- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
lócitrom #683 üzenetére
Ezt talan megprobalhatod: [link]
Csak addig jutottam, hogy odahergeltem a vezeteket. Mindharmat, mert en azert egy GND-t is kerestem a panelon.
Az az igazsag, hogy erdekel, meg tudom-e javitani, de mar vagy 5 eve elfelejtettem azt is, hogy mire akartam hasznalni 7 eve, amikor vettem. :/ De azert van ketto, ha az egyik elkopna a sok hasznalatban. -
tvamos
nagyúr
Elnezest a lama kerdesert, de nem talalom a valaszt...
Szoval, talaltam egy ilyen kockat a fiokomban, Luci van rajta, de elfelejtettem a jelszot, es nem tudok bemenni a beallitasokhoz. (30-30-30-al mar probaltam, de nem hasznal.) Hogy lehet alaphelyzetbe allitani ezt a ketyeret? -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Szertnem ezt a kis joszagot 4G hotspotkent hasznalni.
Van valami 4G modem kompatibilitasi lista hozza?
Elore is koszi a valaszokat! -
tvamos
nagyúr
4: Az egy wifi chipes multi-ssid annyi korlátozást hordoz magában, hogy nem tudsz különböző csatornákat állítani az egyes wifi hálózataidhoz. Ez logikus is, hiszen egy chip csak egy csatornán szórhat
.
Hosszas tipródás után úgy döntöttem, marad a NEXX, a fenti okból. (Egy most is van a fiókban, most mivel jobb, ha kettő lenne ott?)
Csak be kell állítani, hogy ne NAT-oljon, hátha egy kicsit jobb lesz. Meg közelebb kell vinni az ismeretlen eszközhöz. -
tvamos
nagyúr
Azt nem ertem, hogy az en TP-Link routerem hogy fog az egy szal radiojaval egyszerre csatlakozni a fo riuterhez, utana NAT-olni, es utana WIFI-t sugarozni.
// Bocs, annyi most nekem az uj terminusz technikusz, hogy nem sikerul megjegyeznem.... Broadcast? Client? nem tudom! -
tvamos
nagyúr
Próbálok a tőlem telhető legpontosabban.
Szóval, a TP-Linken DD-WRT v24-sp2 (03/25/13) std van.
Én nem tudom, mi lenne az a beállítás hogy wifi-n jönne be a net, és akkor azt még tovább tolja a telefonnak, meg a tabletnak, de ezek vannak rajta:
AP, Client, Client Bridge (Routed), Adhoc, WDS Station, WDS AP.A NEXX-en ez van:
Hozzáférési pont, Ügyfél, Adhoc, 802.11s, Ál Adhoc, Ellenőrzés, Hozzáférési pont (WDS), Ügyfél (WDS) -
tvamos
nagyúr
Úgy értem, a telefon most az ismeretlen eszközre csatlakozik. Így kap 192.168.168.xxx IP-t.
Azon gondolkodom, ha lehet jobb lenne ha a NEXX-ért átkötném a TP-Link LAN portjára, és beállítanám 192.168.1.2-re, akkor a NEXX oszt6ná az IP-t. Nem tudom, hogy az segítene-e valamit. (Mondjuk ennek ellent mond, hogy ha a gépem direktbe, kábelen megy a NEXX-re, akkor is tud rossz lenni...
) Abban tudok segíteni, hova állítsam a TP-Link-et, hogy így menjen?
-
tvamos
nagyúr
Ugy nez ki a rendszer, csak hogy ertheto legyen, mi a szitu, hogy a foberlom WiFi routerehez csatlakozom, de azon a rendszeren nem tudok sajat halozatot szervezni. Erre van egy router. A routeren meg ugy lesz net, hogy a router WAN portjara rakotom ennek a NEXX LAN portjat. A NEXX meg kapcsolodik a foberlo halozatara. Egyszeru ez...
Sanszos, hogy a masik oldalon levo eszkozhoz nem fogok hozzaferni. Plane, hogy ha massal csatlakozom hozza, (PC, telefon, tablet,) akkor minden megy faszan, csak ezek a wrt-s cuccok nem.
Azt mondta egy ismerosom, hogy a NAT-tal lehet gond, de nem tudom, hogy mi az, meg mittudomen hogy lehet azt megjavitani... nem vagyok halozati szakember.
Nincs IP utkozes. Gondolom, azt kiirna. Meg minden DHCP-vel megy.
-
tvamos
nagyúr
Igen, amit te csináltál.
Ezt mire/miert irtad?
Hat, mert hogy ezt irja nekem a verzional: suste/headless@OpenWrt@0.8.1Most nem vagyok otthon, de ha haza ertem, atallitom.
Az a fura, hogy egy darabig mintha jol ment volna, a sebesseget sosem ellenoriztem, csak most, mert r..hadtul belassult, meg szaggat a net. Sokszor eldobja a kapcsolatot, es jelez a telefon, hogy egyaltalan nincs net. Ilyenkor ujrainditom, es altalaban lesz net, de nagyon lassu.
Elozoleg egy OpenWRT-s masik router volt, es az is ezt csinalta, hogy egy darabig "tok jol ment", (azert tettem idezojelbe, mert azzal sem meregettem a net sebesseget, nem vagyok ra erzekeny,) de egy ido utan teljesen meghulyult, utana nem volt hajlando menni.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A következő lenne a problémám. Folyton akadozik a netem, a sávszélesség meg iszony. A bejövő kapcsolat wifi, és kb. 5/1 Mbps. Ez a kis aranyos megy client módban. Azt vettem észre, hogy a lan partján rádugott gépen a sávszélesség már csak 0.5/0.3Mbps, és akadozik is. A Hálózatok menüre kattintva ezt látom:
Gondolom, hogy rosszul csinálom... de mit? Hogy kell? Lennie kéne MAC-címnek... de miért nincs? -
tvamos
nagyúr
Már én magam sem tudom...
Network-WIFI
Ott beállítgatok mindent, hogy kliens legyen, meg mrgkeresi nekem a wifi network-ot, ami kell, beállítgatok mindent, és nem jó. (Ha a WIFI jelszó mellett kattintok a zöld kis gombra, kiírja a root jelszót.)
De egy hétig ment amúgy. Tegnap este kezdett szarakodni. Minden más eszköz csatlakozik amúgy a routerre. (Persze, amin van WIFI.) -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Az a gondom van, hogy valami a wifi passwordot folyton atirja nexx3020-ra. Clientkent probalom hasznalni. Mi lehet itt a problema?
Firmware Version
suste/headless@OpenWrt@0.8.1 Barrier Breaker 14.07 / LuCI 0.12 Branch (0.12+git-15.037.36195-f1e2a26) -
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
A segitségeteketnszeretném kérni.
Vásároltam két ilye ketyerét. Az egyiket itthon szeretném használni, négy feladatot szeretnék rábízni.
1. torrent szerver /seedelni kell a sok linux iso-t.../
2. proxy szerver, vagy mi, hogy Magyar ip-m legyen, ha nem is vagyok itthon. Sok mindenhez kellene.
3. a smart tv, meg a számítógép erről játszhatná le a filmeket, ilyesmi...
4. szeretném az otthoni nas-ról az ennek a hdd-jéra tükrözni fontos file-jaimat, családi fényképeket.
Egy Asus RT-N10U routerem van, ami persze, elvileg tudná ezeket a dolgokat, de nem akarok firmware-t cserélni, (részben a garancia, részben a megbízhatóság miatt,) meg arra már rá van kötve egy printer, valami külső doboz úgyis kéne, (tápos usb hub,) akkor meg nem terhelném a router prociját.
Tudnátokmsegíteni ennek a kivitelezésében,,tanácsokkal, linkekkel? Kösz!Tomi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Napirajz könyv
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest