Nokia E6 - erre való a Symbian

Bevezető, tartozékok

Nehéz idők járnak most a Nokiára. Aki figyelemmel kíséri a finn vállalat történéseit, láthatja, hogy a nagy világuralom bizony megbomlani látszik. Bár még mindig a Nokia a világ elsőszámú mobilgyártója, de egyfelől a Samsung egyre harciasabban pályázik a helyére, másfelől meg a pénzügyi eredmények tekintetében már többen meg is előzték. Most mindenki a Microsoft-féle összeborulás sikerében bízik, a cikk írásának idején pedig épp bejelentették a MeeGo rendszerű N9-et, úgyhogy azért nem ülnek ölbe tett kézzel, hogy majd csak lesz valami.

Nokia E6
[+]

A Symbiannal viszont csúnyán elbánt a sors, illetve hát a Nokia maga. Néhány éve sokan referenciaként tekintettek rá, az okostelefonok komolyabb elterjedése előtt a finnek simán uralták a piacot. Az akkori Windows Mobile-hoz képest sokkal felhasználóbarátibb, átláthatóbb, kisebb hardverigényű rendszer igen népszerű lett. Aztán jött az iPhone, az Android és a világ elhaladt mellette. A Nokia is a WP7 felé kezd pörögni, de a jelek szerint a Symbiant szeretnék még csiszolni. Ennek egyik első jele az Anna névre keresztelt frissítés. Ezt elsőként a legutóbb bemutatott X7 és E6 modellek kapták meg, a korábbi Symbian^3 típusokra frissítésként érkezik hamarosan.

Nokia E6
[+]

Elsőnek az X7 érkezett meg hozzánk, nem sokkal később pedig az E6 is befutott. A lapos, kék színű dobozban szokványos csomag fogadott. Kapunk egy adatkábelt (végre nem 5 centis változatot), egy sztereó headsetet (WH-207) és egy hálózati töltőt. Az adatkábel és headset fehér színű, amivel jobban illeszkedik az ezüst készülékhez. Érdekesség, hogy a töltő nem microUSB-s, hanem a vékony Nokia csatlakozós változat. A finnek figyelnek a környezetre, így a doboz újrafelhasznált papírból készült, nyomtatott használati pedig nincs, azt úgyis le lehet tölteni a netről és a készülékben is benne van elektronikus formában.

Nokia E6
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés