- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
A tuning nem feltétlen (csak) teljesítmény növekedést jelent. Nálam például a 3900x 4.2ghz ALLCORE 1.25V-on PBO OFF, elfogadható teljesítmény növekedés ~5-10% mellett a fogyasztásomat és ezáltal a hőfokaimat is jelentősen javította.
Persze még lehetne feljebb menni gyorsabb ramokkal, és a különböző feszültségeket is a végletekig lehetne optimalizálni. -
Alpi.
addikt
Nem, ezt bizonyítottan nem Ők ! Amd oldalról lett elindítva, legalábbis az komoly story lenne, ha kiderűlne a "The Stilt"-ről, hogy Intel-es kém !
Egyébként grat a cikkhez, komolyan mondom, magasan a legnívósabb, amit eddig erről a dologról olvastam !
Máshol olyanokat írnak, hogy a hajam kipottyant. A maradék is.
Komolyan Blikk szint a legtöbb.
Engem azért kicsit zavarna és megértem Amd oldalát teljesen, ők nem preferálják ezt és ez így van rendjén szvzs. Az, hogy nem pattan ki a foglalatbol instant a proci halottan az egy dolog, de ettől ez még kummantás. Képzeljük el, hogy valaki mindent kikapcsol, pbo-t, bármi gyári spec.-en felüli opciót, mert Ő 100% biztos szeretne lenni, hogy az előírás szerint fog menni a cpu. Ok, tudom, hogy sci-fi, de tegyük fel. Ő ebben az esetben meg lesz károsítva, még ha ez inkább morális síkon történik is, nem anyagi.
Az, hogy ezek a procik mennyire bírják magasabb fesszel, komolyabb terheléseken, stb., azt hiszem egyikünk sem tudja konkrétan. Vanank ötleteink persze, olvasni ezt-azt, de az biztos, hogy jóval könnyebb kárt tenni bennük, mint az elődökben.
Számomra az értékek ferdítése a gond és spec. nem szeretném ha erre menne el később mondjuk, jobb így az elején megfogni a folyamatot.
Az, hogy vannak opciók, amiket ha bekapcsolsz vagy x-y szintre állítasz, ezt, vagy még komolyabb spec.-től eltérő dolgokat kapsz, de az a Te saját döntésed, ez nem.
Én sem az Amd spec.-en belül maradva használom a Ryzenemet, de a finomhangoláshoz nem keveset nézegettem a Hwinfo egyes értékeit. Ráadásul jelenleg gyári spec. alatti PPT limitet használok, úgyhogy akár érintett is lehettem volna. -
Danex
addikt
Azért engem jó érzéssel tölt el, ha mondjuk a gyári értékekhez képest magasabb órajelen tudom tartani az összes magot még éppen talán alacsonyabb feszültség mellett is.
1080Ti-om is, gyári beállítás és venti profil mellett 1870-1890-es órajelen mocorog 1.037V-al
1850-re fixálva elvan 850mV-al is, tovább bírja a vas és még csendesebb is.
Tuning szerintem sok embernél hobbi és hogy kevesebb pénzből többet hozzon ki. Ez régen nyilván többet hozott mint ma, de szerintem még mindig megvan a helye. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elég sokat tudsz vele nyerni, mikor egy nem túl drága procit, pl. egy Ryzen 2600-at all-core a gyári turbó órajelek fölé húzol.
Ha csinálsz olyan dolgot a gépen ami használja is a 12 szálat, akkor hatványozottan nyertél, miközben csak némi szabadidőbe került a különösebb tudást nem is igénylő művelet. Aztán mondjuk spóroltál így 20k-t a következő lépcsőt jelentő prichoz képest. -
Dr. Romano
veterán
Nem mindenki szereti az automata váltós autókat
Nálam a tuning inkább egyfajta személyre szabott optimalizáció amivel a legtöbbet hozom ki a hardverből az adott feladathoz igazodva.
7700k-m van most. Én szét profiloztam XTU-val mindent: asztalon böngészgetve tubó nélküli 4.2GHz van belőve a lehető legkisebb feszen (jóval a gyári alatt). Egyes játékok alatt ahol nagyobb procc erő kell oda meg all core 4.8GHz van beállítva ismételten a legkisebb feszen amin még bírja (ez a fesz lényegében a gyári autó a stock órajel mellé)
Videokari is hasonlóan be van konfigolva + a ventiprofilÉn szeretem nézegetni mi mit bír különböző órajeleken stb, nekem ez fun faktor épp ezért soha nem használnék gyári beállításokat legyen bármilyen procc vagy gpu-m.
-
ShiTmano
aktív tag
Azt nem az AMD csinálta! A réseket nem az AMD találja. Az Intelt viszont lassan be lehetne perelni hitelrontásért.
Talán emlékszel egy bizonyos izraeli fantomcégre aki kitalálta, hogy a Ryzenekben is van rés.(Amit persze nem lehetett kihasználni). Aztán kiderült, hogy kamu az egész. Intel pénzelte banda volt az is. Kutyából nem lesz szalonna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest