. mit várnak a topictol? Megértést?
Még az üzletpolitikájukba is nehéz belekötni... nemhogy örülnének, hogy nem egypolusu a piac... , ki érti.
Az ár/érték talán kezd végre bejönni a köztudatba... és a túlárazás eltűnik.. vagy realizálodik...
Igazábol épeszű indoklást nem adtak a lázongok...
" emtékát nee... fujj..."
-
atee_13
őstag
válasz
lacuspapus #40 üzenetére
Igazából nekem az a lényeg, hogy olyat csináljanak amivel én jól járok, vállalható proci viszonylag alacsony áras telefonba, ha meg tele leszek lóvéval akkor veszem a legerősebb Antutust legyen az akár milyen gyártó.
-
lacuspapus
tag
szerintem, ha valamelyik mtk vezető nagyon beb@szva kitalálná, hogy megveszik a konkurenciát, akkor tegrástul, samsungostul felvásárolnák az egészet..
az itt jelenlévő mtk ellenesek nevében remélem ez nem következik be
de pénzük az dögivel van, így biztos, hogy néhány éven belül abszolút versenyképesek lehetnek a csúcskategóriában is. szvsz, hogy egyenlőre más utakon járnak, azzal, hogy a megfizethetőbb árú termékekre koncentrálnak. -
lacuspapus
tag
válasz
MuzikJunkie #37 üzenetére
jól hangzik
-
atee_13
őstag
Ha annyira gyenge az MTK akkor majd nem veszik és elhal, ha meg jó akkor viszik mint a cukrot, az idő majd eldönti.
De egyenlőre úgy fest a dolog, hogy egyre több nyártó használja az MTK-t és ezzel együtt egyre több készülékbe kerül.
-
MuzikJunkie
aktív tag
válasz
lacuspapus #35 üzenetére
Pont ezt szerettem nagyon a Vowney-ban, hogy minden lehetett bekapcsolva, akkor sem merült le soha egy nap alatt.
-
erik88
aktív tag
semmi panaszom nem lehet az MTK soc-ra
de vagytok egy páran aki szidja, nektek biztos volt már sok ilyen a kezetekbe azért mondtok ilyeneket
-
lacuspapus
tag
válasz
MuzikJunkie #33 üzenetére
hát igen. sokan feláldoznánk valamennyit a teljesítményből +1-2 nap üzemidőért. én pl nem nézek rajta fhd filmeket, mert szerintem a gyűrűk ura egy részét se bírná végig...
mielőtt megkapnám, hogy az akksi szar, elmondom, hogy november 10-én vettem új gyári akksit, egy olcsóbb telefon áráért
szóval, nálam az üzemidő sokat nyomna a latba, de még az olcsóbb szegmensben sincs olyan ajánlat, amit elfogadhatónak tartanék!
hol vannak már azok a szep idők, amikor beporosodott a töltő mire a közelébe mentem??
vagy csak én öregedtem túl gyorsan -
MuzikJunkie
aktív tag
válasz
lacuspapus #30 üzenetére
Volt S3-am is, azért annyira nagyon nem merült. Mondjuk én az összes parasztvakítós stuffot kikapcsoltam (pl. smart stay), de este 7 fele már így is enni kért folyamatos 3G és/vagy wifi mellett.
A Vowney V5-ben MTK6589 volt (sima, nem turbo), az másfél napig bőven húzta ugyanúgy egész napos 3G és/vagy wifi mellett, ha nem nagyon piszkáltam, akkor meg 2 nap...
Mellesleg utóbbit is legalább annyira szerettem, mint az S3-at és alap dolgokban nem volt érezhető különbség.
-
Maxentius
addikt
Beszállnék a flamewar-ba... részemről mtk-s proci szintén kizárva.
-
Paul119
addikt
Volt..
attól mert valaki nem magasztalja az egekbe az általad imádott vacakot meg nem biztos hogy nem volt neki
Utána olvasok mi van benne és ha mtk nem kell
rodrigez: Zm sem eszik sokatnap végére marad 25-30%
úgy hogy mellette munka közi szünetekben (15perc x6) rá nézek face/skype,mobilarenara, oda vissza jövet szintén
+ filmezés vagy zene
-
Helyes... -1... nem fognak sirni Kinában... Ha nem is volt hogy nyilatkozol?
Bovli? Tapasztalat mennyi MTK-val?
Ha nem használtad, és még Tegra 4-et is CSAK vennél... akkor szerintem, ha elédraknának egy Xperia C-t nem mondanád meg hogy mi van benne.. vagy pl az utodot...
-
rodrigez
senior tag
De nem is A15-ös magokat használ, mint az említettek, hanem A7-eseket. Ha említett cégek is ilyen lapkát csinálnának egy grammal sem lenne gyorsabb, mint a "kókány".
Cserében nem kell a reggeli töltést követően, egy erősebb használat után már nap végén visszadugni a töltőre erős anyázások közepette.
G2-esem 82%-on állt, mikor elindultam pár hete a budai hegyekbe túrázni. Nem volt nagy túra, max. 5 óra, wifi-t nem is használtam, csak vaku nélkül lőttem vagy 40-50 képet. Mire visszaértem már 34%-on állt a töltöttségi szint. El is sziszegtem egy Torrentés "eriggy a kurva anyádba hülyegyereket"Amúgy meg a csilli-villi benchmark-okon kívül vajmi kevés pluszt ad a fene nagy A15-ös teljesítmény a hétköznapi használat során. Böngészésben, zenehallgatásban, fényképezésben biztos nem.
-
Paul119
addikt
válasz
lacuspapus #24 üzenetére
Erős irónia
de se az exynos se a qualcomm se a tegra szintjét nem érik el ez tény és való
-
lacuspapus
tag
teljesen egyetértek. van itthon egy pár telefon, de a mai napig az egyetlen, ami folyamatos működést produkál az egy lumia 710(!!!).
pedig nekem az s3, meg az lg-k sincsenek teleszórva appokkal, max 15 a három telón. ha stabilitásra, gyors működésre vágyik a user, akkor winphone-t vesz, ha gizdázni, vagy csillogni akar, akkor droidot, ios-t.
mindenki megtalálja a neki megfelelőt, de a kamerában egyenlőre a finneknél az előny. -
-
vicze
félisten
válasz
MuzikJunkie #17 üzenetére
Továbbra is várom az Octa-s csodáról, az angol nyelvű teszteket, amik nem a kiküldött tesztpéldányokról vannak.
Kapni meg egyiket se lehet... -
smkb
őstag
válasz
dreamdancer #7 üzenetére
Az MTK meg véleményem szerint nagyon ügyesen legózik. Pont akkor, és pont annyit tesznek a SoC-be, ami a mainstreamben kell, de még olcsón megússzák. Ügyesek. Azért eljutottunk oda, hogy a kínai nagy gyártók mellett olyanok is használják, mint az Asus, Acer, Sony... pár éve erről maximum csak álmodoztott az MTK, aztán a 6575 és 6577 meghozta az áttörést, amit a 6589-el még lendületesebbé tettek. Az LTE-vel meg nem késtek, még bőven nem mainstream, minek ölték volna abba a mérnökgárda idejét.
-
MuzikJunkie
aktív tag
Az első fecskéket 350 dollár körül lehet beszerezni, LTE nélkül, MTK6592-vel.
THL T100, JIAKE V8, UMI X2, Zopo ZP998 stb... Kíváncsi leszek rá. -
válasz
dreamdancer #7 üzenetére
Fogyasztás?
Nézd meg mennyit nem eszik a 6589... Aztán ha ugy gondolod sok, akkor ez van.
Fél éve nyuzom, az eddigi legjobb és a,következö soc is ilyencm lesz
-
Megvéve, Lenovo P780 utodba mehet is
-
rodrigez
senior tag
válasz
lacuspapus #13 üzenetére
Yepp! És nem utópia, valóság.
Már elárasztották a piacot és bár milliószámra adnak el S4-es Samukat, előbb-utóbb megnyerik a kínaiak ezt is.
De a legviccesebb, hogy a héten veszek egy WinPhone-os Lumia 520-ast, mert vendégeskedett nálam egy 1 hétig és leesett az állam a készülék stabilitásán és a rendszer gördülékenységén. Az meg, hogy bruttó 32 rongy... hát el sem hittem. A céges brutál telóm egy G2-es LG. Ugyanazt produkálja, mint a mostani saját Xperia Mini-m. Néha tovább tart neki behoznia a telefonkönyvet, mint Medgyessi Péternek kimondani azt, hogy útelágazódás!
Ilyet WinPhone-on nem tapasztaltam szaros 1ghz-es dual core-os procin, 512mb RAM-al. Igaz nem testre szabható, mint egy android és nincs rajta villanófény, de ennek ellenére rohadt jó upgrade fillérekért.
-
lacuspapus
tag
Elég vicces, hogy most egy csomóan az mtk-t szidják, de akkor mit csinálnak majd, ha hőn imádott samujuk, almájuk is ilyennel készül, csak azért, hogy még többet keressenek rajtunk??
Mert a jövő úgyis a kifogyhatatlan pénztárral rendelkező kínaiaké, de ez csak az én utópiám... -
rodrigez
senior tag
válasz
dreamdancer #7 üzenetére
MediaTek 6589 SoC PowerVR544-el, simán kiszolgálja az 1080p-s kijelzőt. Persze nem tudom mit értesz minden szempont alatt. Legyen alatta 1gb RAM és oké. Nem egy ilyen teló van FullHD kijelzővel és a tesztek alapján teljesen korrekt darab. A fullHD amúgy sem a Cortex A7-es magokon múlik leginkább.
-
kcsa
veterán
válasz
Lionking01 #9 üzenetére
Tudod a vélemény olyan mint az a bizonyos testnyílás. Kár is volt leírni a véleményed, úgyis flamewar lesz belőle gyorsan. Ezzel együtt tényleg hibás lépés leírni MTK SOC-okat, a négymagos sebességérzetre bármikor odaverte az azonos pontszámot hozó kétmagos Qualcommot. (igen, volt mindkettőm, sőt Tegra is akad
)
-
vicze
félisten
válasz
Lionking01 #9 üzenetére
Hát LTE-ben le van maradva valóban, minden mást meg licencel mástól.
Mediatek-nek igazából erőforrása nincs, hogy olyan húdenagyon fejlesszen, az LTE-ért cserébe a big.LITTLE-es fejlesztés csúsztatták, amivel szintén le vannak maradva, de igazából nem is kell annyira a piacnak. A 4-agos olcsó A7 sokkal jobban kellett. -
Lionking01
tag
"rendesen le van maradva a Qualcomm és az NVidia mögött."
Ennyit jelent az, amire azt mondtam, hogy hiszek. Ezt akartam kifejezni. A Tegra nem rossz processzor. Azért, mert sokat fogyasztott a Tegra 3, és emiatt a gyártók egy része elpárolt tőle, a Tegra 4 nem biztos, hogy rossz. Egyébként meg felőlem vehet bárki, bármilyet.
-
vicze
félisten
válasz
Lionking01 #2 üzenetére
Hát igen "hiszel".
A Tegra mint a legpiacképtelenebb SoC végképp nem tudom, hogy jön képbe.
A nVidia szintjére meg végképp nem nehéz eljutni, mert referencia ARM-et használnak, ahogy Mediatek is, ráadásul rosszabb megoldással.
Qualcomm pedig elég érdekes utat jár be, és jelenleg esőszámú feladatuk, hogy Kínában visszaszorítsák a Mediatek-et, ezzel az LTE SoC-kal pedig a Mediatek próbál a Qualcomm ellen vonulni. -
dreamdancer
őstag
Azért ne szálljunk már el, az MTK-nak eddig nem sikerült odáig eljutnia, hogy képes legyen egy FHD kijelzőt minden szempontból kiszolgáló SoC-ot leraknia az asztalra, rendesen le van maradva a Qualcomm és az NVidia mögött. (Az alsó és a középkategória nyilván nem probléma.)
Ez a 8 magos meg számomra azt jelenti, hogy megint nem ésszel, architectúrafejlesztéssel próbálnak felzárkózni (láttuk, hogy 2 magból is milyen teljesítményt ki lehet hozni), hanem izomból akarják megoldani a dolgot, ami a hatékonyságnak (fogyasztás) biztosan nem tesz majd jót.
-
rodrigez
senior tag
De nem ám. Haveromnak van egy MediaTek 4 magos Corex A7-es procis kínai telója, HD kijelzővel, sallangmentes androiddal, hát az úgy pörög mint aki vicces tablettát nyelt a diszkóban.
Kis fogyasztás, a Cortex A9-hez képest max. 15-20%-al lassabb, szerintem ez az optimális kombó. A pár napja beharangozott az A7 utód A53-as érdekel még, mert az clock to clock olyan gyors lesz, mint az A9-es, de irtó kis fogyasztással bír majd. Egy ilyenből szívesen látnék majd egy 4 magos kiépítést.
-
Prien
addikt
Jó lesz ez, jöhetnek az LTE képes dual sim telefonok!
-
rodrigez
senior tag
válasz
Lionking01 #2 üzenetére
Minden kötekedés nélkül kérdem, mit jelent az, hogy "processzornak nevezek?"
Tegra szintre meg eljutnia nem nehéz, a piaci részesedést tekintve semmiképp, sőt ott biztosra veszem, hogy előrébb tart mint a kb. mellőzött státuszú Tegra család.
-
Lionking01
tag
Kíváncsian várom!
Bár lehet, hogy én kicsit konzervatív vagyok, de mobil processzorokból nekem csak a Qualcomm, valamint Tegra, asztali processzorokból meg csak az Intel, amit processzornak nevezek. Én ezeket preferálom, és ezekben hiszek, de mindenki saját döntése. Egy biztos. Elég nehezen fognak eljutni akár a Qualcomm, akár a Tegra szintjére. -
jacis
nagyúr
Vannak gondok a megfogalmazással...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- RAM topik
- World of Tanks - MMO
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- Canon MILC: EOS R és M topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest