- Nem nyílnak a Foldok?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Sajna a PH!s speckótáblázatban nincs benne a látószög: 126°-ra képes a kicsike. Ha emlékezetem nem csal, a filmes korszakban se volt ekkora, 13mm-es nikkorra emlékszek még a hőskorszakból - azt se volt piskóta az akkori üvegekkel, aszférikus tagok nélkül kihozni.
-
válasz
forceberg #24 üzenetére
" minél erősebben nyúlsz bele utólag a képekbe, annál inkább kijön a nagyobb(de jobb is) szenzorok előnye."
Ez így van, meg van egy csomó spéci szitu, ahol előnye van, portrézás, alkonyati fotózás, ilyenek - nálam ez inkább önértékelési kérdés volt, rájöttem, hogy egyszerűen nem használom ki a profi kapacitást. Illetve a másik, hogy nekiálltam a búvárfotózásnak, ami kb háromszorozza a felszerelés súlyát és a költségeket - úgyh érdemesebb alapból egy kisebb rendszerre építeni.
-
Igazából nem az ár volt a motiváció, hanem a kisebb súly. Nikonra volt mindenféle csodaüvegem, pl az AFS 4/300+TC17 telekonverter - viszont ez a monstrum a hozzátartozó vázzal együtt kb 3 kiló volt önmagában. most m4/3-os gépem van, amit nagyobbacska zsebben hordok, ég és föld. Az már csak bónusz volt, hogy a váltásból komoly pénzek is befutottak.
Megértem amúgy a FF szükségességét, aki 60x50centis esküvőfotókat, posztereket csinál, ahhoz kell ilyen üveg+egy komoly váz. Egy monitort, ahogy az ember 99.9%-ban visszanézi a képeit - legyen az akár 4k OLED - simán kiszolgál egy 1" és APS-c közötti szenzor.
-
Régen lázba hozott volna egy ilyen - no persze nem 3kEUR-ért. Viszont egyrészt megismerkedtem a hátfájással, másrészt látva a kicsi-könnyű gépek teljesen elfogadható teljesítményét, már semmi kedvem 10 kiló üvegcseréppel rohangálni, pláne, ha a készletért ki kell adni egy kocsi árát.
Nagyonszép-nagyonjó üveg, tény, de csak olyan profiknak való, akik hasznát is veszik, a gyerek szülinapos tortadobálásához, túrázáshoz (sic, mássza meg vki egy ilyennel a Matterhornt
), de még búvárkodáshoz se vinnék ilyet.
Apropó rektilineáris vs fisheye: ne mondja már nekem valaki, hogy ez a perspektíva természetesebb a halszemnél
:
A torzításra extrahárklis párom sokkalinkább elfogadta a samyang 8-as képeit, mint a 14-esét, amíg nikonoztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest