- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buci21
addikt
A méretbeli vitához visszatérve egy kis személyes tapasztalat az aláírásomban is szereplő Probook 4740s géppel kapcsolatban: 15,4" c2d laposról váltottam erre a gépre, ami ugye az üzleti kategória alja. Hordozható, a mérete spec nem zavar, igaz, nem is vonatozom sokat, autóban meg tökéletes már. A súlya kicsit sok BKV-ra, de heti 3-4 alkalommal elhordom suliba is, azaz napi 2x 45-50 perces útra. Eközben nyilván nem használom, táskában lapul szépen. Nyilván subnotit használnék, ha menet közben is munkaképesnek kéne lennem gépen. Így élvezem a halkabb hűtés, komolyabb grafikus teljesítmény és batár nagy akkumulátor előnyeit. Nagyjából 5-6 óra üzemidőm van netezéssel normális fényerőn. Itthon vagy az iskolában/később egyetemen pedig egy asztali gépet simán kivált teljesítményben is. Mondjuk személyvonaton pécsig vágtam már meg rajta ölben videót, sőt, még a kész render is lement akkuról OpenCL gyorsítva. Pesttől Pécsig így fogyott el az akkum...
Szerintem a hordozhatóság mindenkinek mást jelent, de egy biztos: a subnotik létjogosultsága nem vitatható, aki meg gémörködik, az vegye a nyomorult 17"-os csicsa gépeket. Mindenki más meg válasszon az igényeihez igazítva valami normális gépet.
UI: a fémborítás még mindig iszonyú jó érzés...Odaadod valaki kezébe, és látod az arcán elnyúló mosolyt amint végigsimítja a szálcsiszolt burkolatot a billentyűzet körül
Apropó, van itthon egy Probook 4330s is, azzal édesanyám elégedett nagyon. Felújítottuk, és minden hétköznapi feladatra elég a 6GB RAM, a kis i3 és a 13,3" kijelző. Természetesen SSD nem maradt ki
-
Dr. Akula
félisten
válasz
stratova #104 üzenetére
A probléma ugyanaz: becsúszik a kijelző a noti alá / mögé, megakadályozva a hátoldalon mindenféle portelhelyezést, aksibővítést (9 cellás), és még le is törik ha véletlenül túlnyitod. Márpedig ilyen szőgbe esélyes hogy kerül, ha ölbe veszed, míg a 180 fokban nyithatónál van tartalék. Mindenben szarabb mint a "régi" elrendezés, nem értem minek erőltetik. Mert nemcsak ennél az 1 db-nál van ilyen, hanem mostanában mindegyiknél.
-
Armagedown
őstag
válasz
Kolosszus01 #107 üzenetére
Itt kérdezd meg:
Azonnali notebookos kérdések órája -
Kolosszus01
tag
Üdv.
Segitségeteket szeretném kérni mivel nem találtam sehol rá választ.Lenne nekem egy Acer extensa 5630ez laptopom a kérdés pedig az,hogy az Acer travelmate 2410-es laptop lcd kijelző kompatibilis-e az enyémmel(Acer extensa 5630ez)
Előre is kösz a választ. -
-
mrhitoshi
veterán
válasz
szabonagyur #92 üzenetére
ne akarjuk már minden áron bemagyarázni, hogy hurcolni ugyanolyan jó a 15-17-es gépet mint a 12-13" gépeket.
Egyébként te miért akarod megmagyarázni az ellenkezőt, mikor ez szubjektív ?
(#66) DeFranco: Persze érthető, de ha feltételezzük, hogy van két totál ugyanolyan laptop, az egyik sub a másik meg egy 17-es, akkor az már marhára szubjektív kérdés, hogy melyiket választja az illető. Nem kell az egyik félnek sem megmagyaráznia, hogy miért kellene a másiknak azt választania, amit ő. Itt a topikban kialakult egy olyan vita, amit nem lehet eldönteni, kb apple vs samsung vita.
-
Dr. Akula
félisten
Ez lenne az álom? A 90 fokban nyitható, noti alá becsúszó fedlap, vagy az emiatt bővíthetetlen aksi? Ez max rémálom.
-
stratova
veterán
válasz
szabonagyur #64 üzenetére
NBC szerint mindegyik eddig bejelentett frissített Core M-ben HD 5300 lakik (300-800/850/900 MHz 24 EU). Billentyűzet világításnak szvsz a többi Elitebookhoz hasonlóan legalább opcionálisan elérhetőnek kellene lennie.
berVi Precision M3800 = XPS 15 csak ua VGA Quadro változata csücsül benne és más gari vonatkozik rá, nem kimondottan egy régi vágású WS noti. Ettől függetlenül semmi sem tökéletes
-
hallador
addikt
Most azért belenyúltatok a szarba az M3800 egy módosította Dell XPS, az az egy consumer gépből átalakított "Business" masina ez van akkor mikor a tudatlan, dilettáns hozzá nem értő sales "manager" beválaszt a szarba, mert vékony szép és még "professzionális" is, aki hülye kérdezzen, aki meg azt sem tud az menjen el hentesnek, erről ennyit tudok neked írni.
Amúgy hülyeségeket beszélsz, nálunk vannak HP NC6400-ak 6-7 évesek mennek még, de most egy testvércég akit megvett a cégünk Dell Latitude 6500/6510-ek vannak 4 - 5 évesek mennek, na ezt csináld meg egy conzumer szarral.
Ja mindegyikre 5 év garancia van. Majdnem mindegyik volt ezek közül javítva, meg vannak a javítási logok, fóleg a Dellek, csak éppen egy konzumer szutykot már 3*cseréltek volna, ameddig ezek még mennek.
Nem csak a szerintedi sok hibát kell megfizetni, hanem azt is hogy 5 éven át másnap jönnek és megjavítják. Azt elfelejtetted.
(#93) Kopi31415
Én is tudok sok példát erre, de sztem sem nagyon van sok multinál azonnal monitor dokkoló és a többi. Inkább az a jellemző. hogy a tárgyalóban jó esetben van egy videó konferencia rendszer, vagy egy projector, és akkor kötik rá alkalom szerűen a notebookot a rendszerre, az ritka hogy csak úgy adnak egy dokkolót, meg egy monitort csak úgy, a géphez, hogy használd.
-
szabonagyur
félisten
Ha a cégnek nem telik egy helyiségre projektorral nem is fog ilyen 12-es gépet sem venni, ne akarjuk már minden áron bemagyarázni, hogy hurcolni ugyanolyan jó a 15-17-es gépet mint a 12-13" gépeket.
ha cipelni akarjátok csak hajrá, nem nektek van kitalálva ez a gép és ennyi.
Nálunk meg az ügyfél körberöhögne ha mondjuk egy 15-17es noti köré ültetném őket, hogy nézzétek a diagramokat milyen szépek.
-
uki
aktív tag
Akkor segítek értelmezni amit írtam mert úgy néz ki nem megy.
Nem az én döntésem hogy milyen cuccokkal dolgozok ezt hozta a sors a melóhelyeimen. Ezalatt nem akadt a kezembe nagyon home kategóriás masina, nem szokásom a haverok cuccait javítgatni meg windowst ujratelepíteni nekik.
Az hogy szétmegy 2-3 éven belül nettó baromság, 3 év után szoktuk eladni a dolgozóknak vagy odaadni jótékonyságban a gépeket és teljesen jól működnek. Ezt a posztot egy tökéletesen működő 2010.04.10. gyártású T410s-ről írom. Nem mondom hogy nem voltak meghibásodások, de azért jön a szerviz elviszi majd visszahozza megjavítva.
Azt is leírtam, hogy 100%-ban megértem azokat akik 120k körül vesznek laptopot és tökéletesen boldogok vele, nincs ezzel semmi baj, de ne én legyek már lefikázva mert én meg nem olyat veszek hanem egy pár éves biznisz ketagóriás laptopot ugyanazon az áron. Engem pl tökre zavar a fényes kijelző, a horpadós műanyag borítás a lebegő zsanér, stb.
Ha még azt írtad volna hogy a pl a mostani Thinkpadek sehol sincsenek minőségben a jó régi IBM Thinkpadekhez még helyeselnék is mert a mostaniak billentyűzete pl felháborítóan gyagi egy régi TP-hez.
-
Peter13
senior tag
Egy másik lehetséges életkép a professzionláis felhasználáshoz.
Ügyféltárgyalás esetén alapból nincs helyi dokkoló. Az errefelé használatos tárgyalók túlnyomó többsége nem sötétíthető (a legtöbb eleve a külső üvegfal mellett van), és a csupasz fehér falfelületek sem hemzsegnek, tehát mobil projektor legalábbis lutri. Marad a laptop mint biztos megoldás, ha mutatni akarok valami (illetve ki is nyomtathatom, egyébként ez sem rossz megoldás, csak nem mindig működik).Amikor a szokásos 14.1-es céges Lenovo helyett a saját 15.4-es Vaio-mat vittem be, két dolog tűnt fel az ügyfélnek:
1) Jé, ez nagyobb. Egész jól látszanak a dolgok (pedig nem is annyival nagyobb...persze egy 12-es géphez képest...)
2) Jé, ezen látszik minden akkor is ha nem pont szemben ülök vele (IPS panel van benne)Következő kérdés: nálunk mindenkienk ezt adja a cég?
Mondtam hogy nem, csak úgy gondoltam jobb ha ezen mutatom meg amit alkottam...
Tehát. Vannak olyan helyzetek amikor egy nagyobb gép is jó lenne, üzleti körrnyezetben is. És továbbra is reménykedem hogy lesz előbb-utóbb ilyen, passzív kivitelben, rendes panellel. Egyébként nem értem hogy miért lenne kevés egy subnoti teljesítménye egy 17-es gépbe
Meg hogy miért lenne fél óra amig összehajtogatom. Meg hogy miért merülne le hamarabb (nagyobb képernyő, igen, de sokkal több hely van akksinak is). Meg az összes többi...
-
Múltkor egyik haverom megkérte, hogy pasztázzam újra a gépét mert melegszik. Míg a saját TP-met (de ugyan ez igaz a HP, és a dell hasonló kategóriás gépeire) 20 perc alatt újrapasztázom, addig ezt egy 40 percen keresztül próbáltam szétszedni utána feladtam mert féltem, hogy eltörök valami műanyag cuccot.
-
uki
aktív tag
Az a baj hogy Te el se akarod fogadni hogy valakinek lehet más igénye mint Neked. Egyrészt egy rendes teljesítményű 17"-es noti nem 2kg, hanem inkább 3kg. Másrészt amikor a hátizsákodban a noti mellett még ott van az összes cuccod ami egy BUD-CDG-SFO úthoz kell akkor minden megspórolt dekának örülni fogsz. Nekem mondjuk könnyű, mert raktárból olyat veszek ki amire éppen szükségem van.
-
berVi
senior tag
Mi is csak "uzleti" "minosegi" laptopokkal dolgozunk, es elarulom, hogy amit te csinalsz, azt ugy hivjak, hogy peniszlengetes. Ugyanolyan ipari hulladek ez is, ami szarramegy 2-3 ev hasznalat alatt, ugyhogy nem tudom, mire vered ennyire magad.
Fel eves Precision M3800 (fel milla a kezdoara), egyszercsak nem mukodik tobbe nehany billentyu. Masikban mar erkezeskor mukodeskeptelen volt a HDMI csatlakozo. Elobbinel "megoldodott" a gond, mert nemsokkal kesobb el is loptak, utobbinal alaplapcsere, ami ota a sajat telepito USB-je kulcsot ker, ugyhogy ugrott a Windows licenc, oldjuk meg onerobol. A korabbi Dell-eken meg vibral a kep, "eltunik" az Nvidia videokartya, satobbi. Friss sokszazezres, kulonbozo Lenovo gepek, touchpad gombra kattintas kozben elcsuszik a kurzor (ugy, hogy a kezed nincs folotte), meg ilyenek. 2 eves, 700 ezres Macbook Pro-n vibral a kep, lefagy kulso monitor racsatlakozasakor. A meg garis modelleken alaplapcsere ingyen, a regebbiek meg mehetnek a kukaba, ugyanis 180 ezer lenne megcsinaltatni (i.e. kicserelni). Es meg sorolhatnam...
Minoseg, az. Meg kis f@szom.
-
szabonagyur
félisten
-
uki
aktív tag
válasz
szabonagyur #78 üzenetére
Kb 8 éve csak üzleti kategóriás gépekkel (IBM/Lenovo és DELL) dolgozok és otthon is ilyen van. (nem új, hanem használt, de mondjuk egy új home kategóriás cucc árában vettem) Egyik nap kolléga behozta az otthoni home kategóriás laptopját (lényegtelen a márka, mert kb. mind ugyanolyan) és erősen meg is lepődtem mert már elszoktam ettől a "minőségétől". Mielőtt bárki nekem esne, nincs bajom ezzel a kategóriával, simán jó az emberek 80%-nak otthonra, de ne találjuk már ki hogy hülye aki nem 130-150k-ért vesz egy "műanyag" laptopot, hanem kicsit feljebb nézelődik.
Még szerencse hogy van választási lehetőség és nem az van mint a szockó rendszerben ahol minden 3-ik családban ugyanaz a szekrénysor volt. -
ALLAT001
senior tag
válasz
#65675776 #68 üzenetére
Igencsak gyenge az a kar, ami nem bír el 2 kilót
Részemről befejeztem.
Szatyor95 Külföldön én is volt h napi ~8km-t sétáltattam a notebookot kávézóba, fel sem merül bennem h nehéz. (Egy aktatáska iratokkal nem lenne ugyanilyen vagy még nehezebb?
) Inkább az h lehetne nagyobb is a kijelzője.
-
Szatyor95
senior tag
Használni igen, cipelni már kevésbé. Én egy 15,4 inches gépet cipelek nap mint nap, ami olyan 3 kg körül van töltővel, akkuval. Háton még könnyen bírom, de mikor le kell vegyem kézbe a táskát a buszon, villamoson, stb, akkor azért már megérzem. És ez még mindig nem 17 inch. Néha azért jobban esne, ha fele ilyen nehéz lenne, de hozná azt, amit eddig is.
-
szabonagyur
félisten
Ameddig hülyeséget beszélsz addig igen is reagálni fogok. Minden témában csak a hülyeséget írod le és elvárod, hogy mindenki tapsoljon mellé, hogy igen is nagy okosságot szóltál, pedig nagyon nem.
Pedig jobban járnál ha olvasnál, nem kell az enyémet és akkor lenne fogalmad a dolgokról.
@(#76) uki: látom van aki átérzi a helyzetet. De azt sem értem min megy a vita? Nem csóró, otthoni usernek van kitaláva, ők persze hogy feleslegesnek érzik amíg ki nem próbálják vagy nem vesznek egyet.
-
ALLAT001
senior tag
válasz
szabonagyur #69 üzenetére
Ne fáradj, már korábban írtam, hogy a te véleményed különösképpen nem érdekel.
El sem olvastam
-
uki
aktív tag
válasz
#65675776 #68 üzenetére
"Nem fér el az öledben" - De. Nem nem fér el normálisan az öledben, próbáld már ki majd mondjuk a vonaton ahol előtted ülés van vagy az asztal és úgy kihajtani meg használni normálisan, feltéve ha nem szakad le a lában 1 óra után.
Csak megerősíteni tudom. A 14"-es Thinkpad-em sem fér el rendesen repcsin a kisasztalon, pedig nagyobb lábhelyes premium eco-n szoktam repülni.
@Kopi31415
"Üzleti életben sem evidens, hogy van dokkoló és külső monitor ott, ahova megy az ember. Amennyiben nem saját cég egyetlen irodájába jár csak, akkor meg felvetődik a noti szükségessége."Pedig, de csak ne az itthoni viszonyokból induljunk ki. Egy rendes nemzetközi nagyvállalatnál elvárás hogy ezt meg tud tenni amikor az egyik irodából a másikba utazol.
-
válasz
#06658560 #71 üzenetére
Desktopon nem is, de még 15"-ba is kérdéses a numpad elfér-e, annál nagyobb noti pedig nem noti (pl.: nincs 17"-os TP szerintem nem véletlenül... Azt hiszem W700, meg W710 volt azok is fotósoknak)
maradjunk annyiban, hogy a használható gépelés minimuma megvan 12"-on (most nem akarok belemenni, hogy rendes billentyűzet is kell nem ilyen travel distance nélküli amit ma raknak egy csomó gépbe).
-
szabonagyur
félisten
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #69 üzenetére
Üzleti életben sem evidens, hogy van dokkoló és külső monitor ott, ahova megy az ember. Amennyiben nem saját cég egyetlen irodájába jár csak, akkor meg felvetődik a noti szükségessége.
-
wortz
tag
Baromi király! Szép is, jó is, és HP, tehát minőségi is lesz.
A passzív hűtés mindent visz. Nincs benne mozgó alkatrész, plusz 9 órás üzemidő. Cool. -
szabonagyur
félisten
Milyen tények?
"Aksidő miatt nem hordozható a nagy." - Cáfolva. Csak tudod nem mindenkinek elég akksi módban egy telefon teljesítménye és sebessége. Egy normális teljesítményű 17-es aminek az akksija bírja az általad említett 4 órát az nem 2kg, mint az Atomos vacak."Nem fér el az öledben" - De. Nem nem fér el normálisan az öledben, próbáld már ki majd mondjuk a vonaton ahol előtted ülés van vagy az asztal és úgy kihajtani meg használni normálisan, feltéve ha nem szakad le a lában 1 óra után.
"Gáz ha az öledbe veszed." -
Elég viccesen hat utazás közben, de az még viccesebb ha fel kell állni valamiért és egy fél napba telik mire összehajtogatod meg lerakod valahova.
"Külső monitor vár ahova mész" - Nem. De igen, üzleti felhasználásról van szó, de ha nem vagy benne a közegbe ne beszélj hülyeséget.
Miről beszélünk még? -
ALLAT001
senior tag
-
szabonagyur
félisten
De akkor is hozzá kell szólni a dologhoz, mivel nem állják meg az emberek.
Következő komment úgyis az lesz, hogy szabad véleménye mindenkinek lesz stb, stb.De hogy vége On is legyen Off helyett:
Tuti én vagyok a vak de ezekben melyik Intel HD széria lesz? Vagy a Core M-nél minden a HD5300 teljesít szolgálatot? Illetve a billentyűzet világításról tud valaki valamit? -
mrhitoshi
veterán
Én nem mondtam véleményt sokakról, csak magamról. Egyébként napi 50km ~ 2 óra utazás, ki-be pakolás stb... Nem lenne gond a +1,5 kiló. Nem mondtam, hogy ne lenne piaca ezeknek a cuccoknak, egyszerűen a saját szubjektív véleményemet írtam le. Majd lehet ha elhagytam a 30-at és érzem majd a hátam, akkor máshogy fogok vélekedni, de egyelőre élvezem a 20-as éveket.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szabonagyur #60 üzenetére
legyen felesleges, mit bánom én
nekem is felesleges egy dslr, egy nyócmagos phablet, egy ólródkotró, meg egy patekrolex, de tudok disztingválni és nem megyek be buddogni a szaktopicokba hogy hurr-durr 'asznak ezek a szarok amikor ott a kompakt/spica/punto/casio nem is értem hogy miért vesznek ilyen hulladékot, kevesebb marad szalonnára.
-
A 12"-os üzleti subnotinál azért nincs kisebb, mert pont elfér rajta a teljes méretű billetyűzet. De nem csak utazásra jó a kis noti, amikor egész nap egyik óráról a másikra rohangálsz az egyetemen ott se egy elhanyagolható tényező a súly. Nekem a T420-am tudja húzni a vállam amikor hétfőn megyek haza a reggel 8 - este 8-as nap után.
Ez a macbook stílus lehet, hogy egyeseknek bejön, de nem tudom mi értelme van egy üzleti gépnél. Ha már üzleti inkább a strapabíróság legyen előtérben, meg a súly, mint az ilyen hülyeségek, hogy hogyan néz ki.
-
szabonagyur
félisten
A kolléga a személyemet rühelli szóval nem kell ezen meglepődni. Tapasztaltam más témában, hogy az igazság nem esik jól neki.. De sebaj egyszer csak jó útra térítem majd
@(#58) DeFranco: az a baj ezzel is mint minden más termékkel, hogy aki nem használt még ilyet, nincs szüksége rá annak felesleges. Én évek óta próbálom ismerősöket is rábeszélni, hogy ha monitort vesz legyen legalább IPS, árdifi sem nagy, de ők meg csak azt látják drágább 5 ezerrel és nem azt, hogy jobb.
-
ZooLee
senior tag
Beszélgess csak magaddal
Veled próbálnának beszélgetni, de te úri lazasággal elengeded a füled mellett azt, amit mondanak, és egy pillanatra sem vagy hajlandó elgondolkodni azokon a tényeken, amiket felsoroltak.
Aki már tényleg utazott/utazik nagy géppel a pakkban, az tuti érti, hogy miről is van szó. Teljesen mindegy, hogy London-FFM között ingázol-e, vagy csak a hetes buszon egész nap, ugyanolyan kényelmetlen a nagy, nehéz pakkot cipelni. És ugyebár itt nem csak a gépről van szó, hanem a nagyobb méretű és súlyú töltőről is (amit ugyebár soha nem számolnak bele a notebook reklámozott súlyába), és a nagyobb és nehezebb táskáról. Mérd le csak ezeket, meg fogsz lepődni...Illetve miért ne férne el az öledben, nem is értem
Hát, erről van szó, mert még soha nem próbáltad. Nem egy egyhatvanas íróasztalról van szó, hanem próbálj meg egyszer utazás közben dolgozni egy 17"-es géppel vonaton vagy repülőn, majd rájössz.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
mrhitoshi #55 üzenetére
Nézd, akkor te nem veszel ultrabookot ilyen egyszerű.
Nem tudom hogy nálad mit jelent a cipelés, milyen körülények között és mennyit tölt a hátadon, hány éves vagy hogy vagy öltözve hozzá, hányszor veszed elő útközben, számít-e a hangerő, a bootidő, a stabilitás, a hűtés, hogy ha a sarkánál megfogod kinyitva, akkor lemegy-e cicabetűbe. A téma szempontjából egyébként lényegtelen is.
Ma már nem utazom gyakran hosszabb távokat (európás-átszállásos-háromrepteres kézipoggyászos balhékra gondolok), de én konkrétan inkább nem viszem el a lapost, és csak az okostelót viszem, ha mégis, csak ne kelljen még azt is cipelni.
Nem azért mert puhány vagyok, a rendes napi közlekedős táskám is megvan egy 17-es asus súlynyi, szinte 100%-ban felesleges kedvtelésből hordott ballaszt mert megtehetem. De ismerem azokat a helyzeteket, amik miatt ezekre a szubnotikra van masszívan fizetőképes piaci igény, és maximálisan meg tudom érteni, hogy miért ér 200 EUR-t minden inchnyi és 20 dekányi könnyítés azonos használhatóság mellett.
-
kocsisdavid5
aktív tag
Ez nagyon jó ötlet tőlük
-
ALLAT001
senior tag
válasz
szabonagyur #50 üzenetére
Beszélgess csak magaddal
-
szabonagyur
félisten
Amúgy te most miről beszélsz? Bejössz egy témába ahol üzleti subnotiról van szó, erre elkezded, hogy az emberek nagy része mit használ meg, hogy a 17 szerinted jó.
Senkit nem érdekel miből mennyit adnak el, itt a célközönség az aki hurcolja a gépet napi szinten és megfizeti a minőséget.
Akik ezt megveszik igen is várja őket minden pontban a dokkolhatóság lehetősége.Ennyi erővel vihet magával egy ITX gépet is hiszen úgyis a repülő vagy a vonat viszi a súlyt, arra a pár méterre meg elbírja kézben is nem?
Az a baj te az egyszeri ember fejével gondolkodsz aki letudja a notit annyival, hogy jó olcsó legyen meg minden mindegy, elfér az az ölben, meg a vonaton van hely. Már várom, hogy azzal gyere, hogy üzleti notit is felesleges venni amikor fele annyiért erősebbet kapsz meg úgyis elavul.
-
ALLAT001
senior tag
Igen, biztosan ezért adnak el több subnotebookot, mert az emberek többsége heti rendszerességgel ingázik London-Frankfurt és Hajduböszörmény között
17"-es hordozható és mivel többnyire nem vár külső monitor, ott ahova mész és jó látni is, a nagy kijelző mindig jól jön
Illetve miért ne férne el az öledben, nem is értem
-
DeFranco
nagyúr
válasz
szabonagyur #45 üzenetére
meg be is fér a táskádba még két doboz tej
-
szabonagyur
félisten
Tavaly szeptemberben voltam Németországban vonattal, 15-ös gépem volt akkor mivel a másikat szerviz miatt nem vihettem magammal, de míg Drezdában átszálltam egyik vonatról a másikra 30Kg-os bőrönddel meg hátizsák+laptoppal azt hittem megőrülök. Aztán a vonaton is tartsam ölbe egész úton (csak a Keletiből 12 óra+ az út pestig nekem megint 4 óra), hogy el ne lopják, nem kellemes élmény.
Azóta már csak 13.3-as gépem van, a minusz több mint 1 kg szinte megváltás.
-
DeFranco
nagyúr
-
emvy
félisten
Fura, mert pl. egy X sorozatu Lenovo szubnotin normal meretu gombok vannak, szoval ha nem tudsz gepelni, az leginkabb pszichoszomatikus tunetnek tunik, mintsem a laptop hibajanak.
#40: van, aki nem evente 1-2x repul, hanem mondjuk heti ketszer, vagy heti negyszer. De tenyleg ne eroltesd, majd belenosz te is. 17"-os gepen mondjuk olben gepelni eleg fail (buszon, repulon, vonaton).
-
DeFranco
nagyúr
cipeld egész nap ferihegyről frankfurton át baden-badenig meg vissza az összes kutyaszarral együtt amit 4 napra vinni kell, szövetkabátban, harci hacukában, lépcsőn sorban, szűk rekeszben, ölben, vállon, leemel, felrak naponta negyvenszer. a harmadik utadon sírva fogsz könyörögni egy 12-es ultrabookért, de már attól arccal pörögsz a betonon ha 20 dekát levesznek rólad.
azon túl is van ám élet, hogy leb...rakom a tábori hátizsákom a mellettem levő ülésre a suplyáki távolsági buszon pénteken és vasárnap délután.
-
ALLAT001
senior tag
Kis hátizsákba persze h nem fér bele
Az enyémbe belefér
2 órás filmezés után is 50%+on van az aksi.
Aki két teli szatyrot ki tud vinni a kocsiig bevásárláskor, ne mondja már, hogy egy lapotop nehéz (kb 2 doboz tej súlya).Ez kb hasonló súlymánia, mint ami a bicikliseknél van, inkább fizet kétszerannyit egy bringárt, csak hogy pár dekával könnyebb legyen
Közben me a fószer annyit nyom, hogy spéci abroncsokat kell használni, hogy az egész ne szakadjon össze alatta
-
"egy kerdes marad tamogat-e vegre harom kijelzot dokkolva?"
A TechRadar szerint csak kettot (es ahogy kivettem, csak a special editionon van dock csatlakozo). Raadasul DP sincs rajta, pedig ott a daisy chain segithetne (mondjuk nem tudom, hogy a Core M-ek hany kijelzot tamogatnak egyaltalan)
(#28) ALLAT001: "Elfér. Akkor meg?
"
Mondjuk egy 17"-es gep eleve nem ferne bele a hatizsakomba, es vonaton/repulon ulve sem fer el igazan, a sulyt meg meg nem is emlitettem, ahogy azt sem, hogy a nagy kijelzo hattervilagitasa az akkut is zabalja rendesen, ami szinten nem javitja a hordozhatosagot.
-
-
proci985
MODERÁTOR
pontosan, az elitebookom 1.8kilo es lenyegesen gyengebben hordozhato, mint a korabbi 1kilos EEEm.
--
egy kerdes marad tamogat-e vegre harom kijelzot dokkolva? tavaly ezt csak a 17"es elitebook tudta azok kozul amiket mi hasznalunk, de az meg a tobbsegnek tul nehez volt.
felbontast viszont megre megemeltek, a 8470pben a felbontasa nem az igazi (meg talan az epp eleg 8gb ram). foleg az SE felbontasa tetszik, ideje volt.
-
uki
aktív tag
Nagyon nem mindegy mekkora eszközt kell nap mint nap cipelni, melóba be, meetingről-meetingre, aztán haza, esetleg utazás közben. A normális helyeken úgyis van dokkoló mindenhol, ahol csak becuppantja az ember és használja. De ismétlem itt 2-3000USD-s bussiness laptopokról beszélünk nem home masinákról.
-
uki
aktív tag
Az én értelmezésemben a GPS-t a mellé rakott ARM proci kezeli, gondolom valami specko embedded linux-val amit nem fog érdekelni ha leturod a vinyó tartalmát. Legalábbis ha nem így van akkor tényleg nem ér semmit a cucc. A GPS-ARM páros meg vagy rá van építve az alaplapra vagy ha bootkor nem érzékeli a BIOS akkor el se indul a cucc így kiszedni nem lehet. Illetve egy beépített 3G/LTE modult is el tudok képzelni.
De a lényeg sztem az hogy a tolvajok 90-95%-át meg lehet ezzel fogni, visszaszerezni/wipeolni a laptopot. A profiknál meg ugyis mindegy, mármint akiknek célzottan az kell ami gépen van mert mondjuk ipari kémek. (mondjuk azok úgyse laptopokat lopogatnak egyesével)
-
"Nem értem miért jók ezek a mini notebookok.
17"-esből adnak el a legkevesebbet, amikor az a legkényelmesebb"Ezek hordozhato gepek. Hordozni meg menetkozben hasznalni meg eleg nyilvanvaloan nem a 17"-es a legkenyelmesebb (neha latok kolykoket 17"-es geppel vonaton - az eleg tragikomikus latvany). Asztalon meg ugyis megy dokkoloba.
-
ALLAT001
senior tag
Nem értem miért jók ezek a mini notebookok.
17"-esből adnak el a legkevesebbet, amikor az a legkényelmesebb -
uki
aktív tag
válasz
#06658560 #22 üzenetére
Neeem.
Valami USB portra kotheto elektronikus GPS/GSM zavarora gondoltam. Ha már kockulunk, kockoljunk rendesen. :
Amugy maga a passziv hutes tetszik, mar csak azt a csunya vastag kávát kellene szamuzni, es a 12.5os sub notiba belepaszirozni egy 13.3. avgy 14.1-es kijelzot és szaladnék is megvenni.
-
Peter13
senior tag
A passzív felépítés nagyon tetszik. A felbontás nagyon eszement ekkora mérethez, de hát istenem...nekem monddjuk fontosabb lenne hogy IPS legyen benne.
Nem bánnám ha jönnének a használható teljesítményű passzív laposok. Még inkább örülnék egy 17-es verziónak (miért gondolják hogy csak sub-noti méretben van erre igény?), ott még könnyebb lenne megoldani...reménykedem
-
Ati1979
veterán
Tetszik csak már túl vagyok a vásárláson.
Most valami tablet jobban érdekelne.
Kíváncsi leszek mennyire melegednek ezek a passzív hűtésű vékony laptopok. -
pusszycat
nagyúr
Majd tele lesz a youtube a hogyan távolítsuk el a gps-t a hp-ből videókkal.
-
uki
aktív tag
Lehetőleg USB-s kell es akkor meg is hajtja a laptop. :-)
-
uki
aktív tag
Mondjuk hülyén néz ki ha állandóan alufoliaba csavarva kell onnantól használnod. :-)
Legalábbis ugy értelmezem hogy nem lehet kikapcsolni olyan könnyen a GPS-t.
A tolvajok nagy része meg a lopott iPhone-t se telepíti ujra es fogalma sincs hogy a telefon meg nyomja fel a szelfiket a felhobe a tulaj legnagyobb örömére.
Ennek annyi értelme lenne, hogy a cég tudja merre van a noti, ha akarja rákuldi a zsarukat vagy csak nyom rá egy wipe-t távolról. A gépen levő adatok a fontosak nem maga a laptop ara. -
Psych0
őstag
A GPS 1.5GHz-en sugaroz. Betekerem alufoliaval es vege.
-
xmaas
őstag
Nem rossz keszulek, dolgozik amugy rendesen a marketing gepezet siman elhitetik az emberekkel hogy ez most mennyire biztonsagos lesz mert gps meg kutyafule hogy oda ne rohanyjak teljes 2 tonas autokat eltudnak tunteni gps el egyutt nem hogy egy szaros kis gepet ami befer egy taskaba ...
-
Zirowe
nagyúr
Ez mind szép és jó, de..
Ha kiveszem az akksit, a gps se kap kakaót, kivéve ha mondjuk van kifejezetten erre a célra egy kis saját akksija, vagy eleve beépített.
Továbbá pedig élő adatkapcsolat nélkül nem sok haszna van. -
szilagyiv
senior tag
Hogy kerül ide a lítium? Megéri burkolatra pazarolni és elég stabil és tartós lesz tőle?
-
vinibali
őstag
a biztonságot tovább növeli a köztudottan NSA kompabilis TPM!
-
hemaka
nagyúr
Jól néz ki, meg elismerően nyilatkozom a vékonyságáról, de HP-t soha többet.
-
Cythyel
senior tag
inkább konvertibilis tabletként kéne egy ilyen passzív cumó, mintsem komplett subnotiként...
-
Kéne. Végre egy noti, amiről ezt újra elmondhatom.
-
satz18
őstag
Fater most vett 1040 G1-es verziót. Mellbevágó a vékonysága a gépnek. Most még megfejelik egy kis passzív hűtéssel, meg lítiummal és még a korábbinál is sokkal királyabb lesz. Bár a QHD 12.5" kombó nem éppen a win8 legjobb spanja. Remélem ez a win 10-el javulni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Asus Vivobook Oled 15.6 ryzen i5 5600h 16gb 1tbm2 ssd 3050 4gb video kari az ár fix !!!!
- Eladó/Asus P1504F /I5-8265U/12GB DDR4/Win 11Pro/15,6" FHD/256GB M.2 Sata!!!
- MacBook Pro 16' M1 Pro/16GB/1TB, magyar billentyűzet
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest