Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

félisten

válasz kokyt #1536 üzenetére

A Qt nagyon jó... lesz. Sajnos (és ez nekem is nagy fájdalmam), a mobilos teljesítménye messze a verziószáma alatt van.

félisten

válasz kokyt #1534 üzenetére

Konkrét típusra csak a Legendet ismerem, hogy ezt használja. De az egész ClearPad 2000-es sorozat ilyen, az LG meg a HTC ezt használja/ta (a HTC csak múlt idő már szerencsére). És igen, ezért volt.

Nos... A Symbian C++ alkalmazások kompatibilitása egy nagyon jó kérdés. A gyakorlat azt mutatja, hogy rengeteg dolog működik kapásból, sokan emiatt nyugodtan kikiáltják, hogy visszafelé kompatibilis, pedig ez nagyon nem így van. Vannak API-k, még a Nokia saját példakódjai is!, amik összeomlanak és/vagy rosszul viselkednek az S^3-as telefonokon. Például ilyen a HTTPS letöltés (Nem a böngészőben! Ne értsen félre senki, ezen nem akarok lovagolni.). Meg ott volt az, hogy egyes funkciók más DLL-be kerültek, pl. a telepített alkalmazások listázása. Ebből a szempontból előny, hogy kevés alkalmazás van, és azok nagy része is primitív - nem használják az elrontott API-kat.

Hivatalos dokumentációról nem tudok (más se talált Forum Nokián), ami leírná az összes bináris és forrásszintű kompatibilitási törést. :( Pedig nagyon kéne :(((

A Qt teljesen más tészta. Amit azzal ír az ember, az menni fog az S^1-en is, hiszen maga a Qt telepítő megoldja a megfelelő verziójú library felrakását. (Meg elvileg S60 3rd FP1-ig vissza lehet nyúlni.)

Az meg egy ortogonális kérdés, hogy milyenek az API-k. Csakmert perpillanat az egész félkész (ez az egész Qt-ra vonatkozik), a Mobility API (kontakt, telefon, üzenet, GPS, szenzor, stb.) pedig instabil és rossz.

De ezt nem csak én állítom. Ez egy marha jó blog, az írója tényleg tapasztalt mindenben, és minden platformot a helyén kezel, nyilvánosan is. Szoktam örülni, hogy a véleményünk szinte mindig teljesen egyezik :D

Új hozzászólás Aktív témák