- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Mármint az elnevezése? Nos, pl. az LG LCD TV-kben is van ilyen menüpont, csak éppen nem váltja a képet széles gamutosra, mert hogy nincs mit.
Valamit csinál, de az csak digitális trükközésnek tűnik, kb. mintha kicsit feljebb állítanám a szaturációt (de nem változnak az alapszínek).
A plazmák menüjét azt hiszem, még sosem néztem, eleve nem sokat nézegettem plazmákat, mert azonnal feltűnik, hogy bizsereg a képük (szubfield alapú árnyalatgenerálás + külön dither). És hát gondolom, annál a néhánynál, amit láttam, nem volt bekapcsolva a WCG mód, mert azért az elég feltűnő lett volna. Legközelebb ránézek erre is.
De ha már úgy merül fel a kérdés előttem, hogy egy bizsergős, de WCG-s plazma, vagy egy standard gamutos LCD, nos ez már keményebb dió.
-
dezz
nagyúr
Na, ezt nem is tudtam. És eléggé csodálkozom is, hiszen a tévés színtér-szabvány az sRGB-nek felel meg (színtérben szinte teljesen, gammában picit más). Vagy ki-be kapcsolható rajta a WCG mód?
LCD TV-knél a CCFL korszakban sem "erőltették" a WCG-t, most a sima fehér LED-ekkel meg nem is igazán lehetséges. Később, ha jönnek a nanotechnológiával spektrum-kiterjesztett LED-ek, azokkal majd talán bevezetik. (Bár elvileg az LG.Display idén ki fog hozni pár WCG-s monitor-panelt fehér LED-ekkel, de egyelőre semmit sem láttunk belőle.)
(#58) edward2: Típus- (és kategória)függő, hogy kaki vagy sem. Legalább is, én már láttam jót.
-
vond
MODERÁTOR
Úgy is van...
Egyébként jó lehet ez a 27" WQHD monitor akár grafikai munkára is... Akinek elég az sRGB szintér, annak jól bekalibrálva valószínűleg nem lesz rossz alternatíva, ha szüksége van a nagyobb felületre, viszont mégsem akar, vagy nem tud majd' kétszáz ropit monitorra költeni...
Mindenesetre várjunk meg egy alapos, megbízható tesztet... Utána okosabbak leszünk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- új LG UltraGear OLED 45GS95QE 45 240Hz WQHD+
- LG 34 34WQ75X-B UltraWide WQHD Ívelt Monitor Több, mint kijelző! AMD FreeSync / HDR /IPS Panel
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- AOC Agon AG273QCX, 27 col, 2560x1440P (QHD), 144 Hz, Curved (hajlított) - elkelt Hiksan kollégának
- Dell Alienware AW3225QF - Új, Bontatlan - 31,6", OLED, 3840x2160, 240Hz, 1700R, FreeSync, G-SYNC -
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest