- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
MarQs
senior tag
Nem hiszem, hogy Jóska Pista épp azért ne venné meg az új N8-at, vagy a követező modelleket, mert a Nokia behúzta Murtazint - ezt pont le se... érted! Így üzletileg feszegetni a kérdést meddő.
Erkölcsileg pedig megosztott a "mobilgeek" közvélemény - ez az előző hsz-ekből is lejön. Szerintem semmi gáz nincs abban, ha valaki visszakér valamit, ami a sajátja - szerinted meg nem! Plusz ehhez még bőven elegendő időt is ad a tulaj.
De amúgy nem is ez volt az alapkérdés, hanem az, hogy ki a köcsögebb: iPhone vs. Nokia.
Erről pedig fentebb már kifejtettem a véleményem. -
erdoke
titán
"tény: a gyártók bizonyos mértékig tolerálják ha belső infók, képek, anyagok kerülnek ki a legfrissebb tervekről - lévén ingyen hírverés - de itt már nem erről van szó."
Ja, tolerálják és nálad hagyják, ha jót írsz róla, visszakövetelik és pereskednek, ha rosszat. Hányszor volt már Nokia prototípus Eldar Murtazinnál? Rengetegszer. Hányszor húzott le nagyon egy leendő csúcskészüléket? Most először. Így nincs mit csodálkozni, ha mindenki kiszúrja az összefüggést.
Hiába van esetleg jogilag igaza a Nokiának, ezzel a húzással erkölcsileg és üzletileg csak bukni fog. -
MarQs
senior tag
Ugye azt azért nem gondolod komolyan, hogy "bekopogott hozzá egy Nokia mérnök"?
Amúgy lényegtelen is...Jogász én sem vagyok, de a joghoz mindketten értünk annyit, hogy belássuk: ez a "kölcsönadás" - ha volt egyáltalán ilyen - nem igazán enyhít semmit a körülményeken. Nem a Nokia "jóhiszeműségéből" történt meg a dolog, ergo engedély nélkül, titokban kerülhetett ki az amúgy alapból is titkolt kütyü a belső körökből, ami még azóta sem került vissza a tulajdonosához.
Te a társadalom által írt rugalmas, mai erkölcsi szabályok szerint ítéled meg az esetet - kis balhé nem balhé - amivel nincs is nagy baj, de a hétköznapok érdemi működéséhez nem ezek, hanem a paragrafusok adják a kereteket.
Ha a szóban forgó feleknek "neadjIsten" meg kellene jelenniük egy tárgyalóteremben, leegyszerűsítve a következő kérdések hangzanának el: 1. mi történt, valamit elemeltek? 2. azóta megkerült? 3. Murtazin Úr! Öné az a két cikk azon a bizonyos portálon?.... Köszönöm, tehát Ön tudott az eseményekről, így maga társtettes a dologban.Az tény: a gyártók bizonyos mértékig tolerálják ha belső infók, képek, anyagok kerülnek ki a legfrissebb tervekről - lévén ingyen hírverés - de itt már nem erről van szó.
Nincs olyan, hogy "kicsit kölcsön veszem" és ugyan így kicsit lopni sem megengedett!
Üdv!
-
-
MarQs
senior tag
válasz
hülyegyerek #23 üzenetére
Ha annyira kiveri a biztosítékot töröltesd! Van elég moderátor a házban!
Amíg ez nem történik meg, addig... tudod!Itt, és a PH-n a cikkek színvonala vitathatatlan, ahogy a szájkarate is! Amit látsz az utóbbi "műfaj" elrugaszkodott végterméke! Nem is értem miért lepődsz meg ezen, hisz már tapasztalatod lehet elég.
Ui.: az "uszítás" szó tartalmi jelentésének azért szerintem nézz utána!
-
hülyegyerek
addikt
"a komcsi oroszoknál sok minden nem úgy működik, ahogy kéne... egykutya!"
Te mégis mit képzelsz,ember? Ez a mondatod majdnemhogy egyenlő a nemzet elleni uszítással!
Annak idején azért jöttem a PH!-ra,mert elég értelmesnek tűntek a tagok,meg színvonalasnak a cikkek.Miért kell időnként egy újabb szájkaratés,akinek a hsz-aitól elmegy az egész kedvem a Ph!-tól? -
MarQs
senior tag
válasz
(An)Dante #17 üzenetére
Így van!
Orbitális a különbség!
De ha már csak azt nézzük: valószínű - sőt egész biztos(!) - Eldar egy rozsdás garast nem tett le az asztalra azért a vasért, ahogy prototípusoknál ilyen nem is történhet meg, így ez az eset egy az egyben kimeríti a lopás vitathatatlan tényét!
Az embernek legyen annyi gerince, hogy ha hülyeséget csinál és az nyilvánvaló, akkor vállalja fel!
De nem is csodálkozom - a komcsi oroszoknál sok minden nem úgy működik, ahogy kéne... egykutya!Az meg már más tészta, hogy minek mennyi reklámértéke van. Fogjuk rá, lehet volt némi ziccer ebben a dologban, de ezek alapján akkor annak is van reklámértéke, ha kiállok a város legforgalmasabb csomópontjára és elkezdem torkom szakadtából folyamatosan skandálni, hogy: "Samsung, Samsung, Samsung..."
-
"eldarmurtazin
Lie after lie. Nokia state that I'm working as Samsung research consultant. It isnt true. Lie. Small lies, big lies. Too many lies"
Twitter, circa 4 órája. Fainul tolják.
-
Norbi21
senior tag
Jogosabbnak érzem ezt a feljelentést, mint az almás cég esetében. Legalábbis a hírek alapján.
-
(An)Dante
őstag
válasz
FRENK1988 #14 üzenetére
Nem teljesen. Az egyik ugyanis olyan, mintha a szomszéd által elbirtokolt fűnyírót visszakérnéd, majd a visszaszolgáltatás után rohannál a rendőrségre feljelentést tenni, a másik pedig az az eset, amikor visszakéred a saját kis eszközöd, aztán hónapokig vársz, de a szomszéd csak nem reagál a kérésedre, sőt a kifüggesztett nyílt leveledre is azt kezdi el terjeszteni más fórumokon, hogy olyan ócska a szerszámos sufnid, hogy mindenki más is lopott már tőled, szóval miért pont őt cseszteted. Ilyen esetben talán már jogos a feljelentés.
Gyártói késésre a Mobilarena oldaláról is tűnt már el kép, illetve a smartbook szó használata miatt is kiadásra került egy helyesbítő közlemény. Egy bizonyos szintig mindegyik gyártó eltűri a korai modellekről készült fotók terjedését, hiszen ez akár reklám értékű is lehet, de ha üzleti titkok megsértése miatt kéri a képek vagy információk eltávolítását, valószínűleg bölcsebb lépés eleget tenni a kérésnek.
-
Dr.Anonymus
addikt
fogadjunk hogy nem lett volna ilyen fontos a prototípus visszaszerzése ha Eldar körbenyalja az új nokia telko seggét...
-
hülyegyerek
addikt
Hozzáállás kérdése...Én a Nokiánál dolgozom,és legszívesebben levagdosnám azoknak a kezét,akik lopnak.A hülyeségükkel csak a normális dolgozók erőteljesebb ellenőrzését,esetleg egy gyárbezárást érnek el.
Szerintem teljesen normális a cég hozzáállása ehhez az ügyhöz.Vártak a feljelentéssel,de ami sok,az tényleg k...a sok. -
erdoke
titán
Sajnos a közvélemény, és az azt formáló sajtó nagy úr. Ha beskatulyáznak, valami radikálisan újat kell mutatnod, amivel elvágod magad a begyepesedett gondolatoktól. Lásd pl. WM6.5 vs. WP7. Meg lehetett volna oldani kevésbé radikálisan, magasabb kompatibilitással, de az előd rossz megítélése visszahúzta volna akkor is, ha végtermék önmagában elég jóra sikerült volna.
Éppen ezért a Nokiának is sokkal erősebben kellene elhatárolódnia a mostani Symbiantól és az alá pakolt gyenge vasaktól, még akkor is, ha bizonyos kategóriákban tízmillió számra tudná (vagy tudja majd) eladni 2011-ben vagy akár később. -
Stimpy001
aktív tag
Ebben is az Apple-t majmolják.....nem fog bejönni Nokia! Amúgy tele van a net korai N8 reviewekkel, nem hinném hogy mindet Eldar szivárogtatta volna ki...
Az N8 létezése és szinte minden részlete nagyon régóta ismert, nem tudom milyen üzleti titokról beszélnek. -
Go Eldar go!
A Google Translate-tel lefordított orosz fórumban írt egy ilyet, ami nagyon tetszett: "Let energetically promoting itself, I do not quite understand why at my expense? And a special thanks to them that they equated the Nokia brand in value to the brand Eldar Murtazin."
-
^Clown
addikt
Nem kell a balhé, szép reklám ez a Nokiának! A telefon meg nagyon szépnek tűnik
-
Lotusomega
senior tag
Egy kis reklám sosem árt, Apple is ezt csinálja, akkor Nokia miért ne..csak tartsunk már a hivatalos indulásnál..
-
erdoke
titán
Félresikerült a cím.
-
csab2
veterán
Elképesztő, hogy mostanában milyen gyakran kerülnek ki valahogyan még be sem jelentett prototípusok.
-
Harlek
tag
Még mindig nem tudom túltenni magam azon, hogy valakit Eldarnak hívnak. Vagy csak én Warhammer 40k-zok túl sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A finn gyártó két hónapig várt az orosz blogger által illegálisan birtokolt Nokia N8 prototípus visszaszolgáltatására, majd előrelépés hiányában a helyi hatóságokhoz fordult.
- BestBuy topik
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Motoros topic
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 pro max 256gb Space Black 2026.03. ig Garancia
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- Huawei Mate 20 Lite / arany
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest