Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz prolad #66 üzenetére

Vásárold meg a játékot fizikai formában egy SD kártyán, egy fizikai boltba.
    Szerintem ez egy olyan üzleti stratégia, amit Európából vagy Amerikából se könnyű megérteni, de innen Magyarországról teljesen érthetetlen. Hozzá teszem szerintem egy nagyon is jogos döntés.
    Ma az a tendencia és a jelenlévők többsége is ebben él, hogy a bolt egy teljesen fölösleges elem az ellátási láncban. Vagyis a netről rendelünk. Kérdés az, hogy jó döntése-e gyártói oldalról ezt vakon támogatni.
    A Nintendo japán cég, az elsődleges piaca japán. Láthatóan még az amerikai piac sem mindig fontos, nemhogy Európa. A közép európai régiót meg főleg hagyjuk.
    Japánban erősebb a konzol boltok szerepe. Ráadásul a Nintendónak ezek a boltok fontosak. Ez amúgy nem olyan meglepő. Minden nagy márkának vannak saját boltjai. Az ember társas lény, szeretünk közösségbe járni. Internet ide vagy oda ez nem változik. Márpedig egy bolt közösségi tér. Ahol például hiteles eladóktól, vagy más független játékosoktól kaphatunk információkat. Persze lehet azt mondani, hogy blogerek és netes videók. Azt mondjuk nehéz megmagyarázni, hogy ha az eladó nem objektív, mert azért fizetik, hogy vásárolj. Akkor a bloger, aki komolyan támogatva van, mennyibben objektív. Ez az igazán organikus elérés.
    Ráadásul lejárok a boltba beszélgetni és így potenciálisan, akkor is vásárolok, ha amúgy nem tenném.
    Nyilván ez Amerikából vagy Európából nézve, ahol egyre kevesebb a bolt és egyre inkább a netes eladás a lényeg, nehezen érthető.
    Magyarországról nézve, pedig egyenesen kitolás a játékosokkal. Mi nem vásárolunk boltba, a bolti árak még a 27% áfát figyelembe véve is nagyon magasak. Ami egy dolog, mert ha megtehetem bemegyek. Viszont polcon sincs a legtöbb termék, ami meg van, az gyakran százéves. Ez egy ennyire aktív piacon megengedhetetlen. Ráadásul én pesti vagyok, abból a szerencsés helyzetből indulok, hogy van bolt. Vidéken messze nem ennyire jó a helyzet.

Egyszóval van abban logikai, hogy kicsi a tárhely. Nem a netes bolt volt, ami először települt a gépre. Valamint, hogy a net elérése sem volt központi kérdés a tervezésnél. Ami nekünk itthon rossz. Más kérdés, hogy a teljes Magyarországi forgalom eléri-e egy nagyobb japán város forgalmát?

Új hozzászólás Aktív témák