Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kincsesss
tag
100%, hogy újra lett csomagolva....A Tiédre tettek üvegfóliát? Ezen volt, de a telefon nem volt befóliázva. Sajnálom a telefont persze.... A cseh Alza variált vele, nem véletlenül.... Email- ben jeleztem az elállást. Holnap telefonálok nekik. Kp -re vettem, úgy is kérem a jóváírást.... Köszönöm a segítségeteket! Ráfaragtam a telóval. Írigylem azt, aki nem....
-
fuzaco
tag
válasz
Kincsesss
üzenetére
Nem hiszem, hogy lehet tudni, nem nagyon szokták ezt közzé tenni a gyártók. Azt nem tudom, miért gondoltad, hogy Samsung kijelző lesz benne. Amúgy a kijelző szerintem egyáltalán nem fakó, bár lehet annak tűnik, ha a túlszaturált Samsungokhoz vagy hozzászokva. Csomagolás elég gyanús, az oldala is fel volt alapból tépve? Azért azt illene közölnie az eladónak, hogy ha újracsomagolt terméket ad. Mondjuk ha nem volt befóliázva a telefon, akkor szinte biztos, hogy az.
-
-
Kincsesss
tag
válasz
Linkin1994
üzenetére
Ki a gyártó? ( Én nem tudtam...)
-
Kincsesss
tag
Na átvettem...Nem volt kiállítva az Alzában.... 2022.08. gyártás. +Ajándék füles. A kijelző enyhén zőldes árnyalatú....fakó, ahogy előttem írták is.....Már itt megbukik nálam....nem Samsung panel, az tuti.....Barátkozom vele, de valszeg hétfőn viszem vissza..... A fülest 20- ért vinnék el holnap, tehát döntenem kell. Ez ugye a 8/256- os változat.
-
SsPL711
addikt
válasz
snakefaith
üzenetére
Az audio vizualizálást elő kell csalogatni, hosszú lenne itt leírni, YT-on keress rá.
-
snakefaith
csendes tag
Sziasztok
Egy hónapja vagyok Nothing tulaj eddig pozitív minden. Nincs lag kamera jó ujjlenyomat érzékelő tökéletes. Olyan kérdés hogy írtátok hogy különböző appokhoz be lehet állítani más más Glyphet. Na ezt hol találom mert például a vibernél appon belül hiába állítottam nothingos értesítést de hang van rezgés van de fényjáték nincs
plusz az audio vizualizációt se találom bár 1.7nél nem néztem de az 1.5.2ből kivették? -
Knife.McL
tag
Első 4 napnyi tapasztalatom.
A telefon gyönyörű, tényleg minőségi a kinézete, viszont nagy és nehéz, kis kézbe nem túl kényelmes.
A kamerán van mit javítani, de elfogadható.
A kijelző fakóbb a Mi8-nál, nem olyan túlszaturált, kevésbbé kontrasztos, így aki a Samsunglike vibrálást várja csalódni fog. Én is egy picit.
Az ujjlenyomatolvasó nagyon alulra került és lassabb mint egy hátlapi.
Viszont a rendszer jó. Kellően gyors, akadásmentes, nem találkoztam bugokkal, sem érzékelők, sem ui működés terén. -
Kepi p4 630
tag
Qi nálam is rendben megy Ikeas töltővel.
-
fuzaco
tag
Akksinak szerintem kell egy kis idő, hogy megint megtanulja a dolgát, mert asszem frissítéssel nullázódott az alkalmazkodó akku. Vezeték nélküli töltést nem használok, úgyhogy azt nem tudom. Gyorsulást én se tapasztaltam általános felhasználás mellett, mivel eddig is nagyon gyors volt, de AnTuTu score-om felugrott 530k-ról 580k-ra A13 update-el.
-
mclane_
aktív tag
Mik a tapasztalatok a frissítés után? Nálam jobban merül az akksi, vezeték nélküli töltőn 5-7 perc után kiírja, hogy túlmelegszik. Nem tűnik gyorsabbnak a rendszer ettől...Frissítés előtt ezek nem voltak.
-
SsPL711
addikt
Nekem bejönnek ezek a mások által bóvli csicsának aposztrofált ledes dolgok is, ettől egyedibb.
És ki lehet kapcsolni ha nem tetszik.
Én főként hang nélkül használom az értesítéseket is, az órám jelzi, de a szemem sarkából látom ha felvillan a hátlap is értesítésekkor. Előlapi értesítési led helyett jó ha van, amondó vagyok
-
SsPL711
addikt
Eleget szórakoztam már a telefonokkal.

Kinőttem már ebből a Samsung Galaxy S2 halálra Romolgatása óta.
Persze, mindenki azt tesz a telefonjával ami jól esik neki.
Én csak azt mondtam, hogy nem szórakozgatok már ilyenekkel, ahogy a többiek is írták, outofbox legyen közel olyan jó, amit nem kell barkácsolgatni.
Nekem a Nothing hozza azt a szintet amire számítottam.

-
batai15
félisten
Mondjuk a hátlap kifejezetten nem tetszik. Viszont minden más ( qi töltés stock droid stb ) igen.
-
Lasy
veterán
Ez teljesen jó. Érdekes. És tetszetős.
-
fuzaco
tag
Ez természetesen a te dolgod, de én pont azért szeretem az Androidot mert lehet vele szórakozni és sokszor javítani dolgokat az alaprendszerhez képest. És itt most nem is arról van szó, hogy valami végleges változtatást csinálsz, ha nem tetszik csak letörlöd az appot és kész. Ha nem találtam volna erre a rendszerhang lagra megoldást, valószínűleg én is töröltem volna, de így semmi negatívumot nem látok az appba, csak pozitívot.
-
fuzaco
tag
Persze, ha nem használod nagyon a hangszórókat, akkor nincs rá szükség. De mivel én használom, nyilván beállítom, hogy jobban szóljon. Erőforrást meg olyan keveset használ, hogy meg se jelenik se a gyári akkumulátor használat menüben, se AccuBatteryben, szóval ez abszolút nem probléma.
-
SsPL711
addikt
A magam részéről az ilyen, nem gyári megoldásokat nem támogatom. Zenét a telefonról csak BT-al hallgatok. A hangszórója, nekem így is megfelel, beszéd kihangosításhoz.
Különféle erőforrásokat használó "tapaszok" nélkül is. Ez nem egy hifi lejátszó.
De, BT-on keresztül aptX HD-ban sugároz, egy asztali DAC-al kiegészítve Hi-Res lejátszónak is megfelel.A hangszóró telefonáláshoz teljesen megfelel számomra, VoLTE minőség tökéletes.
-
fuzaco
tag
válasz
Kincsesss
üzenetére
Telefonálást nem, csak zenehallgatás, stb. A Wavelet egy rendszerszintű hangszínszabályzó, ezekkel a beállításokkal ég és föld a különbség a gyári beállításokhoz képest:
How To Guide - Increase Soundquality of the Nothing Phone 1 Speakers tenfold. [Non-Root] | XDA Forums (xda-developers.com) -
fuzaco
tag
Bár még csak 3 napja használom a telefont, de eddig sok negatívumot nem tudok mondani. A legnagyobb "hibája" szerintem a gyengus selfie kamera és a rossz hangzású hangszóró, de az utóbbi javítható a Wavelet appal.
Supportal szerintem nincs gond, megjelenés óta már kidobtak vagy 9 update-et ami rengeteg mindent javított és rakott be új funkciókat, meg ugye 3 éves software update-et ígértek.
Glyph rendszer teljesen kikapcsolható. A telefon amúgy nagyon gyors, egy darab lag sincs és a 120hz-es kijelző is nagyon jól néz ki, habár időjárás miatt erős napfényben nem volt még vele dolgom. Fő kamera jó, bár szoftveresen lehetne jobb is, de ha felraksz egy Google Cam-et, akkor szebb képeket csinál. Szoftver nagyon közel ál stock Androidhoz, leginkább csak a Glyph beállítások amivel eltér.
Kompaktnak nem mondanám, Mi 9 SE után óriásinak tűnik a telefon, de megszokható és viszonylag kényelmesen tudom azért egy kézzel is használni. iPhone-om nem volt, úgyhogy hasonlítani nem nagyon tudom.
-
batai15
félisten
Sziasztok! Két év iPhone xr használat után elkezdtem nézelődni ismét androidos fronton. Kérdés adott miért? Mert eleve 120hz kijelzőt szeretnék végre. Ez nagyon sokba fáj apple háza táján. Nem gondolom hogy egy iPhone 13al előrébb lennék mint egy olcsóbb androidos telefonnal kivéve nem teljesítik az alábbi kritériumokat.
Viszonylag kompakt méret
Qi töltés
Stabil letisztult rendszer (stock v pixelek előnyben)
Normális termék támogatás
Gyors de nem high end hardver. (Kamera ,soc )
Illetve normális kijelző (min90hz) jó napfényben olvashatóság
Ip53. Így kb eléggé le szűkítettem a kört.
Le szeretném szögezni hogy a glyph interface nem tetszik és support oldalról is olvastam negatívumokat.
Mégis számításba vettem ezt a készüléket.
Szóval érdeklődni szeretnék hogyha fenti kritériumoknak megfelelően szeretnék egy készüléket ami outofbox ez a készülék mennyire elégítené ki az igényeim ? Vannak e esetleg olyan aspektusai a készüléknek ami miatt inkább nem ajánlott ? Vagy esetleg aki szintén iPhonerol jött megfelelő volt e a váltás? előre is köszönöm. -
fuzaco
tag
Azért érthető az itteni teszt is, 52k-ért elég húzós volt amikor sokkal több funkciójú fülest lehet kapni annyiért, de ingyen nyilván jó.
Mondjuk én sosem szerettem a "nem bedugós" füleseket, úgyhogy nekem nem hiszem, hogy tetszene. -
CyberSoma
tag
Srácok, én beüzemeltem az Alzánál kapott ajándék fülest és nekem nagyon bejön
Nagyon tetszik külsőre is, kényelmes is és szerintem nagyon jól szól. A mobilarénás teszt alapján valami brutál szar hangzást vártam, de nekem nagyon tetszik. De jó, hogy nem adtam el
-
storm3
senior tag
Sziasztok,
nem tudjátok,valahol esetleg meg lehet nyomkodni a telefont vásárlás előtt? MediaMarkt-ban nem forgalmazzák sajna.
-
fuzaco
tag
válasz
SuperMario
üzenetére
Van már app amivel tudsz saját mintát csinálni, meg kb. mindent vezérelni, de root kell hozzá:
Themes / Apps / Mods - [APP] [ROOT] Glyph Control [Phone (1)] | XDA Forums (xda-developers.com)Amúgy én az Audió vizualizációt próbáltam, ami minden zenéhez meg hanghoz nyomatja a glyphet, de nekem eléggé randomnak tűnt, csak épp hogy fel lehet ismerni a zene ritmusát.
-
SsPL711
addikt
válasz
SuperMario
üzenetére
Be lehet állítani, hogy bármilyen egyedi csengőhanghoz vagy bármilyen hanghoz ritmusra villogjon a (hiero)Glyph.
De lehet, hogy csengőhanghoz nem?
Ezt nem néztem. -
SuperMario
tag
Ha ez a Glyph-re vonatkozik, kellene rajta javítani, igen. Bár egyedi csengőhangra van opció, de nem tudom mi alapján készíti el hozzá a mintát - vagy akár azt, hogy mindegyikhez ugyanazt teszi-e, csak kipróbáltam, de aztán inkább választottam a gyáriak közül, valahogy jobban illik a vibe-hoz.
Azért remélem egyszer szerkeszthető lesz egyedi minta is, de a technológia korlátait ismerve egy ilyen, akármennyire is gamified, de programozás értem, hogy sok tényezős, jobb egy megfontolt és jó megoldást kiadni, mint egy gyorsan összecsapott, állandóan foltozott alkalmazást.
-
kutga
félisten
Nem egészen azt jelenti. A stock android alatt az AOSP rendszert értik, ami az android legtisztább, default változata, ami mentes a Google alkalmazásoktól, testreszabástól és extra funkcióktól, és ez az ami a többi android verzió alapja. Bár a Pixel UI nagyon közel áll ehhez, valójában ez sem stock, mert a Google egy csomó Pixel exkluzív funkciót és alkalmazást ad hozzá előre telepítve (főként a Google Play szolgáltatásokat). A Pixel UI tehát több, mint egy skin. A legutolsó sorozat, amin valódi stock android futott, az a Nexus sorozat volt, azóta csak olyan van, ami nagyon közel áll hozzá.
-
Lasy
veterán
válasz
SuperMario
üzenetére
nem igen használom ezt a funkciót, de akkor lenne a legjobb, ha mi saját magunk tudnánk állítani magunknak.
vagy bármelyikre, akár saját hangra is menne.
-
SuperMario
tag
Megnéztem a Youtube videót az 1.5.2-ről, megnyitottam a blog posztot, 'early 2023'. Gondoltam eh, de azért ráfrissítek, egyből be is adta a lehetőséget. Nem voltam béta-teszter, így az egész 1.25GB volt, elég hamar lement az egész folyamat.
Nekem a mobilnetnél a gyors kártyaváltás az nagyon hiányzott, az már egy nagy plusz pont, a Weather app jó, de két másikat (is) használok felváltva, a 11 új Glyph csengőhang pedig üde frissítés, ezekből jöhetne negyedévente egy-egy csomag a későbbiekben.
A többit nehéz értékelnem, mert én a MS launchert használom kb. mióta kijött, itt is kb. 15 percig bírtam a funkciói nélkül amikor ráköltöztem a telefonra, de biztos a többi újítás is tök jó.
Ha jól emlékszem Carl mondta a twitteren, hogy sokkal jobb lett az üzemidő, erre kíváncsi leszek, panaszom eddig sem volt rá, de mindig jó, ha jobb.
-
Lasy
veterán
válasz
Kincsesss
üzenetére
Nem a Samsung nem gyári. Eredeti, de nem gyári.
Pont ez a lényeg az Androidban, hogy teljesen testre szabható
De te maradj nyugodtan a Samsung-nál.
Nem fogsz tudni váltani. Semmi gond. Vannak ilyen emberek is mondom ezt úgy, hogy Sony fanatikus voltam. Igaz még most is az lennék ha nem egy kaptafára készülne . -
Kincsesss
tag
válasz
Linkin1994
üzenetére
-
laaceee98
tag
Egyébként a márkának van bármiféle felhő szolgáltatása? A neten nem találok róla infót, szóval felteszem nincs. Nem létkérdés, de a Huawei-nek adott a Huawei Cloud, ami egész használható. Akkor itt felteszem marad a Google Drive és hasonlók (?).
Másik kérdés, hogy komplett "költözős" megoldásra mit lehet használni? Értelemszerűen más márkájú készülékből Nothing-ra, létezik olyan applikáció, mint a "Mi átköltözés", a Xiaominál, vagy a Phone Clone (Huawei), Samsung Smart Switch stb., ami a névjegyektől a zenéken, képeken át minden adatot át tud vinni az új készülékre? -
fuzaco
tag
Na kint van elvileg mindenkinek az Android 13-as update, nekem most adta be OTA.
-
laaceee98
tag
X12 gyengébb üzemidőben, még az IP53 sem fért bele (ezt hasonló árkategóriában a P30 már megadta 4 éve is), és melegszik. Cserébe kezesebb méretű, a kamerája jobb, és mostanra egy árszinten vannak, de azért az 300k fölött indított. A Neo 3T gyorsan tölt, gyors, vagány, viszont még a Nothing-nál is nagyobb és az ultraszélese csak fixfókuszos, a front kamera is gyengébb, illetve IP védelem itt sincs (egyáltalán). Ugyanakkor mindkettő megadja nem csak a megfelelő töltőadaptert, hanem még a szilikon tokot is a csomagban, amelyeknek a kispórolása álszent környezetvédelmi mesével leplezve nekem nem szimpatikus. Legyen szó Apple-től a Samsungon át akár a Nothingról, mindegy. A végén a döntést mindenki felhasználói preferenciák alapján fogja úgyis meghozni. Nekem nem szempont a hiperszuper teljesítmény, mert nem játszok a mobilomon, a görgetésre, navigációra, chatelésre, meg egyéb mindennapi feladatokra meg már mindegyik mobil tökéletes sebességet nyújt ezen az árszinten (sőt, kevesebbért is). Szempont viszont egy jó minőségű, AF ultraszéles kamera, mert sokat fotózok makró témákat, és itt most hagyjuk a marketingcélú 2 MP-es dedikált makrókamerákat, mert azoknál használhatóbb, ha ceruzával lapra skiccelem, amit látok. Ez csak egy példa, hogy nekem mennyire fontos, amivel más egyáltalán nem törődik és vica verza.
-
fuzaco
tag
Ja, nekem is kinézet miatt jött be nagyon, meg mivel nem játszok mobilon nagyon semmi megterhelő játékkal, nem nagyon érdekelt a teljesítmény, főleg hogy mindenhol írták/mondták, hogy így is nagyon gyors. Igazából nagy fotós se vagyok, mindig új telónál fényképezgetek egy hétig, aztán kb. soha többet.
Úgyhogy nekem teljesen jó ez, de ha valakinek azok a dolgok fontosabbak, azért lehet találni jobbat. -
fuzaco
tag
Hát már egy Xiaomi 12-t is megkapsz 180k-ért és azért az mégiscsak flagship, AnTuTu score-ja is kb. 2x annyi mint az NP1-nek. Gondolom a kamerája is jobb. Vagy ott van a Realme GT Neo 3T ami 155k és szintén jobb hardverrel rendelkezik.
Igazából ezt a 3-at néztem, azért döntöttem az NP1 mellett, mert ez tetszett a legjobban, hiába nem a legerősebb.
-
fuzaco
tag
Hát ja, ez olyan telefon amit igazából akkor érdemes megvenni ha nagyon tetszik, mert amúgy ebben az árkategóriában lehet azért találni jobbat teljesítményben is meg kamerában is.
-
Lasy
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Neki az sem fog tetszeni.

-
LaciGSM
aktív tag
Sziasztok! Nekem is holnap lesz meg a készülék, még éppen sikerült rendelnem az Alzából ajándék fülessel! 8+256gb fekete. Sok éve szinte csak iPhone-t használok, kiváncsi leszek hogy bírom a Nothingot
-
laaceee98
tag
válasz
Kincsesss
üzenetére
Ismét no offense, de ha ennyire látványosan igyekszel magad lebeszélni róla, akkor szerintem ne erőlködj. Én nem vagyok NP használó (még), de ha mindenből csúcsot akarsz akkor ne 180 ezerért nézelődj, hanem alsóhangon dupla annyiért. A Zenfone 9-ből nincs olyan, hogy "Pro". Vanilla ZF9 van, az cirka 150-160 ezer forinttal kerül többe, mint a NP1, kompaktabb méretben, IP68 vízállósággal.
-
CyberSoma
tag
válasz
Kincsesss
üzenetére
Én is most lettem Nothing Phone tulaj, Alzától rendeltem egy feketét. Huawei P30 Pro -t cserélek le rá. Első benyomások: A kijelző nagyon szép, jók a színek, én semmi hibát nem vettem észre. A 120Hz -et én annyira nem látom a P30Pro val össze hasonlítva. De talán tényleg simább a görgetés. Az egész rendszer, menü brutál gyors. A rendszert szokni kell, el voltam vele, mire beállítgattam. A megszokott alkalmazásaim hiányoznak, küzdöttem a galériával (nekem nem jön be a google verziója), POP3 e-mail kezelővel, időjárás widget-el. Még túl sok fotót nem lőttem vele, de eddig nem vagyok csalódott. A P30pro nagyon jó képeket csinált, de szerintem ezzel sem lesz gond. A külső, anyag használat, nekem nagyon bejön, szeretem, hogy nem lekerekített a kijelző.Az aksi a pár nap alatt kicsit gyengébb, mint a P30pro -nál, de talán ez beáll majd.
-
fuzaco
tag
Kamerától én sem ájultam el eddig, nem rossz, de nem is kiemelkedő. Többen is mondják hogy Gcammal szebb képeket csinál, úgyhogy lehet érdemes azt használni. Meg persze ez azt jelenti hogy szoftveres a dolog, úgyhogy update-ekben még fejlődhet a hivatalos app is (és ahogy olvastam launch óta fejlődött is elég sokat).
-
Knife.McL
tag
Enyém is megérkezett.
Első tapasztalataim:
Kézbe véve impozáns és biztosan jó lesz, hiszen "...a súly, a megbízhatóság jele..." (nem Blöff).
Az ujjlenyomat olvasó nekem kicsit lent van. Jobb szerettem a hátlapon, de ezt is megszokom majd.
Kijelző nekem nem hibás, és a kamera is éleset fotóz. Itt csalódtam egy picit, mert bár jobb a képek dinamikája, és sötétben láthatóan jobb, de az 5éves mi8am, nincs tőle olyan messze. És ebben még infra sincs
De a felhasználói élmény kiváló. Nagyon kényelmesen használható. Szépek az animációk, nem túlzóak, nem is túl kevés.
1.1.8ig frissült, kicsit hiányoznak még beállítási lehetőségek, de egy jó launcher majd pótolja, ha nem elég.
Első pár órám ennyi volt. Még sok alkalmazást kell újra beállítanom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- További aktív témák...
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- Normál állapotú Galaxy S25 DS 256GB Navy Blue
- Xiaomi 15T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest