Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mobil flották
- Az Android 16 már nem jön a Nothing Phone (1)-re
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
NaDani
csendes tag
Kedves Kroni1!
1. Igen, tud.
2. Attól, hogy nem független, nem hiszem, hogy kevésbé friss OS lenne rajta. A "Belle Refresh" nevű verzió a legújabb, ami telepíthető rá.
3. Igen, működik rajta.
4. Skype-ot használok ezen a telefonon. Videóhívás funkció sajnos nincs benne, ettől eltekintve viszonylag jól működik. Viszont már hivatalosan nem tölthető le az Ovi áruházból, ami egyben azt is jelenti, hogy előzetes értesítés nélkül bármikor használhatatlanná válhat (pl. egy szerveroldali változtatás következtében, amihez nem igazítják hozzá a kliensprogramot).Összességében jó a telefon, hardveresen nagyon igényes és a Symbian (véleményem szerint) még most is fényévekre van pl. az Androidtól. Mégsem tudom jó szívvel ajánlani, mert a Symbian támogatása már megszűnt, szóval nem nagyon lesznek már rá új alkalmazások, sem frissítések. Ezzel a készülékkel ráadásul eleve nagyon kevés alkalmazás kompatibilis az eltérő képernyőfelbontása miatt.
-
NaDani
csendes tag
válasz
kovadika #2533 üzenetére
Lehet még kapni újonnan, pl. az Onlinemobilstore-nál, de ott nem a feltüntetett áron, hanem 60 000 Ft-ért árulják (még így is náluk a legolcsóbb, ha minden tartozékával, eredeti dobozában szeretnéd). Viszont akárhol veszed, magyar billentyűzetre ne számíts, német vagy angol billentyűzeteset fogsz kapni, nagy valószínűséggel akkor is, ha telefonon azt mondják neked, hogy magyar lesz a billentyűzete (tapasztalatból mondom).
-
NaDani
csendes tag
Köszi a válaszokat! Igen, én is azt tapasztaltam, hogy ha egyszer megtalálta, akkor utána már pár másodpercen belül újra megtalálja, ha elveszne a jel. Viszont pár óra múlva vagy egy másik helyen megint sok idő kell neki. Azért ez minden esetre furcsa, mert tapasztalataim szerint bármilyen más (nem Nokia) telefon vagy GPS "normális" idő alatt megtalálja a jelet, szóval itt mindenképp valami hardveres vagy szoftveres igénytelenséget követett el a Nokia...
-
NaDani
csendes tag
válasz
chabeeno84 #2504 üzenetére
A navigáció képe nálam is csúszik néha, ami viszont sokkal jobban meglepett, hogy kikapcsolt adatforgalom mellett a jel megtalálása beletelik 5-6 percbe, de autóval menet közben, ha esetleg még pár felhő is van az égen, akkor sokszor egyáltalán nem képes a műholdak megtalálására, vagy csak olyan 10-15 perc (!) alatt. Ez másnál is így van? És mi a fene indokolja ezt a borzasztó lassúságot? A legegyszerűbb, mezei GPS is megtalálja a jelet max 1-2 perc alatt...
-
NaDani
csendes tag
Sziasztok! Lenne néhány kérdésem azokhoz, akik szintén Nokia E6-os telefont használnak.
1) Billentyűzet nyelve. A készülékem angol QWERTY billentyűzettel rendelkezik, de úgy tűnik, a billentyűzet nyelve valamilyen szláv nyelvre van állítva, mert a gombok nem jobb felső sarkukban lévő különleges karaktereket írják, hanem ékezetes, szláv nyelvekben használt betűket. Pl. a "nyíl"+W-nek az angol billentyűzetkiosztás szerint "("-t kellene írnia, ehelyett "š" betűt ír. ("Nyíl" alatt a bal alsó sarokban található vezérlőgombot értem). Az Y és a Z szintén fel van cserélve, vagyis a (felső gombsorban található) Y gomb Z-t ír és fordítva. Ha megváltoztatom az írás nyelvét (Beállítások>Telefon>Nyelv>Írás nyelve) akár angolra, magyarra vagy csehre, akkor semmi sem változik egy dolgot kivéve: hogy a "Sym" gomb és a betűk együttes lenyomása milyen ékezetes karaktereket hív elő és milyen sorrendben; de a billentyűzetkiosztás alapvetően mindig ugyanaz marad.
Leginkább azt szeretném elérni, hogy a billentyűzetkiosztás angol legyen, hogy a gombok tényleg azt csinálják, ami rájuk van írva, esetleg egy magyar billentyűzetkiosztás is megfelelne, hogy a magyar ékezetes betűk könnyen elérhetőek legyenek.
Van valakinek ötlete, hogy miből fakad a probléma és hogyan lehetne orvosolni?
2) Zenelejátszó. A zenelejátszó alkalmazásban a Zenetárban minden hangfájl megjelenik, ami a készüléken van. Ezért pl. a Skype alkalmazás két jelzőhangját is látom, ami kissé zavaró. Más készüléken már találkoztam ezzel a problémával, de azt gondoltam, a Symbian ennél komolyabb és be lehet állítani, melyik mappákban figyelje csak a zenefájlokat. Tévedtem? Másnál is jelentkezik ez a probléma? Létezik esetleg valamilyen megoldás?
3) Navigáció. A mai napon autós navigáció közben azt tapasztaltam, hogy fizetős autópályára (M1) is rá akart vinni, pedig a "Fizetős utak" opció ki van kapcsolva. Nem esküszöm meg rá, hogy nem én tévedek, és az adott szakasz nem volt fizetős, de azért megkérdezem: más is találkozott már ilyen problémával? Egyébként ki volt téve egy "Matrica" tábla az autópálya-bejáratnál, szóval 99%, hogy tényleg fizetős szakasz volt.
A telefonon a legfrissebb szoftver (Nokia Belle Refresh 111.140.0058) van és a térképek is a legfrissebbek.
Ha nem veszitek zokon, még egyéb kérdéseim és megjegyzéseim is lennének a telefonnal kapcsolatban, de azokat majd később. Előre is nagyon köszönök bármiféle segítséget vagy hozzászólást.
-
NaDani
csendes tag
Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne a telefonnal kapcsolatban. Korábban volt már egy Wifi-s Nokiám, a C5-00, igaz azon nem Symbian, hanem S40 futott. Az volt vele a gond, hogy bekapcsolt Wifi mellett is néha adatkapcsolatot létesített (pl. programok letöltésekor az Ovi store-ban), illetve bizonyos szolgáltatások, pl. a Közösségi alkalmazás, nem is működtek Wifi-ről, csak adatkapcsolattal.
Ugye az E6-ossal senkinek nincs ilyen tapasztalata? Ugye megbízhatóan letiltható az adatkapcsolat és minden internetkapcsolatot igénylő szolgáltatás működik Wifi-ről is?
Egy gyors választ nagyon-nagyon megköszönnék.
-
NaDani
csendes tag
Kedves Fórumozók!
A Nokia E6 készüléken a Nokia Maps programmal lehet (online vagy offline) BKV útvonalat tervezni? A térképhez még adnak frissítéseket a készülékre? Elég fontos lenne, hogy ezt tudjam, mielőtt - esetleg - megveszem a készüléket.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
NaDani
csendes tag
Ma már sajnos nincsenek full extrás, kvázi-számítógép PDA-k, melyek az igényes, hozzáértő felhasználóknak készülnek. A piacot egyre inkább uralják az átlagfelhasználónak tervezett, néha a végtelenségig lebutított telefonok és operációs rendszerek (lásd iPhone, Windows Phone).
Tudtommal ez az egyetlen készülék, amely rendelkezik mindazon funkciókkal, hogy kézi számítógépként lehessen emlegetni: tisztességes operációs rendszer, QWERTY billentyűzet, WiFi, GPS, USB host funkció, memóriabővíthetőség, előlapi kamera.
Nagyon jó készüléknek tűnik az E6 a tesztek alapján, és úgy tudom, 1 db készüléket adtak eddig ki valaha, amely a fenti funkciókkal egyszerre rendelkezik, az pedig az E6. (Pontosabban korábban kiadtak hasonló tudású készülékeket Windows Mobile alapon, pl. Fujitsu Siemens Pocket Loox T830, de az ma már elavultnak számít.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Gaming notebook topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Warhammer 40.000
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest