Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• endruboy1

senior tag

válasz fateless #121 üzenetére

Azért írtam az X10 Mini Prot, mert ismerek olyan üzletembert, aki arra váltott egy amúgy újkorában csúcskategóriás Winmo készülékről, aminek nagyobb volt a kijelzője és hardveresen is verte az X10-et, az illető mégis óriási megkönnyebbülésnek élte meg a váltást, mert végre nem kellett percekig a menüben turkálnia ha mondjuk egy árva telefonszámot akart elmenteni. Meg hogy nem kell a stylussal szarakodnia hanem a jó menüfelépítés és méretes ikonok miatt minden megvan néhány érintésből. Meg nyilván a hardveres bill. is egy áldás számára.

Jaja azt is értem, hogy a Symbian már csak ebben a kategóriában lehet versenyképes csak épp a miértekkel nem értek egyet.

Azzal viszont nem értek egyet, hogy azért ne válasszon az üzletember Androidot mert az túl sokat tud. Ez egyszerűen nem igaz, a Symbian is megközelítően u.ennyit tud, csak más a szoftveres kínálat rá. Amiben nagyban különböznek az a felhasználói felület, sebesség és a kezelhetőség, amire u.annyira szüksége van egy üzleti felhasználónak is. És szerintem a mostani mainstream rendszerek pont ezen dolgok miatt sikeresek.
    És szerintem a tág szoftveres kínálat is lehet egy előny üzleti körökben. Miért lenne hátrány pl. az, ha a felhasználó nem 1-2 hanem több tucat irodai alkalmazásból válogathat?

• endruboy1

senior tag

Véleményem szerint az üzletemberek nem azért használnak inkább Symbiant, mert az jobb lenne üzleti célra, hanem azért mert az "üzletemberek" kategóriában jórészt 30 évnél idősebb korosztály van, akiknek egy nagy része már több éve üzletember, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel volt már az előtt is okostelefonja Symbian vagy Winmo rendszerrel. És mivel a legtöbbjüket nem érdekli a mobil technológia fejlődése, leragadnak annál, hogy "ú hát a Symbian meg a Nokia a legjobb" és meg se fontolják más beszerzését.

És amikor itt arról beszélünk, hogy pl. ez a telefon alkalmas üzleti felhasználásra, annak nem igazán látom az okát. Szerintem egy üzletembernek nincs arra ideje, hogy a rendszer lelki bajait próbálja megérteni vagy mondjuk várakozni kelljen az e-mailekre, weboldalakra. Nem, egy üzletembernek pontosan az a jó ami egy átlagfelhasználónak ilyen szempontból, azaz azt szereti ha tudja mire kell nyomni azon az átkozott képernyőn és az is fog történni amit szeretne ráadásul gyorsan. Itt pedig elérkeztünk azokhoz a tulajdonságokhoz amik a Symbiant elavulttá tették és az Androidot, Szifont, új Winmot egyre jobban sikeressé teszik.

Az egyetlen ok, amiért ez a telefon mégis sikeres lesz bizonyos üzleti körökben, azaz első bekezdésem, mivel a legtöbb üzleti felhasználó nem jut el a második bekezdésemben taglaltak megfontolásáig.

Plusz azt se látom be, hogy ez a telefon bármilyen szempontból jobb lenne üzleti felhasználásra, mint mondjuk egy X10 Mini Pro.

De persze nem akarok én belekötni a cikk írójába, mert értem én hogy kb mire gondolhatott amikor leírta, hogy erre való a Symbian, csak az ok-okozati összefüggésekre nem teljesen jól világított rá szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák