Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vesa

veterán

válasz X Factor #11 üzenetére

"Mindig van egy réteg, aki makacsul ragaszkodik a megszokott kis világához, mert az új az biztos szar"

Igen, és ez nem véletlen, mert sz*r is!
    Winspy-al vettem az egyik gépemet, de ma már azon is 7 van ismét!
    Első körben azzal verte ki nálam a biztosítékot, hogy random frissíteni kezdett amit senki nem kért és nem engedett meg neki, amivel ráadásul lassította a gépemet munka közben. Nem kicsit, hanem idegtépő módon!
    Második körben jöttek a kikapcsolhatatlan telemetria és egyéb kémkedési szarságai, amiből köszönöm, nem kérek!
    Harmadik körben egy frissítés hazavágta a wacom táblámat, és több órás kínlódásba telt, mire ismét működésre tudtam bírni (jelezném, szintén dolgoztam).
    És végül akkor döntöttem az ÖRÖK törlése mellett, amikor a nagyobb creators update teljesen hazavágta többszáz installált fontomat amit onnantól Photoshopból nem lehetett többé elérni! Most hogy ez mekkora szívás egy olyan területen, ahol minden tegnapra kell, szerintem nem kell ecsetelnem, a vonatkozó hat oldali szívinfarktus mellé, amit okozott.

Szóval hagyjuk ezt. A microfos megint nem tudott egy normális rendszert összerakni, és bár a W7 nem mai gyerek, azzal ilyen szintű gondok nincsenek már. Stabil, gyors, minden megy rajta, és nem frissít kénye-kedve szerint. Nem a "kis világomhoz" ragaszkodom, hanem egy működő rendszerhez! Elég sokan vagyunk így...

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz X Factor #24 üzenetére

Értem a nézőpontodat, csak éppen egyes részleteivel, megállapításaival nem tudok egyetérteni.

Írtam egy hosszabb reagálást, de a végigolvasása után úgy döntöttem, inkább nem csinálok szélmalomharcot, már így is több időt töltöttem el vele, mint kellett volna. Más értékrendet, gondolatmódot képviselünk, el kell fogadni, és továbblépni... Peace!

• zsid

senior tag

Én még mindig a 7 éves laptopomat nyúzom, OEM Win7-tel. A "Majd holnap" hozzáállás miatt kicsit lekéstem az ingyenes Win10 frissítést. Egyelőre napi szinten bőven el tudok Win7-tel is bohóckodni, hagy ne vegyek már egy Win10-et, csak hogy a másik oldalra kerüljek a statisztikában (warezolni meg nem szeretnék).
    A világátlag biztos más, de gyanítom hogy itthon nem az én Core i3-ra épülő rendszerem a leghulladékabb. Aki nem hardcore gamer, techguru, nem kell a megélhetéséhez csúcs hardver annak tökmindegy hogy van már Win10, Raytracing,DX12 meg a többiek. A facebook, emailezés, youtube meg a ph ugyanúgy elmegy egy régi hulladékon Win7-tel, mint egy új konfigon.

Gyanítom több ilyen egyszerű/mezei user van a statisztika Win7 oldalán, mint szomszéd Vérpistike aki csak azért se rakja fel a Win10-et, mert az új az sz@r :DDD Az ilyen egyszerű mezei userekkel szemben meg nettó kibszás a mindenféle korlátozás ( még ha ez a Raytracing pont nem is érinti őket).

Nyár elejére már tervben van nálam egy új gép, azon nyilván már Win10-lesz és akkor én is a jó/rossz/másik/sötét oldalon leszek a statisztikában.

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz X Factor #17 üzenetére

Ugye, nem kell mondanom, h. ha a telepités során rákérdez, h. legyen-e automatikus frissites, és a user mondhat nemet ami örökké úgy marad, akkor milliónyi rendszer lenne így, és ha valamit benyalnak, akkor meg menne a gonosz MS mantra.

Tisztába vagyok vele, de ettől még az opció megszüntetése (lévén hajdan megvolt ez az opció) azért minimum visszás.

Szóval a gonosz MS mantra maradt így is, mikor egy átlag felhasználó azt látja, hogy a Win10 esetében egy sima update után be lett állítva alapértelmezett PDF nézőnek az Edge (!!!), miközben visszaállítani Adobe PDF Reader-re finoman szólva se egyszerű vagy felhasználóbarát. Vagy az, hogy egy összelőtt (szintén orvosi rendelőben működő) rendszernél a Windows önkényesen lecseréli a gyári nyomtató drivert a sajátjára, hazavágva az orvosi szoftver nyomtatási beállításait...

Nem pedig, az ott dolgozó hölgy párjának, kell megszakérteni egy olyan problémát, ami eleve, csaka zért jöhetett létre, mert a rendelekezésre álló erőforrásokkal való foglalkozás kilett spórolva.

Ebben van igazság, csak hát ez az adott eset úgy nézett ki, hogy volt egy jól működő rendszer, amely azért f0sta össze magát, mert a Microsoft egy igen agresszív Win10 update megoldást használt. Aki felügyelte a gépeket, pedig pont az ilyen dolgok miatt volt leterhelve...

Akárhogy is nézzük, anno az a bizonyos pop-up ablakos megoldása a Win10 updatenek védhetettlen szemétség volt a Microsofttól...

Az MS az egészet próbálja úgy csinálni, h. az átlag user-nek ebből a legkevsebb gondja fakadjon, és valljuk be, a konzumer gépek nagyrészénel ez annyiban nyilvanul meg, h. amikor kikapcsolná a gépet, az nem egyből kapcsol ki, hanem jelzi h. most frissites kovetkezik.

Lásd a fenti példákat. Az, hogy a beállított dolgokat szétcseszi a frissítés, nos, az ilyenek miatt érthető, hogy a felhasználók tartanak a frissítésektől. Ezek nem biztonsági jellegű dolgok (azokban teljesen egyetértek veled), ezek a Microsoft saját marhaságai, amit rákényszerít a felhasználóra...

• Dtomka

veterán

"Mindig van egy réteg, aki makacsul ragaszkodik a megszokott kis világához" - Nincs baj ezzel, addig amíg
    valaki úgy NEM fikázz vmit, hogy sosem használta, csak hallotta valakitől, akinek szintén a haverja mondta, mert blablabla.

"Nagyon is üdvözÍtőnek tartanám az MS olyan jellegű hozzáállását, h. ha kell, de erőből tessék a népeket 10 felé terelni, ha megvannak a hw alapok." -

Részben egyetértek. Monopolium ide vagy oda, de az MS -től még nem láttam olyat, amit a HDD-k, a memória, és a vga-k esetében, hogy a termékek árát a sokszorosára emelje. Megtehetné, mert nem mindenkinek jön be\vagy tudja használni a linux\OIS rendszert.

Én örülök, hogy terjed a w10 és egyre hasznosabb funkciók kerülnek bele. (3 éve mondtam legelőször a w10 az eddigi legjobb windows)

(#12) Németh Péter
    Szerintem nem kell annyi idő. 10 év alatt annyit fejlődött a számítástechnika mint más ágazat 100 év alatt...
    Lehet 5-10 éven belül ami most még messze nem tökéletes, AI, fizika.. az már nagyon realisztikus lesz.

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

Nagyon is üdvözÍtőnek tartanám az MS olyan jellegű hozzáállását, h. ha kell, de erőből tessék a népeket 10 felé terelni, ha megvannak a hw alapok.

Én especiel ezt így nem támogatom, max. úgy, hogy nem lesz Dx támogatás a régebbi Windows-okhoz.

A Microsoft "erőből megoldjuk" hozzáállása miatt volt elég probléma a környezetemből, amikor pl. kétségbeesetten hívnak fel a párom munkahelyéről (egy gyerekorvosi rendelőből), hogy most indult a rendelés, de a Windows 8.1-es gép nekiállt felfrissíteni magát Windows 10-re, mert az asszisztens az indításkor folyamatosan felugró "frissíts fel Win10-re, mert jó lesz az neked" ablakon nem jó helyre kattintott, mostmilegyen...

Igen, regedittel, hasonló megoldásokkal elkerülhető lett volna, de átlag felhasználótól ugyan ne várjunk már ilyet el. Maradjunk annyiba, hogy az ilyen húzások miatt especiel én azt se bánnám, ha a redmondi cég bejelentené, hogy a világ jobbítására tett elhivatottságára való tekintettel holnaptól megszűnik létezni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés