- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurmau
tag
válasz
KurtCobain #32620 üzenetére
Nem kardoskodom a sym mellett, tisztában vagyok a képességeivel, bármennyire szomorú, mindenképp csereérett volt, de legalább alternatívaként megmaradhatott volna. Én spec jobban örültem volna valamilyen qt-s linuxnak, mint wp-nek de még az is jobb, mint az ios. Azonban halálához nagyban hozzájárultak azok a pletykaszintű szakértések, melyek már akkor „ósdi, elavult, őskövületnek” tartották, amikor gyerekcipőben járó alternatívái még képtelenek voltak mappakezelésre, vagy utópisztikus vágyálom volt számukra a vágólap stb., de ugye az UI, mindennél fontosabb.
Mindössze néhány előnyt „igyekeztem” felhozni a sym mellet („gyakorlatilag semmi előnyt nem tudok felhozni a symbian mellett”). 2010 óta minden symbianra ingyenes a térképszolgáltatás, és minden nokiára (sym, wp) a hangos navigáció. Ha pénzt kér (2010 előtti előfizetett telepítés), meg kell változtatni a licenckulcsot, vagy leginkább újra kell telepíteni/frissíteni (user error). Tudom, hogy droidra is van „ingyen”, de számomra a „megoldható” nem üti a teljes körű szolgáltatást. Amúgy a fináncoknak sem. A szótárprogramok az angolt leszámítva még mindig elég gyengék droidra. Az mondjuk akár user error is lehet, hogy droidra nem találtam olyan jegyzet widgetet, ami a pc-vel frissíti magát, de az aktív standby (gyári sleeping screen) nem csak nekem lehet fontos, ha bekerül a wp8-ba is. Sok apró egyéb megalkuvás, mint pl. hogy nem lehet a híváslistát egyenként törölni stb.
A kamera ugye a vas része, itt nem a rendszer mellé hozom fel azt az érvet, hogy ugyan van már jobb kamerás mobil a piacon, de amiért meg említettem az az, hogy ez a kamera egyben van az előbbiekben felsoroltakkal.
Amikor az N8-amt vettem, már akkor is hasonlókat mondtak az eladók „1000x jobb az android, gyakorlatilag semmi előnyt nem tudok felhozni a symbian mellett”. Ennek bővebb kifejtése aztán mindig egy hosszú ő volt, de arra már senki nem volt kíváncsi. El is vesztette a nokia az eladások nagy részét.
Az androidot azért vette meg a google, hogy kihasítson egy nagy szeletet a smartphone piacról az apple elől. Sok pénzt pumpálnak bele, és van is jövője, de nem lehet mindenben mindenki számára 1000x jobb egy másik lehetőségnél. Persze mindent egybevéve (különösen a tartalomfogyasztási szempontokat) az Android a legtöbb felhasználó számára valóban sokkal jobb választás, mint a Symbian.
Nem kell ódzkodni, sem függeni. Végig kell gondolni.
-
gyurmau
tag
válasz
KurtCobain #32607 üzenetére
Számomra az ingyenes offline navigáció, a szótárak, a jegyzet widget, az aktív standby, a hosszú akkumulátoridő, adatvédelem/biztonság és a jó kamera egy készülékben a legfontosabbak. Erre nincs droidos alternatíva, és nem is lesz, mert más a megközelítéssel írják, értékesítik. Ezért pl. céges telefonnak sem a droidos a legjobb választás, sőt. Volt az is, úgyhogy tudom.
Játékra, tartalomfogyasztásra, közösségizésre meg még a pc-met is csak ritkán használom, de ezekre valóban sokkal alkalmasabb a droid a symbiannál, hogy 1000x-e, azt nem tudom, soha nem mértem.
Ergo, ha neked az jön be, akkor valószínűleg arra van/volt szükséged. Nem mindenki rendelkezik azonos felhasználói igényekkel, és ez így van jól.
-
válasz
KurtCobain #32607 üzenetére
Ha nekem jobb internet és chat kellene, akkor nem droid-ájfont vennék, hanem egyértelműen Blackberry-t!
A legfaszántosabb, villámgyors böngészővel és kiváló biztonsági opciókkal. Tényleg nagyon jó az új oprendszer és a Z10.
Ha kamera - akkor N8 még mindig és 808. Naná!
A többi csak parasztvakítás.Ha lenne játékpénzem rá, akkor egy 808 mellé egy Z10-est vennék. De csak játszásiból, mert nagyon klafák!
Ha pedig csóresz lennék - ami most beütött - akkor egy használt BB Boldot és egy kompakt kamerát.
Ha meg nagyon nagyon gazdag lennék... Akkor lesz.rnám az egész világot és vennék egy Pentax K-5 II szettet és elmennék innen a "svéd hómezőkre" sielni - telefon nélkül.
-
Silverr
aktív tag
válasz
KurtCobain #32604 üzenetére
Erről beszélek
Nekem főleg hardver terén elavult sajnos. Egy komplex weboldalnál vagy esetleg egy filmnél mindjárt észre vehető. (Nem szeretem az opera minit és még azzal sem jó szerintem)
És igen az android is egy más világ -
harley
őstag
válasz
KurtCobain #32586 üzenetére
ennyi?
simán lejön, semmi vezeték, akármi?
-
Tiger.
nagyúr
válasz
KurtCobain #32377 üzenetére
köszike
-
akos3
addikt
válasz
KurtCobain #32377 üzenetére
mobile cleaner gyakorlatilag semennyire. néhány kb-ot töröl csak le.
a másikat nem ismerem, lehet megnézem és jelentek utána -
Vasy09
őstag
válasz
KurtCobain #32366 üzenetére
Köszi!
Akkor viszem be!
-
Vasy09
őstag
válasz
KurtCobain #32342 üzenetére
Megvan, sikerült! Köszi szépen mégegyszer! Ezzel tényleg ment a refurbish!!
-
Vasy09
őstag
válasz
KurtCobain #32342 üzenetére
Köszi, közben megtaláltam, le is jött! A Registry-ben mit töröljek ki, vagy csak simán uninstall a régi phoenix-nél elég?
-
Vasy09
őstag
válasz
KurtCobain #32340 üzenetére
Köszi, de már a letöltésnél is akadt egy kis gubanc!
Vmi SmartScreen nem engedi letölteni sem!
Hol a p.csbe kell ezt kilőni?
-
MC Pite
veterán
válasz
KurtCobain #32334 üzenetére
Uninstall, kijelentkezés (registry lezár), install 2012.04, restart, és megy.
Taylor, a régi verziót (is) kéne linkelned a leírásnál Phoenixből úgy néz ki!
-
Vasy09
őstag
válasz
KurtCobain #32224 üzenetére
Köszi! Ezt az oldalt néztem én is, de nekem nem egyértelmű a leírás!
Bár lehet velem van a gond!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest