- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
blade zte #75 üzenetére
Ja, változtassanak a hardveren, és legyen inkompatibilis az összes eddig legyártott hardverrel... Azért ez nem ilyen egyszerű. Ráadásul nem is értem mi a bajod, nem muszáj bekapcsolt BT-vel mászkálni, ahogy bekapcsolt Wi-Fi sem kötelező. Az NFC egyáltalán nem is ide való a listára, mert nem egy új hálózati modul, hanem egy vezérlőelem, amivel például kapcsolgathatod a Wi-Fi, BT, infra, stb stb hardvereidet.
A mobilhálózatok meg nem különböző funkciókra vannak, hanem evolúciós lépések, és azért vannak párhuzamosan egymás mellett, mert folyamatosan épülnek ki a hálózatok, nem pedig egyszerre lecserélik az egészet, mert az szolgáltatói és felhasználói oldalról is kezelhetetlen költségekkel járna. -
törölt tag
válasz
blade zte #58 üzenetére
Te is nagyon vágod, hogy mi az NFC. Az megvan, hogy az NFC igazából azokra az alap technológiákra épül, és azokat vezérli? Tehát fájlküldésnél BT-on keresztül mennek a dolgok, fizetéshez nem elég "kicsit változtatni a harveren", mert ha nincs meg a megfelelő biztonság, akkor megette a fene. A mobilhálózatoknak meg tényleg sok köze van ehhez az egészhez, jó volt őket idesorolni
-
ZooLee
senior tag
válasz
blade zte #58 üzenetére
Bluetooth helyett nem jobb a wifi direct? NFC fizetés helyett nem lehet wifivel vagy hálózaton keresztül fizetni egy kis változtatással a hardverben?
A Bluetooth elég jól beépült mindenhova, azt kár lenne kidobni, és a wifi fogyasztása nem összehasonlítható vele (főleg a BT4.0-val). Ezt a kettőt szerintem nem kell megbolygatni, mindegyiknek megvan a maga célterülete. NFC helyett jó lehetne a BT (BLE) de ahogy a korábbi hozzászólásokban szó volt róla, elég sok a kérdés, hogy hogyan lehet jól és biztonságosan felhasználni.
Az infrát én sem igazán értem, némi poénkodáson kívül nem sok mindenre jó szerintem. Mármint rendes, üzemszerű használatra pl. távirányítóként...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+8GB
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest