- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #14333 üzenetére
Várj! Neked is SpeedPort homegatewayt adtak? Ezekszerint a gyári (csomaglistás) tm miatt dobja le a netem (a ppoe csatlakozást) a hgw? Meglep, h másnak is volt ilyen problémája! Akkor frissítek!
Syl:
Nekem van 2 nsa320s-em, amit használok is. Az egyik a tesztelős vas, a másik pedig az adattárolásért felelős, 2 wd red 3 tb winyó van rajta és szünetmentes táp. Az szünetmentesneknek köszönhetően áramszünetkor sem állt le és megy 2 éve, 5 hónapja és 16 napja!
Admin felületre kb 3szor léptem fel...
De elérhető... Esetleg ha van ffp-d, akkor cronba be kéne rakni egy, a nas webszerverét kilövő, majd elindító kódot. (gondolom a lighttpd-t kell kilőni) Ilyet sem csináltam még, ezért elképzelhető, h hülyeséget írok...
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Keresgéltem egy csomagot a barmalej repóban és a testing mappában találtam egy wireless_tools-30.pre9-arm-1.txz névre hallgató csomagot. Azonnal fel is tettem, de eddig nem jártam sok sikerrel... Ha jól gondolom ezzel és egy wifi dongle-lel menni fog a wifi a nason?
Mert van itthon pár dongle, amit rögtön találtam az egy TL-WN821N. Gondolom az első a driver fordítása. Ffp alatt hogy megy ez?
A nas egy NSA320S.
Illetve egy tomato-s asus routerre kéne felmennie. 2 ssid van a routeren, az egyik egy wpa2-psk titkosítással van ellátva, a másik pedig egy virtuális ssid, ami wpa2-enterprise-zal van titkosítva. Nekem mind1, h melyikre csatlakozik majd fel, amelyik könnyebb.
Előre is köszi!
laccy88:
Szia!
Én még nem csináltam ilyesmit, de úgy gondolom, ha simán leállítod (/ffp/start/minidlna.sh stop), majd elveszed a futtási jogot az sh-tól (chmod a-x /ffp/start/minidlna.sh), akkor nem fog elindulni.
Ha meg kéne, csak visszaadod neki a futási jogot.
-
Mr Dini
addikt
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Van lehetőség hardveres buhera nélkül debiant tenni egy 320s-re?
2. Itt a srác hogy látja a nas "képét" a telepítőről?
-
Mr Dini
addikt
válasz
junkpod #14219 üzenetére
Próbáld ki a Jdownloader-t. Kicsit több kraftot használ, mint a pyload, viszont cserébe sokkal jobb.
Szerintem tudja a depositfiles-t is. Mega meg biztos, h van benne, mivel tegnapelőtt egy droid romot onnan szedtem le és minden további nélkül leszedte.
Nomeg azért is szeretem, mert szinte 3 naponta jön rá frissítés. Pl a mediafire megváltoztatott vmit és nem mentek a letöltések onnan, vártam a következő frissítést (2 nap volt) és azóta vígan megy.
Szerk.: prémium accountokat is tud kezelni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #14183 üzenetére
Ötletem sincs, mit követhettem el, de mondom megy rendesen. Valahogy be is kell korlátoznom majd a sebességét, mert nem sajnálja magának...
Itt egyébként azt írják, h az nsa320s-re (ami nekem van) még nincs, csak januárba lesz frissítés/megoldás:
http://www.zyxel.com/support/announcement_google_drive_function.shtmlSzerk.: most kipróbáltam tesómék nasján, belépni még mindig nem lehet, de mivel én már be voltam lépve, gondolom már meg vagyok jegyezve. Csak akkor eddig miért nem ment?
-
Mr Dini
addikt
Az üzenetem elsősorban Somatomhoz szól, mert ő érdeklődött a GDrive iránt, de mivel gondoltam mást is érinthet, ezért inkább ide írok...
Tehát ma hazajöttem és feltűnt, h borzasztó lassú a net... Kerestem a hiba okát és feltűnt, h a nas felé nagy adatforgalom jön/megy, illetve ugrál a HDD LED, mint vmi hiperaktív gyerek ha felpörgetik
.
Nézem, a nas felületén a top10-et, semmi érdekes, csak a processzorterhelés a nagy... Beadtam ssh-n a top-ot és dobja első helyen folyamatosan a GRive nevű processz-t. Ki sem tudtam lőni.
Gondoltam ráguglizok, bár a GRive elnevezés már amúgy is gyanús volt. És mint kiderült a nasba ez az opeszósz Drive kilens lett beleépítve és úgy látszik nálam végre működik.
Viszont sajnos a régen törölt dolgok még megvoltak a nason, azokat visszatöltötte, ami meg nem volt meg a szerveren, azt meg nemhogy letöltené, letörli...
-
-
Mr Dini
addikt
válasz
Rascally81 #14174 üzenetére
Ez így szerintem nem lesz jó...
Ip-t adj meg és directorynak szerintem az a sima kamera, számára értelmezhetetlennek tűnhet... Ha sambát használ, akkor érdemes lenne a nason létrehozni egy teljesen publikus megosztást, mondjuk kamera néven és a directoryhoz a /kamera/ -t kéne írni.
Esetleg az ftp részről (akár püben) tudnál screenshotot küldeni?
-
Mr Dini
addikt
válasz
M_AND_Ms #14148 üzenetére
Teljesítmény alatt, h sokkal többet esz a pyloadnál... (bár ez a JavaVM velejárója is lehet...)
Valóban profi, viszont pl a youtube videó letöltés sehogy nem akart menni, mert hiányolta az ffmpeget. Pedig ott volt neki a sajátja... Kézileg betallóztam, de akkor sem jutott el a demuxig (nem jó az ffmpeg, ami alaból benne van). De a slackeres ffmmpeggel tökéletes.
Már csak azt kéne megtalálnom, hogy a minőséget hol lehet állítani hozzá.
@Somatom
Én sem tudom felfogni mire volt ez jó a Javának...
-
Mr Dini
addikt
válasz
M_AND_Ms #14135 üzenetére
Eddig pyloadot használtam, de rászántam magam a Jdownloader felrakására.
Java volt már fent a bubbleupnp miatt (szerintem jobb, mint a twonky, egy dlna szerver)
Leszedtem a jar-t, de nem akart eljutni odáig, h bekérje a felhasználói adatokat.
Kicsit nyomoztam és végülis a Te írásodban volt a megoldás. Nekem vmi régi (talán 6-os) java volt fent. Ok, leszedtem a frissebbet, de nem volt a /bin alatt a java fájl...
Aztán rájöttem, h az egészet át kell másolni java-s PCre, be kell állítani a JAVA_HOME -ot (na ezzel rengeteget szívtam), aztán ki kellett várni, míg lefordítja.
Ezután elindult végre és amit eddig láttam, az igen meggyőző! Valóban jobb a kezelője, pláne a droidos kliens szimpatikus. Teljesítményileg szerintem a pyload viszont jobb, de az szerintem nem olyan fontos.
Viszont ami katasztrófa, az a telepítése... Miért nem lehet neki egy rendes telepítőt írni?... Na mind1, a lényeg, h megvan!
Köszi az ajánlást!
Szerk.: esetleg azt nem tudod, h a destinationt (célmappát) hogy lehet megváltoztatni?
-
Mr Dini
addikt
válasz
Disque #14127 üzenetére
Nem, nálam is csak le van tiltva, nincs rá hatással.
Az eredeti a /i-data/md0/.system/zy-pkgs/ valami alatt van, az ffp-s pedig a /ffp/ valami alá menti magát.
Tehát elég csak tiltani.
@alac
Ahogy Tonyk is írta, tedd fel az uwsiteloader-t(fenti keresősávba itt a fórumon írd be ezt a kulcsszót, milliószor leírtuk már másoknak).
Majd utána kell egy slacker -U , aztán egy slacker -a transmission .
Ha beírod az utolsó parancsot a szokásos kék cucc jön be. Itt csillagozd meg a legfrissebb transmissiont és menj az okéra. Aztán indíthatod isa /ffp/start/transmission.sh start -tal, ha konfigot nem akarsz neki állítgatni/nem igényli.
Esetleg még induláskor dobhat error-t. Fogadni mernék, h valamelyik függőség hiányzik ilyenkor. Azt szépen fel tudod tenni a slacker -a <függőség> -gel.
Ui.: uwsiteloaderben a kyleket nem kell megcsillagozni.
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #14059 üzenetére
Androidon is ugyanez a helyzet, csak ott van (jobb esetben) egy elkülönített user storage(belső tárhely), ahova mentheted a képeket, videókat stb, de az appokat nem ott tárolja, illetve ami az iphonokban nagy hiányosság, az az sd kártya.(de pl a nexus 5ben sincs, de ott legalább van belső tárhely)
-
Mr Dini
addikt
válasz
tigrici #14054 üzenetére
Szia!
Még nagyon nem volt alkalmam tesztelni, mert kb csak vasárnap vagyok otthon nasközelben, de vpnről leszedtem egy filmet próbaképp és azzal ment.
Amúgy az xbmc(kodi) mappanév alapján keresi a filmet, kivéve ha világosan látszik a link az nfoban.
@Somatom
Igen, hallottam már róla azelőt is.
-
Mr Dini
addikt
Valóban. Pedig mikor elkezdtem írni, akkor még működött...
Feltoltam Dropboxra, remélem elérhető. Illetve figyelni kell arra, h a .txt kiterjesztést ne tegye hozzá!
@vanRobert
Szerintem nem egy nagy macera. A leírás nagyja a kicsomagolásról szól, a lényeg a script futtathatóvá tétele és a settings.json módosítása.
-
Mr Dini
addikt
válasz
vanRobert #14040 üzenetére
Szia!
Ezt a scriptet úgy találtam, h visszaolvastam itt az nsa topikban és valahol a #12000 hsz környékén vki megkérdezte, h ezt a Headless által készített openwrt-s scriptet lehet-e a nason használni. Sajnos a link már halott volt, ezért kénytelen voltam Headlesshez fordulni, aki szinte azonnal reagállt és felvilágosított, h elköltözött suste oldala. Úgyhogy szeretném megköszönni Neki a scriptet, mert rendkívül hasznos!
Tehát csapjunk is bele!
0. Lépés
Lépj be ssh-n root-tal, majd hozz létre egy mappát a scriptnek és cd-z bele.
Pl:
mkdir /i-data/md0/admin/scripts/
cd /i-data/md0/admin/scripts/1. Lépés
Szedd le a mappába a scriptet tartalmazó openwrt-t:
wget http://susteopenwrt.ipdns.hu/Openwrt_Barrier_Breaker/SYSUPGRADE/servicesbackups/x_full_nonconfig-2015-12-02.tar.gz
2. Lépés
Ha minden ok és ls-re ott a tar.gz állomány, akkor csomagoljuk is ki:
tar -zxvf ./x_full_nonconfig-2015-12-02.tar.gz
Ha szépen kicsomagolta az állományt, akkor nyugodtan törölhetjük is, a továbbiakban már nem lesz rá szükség.
2.5 lépés
Mivel nekünk nem kell az egézs suste féle openwrt, érdemes a ./bin/minidlna_thumbnail_make fájlt áthelyezni mondjuk a ../admin/ mappába és törölni a többit, majd visszatenni a helyére. Ezt értelemszerűen így tudjuk megtenni:
mv ./bin/minidlna_thumbnail_make ../admin/
rm -R ./*
mv ../admin/minidlna_thumbnail_make ./3. Lépés
Tegyük futtathatóvá a kódot a chmod a+x ./minidlna_thumbnail_make paranccsal!
Ezután már csak a transmission settings.jsonjában kell szerkeszteni, hogy ha letöltötte a torrentet, akkor futtassa le ezt.
Ui.: természetesen az elérési utak eltérhetnek.
Remélem érthető!
Dini
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Hagyjátok már a wgetelős funpkgs telepítést. Az egy régi verzió és szerintem a slacker sokkal gyorsabb/egyszerűbb.
Neked is azt javaslom, h először a fórum keresőbe (fent) írd be az uwsiteloader.sh címszót és másold be ssh-n azt a pár parancsot, illetve csillagozd meg az összes repo-t a kylek kivételével.
Majd tolj egy frissítést:
slacker -U
Utána tedd fel a plexet:
slacker -a plex
Itt a listában csillagozd meg a plexet, majd tedd fel. Utána próbáld elindítani:
/ffp/start/plexmediaserver.sh start
Ha hibát írna, akkor valószínűleg valami függőség hiányzik... Ilyenkor a tudtodra adja, általában egy Can't load lib... -bal itt a lib utáni rész az érdekes és ezeket is fel kell tenned slackerrel. Ha végre az összes függőség fent van és minden ok, akkor elindul a plex.
Ui.: nemtudom, h kell e konfigban turkálni még, mert nem használok plexet, nálam a kodi végez mindent.
Más for everyone
:
Találtam egy scriptet, ami minidlnahoz tud letölteni cover-t imdbről, ha letöltődött a film. Ha valakit érdekel szívesen megosztom!
Szerk.:
Látom közben írtál. Már azt írja, h fel van telepítve a funpkg. Ott van, h "Already installed".
-
Mr Dini
addikt
válasz
FefeeX #14022 üzenetére
Bocsi, ez itt nagyon off, de nem szeretem ha fikázzák a droidot!
Androidra sincs nagyon vírus... Pláne, h root jogok nélkül milyen app tud belenyúlni a rendszerbe?
Az android is tud hasonló elkülönítést és még a rendszerrel is intenteken keresztül kommunikál.
Illetve a fejlesztés is ingyenes rá. Nem kell kifizetni azt a ~100 dollárt... (Jó persze a playnek is van fejlesztői díja(15 $) de az nem azt jelenti, h nem oszthatod meg bárkivel a csomagfájlt. Ios alatt max a kódot lehetne továbbadni...
Iphonet manapság csak a tinik vesznek, mert JB nélkül használhatatlan arra, amire manapság egy komolyabb célokkal rendelkező felhasználó tenne.
Ha csak fényképezésre meg féjszbúkozásra kéne, akkor talán elfogadnám, mert a SoC erős, csak az oprendszer csicsa...
Ne hasonlítsuk a szezont a fazonnal. Az android, az apple és a windows is más-más dolgokban jó.
Mint mondtam az, h a droidra vannak vírusok erős kijelentés! Olyan, h general android vírus még nem létezik. Előfordulhat, hogy néhány droid platformú telefonra a gyártók véletlenül rést hagytak a kódban, amivel megszerezhető a root jog és vele együtt a hatalom a rendszer felett, az nem az aosp hibája, hanem az adott gyártóé...
-
Mr Dini
addikt
válasz
tibi020 #14007 üzenetére
Szia!
Először is az sshra roottal lépünk fel nem adminnal...
2. Miért nem slackerrel teszed fel a legfrissebb plexet?
Ehhez először is fel kell tenni a repokat a kylek kivételével. Fent a fórum keresőjébe írd be, h uwsiteloader.sh . Csupa only-copy-paste megoldást fogsz találni. (Sorry most nem tudok rákeresni) Aztán ha mindent megcsillagoztál a kylek kivételével és mindent felfrissített, akkor biztos,ami biztos alapon tolj neki egy updateot!:
slacker -U
Majd tegyük föl a plexet:
slacker -a plex
(Itt a listában csillagozd meg a legfrissebbet és tedd fel.)
Ezután próbáld indítani. Ha hibát ír, akkor valószínűleg hiányol pár függőséget, de ezt majd úgyis a tudtodra adja, ha lesz ilyesmi és simán felrakhatod a hiányolt csomagot a slackerrel.
-
Mr Dini
addikt
Ha már ilyen sok szó esett a minidlnaról, én is kérdeznék valamit...
A presentation(-url) az mi? A minidlna tud ppt-t vetíteni egy weboldalon? Gondolom nem erre való...
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Töröld le a mostani minidlna-t és tedd fel a slacker -a minidlna használatával.
Majd add ki a slacker -aA ffmpeg2* -ot és nyomj okét. Ha ez megvan a minidlna még nem fog elindulni, mert még fel kell tenni a nasra pár "programot". Ha azt írja, h Can't load lib<csomagnév>, akkor add ki a slacker -a <csomagnév> -et. Majd folytasd ezt, amíg elindul a minidlna.
A függőség egy program. A minidlnanak pl h felismerje a videókat kell egy program(vagy egy codecpack) h tudja kezelni pl a formátumokat. Ha ez nincs, akkor nem tud elindulni a program. Ezért kell őket feltenni.
-
Mr Dini
addikt
Tolj neki egy slacker -a rtmp -t!
A routeren keresztül felesleges teljesítmény/energiapazarlás.
Szépen végig kell zongorázni az összes függőséget, amiért vinnyog, aztán előbb-utóbb
megunjaelindul.
Szerk.: egyébként ott van az scr-en, h "depends on these packages:" ez csapnivaló angoltudásom szerint vmi hasonlót jelenthet: "... Az alábbi csomagokon alapul:".
Tehát azoknak kell fent lennie.
Az ffmpeg2-t már felraktad a slacker -aA ffmpeg2* -al?
-
Mr Dini
addikt
Próbáld simán a slacker -a minidlna -t!
Az egy elavult, régebbi verzió,ami már nincs is fent a repon.
Egyébként mi a slacker -aA után az az elérési út? Ha csomagot szeretnél feltenni, amit Te töltöttél le, azt a funpkg-val kell feltenni.
De minek szórakozol a minidlna telepítésével, amikor már fent van?
Neked már csak a függőségei hiányoznak.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Igen. Ez a függőség nem különálló, hanem az ffmpeg része.
Tehát:
slacker -a ffmpegEgyébként honnan tudod, h felcsatolta? Érdemes a router ssh-n belecdzni a cifs1 -be (cd /cifs1/) aztán nyomni neki egy ls-t. Mert lehet, h maga a csatolás nem jó. Illetve a watch dir át van állítva a /cifs1/-re?
-
Mr Dini
addikt
válasz
#79335424 #13912 üzenetére
Szia!
Igen van nálam.
A verzió 1.28 by shibby és a tomatousb féle.
Name TomatoUSB
Model Asus RT-N12 B1(amúgy d1 nem b1, csak mivel ez is kompatibilis vele, ez került fel)
Chipset Broadcom BCM53572 chip rev 1 pkg 8
CPU Freq 300MHz
Flash Size 8MBDe egyébként a webeset csak utólag találtam meg, ezért megoldottam a csatolást scripttel. A wan-up részbe tedd ezt a scriptsnél (administration alatt találod):
mount -t cifs \\\\192.168.1.2\\hdd /cifs1 -o user=admin,pass=titkos
Nyilván módosítsd az adatokat a Tiednek megfelelően! Illetve csatolhatod máshova is a megosztást, nemcsak a /cifs1 mappába, csak akkor figyelj arra, h ha nem létezett a mappa előtte létre kell hoznod, mert ugye boot után elvesznek a mappák. Tehát előtte szúrj be ha nem létezik a mappa alapból egy mkdir-t!
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Ott írja, telepítsd az id3dtag -et. (slacker -a id3dtag , majd csillagozd meg a listában a megfelelőt és tolj okét) Ha kövi minidlna indításkor is vmi ilyesmit dob, akkor a hiányzó függőség elől csippentsd le a lib-et, és ugyanúgy slacker -a <csomagnév> -vel tedd fel!
-
Mr Dini
addikt
Tegnap mint írtam senkinek nem ment az nc....
Ez nem a Te szervered/router konfigod hibája, hanem az nc. trackerje állt éppen.
@imis
Ha a router minidlnajával működött, akkor valószínűleg a nasra telepített minidlna-val is menni fog.
Előttem szóló linkelte is a telepítés menetét.
A twonky-t ne felejtsd el tiltani!
Amúgy tomato-s routeren lehet cifs csatolást csinálni. Hozz létre egy új csatolást a routeren, ami a nasra mutat(figyelj arra, h a nas fix ip-n legyen) és állítsd át a minidlna watch dirjét a nasra. Bár szerintem érdemesebb a routert kihagyni a buliból és érdemesebb közvetlenül a nasra pakolni a dlna kiszolgálót.
Ui.: egyébként én is csak most jutottam el a minidlna telepítéséig, mert hirtelen eltűnt 170 giga
a winyóról. Kis keresés után egyértelművé vált, h a twonky a bűnös. Amúgy sem használok dlnat, de ez elrentetett, úgyhogy kukáztam, feltettem a minidlna-t és azóta nem kell perceket várni a nas felállására.
Szerk.: látom közben odaát Somatom kolléga már felvilágosított.
-
Mr Dini
addikt
Neked az a problémád, h a linkelt rssben nem vagy sehol sem megnevezve. A torrent fájl ha egyáltalán lejön nem a te fiókodhoz lesz kötve. Mert a tracker urlben nincsen announce a te fiókodra.
Esetleg ezt próbáld meg:
http://nc***.cc/rss/rssdd.xml: COOKIE:nick=*****;pass=*****;Szerk.: ha ez sem segít szerintem kérdezz rá a bittorent topikban, mivel ez már nem a nasra vonatkozik.
Illetve ott többen értenek hozzá.
Ui.: elvileg az nc wikije is ír az rssről.
-
Mr Dini
addikt
És #13846
Igen. Az normális. Abból az rssből, amit megadsz neki kiválogatja a filtereknek megfelelő torrenteket és letölti. Ha nincs az rssben az adott film persze, h nem tölti le. Keresned kell egy olyan rss-t, amiben az összes recent torrent megvan.
Igen, ha hozzáadok a könyvjelzőkhöz 1 filmet, már tölti is le.
-
Mr Dini
addikt
Nem. A probléma valószínűleg ott lesz, h filtert nem állítottál be.
Ha nyomsz neki egy /ffp/start/automatic.sh start -ot megmondja mi a nyűgje.(már ha van)
Szerk.: mit szórakozol a cookiekkal. Felmész a "nagy n"-re, ott könyvjelzők, majd kimásolod az rss linkjét. Ezt betolod a konfigba a feed-urlhez asszem, állítasz mondjuk egy univerzális filtert, azt finito capito!
Nekem teljesen gyári tm-mel is működik a dolog.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Igen, ha reinstall van, akkor már fent van.
Simán curl-t keress. (slacker -a curl) Ha nincs, mert kylek repójában volt, akkor innen lehet letölteni:
http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/oabi/packages/curl-7.24.0-oarm-1.txz(Nemtudom milyen régi, de ezt találtam)
A letöltött automaticot a nasra kell másolni, majd funpkgval kell telepíteni ssh-n.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Mr Dini #13822 üzenetére
Sorry a sok üzenetért...
Sikerült a bootmenü behozása. Hiányzott a default elejéről ez(persze a megjegyzések nem szükségesek):
# Default boot option to use
DEFAULT vesamenu.c32
# Prompt user for selection
PROMPT 0
# Menu ConfigurationMostmár csak ez a wimbootos dolog sötét.Úgy látszik ez is menni fog!Éppen most várom, hogy áttöltse azt a ~340 megát...
Minden stimt!!!
Nem gondoltam volna.
Hatalmas köszönet Tonyknak!
-
Mr Dini
addikt
Tonyk!
A WinPE-t honnan tudom letölteni?
Meg nekem azt dobja most a bios, h no default boot found please enter it manual....
Szerinted hol ronthattam el?
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Akkor javaslom tedd gyorsan tedd magadévá és tegyél fel ffp-t!
Aztán be kéne szerezned az automaticot vkitől. (Mert a repo halott)
Utána már csak be kell konfigolni. Pacmannek van egy jó leírása a telepítésére.
Az automatic csak transmissionnel megy.
Flexget nincs a nasra.
-
Mr Dini
addikt
Sorry, kicsit figyelmetlen voltam a win7-el kapcsolatban. Legyen mentségemre, h késő volt már...
3. Úgy értelmeztem, hogy ez a syslinux egy oprendszer, ami a beállítás közben kell. Azt szerettem volna kérdezni, h lehet e ezt az oprendszert(már ha az és nem a bootmenü) mondjuk virtualboxba futtatni, vagy mindenképp arról kell bootolni?
Szerk.: +1 kérdés
Enterprise hálón, ahol radius szerver van a háló mögött is megoldható a dolog?
@Somatom
Igen, már voltam az emlegetett topikban, Intruder (
) adott is linket, csak még nem volt indokom, h váltsak.
Egyébként sajnos valóban karcsú ez a 8 mega usb támogatás nélkül, de szerintem nem rossz.
-
Mr Dini
addikt
Csak most sikerült valamennyire kiiktatni a tréhomos hgw-t és bekötni egy rendes asus routert ahelyett a speedportnak csúfolt karácsonyfa(este az egész nappalit ellátja fénnyel
) után.
Most az alap asszem asuswrtnek keresztelt rendszer van rajta, de ha kell tehetek rá tomatot is.
Szóval belevágnék a hétvégén egy pxe "szerver" létrehozásába a Te írásod alapján.
Így elsőre lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban...
1. Mindenképp kell tomato a routerre, vagy valahogyan a stock asus fw-n is lehet dnsmasq-t állítani? (A router rt-n12d1, ha ez mond valamit)
2. Ezt a dnsmasq-t hol találom, illetve mire jó ez?
3. A syslinux mehet vm-nek, vagy mindenképp fel kell rakni? Illetve ugye ez csak a telepítéshez kell, utána csak a biosból megy bármilyen gépről a dolog?
4. Ha win telepítőt szeretnék hozzáadni, akkor a konfigba kernelhez mit írjak?
Egyenlőre ennyi kérdés merült fel bennem, de lesz ez még több is...
Előre is köszönöm a választ!
-
Mr Dini
addikt
válasz
tibi020 #13771 üzenetére
Szia!
A nas "nem lép kapcsolatba" exe fájlokkal, azt valamilyen wines gép rakja oda... Az egy dolog, h a vírusirtó nem ír semmit én újrahúznám a gépet, a nason meg nyomnék egy törlést az összes exére(mondjuk egy droidos telóról ssh-n, h a frissen telepített winre nehogy visszakerüljön), vagy formáznám a winyót...
-
Mr Dini
addikt
válasz
skidrowkill #13622 üzenetére
Igen, ha csak a fájlokat szeretnéd elérni, akkor csak a 21-est kell kitenni. A webes felületet nem tenném ki csak úgy... Minimum ssl! De a 80-as port forward nélkül is megy az ftp.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Radius szervert lehet ezen a vason futtatni wpa2-enterprise hálóhoz?
Ha igen hogyan?
A nas egy 320s, a router pedig egy rt-n12d1, ha ez számít.
-
Mr Dini
addikt
Szia!
Az ftpnek a 21-es a portja. A routerben lan portnak(internal port) a 21-est add meg, külső (wan) portnak pedig egy tetszőlegest.
Ezután külső hálóról az ftp://ipcim(vagy dyndns):port -tal fogod elérni.
@Somatom
A csomaglistás tm is rendelkezik configgal. Csak az elérési útját nem tudom fejből, de a find / -name transmission.json kiírja. Asszem a /i-data/md0/.zyxel/.... környékén van.
Ja és le kell tiltani a tm-et a csomagok közt módosítás előtt.
@-=Magic=-
Abban a tomatos routerben lehet más a wan és a lan port. Szerintem ne configból írd át, hanem kívülről a wan portot szerkeszd. Feltételezem, hogy port forwarddal próbálod megoldani. A lan port legyen 9091, a külső pedig (wan) 443. De ha ragaszkodsz hozzá, a Somatomnak írt részben a find parancs megtalálja Neked a configot.
Amúgy ha tomato miért nem állítasz vpn-t, vagy proxy-t? Én a munkahelyemen egy sock5 proxyval netezek, ott aztán nincs tiltás!
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Végre sikerült beraknom az automaticot és már vagy egy hónapja használom. Hasznos, mert nem kell szenvedni a port forwarddal, meg a vpn-nel, csak berakom rssre, azt jön is le. Egyébként igazából nem pont a torrentre használom, de ebbe most nem mennék bele.
Viszont az a gondom támadt, hogy volt egy áramszünet és a nas újraindult. Emiatt a szerencsétlen nyűg miatt kitörlődött rebootkor az etc-ből a config. És ezt minden rebootkor megcsinálja. :/ Próbáltam a jogokkal szórakozni, de úgy is kitörli... A kérdésem az lenne, hogy van e itt valami olyan fájl/parancs, ami lefut indításkor és belerakhatná nekem a helyére a configot? (Mint pl az init.d)
Előre is köszi a választ!
-
Mr Dini
addikt
válasz
mobilizmo #13430 üzenetére
Szia!
Mivel a csomagok a HDD-n vannak, így egy formázás kéne neki. Ha az adatokat szeretnéd megtartani, az már neccesebb ha csak az ffp-t törölnéd, akkor azt az admin/zy-pkgs mappában találod.
Illetve csinálhatod azt is, hogy berakod PC-be és szépen letörölsz minden mappát, amiben nincsenek számodra fontos adatok.
-
Mr Dini
addikt
válasz
Identified #13275 üzenetére
Vpn
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
A nas webes felületéről ezt a mobil nézetet hogy lehetne kiiktatni?
Előre is kösz!
-
Mr Dini
addikt
válasz
z123456789 #13216 üzenetére
Szia!
Javasolnám, hogy ssh-n add ki root alatt a find / -name <torrent_mappa> parancsot, de ha nem akarsz FFPvel szenvedni(vagy a backdoorral), akkor csendben maradok...
Pedig az megmondaná, hogy hova kerültek.
A tm milyen jogokkal fut? Az adat hely beállítását egyes torrentnél nézted? (H nem az alapértelmezett mappát állítod, hanem csak egy adott torrent letöltési helyét)
Valószínűleg nincs joga az adott könyvtárba írni. Mivel hoztad létre azt a mappát? Itt is mondanám a chmodolást FFPvel, ami megoldaná a jogosultság problémát, vagy a chownot, de Te tudod!
Szerk.: Amúgy szedd ki a pipát a "Randomize port on launch" elől, illetve a Use port forward on my router elől!
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Keresünk dokkolókat
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest