Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a OnePlus 13T
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
válasz
csokimikulas #7172 üzenetére
Ezt a beállítást nézd meg:
Beállítások - Csatlakozás - Csomagadat - Csomagkapcsolt kapcsolat: Ha szükséges / Ha rend. áll
Ha nem a Ha szükségesre van állítva akkor mindig fent lesz a hálózaton, ezt látod a bal felső sarkokban ahogy írtad is.
-
Pompi
nagyúr
válasz
gleaner #4242 üzenetére
Nekem szerencsére nagyon jó véleményem van erről a készülékről:
- 3-4 napig bírja szuflával,
- már több, mint egy éve megvan, de még egyszer sem felejtette el a mem. kártyát és még sosem kellett újratelepítenem,
- GPS jelet minimális adatmennyiségű adatkapcsolat igénybevételével elég gyorsan talál,
- én a leveleket is tudom olvasni rajta,
- amire használom arra pont jók a felvételek, amiről nomrális felvétel kell oda fényképezőgépet használok. -
Pompi
nagyúr
válasz
BOTICSELLI #3898 üzenetére
A telefonon a legfrissebb szoft van? (210.21.006)
-
Pompi
nagyúr
Köszi, hogy megnézted, akkor jól sejtettem.
Amúgy iIgen, ha komolyan akarod használni, akkor muszáj a fizetős. Kollega Ipod Touchot használja az E71-gyel párban a fizetős verzióval (csak most nincs itt, hogy megnéztem volna a progit nála).
Szerk: akkor viszont nemtudom mi a free hiányossága, ami miatt megvette, de majd rákérdezek ha megjön.
-
Pompi
nagyúr
És meg tudsz vele osztani wlanos hozzáférési pontot is? Rég szórakoztam vele és már nincs is fent, ezért meg tenném fel, de kíváncsi vagyok. Csak nemtudom, hogy egyáltalán elméletileg lehetséges-e az, hogy két wlan csatorna legyen, egyik amin a teló a netre megy, a másik meg amin a notebook a telóra.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Remittenda #3846 üzenetére
Pl.: Auto Profiles 3.1 vagy Best Profiles
-
Pompi
nagyúr
"jó az avatarotok srácok"
-
Pompi
nagyúr
válasz
Str_Flush #3506 üzenetére
"A masik opcioval viszont nem csinal semmit"
De csinál. Törli a levél tartalmát a telefonról (márha egyáltalán le lett töltve a telefonra). A fejléc az marad. Amikor csatlakozol a mailboxhoz nem a leveleket tölti le, hanem csak a fejléceket (legalábbis alapértelmezésben, de beállítható, hogy magát a tartalmat is szedje).
-
Pompi
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
válasz
Coyote2000 #3136 üzenetére
Én tudom. Mondjuk egy TIM-es telefont nem vinnék szervízbe, mert arra amúgy sincs itthoni garancia, szóval inkább a PC átírását választanám.
-
Pompi
nagyúr
Ha nem megfelelő a Product Code akkor el fog tűnni a magyar nyelv. Ebben az esetben át lehet írni a PC-t ittenire, és újból frissíteni amitől visszakerül. Fontos tudni, hogy viszont ezt adott esetben látni fogják a szervizben, de mivel nem itthoni készülékekről van szó ennek szerintem nincs sok jelentősége ebben az esetben.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Str_Flush #3083 üzenetére
"- letolti-e a szerverrol az emaileket, vagy csak megnyitja oket - offline modban is tudom-e olvasgatni oket a telefonon? (ha letolti, akkor csak masolja, vagy pedig athelyezni, mint pl. Tunderbird?) az lenne a lenyeg, h ha leszedte a telefonra, utana weben is meg tudjam nezni oket"
Beállíthatod, hogy a mailboxhoz való csatlakozáskor csak a fejléceket, egy bizonyos méretig a leveleket is, vagy az összes leveleket letöltse a telefonra melléklettel együtt. Ha letölti a telefonra, akkor a szerveren még megmarad (nálam mondjuk a Thinderbirdben is megmarad, beállítás kérdése). Célszerű csak a fejléceket letölttetni elsőkörben, ilyenkor ha meg akarod nyitni, akkor tölti csak le a levelet. Tehát a lényeg, hogy akármelyiket is választod, meg fogod tudni utána nézni webmailen.
"- a .doc, .pdf, xls, vagy kep csatolmanyokat meg lehet nyitni az emailekbol"
"- az emailben levo linkeket megnyitja a beepitett browser?"Meg. És meg.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Potyi70 #3062 üzenetére
Áhh, végül kiszedtem ezt a részt, amire reagáltál sorry
Akkor, hogy a többiek is értsék valami olyasmit írtam az utolsó megoldással kapcsolatban, hogy számomra kicsit aggályosabb, mert ott publikus fórumba kell kiadni az IMEI számot. Mindengyik megoldásnál ki kell adni, de talán jobb ha csak a generátornak, mint az egész világnak. És azt is hozzátettem, hogy ez meg lehet csak az én paranoiám -
Pompi
nagyúr
válasz
icecave #3059 üzenetére
Ezzel a megoldással nem kapod meg a hitelesítő fájlt, hanem csak online tudsz szignózni. Ami nem rossz végülis, de pl. a paranoiások aggódhatnak, hogy szignózás közben bele kerül egy vírus is
A #3055-ben említett megoldás egyébként szintén kínai, csak valaki csinált hozzá egy angol nyelvű formot, szóval ezzel megkapod a .cer fájlt és magadnak tudsz szignózni. Akár a telefonon is.
A másik kínai módszerrel is hozzád kerülnek a fájlok, ez is sokmindenkinek működött már.
-
Pompi
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
válasz
Magnum_ #2861 üzenetére
Beállítások - E-mail - postafiók - Kapcsolatbeállítások - Kimenő e-mailek:
Saját e-mail cím: az ami
Felhasználónév és jelszó: t-online-os felhasználónév és jelszó
Kimenő e-mail szerver: mail.t-online.hu
Biztonsági portok: ki (ekkor nem biztosnágos) vagy SSL/TLS
Port: alapértelmezett -
Pompi
nagyúr
válasz
Magnum_ #2859 üzenetére
Manapság az jellemző, hogy az összes szolgáltató (itt most nem csak a mobilszolgáltatókról beszélek) csak a saját SMTP szerverét engedi használni (legtöbbször azt is hitelesítve).
Én Pannonos vagyok. Ők engednek más SMTP szervert is. Én a telefonon (is) T-Online SMTP-t használok, persze hitelesítve. A többi mobilszolgáltatónál nemtudom, hogy hogy megy. -
Pompi
nagyúr
válasz
Mephistoone #2857 üzenetére
Benne is van a doksiban, hogy T4-es és T6-os torx kell. Szóval kár a sok felkiáltójelért...
-
Pompi
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
Azt hiszem sikerült egy elég jó akkuidőt pordukálnia a telefonnak, gondoltam megosztom veletek. Szombat reggel húztam le a töltöről és tegnap este ugyan még nem jelzett, de már csak egy pálcika volt a töltöttségjelző, ezért felraktam tölteni. Tehát szombat reggeltől csütörtök estig ment a teló kikapcs nélkül, azaz 6 napig. Visszanyálaztam a naplót, ezen időszak alatt volt 81 perc beszélgetés, 32 perc csomagkapcsolt és szintén 32 perc wifin elkövetett adatforgalom. Szerintem nem rossz
-
Pompi
nagyúr
válasz
2007ath #2587 üzenetére
"A másik kérdésem, hogy lehet-e a készüléket "repülős" módba tenni, tehát elérni azt, hogy a telefon része ne működjön, de pl. lehessen vele navigálni vagy zenét hallgatni?"
Ez az offline mód. Sajnos saját tapasztalatom az, hogy a stewardessek többségét nem érdekli, hogy offline módban van, ha meglátják, hogy "bekapcsolt" telefon van nálam pánikszerűen kikapcsoltatják...
-
Pompi
nagyúr
válasz
Coyote2000 #2551 üzenetére
Az eddig hallottak és olvasottak alapján én úgy tudtam, hogy a Nokia szervizpontokban felrakják a brandelt telóra is a frissítést - saját tapasztalatom az utóbbi időkből nincs.
Egy PC módosítással megoldható egyébként, de ez további problémáknak lehet okozója. -
Pompi
nagyúr
"Az egyedüli amiről olvastam, az a szoftverfrissítés hibája."
Nemtudom, hogy itt mire gondolsz, de az, hogy a szolgáltató által lockolt telefonra nem érhető el a legfrissebb szoftver a Nokia Software Updater által, az megintcsak nem a telefon hibája, de még csak nem is a gyártóé, hanem a szolgáltatóé.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Coyote2000 #2514 üzenetére
Én nagyon nem tudom mi lehet az oka. Nem gyakorlom ugyan, de végzett programozó vagyok, így egy hangyányit konyítok hozzá, így nem nagyon látom megoldhatatlannak a dolgot, de biztos van valami buktatója a dolognak ha még nincs kész. Én azt nem értem, hogy ha már megoldani nem tudják a duplabetüs keresést (valamiért), akkor minek eröltetik, miért nem tudják kiszedni a fenébe azt, hogy a motor megkülönböztesse a dupla mássalhangzókat a szimplától, és akkor működhetne a dolog, mint az angol nyelvre állításnál.
Nemtudom mi lehet tényleg ami ennyire becseszett nekik ezügyben, az E51 még tudott normálisan keresni, nagyon sok változás nem lett a rendszerben - legalábbis az E71-ben ehhez képest - főleg nem a névjegyzékben. -
Pompi
nagyúr
válasz
Coyote2000 #2493 üzenetére
Szerintem pedig nincs összefüggés a telefon ára és kategóriája, valamint aközött, hogy valaki tesz rá fóliát vagy sem. Valaki vigyáz a cuccaira és van aki nem. És egy jóminőségű fólia nem ront, hanem épp ellenkezőleg. Egy normális fólia, normálisan felrakva pedig egyáltalán nem látszik. És iPhonra is raknak fóliát. Sőt tapizós cuccokra (PDA stb.) raknak csak igazán.
Szerk: a rendeltetésszerű használatról pedig: kétféle mobilos ember létetik, az egyik aki már ejtett le telefont, a másik pedig aki el fog.
Szerk2: tokba ki-be rakosgatástól és zsebbe ki-be rakodgatástól is karcolódhat a kijelző, és inkább a fóliát cserélem rajta ha kell x időnként, mint az előlapot. Ha majd karcmentes üvegből készítik a kijelző ablakát, akkor nem fogom. De tényleg lezártam én is.
-
Pompi
nagyúr
Egyébként ha már a telefon védelméről van szó, én extra esetekre (pl. nyaralás, utazás), amikor nem számít annyira a megjelenés, viszont nem tudok annyira vigyázni, hogy milyen felületre rakom le stb. stb. beszereztem egy szilikon tokot, és egy kemény műanyag tokot. Mind a kettő nagyon jópofa, majd csinálok róla képeket. Addig is még pár a netről: szilikon, kemény tok.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Coyote2000 #2485 üzenetére
"Ha nem hasznalod a tokot, akkor meg tokmindegy, mert max a kijelzot ovod, de minden mas szarra fog kopni rajta"
Érdekes. Én nem használom a tokot, zsebben hordom (nyilván mást nem rakok mellé, ez nálam alap), de nincs szarrá kopva. Sőt, olyan, mint újkorában.
-
Pompi
nagyúr
válasz
vackor22 #2444 üzenetére
A gyárival van tapasztalatom. Működik
Ezer forint különbségért nem vállalnám be, hogy egy silány minőségű cucc ráengedjen valami túláramot a telefonra és hazavágja azt. De ettől függetlenül biztos van olyan utángyártott ami működik. 1890 forint a gyári a speedshopban. Ilyenen nem szeretek spórolni, főleg ha ennyi a különbség.Mod: közben találtam 1540-ért is.
-
Pompi
nagyúr
A telefon függetlenítésével foglalkozó hozzászólásokat töröltem.
-
Pompi
nagyúr
Köszi! Közben a google-val is megtaláltam, de így a tuti
-
Pompi
nagyúr
válasz
Negative #2411 üzenetére
Én tudom mi a szignózás és, hogy miért jó, miért nem.
A kérdésem ténylegesen arra vonatkozott, hogy a cer fájlok hozzád kerülnek-e, mert én regisztráltam magam itt, de csak feltöltésre látok módot, ami működik is. De lehet nem ugyanarról a kínai módszerre gondoltunk, vagy nemtudom hol keressem. -
Pompi
nagyúr
válasz
pilsner #2384 üzenetére
Szerintem meg ez egy picit sántít. Ennyi erővel a üzenetek között vagy bármilyen más listában nem lehetne látni az elemeket. De nem így van, hisz sötét témánál világosra állítják a szövegszínt. Tehát ez működhetne a névjegyzékben is. Ahogy állítólag az előző firmwareben meg is oldották.
Na nem mintha érdekelne, hogy milyen a névjegyzék háttere, csak szerintem nem azért van úgy ahogy van amiért írtad. -
-
Pompi
nagyúr
válasz
vackor22 #2332 üzenetére
Ugyanmár egy business modellbe normál esetben nem kukkmind1, hogy milyen csati van? Adnak hozzá egy fülest amivel épp annyira tudod használni amennyire kell. Egyik modelljükhöz sem adnak sokkal jobb fülest és ez a többi gyártónál sincs másképp, kivétel ez alól a direkt zenei modellek.
Ha te a mellékelt fülestől jobbat akarsz, akkor vegyél normálisabbat. Nem muszáj Nokiát venni. Létezik akár a CX300 is 2.5-es véggel, és létezik 2.5-3.5 átalakító is, szóval nagyon még túldramatizálni sem kell szerintem. -
Pompi
nagyúr
válasz
Dincsike01 #2030 üzenetére
OK, csak azért kérdeztem, mert a telefon nem modemet talál meg hanem hálózatot. Ha megfelelően van beállítva (és nincs pl. macadress szűrés beállítva, ahogyan Gubro említette), akkor esetleges jelszó beírása után (ha védett a hálózat) rá lehet jelentkezni a hálózatra a telefonnal.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Dincsike01 #2028 üzenetére
Már alig merek kérdezni, nehogy baj legyen a hangnemmel, de milyen modemet találsz meg wifin?
-
Pompi
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
Kingston Multi Kit / Mobility Kit
Ez meg már egy bolt, hirtelen ezt találtam Googleval. -
Pompi
nagyúr
válasz
skorpio261 #1686 üzenetére
"Hiába az opciók törlés fejlécmarad vagy ilyesmi, bent marad a telefonban a sok levél."
Nem marad. Csak a fejléce marad. Pont ahogy írtad is. Vagy törlöd a levelet a telefonról és a szerverről is, vagy pedig a levél tartalmát a telefonról (fejléc marad).
Arra viszont figyelj, hogy ha szerverről is törlöd és számítógépen még nem szedted le, akkor már nem is fogod, tehát ha kell PC-re is a levél, akkor a szerverről ne töröld. -
Pompi
nagyúr
válasz
Joe bácsi #1667 üzenetére
"javíthatatlan hibákkal. Konkrétan nem kérdeztem még rá, de annyira nem is érdekel."
Köszönjük az értékes információt, itt többen a telefon megjelnése óta használunk E71-et (azaz lassan fél éve) hiba nélkül. Semmilyen gyakran előforduló javíthatatlan hibától nem olvastam még egyik a telefonnal foglalkozó fórumon sem. Ellenben te vitted már vissza az E51-et, viccen kívül vagy belül. Úgyhogy ezt a témát amíg nincs konkrét információd a szervizes ismerettségedtől (mennyi ilyen telefont adott el a T és ebből mennyit vittek vissza milyen hibákkal), addig ne fárassz itt minket ezekkel a hülyeségekkel. Köszönjük!
-
Pompi
nagyúr
-
Pompi
nagyúr
válasz
N-vidi-A #1567 üzenetére
Gyanítom, hogy nem magyar piacos a géped ezért szeretnéd kicserélni a billentyűzetét, ebben az esetben abban a boltban kellene megcsináltatnod ahova a garanciája szól, különben ugrani fog a gari. Biztos tudnak árat mondani, akár telefonon.
Vagy Nokia szakszerviz.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Viktor0610 #1559 üzenetére
Igen, de linkeltem
-
Pompi
nagyúr
válasz
Coyote2000 #1555 üzenetére
-
Pompi
nagyúr
válasz
visionbp #1425 üzenetére
Ennyire nem mentem még utána, ha lesz egy kis idő megteszem, de szerintem erre nem lesz megoldás. Mégpedig azért nem mert a SmartConnect egy csomagkapcsolt típusú hozzáférési pontot hoz létre (pl. Opera Miniben még a 3G ikon is megjelenik bal felső sarokban, hiába vagyok WLAN-on) - legyen bármi is "mögötte" - azt pedig gondolom az OS nem engedi használni ha nincs hálózati lefedettség.
-
Pompi
nagyúr
válasz
visionbp #1390 üzenetére
Korrekt ez a progi, köszi a tippet!
Egyetlen bajom van csak vele, de ez már az én egyéni szociális problémám lesz
Gyakran elődordulok olyan helyen (konkrétan otthon) ahol kevés vagy egyáltalán nincs térerő, viszont WLAN van. Mégis ha nincs térerő és csatlakozni akarok, akkor kiírja, hogy nincs hálózati lefedettség vagy ilyesmit, holott ugye WLAN-on kellene mennie és azon is megy ha van már egy csepp térerő. Akkor is ezt csinálja, ha csak WLAN-os kapcsolatokat tettem a SmartConnectes csoportba.
-
Pompi
nagyúr
válasz
gabor72 #1366 üzenetére
Összeollóztam Winston_Wolf és reddoors fórumozók hozzászólásit ezzel a témával kapcsolatban a Terminál fórumról:
"A szignózás egy kvázi hitelesítési eljárás mely azt biztosítja, hogy a telefonokra olyan programokat tudj csak feltelepíteni, amik valamilyen teszetelésen - elméletileg persze - átmennek, és azokon bebizonyosodik, hogy nem okoznak gondot. Vagy olyan telefon szoftver készítő cég kapja meg, akik megveszik ennek a lehetőségét. A szignózás teheát ahhoz kell, hogy a telefonod magára engedje települni - húúú de magyartalan volt ez - a programot.
Minden programnak tartalmaznia kell tanúsítványt. Vagy a gyártó látja el , vagy te a sajátoddal ami személyre szabott.
Mégpedig IMEI szám függő (saját)amit a tanúsítványfájlok egy algoritmusban tartalmaznak is. Tehát az általad szerkesztett tanúsítványoddal ellátott program ,CSAK saját készülékedre telepíthető.
Akkor tömören összegezve a dolgot, symbian(9.x) rendszerre írt programokat két nagy csoportba lehet sorolni.1. Az egyik a tanúsítvánnyal ellátott programok, amelyek ugye lehetnek:
- ingyenesek
- próbaverziósak (amit a későbbiekben meg is lehet vásárolni).Ezekben az esetben a gyártó saját tanúsítványával látja el, és így is kerül majd forgalomba.
Ezért a tanúsítványokért természetesen a gyártónak fizetni kell a symbiansigned fele.
A gyártói tanúsítvány is többféle lehet, itt elsősorban az érvényességére gondolok (gondolom a hossza növeli a költségét is) . A cégek, szervezetek 1-20 év közötti időtartamra kapnak érvényes tanúsítványt(általában). Ezért fordul néha elő az, hogy telepíteni szeretnénk egy programot és „lejárt tanúsítvány” hibaüzenetet kapjuk. Ebben az esetben valóban lejárt a tanúsítvány időtartama és csak úgy tudjuk telepíteni, ha visszaállítjuk a telefon dátumát arra az időpontra, amikor még érvényes volt a tanúsítvány.
2.A másik nagy csoport a szignótlan programok, tehát nincsenek ellátva semmilyen tanúsítvánnyal.
Ezeket is lehet több csoportba sorolni.
-ingyenes
-próbaverziós.
-tesztprogramokMint említettem a gyártónak fizetnie kell a symbiansigned oldalnak a tanúsítvány megvásárlásáért ezért a kisebb forgalmazók ezt a lehetőséget mellőzik.
Vagy nem is akarják ellátni az esetleges hibák miatt(főleg tesztverziók).A szignótlan programok túlnyomó része rendszerrel kapcsolatos( restart, autostart, shutdown, cellainfó stb.) program ,így nem csoda az óvatosság. Senki nem akar nagy perekbe bonyolódni.
Ezért a gyártó rábízza a felhasználóra a használat jogát. Tehát ha használni akarod akkor szignózod, ellátod saját tanúsítványoddal."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az E61 utódja az E66-ban megismert szoftvert kapta meg. Nagyon átgondolt készülék, kis hibákkal.
- Torrent meghívó kunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magisk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A világ legrosszabbul örzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- További aktív témák...
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Apple iPhone 16 Pro 128GB 2026.03.09-ig Apple Garancia 100% Akku Újszerű állapotban!
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest