Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Béééla

őstag

válasz cskamacska #68 üzenetére

Azért a maradék felhasználói bázisnak nem mindegy, hogy meszeltek-e azelőtt hogy a telefon megadná magát ;]
    Emlékeim szerint a Surface Phone személyében indul folytatás, de az talán csak felsőházban indul.
    A WP-nek ott lehetne "ereje" az univerzális appokkal, hogy AKÁR ugyanaz a játék elmenne XBox-on, PC-n és telefonon is (hajrá UI tervezők, lehetetlen vállalkozás) vagy ha egyáltalán lenne normális mennyiségű alkalmazás, vagy egy picit többet nyújtana a platform alapértelmezetten, például a mai napig bosszantó hogy DLNA/UPnP és samba/NFS támogatás a PC-n van beépítve, telefonon nincs.

@hallador
    Tehát ha valaminek van Magyar szervize az szürkeimportos termék.
    Rossz kiindulási pontból téves következtetés. Senki sem tiltja meg egy nemzetközi cégnek, hogy helyben/máshol legyen szervize. Egy csomó cégnek nincs is Magyarországon szervize, mégse lesz kevésbé vagy jobban legális.
    Hogy ne csak levegőbe beszéljek: business-to-consumer, B2C kereskedelem
    Meg kell arról győződni, hogy a vevőim nem adóalanyok! Ha más EU-s országba értékesítek magánszemélyeknek, akkor figyelnem kell az áfa-mértére, amivel számlázok! Ismernem kell a szabályokat arra vonatkozóan, hogy meddig lehet alkalmazni a magyar 27 százalékos áfa kulcsot és miként lehet áttérni a célország szerinti kedvezőbb adózásra? A célországban alkalmazható-e kedvező adókulcs

Szóval nem olyan egyszerű és triviális az adózás és mivel nem egységes, sok lehetőség van a trükközésre: már évekkel ezelőtt megírták, hogy lesznek "olcsóbbak" egyes kül-magyar webshopok.
    Nem feltűnő neked, hogy a Tót boltban kapható telefon véletlenül pont annyiba kerül, mintha az itthoni bolti árból levonnád az ÁFÁ-t?

Ez ilyen magyaros okoskodás volt megint, mert ugye a magyarok mindenhez jobban értenek... Most nem jött össze....
    Szóval kéretik megcáfolni, én hoztam példát is alátámasztani. Nem szégyen ha az ember téved, az már annál inkább ha inkább görcsösen ellenkezik. (főleg hogy 0 perces használt kategóriát cibálod ide a hajánál fogva, és nem láttam a linkelt eustock boltban hogy így árulnák)

Új hozzászólás Aktív témák