- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz perfegor17 #16675 üzenetére
3x kell megismételni ugyanazt a módszert.
-
Dave™
nagyúr
válasz perfegor17 #16665 üzenetére
Korábban írta valaki, és eddig ez tűnik a leglogikusabbnak/legmegbízhatóbbnak: először nézd meg hány másodpercig keresi, tehát engedd végigmenni. Utána ebből számolj le kb. 2 másodpercet, és ekkor szakítsd meg a netet, így meg fogja találni, ekkor net vissza és mehet a frissítés. 3 különböző telefonon sikerült így frissítenem (L800, L710, Omnia 7).
-
Dave™
nagyúr
Ha még nem lett volna: kártyásan most 48000 Ft a T-nél, olcsóbb, mint a Lumia 610 Lassan annyira lemegy az ára, hogy veszek egyet kékben is.
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #13268 üzenetére
Azért, mert itt automatikusan vált, ha a Bing van beállítva, korábban ilyet nem tudott. Nekem most frissült magától a kép nemrég.
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #12168 üzenetére
Pl. a CIBnél ingyen csináltatsz egy internetkártyát, azzal kiválóan működik. Nem kell hitelkártya hozzá.
-
Dave™
nagyúr
válasz lesaux #11299 üzenetére
A messzemenő következtetések elkerülése végett: WP7-nél nem futhat a háttérben a voip alkalmazás, WP8-nál igen. HTC 8S vagy Lumia 620 nemsokára, ami olcsó és WP8-at futtat. Meg persze ott vannak a droidok, ahol fut a háttérben, csak néha újraindul, akad meg hasonlók. Lehet választani.
-
Dave™
nagyúr
válasz Mr. Double B #10993 üzenetére
a hotmailes cím is átállítható az outlook.com nézetre a domain változtatása nélkül is.
-
Dave™
nagyúr
válasz aprokaroka87 #10863 üzenetére
Olvass utána, 800 MHz/256MB RAM, de inkább 1GHz/512 hogy minden menjen. Ha a gyengébbre fejlesztik az Androidot, akkor ugyanolyan vason gyorsabbnak kellene lennie a WP-nél, de nagyon nem az. Szóval nem jó az érvelés. A csúcskategóriás droidok is képesek megakadni meg belassulni, pedig milyen hardver van alattuk.
-
Dave™
nagyúr
válasz aprokaroka87 #10856 üzenetére
Sajnos a WP7 volt a tesztkörnyezet, a hibákat a WP8 orvosolja. A nem nőtt fel a hardverhez azért erős kijelentés, a Lumia 800 gyorsabb, mint az SGS II valós felhasználás során, pedig a Samu alatt közel 2x olyan erős a hardver. Sebességben és optimalizáltságban semmi gond nincs vele, csak túl zárt a platform, ez változik a WP8-ban. A 15 ezres droidban tényleg több a kapcsoló, de tudod ki használná azt, amikor még a felsőkategóriában is vannak gondok a teljesítménnyel... Te sem gondolhattad komolyan.
-
Dave™
nagyúr
válasz csabili74 #10835 üzenetére
Nem vettem személyeskedésnek, csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy nem csupán a külsejéért lehet szeretni. Előtte Omnia 7-em volt, még több kompromisszummal, de azt is szerettem. Előtte utánaolvastam szépen a korlátoknak, és úgy voltam vele, hogy engem ezek nem zavarnak, az előnyök pedig tetszettek, ezért választottam. Ha számodra fontos az eq meg az xvid, flac lejátszás, akkor pillanatok alatt ki tudtad volna deríteni, hogy ezek mennek-e, de gondolom személyes tapasztalatra szerettél volna inkább szert tenni, meg megfogott a külső. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, de valóban 3,7"-on szeretnél filmet nézni a vonaton? Jó az úgy? Sajnos mindhárom rendszernek megvannak az előnyei/hátrányai, és nincs tökéletes alternatíva. Neked az elsorolt igények miatt viszont leginkább csak az android marad, mert ott van ekkora szabadság. A szabadságnak is ára van viszont, ahogyan gondolom már tapasztaltad is. Bocs ha szarkasztikus voltam, nehezen tudok átérezni ilyen jellegű igényeket, de tény, hogy attól még sokan vannak, akik ezekre vágynak. Nekik egyelőre marad az android.
Peace
-
Dave™
nagyúr
válasz csabili74 #10832 üzenetére
Inkább csak a saját nevedben beszélj, szerintem legalább annyira okos is, mint amennyire szép. Tudni kell a rendszer korlátait, és akkor nem ér meglepetés. A hangszínszabályzó továbbra is csak ront a minőségen, főleg az ilyen szoftveres bohóckodások, amik szűken emelnek egy adott frekvencia körül. Inkább mondd azt, hogy te szereted a mélyet meg a magasat kiemelni, mert számodra úgy szól jól. Ettől még ez nem minőségi zenehallgatás, hidd el. De szerencsére ott van neked az android, szép, egységes, gyors, minden igényedet kielégíti. Arra tehetsz flac-et, xvidet és még hangszínszabályzód is lesz! Kell ennél több? Ugye hogy nem.
Azt javaslom legközelebb vásárlás előtt tájékozódj az ilyen kardinális kérdésekről, mint eq, meg xvid lejátszás. Telefonon mindkettő rendkívül hasznos...
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Gabor970 #10811 üzenetére
Ezt a kis mókolást magyarázd el annak, aki nem veszi a fáradtságot, hogy megnézze a user manualt vagy akár egy egyszerű tesztet elolvasson a telefonról, hanem csak rádugja a gépre és várja a csodát, amikor pedig nem történik semmi, megkéri a haverját, hogy kérdezzen rá a fórumon.
-
Dave™
nagyúr
válasz banderasz77 #10799 üzenetére
Használhatod, ha azt szeretnéd hogy sokkal lassabban töltsön fel.
-
Dave™
nagyúr
válasz aprokaroka87 #10779 üzenetére
Akkor neked nem való a Lumia 800, szerencsére az android ezt mind tudja, amit szeretnél, tehát nincs is miért váltani.
-
Dave™
nagyúr
válasz zoo8800 #10743 üzenetére
Ez olyan dolog, hogy lassan két éve használok windows phone-t, és soha fel nem tűnt magától a jelenség, amíg itt nem olvastam róla Persze így van, meg biztosan van akit zavar is, de számomra ennyire volt szembetűnő. A rendszer szinten egy hangerő viszont tényleg megszokást igényel, és azzal kezdhetnének valamit, mert nem a legkényelmesebb megoldás.
-
Dave™
nagyúr
válasz csibusz0314 #10710 üzenetére
Mert első körben valóban nem tűnik logikus lépésnek, aztán ha elkezdjük felsorolni a pro/kontrát, akkor rögtön látszik, hogy nem annyira egyértelmű a helyzet, mint elsőre tűnik. Egy low end telefonnal mindig is lesznek kompromisszumok, hiába erősebb a hardvere/frissebb a szoftvere. Amellett, hogy a külső teljesen más (szerintem is csúnya a 620), a felhasznált anyagok és a kidolgozás is nyilvánvalóan gyengébb lesz, a kamera is valószínű, a tárhely fele akkora, a kijelzőtől sem érdemes sokat várni. És akkor lehet sorolni miért is jobb a WP8 mint a 7.8: egyelőre annyiban, hogy lehet rá natív kódban fejleszteni, ezt egyelőre nagyon kevés app tudja, illetve a fejlesztők több mindenhez férnek hozzá (ami jó dolog, de ennek is idő kell, hogy érdemben ki legyen aknázva). Cserében most még fagy a rendszer több készüléken is, több WP7-es alkalmazás nem vagy nem jól működik, a WP8-asok még gyerekcipőben járnak. Egy év múlva már jó lesz, nem kell elsietni
-
Dave™
nagyúr
Mivel csak úgy tarthatja életben, ha majdnem folyamatosan használja is (pl. ha letöltesz valami nagyot a piactérről és közben kikapcsol a kijelző a wifi még megy tovább, amíg a kapcsolat él), ezért úgy gondolom a fogyasztásban is megmutatkozik a használata (ahhoz képest, mintha csak elérhető lenne, ahogyan feloldott kijelzőnél). Gondolom (majdnem) folyamatosan pingel egy címet. Ez működni ugyan működik, csak ennek ára van, és nem a 235 Ft-ra gondolok
-
-
Dave™
nagyúr
válasz fityesz9 #10257 üzenetére
Minden hírcsatorna a hollandoktól vette át, és senki nem tudta érdemben megerősíteni, 2-3 felhasználó saját bevallása szerint szintén megkapta, de a nagy többségnek semmi, ez így elég gyenge lábakon álló történet, illetve lehet valami hiba folytán szivárgott ki pár felhasználónak. Még nem indult meg hivatalosan, arról tudnánk
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Ennek inkább felépítésbeli korlátai vannak, a külső fejlesztők elől ez elzárt terület, a WP8-ban meg nem, ezért a különbség. Nyilván meg lehetett volna oldani WP7-re is sok mindent, csak nem akartak plusz erőforrásokat beleölni, akinek az kell, vegyen WP8-at alapon. Nem szép, de ez van. Mondjuk inkább ez maradjon így, mint hogy random újrainduljon a telefon, ahogyan a WP8-asok most teszik
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #10110 üzenetére
Igen, legjobb tudomásom szerint olyan.
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #10107 üzenetére
Az átirányított számon is számlázódik a hívás, tehát pénzbe kerül, igen. De csak ha hívnak és felveszed
vargaimre: vannak ilyen tárcsázók, igen
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #10016 üzenetére
számlálók a neve.
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #9930 üzenetére
Most írtuk ketten is, hogy lesz rá alkalmazás a telefonon, tehát értelemszerűen nem marad ilyen.
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #9926 üzenetére
Jobb gomb egy számra és szerkesztés... De igen, a 7.8-ban lesz rá alkalmazás is a telefonon.
Közben látom megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #9924 üzenetére
zune-al szerkeszted a számot, és stílusnak az mp3 tagbe ezt kell beírni. Ahol megadod a szám címét, előadót stb.
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #9922 üzenetére
tag-be "ringtone" kell stílusnak.
-
Dave™
nagyúr
válasz Nundee K. #9907 üzenetére
Nálam ezek közül semmi sincs, eléggé egyedi esetnek tűnik, és mint ilyen, hibás lehet az eszköz. A távolságérzékelő nekem is szórakozik néha, tehát telefonálás után elveszem a fülemtől a telefont és nem kapcsol vissza a kijelző, meg kell nyomni a lock gombot. Ezen kívül viszont semmi.
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #9899 üzenetére
Megnéztem pontosan, beállítások, mobil adatátvitel, adatkapcsolat (legfelelül).
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #9896 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a párosítás a telefon szintjén van, sőt, szerintem ez live ID szint lesz. Jelentkezz be online a live ID-s fiókodba és inkább ott nézz körbe. Ha a telefonon zavar a sok facebook ismerős, akkor ott a kapcsolatoknál le lehet szűrni csak azokra, akik egyébként is kontaktok (a live ID-hoz társítva), így nem minden fb ismerőst mutat, csak összepárosítja a live ID-vel a vonatkozó fb kontaktokat. Remélem érthetően írtam, mert kicsit nyakatekert leírva, de ha látod egyértelmű lesz
-
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #9894 üzenetére
1. Live ID sok mindenhez kell, anélkül nem megy.
2. A wifit preferálja ha elérhető, a szolgáltatónál tudod tiltani a Go napintetet, de a telefonon is ki lehet kapcsolni a 3G adatforgalmat külön a hálózati beállításoknál (adatkapcsolat vagy milyen opcióként találod).
3. Nyomsz egyet a hangerőn le vagy fel, felül bejön egy sáv és ott rányomsz a csengőre, így átvált csak rezgésre. Vissza ugyanez. Gyári állapotot miért szeretnél? A névjegy menün belül a beállításokban, legalul. -
Dave™
nagyúr
válasz Intel fan11 #9853 üzenetére
Nekem ezt reggel küldték és aznap ki is hozták. De így is volt tervezve, rendelésnél a másnap volt megadva szállításnak.
Igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Low-end WP8 vs. High-end WP7, ennyi a kérdés. Árban valószínűleg nem lesz nagy különbség, ha majd valamikor megjelenik a 620, de addigra akár el is tűnhet a 800-as. A WP8 többet tud és időtállóbb megoldás lesz, de a WP7 is sokáig támogatott és a lényeget szerintem az is tudja. Az 512MB RAM szerintem nem lesz komoly korlátozó tényező, eddig úgy fest csak a felső kategória kap 1G-t. Viszont mivel a 620 mindenből a leggyengébbet kapja, ezért nem lesz sokkal gyorsabb a 800-nál, anyaghasználatban és általános minőségérzetben pedig valószínűleg a 800 a jobb választás. A külső szubjektív, szerintem a 620 a fiatalabb korosztálynak van belőve ezzel a bazári műanyag csillogós hátlappal, a 800 sokkal letisztultabb (nem véletlenül erre hasonlít a 920 és nem a 620-as trendi vonalra). Igazából a 820 lenne a tuti választás, csak ott is kispórolták a nagyobb felbontást. Majd jönnek újabb modellek, aztán ezeknek is esni fog az áruk
-
Dave™
nagyúr
válasz Marcelo #9780 üzenetére
Utána törölheted őket, csak addig kell, amíg megadod, megmaradnak a kontaktoknál.
oszy: A micro sim-es és a tartozékos miért ne lenne releváns? Igaz, hogy kb. 10mp google kereséssel kideríthető mindkettő, de sokan inkább kérdeznek. Ha szigorúak vagyunk az alkalmazásos kérdések is irrelevánsak, mert van külön wp alkalmazás topik, és ez elvileg csak a telefonnal kellene, hogy foglalkozzon. Nézőpont kérdése, mi fér bele és mi nem.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Marcelo #9767 üzenetére
vezeték nélküli szinkron: csatlakoztasd a telefont, úgy álltítsd be a zune-al. CSAK akkor fog szinkronizálni, amikor a telefon töltőn van, teljesen vezeték nélkül nem.
számlálók a neve.
bianca3: fotónál sokat nem kellene melegednie szerintem, videónál inkább. De a melegedés alapvetően normális, használja a processzort
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Marcelo #9614 üzenetére
Ékezetes betűhöz hosszan tartsd nyomva az adott betűt, pl. e-é. Ha a keresés nyelvét angolra állítod a beállításokban, akkor másmilyen lesz, azért olyan, mert Magyarország nem támogatott az adott szolgáltatások szempontjából. Nem kell 16 órát tölteni. Estére nekem töltőn van, nem rakosgatom semmilyen módba
Az egyelőre pedig már ki lett tárgyalva
-
Dave™
nagyúr
1) az átlógások direkt vannak, ilyen a design, fogod még tapasztalni máshol is. Nem tudod megváltoztatni.
2) nem tudom miért, a facebookot megadva az egyértelmű kontaktokat összekapcsolja, aki nem egyértelmű a név különbözőség miatt, azt manuálisan kell.
3) a naptár sajnos ilyen, sehogy. Nem logikus ugyan, de ez van. Amúgy emlékeim szerint mindig a következő napit mutatja, tehát egy nappal előre látszik azért.
4) nem tudom, ez t-mobil lesz, kérdezd meg tőlük. Lehet aktiválni kell a központnak.+1: egyelőre helyesen, nincs n
-
-
Dave™
nagyúr
itt tudsz a piactéren keresni (jobb fent)
-
Dave™
nagyúr
Én ebben a helyzetben biztosan nem tágítottam volna, hiszen tudni a fórumokról is, hogy ingyenes a csere. Meg kell kérni, hogy nézzen utána, mert te másként tudod, esetleg konzultálni a helyi vezetővel stb. Persze nem ez az ideális helyzet, de mindenképpen meg lehet oldani, csak akarni kell. Én biztosan nem vettem volna vágót azért, hogy az ő szolgáltatásukat használhassam. Állják csak szépen ők a cserét.
Összegezve azért kicsit te is hibás vagy, hogy ennyiben hagytad, meg persze az ügyintéző is a tájékozatlansága miatt. De nem lehet egyedül a T-t okolni azért, hogy neked venned kellett.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Path of Exile 2
- Milyen routert?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Óra topik
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest