- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
veterán
ok, látom ez lesz a barátom. De hogyan is tudom ezt telepíteni, futtatni...? valami kis indító löket kellene. köszi.
-
junkpod
veterán
sziasztok!
NSA325-re létezik valami NAS-on futó app ami elvégezné jpg képek átméretezését? A fényképeimről szeretnék egy ~2MP méretű (tvkijelzőre optimalizált) másolatot készíteni, mert felesleges állandóan a 15MP képekkel terhelni a hálót és a lejátszót. Amíg PC-n voltak a képek addig Picasa-val jól el voltam, de most ugye ez hálózati maszatolás lenne ami sokat lassít és persze jobb lenne, ha PC nélkül a NAS magában elgondolkodna ezen.Szóval valami javaslat?
köszi! -
junkpod
veterán
sziasztok, van arra valamilyen megoldás, hogy ha egy letöltős oldalról egy Linux-ot kell letöltenem ami 700MB és az oldal reg nélkül lassú letöltést enged az így 4 óra. A laptopon ez nem túl jó, mert véletlen lecsuktuk menet közben és kezdhetném előröl, szóval át lehet valahogy adni az ilyen letöltést a NAS-nak?
-
-
junkpod
veterán
Van valakinek tapasztalata xbmc és NSA325 használatáról?
Smb-n rendben, de sehigy nem tudom nfs-en keresztül beengedni az xbmc-t. Az nfs amúgy is kissé ködös nekem.
Van egy megosztás amire nfs is van indítva és az xbmc ip meg van neki adva olvasási joggal... -
junkpod
veterán
válasz
enginev3.0 #8623 üzenetére
Elinditani is felesleges, tm sokkal jobb és csak annyival kevésbé gyári, hogy hátrébb van a listában.
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #8536 üzenetére
na csak van remény
bár ez semvégső megoldás, mert power az nincs... de alakul
ebay sata-pataOK, nem dobok ki 2K-t, de akkor mondj kérlek jobb megoldást.
1. kidobom a régi vinyót és veszek egy újat mondjuk 15K-ért. Ez 15K minusz
2. Vegyek hozzá 6K-ért külső házat? Ez 6K mínusz és csak USB2-verziókat láttam eddig.
3. Keresek még ebayen valamit hátha lesz 10USD alatt. Ez 3K mínusz
4. Megveszem ezt itthon 1,6K mínusz, de lehet be se tudom szuszakolni az NSA325-be... Ez 1,6K mínusz, de tök kuka..5. ne csináljak semmit, ez a legolcsóbb
-
junkpod
veterán
válasz
krealon #8529 üzenetére
nálad a pont, amiket mutattam az pont rossz, mert SATA vinyóból csinál PATA vinyót, amit Te linkeltél az a megfelelő eszköz, csak éppen ez már elég necces beépítés szempontjából, mert el van forgatva a SATA csatoló és külön kábeleket kell bedugdosni...
kezdem feladni...
Az lenne jó ha ugyanolyan egybe szett lenne ebből a verzióból is valahol, de látom nem ez a célpiac, hogy régi vinyót rakjunk új gépbe, hanem, hogy a mostani vinyókat rakhassuk régi gépbe.
FCKTigrici: apródon találtam, 1999Ft az általam linkelt és 1599Ft ez a piros.
-
junkpod
veterán
válasz
tigrici #8512 üzenetére
új ötletem van, szerintetek ez működhet?
IDE-SATA converterLegfeljebb nem tudom koppanásig betolni a vinyót, de ez nem hiszem, hogy zavarna.
-
junkpod
veterán
Közben nézem mit kezdhetnék ezzel a kőkori vonyóval (hacsak nem Tigici nem ad érte q.jó árat
Arra gondoltam, hogy ez lesz a külső archívum a 2,5-es helyett, de:
- a mostani külső 2,5-est (500GB) el kéne adni és az árán venni egy valamekkora belső 3,5-est. Jó lenne ha az 500GB kis-külső árán vehetnék egy 1TB-és nagy-belsőt, nem ismerem a mai árakat, ki lehet ebből jól jönni?
- és akkor még venni egy külső házat az IDE csatolós csodához, de abban kételkedek, hogy az USB3-ast kapok, tudtok ilyet esetleg ajánlani? -
junkpod
veterán
Kötet formátum kérdésem lenne. Most van egy 2tb vinyó a nasban és emlékeim szerint jbod formát állitottam be neki.
Bele akarok rakni egy másodikat de szigorúan külön kötetként. El tudom kerülni, hogy egybeolvassza a kettőt? -
junkpod
veterán
válasz
s7evcsenko #8267 üzenetére
GUI =graphical user interface. Azaz grafikus felhasznaloi felulet. Ha egy app ennek hivja magat akkor az altalaban egy masik gep szerveren ugykodik.
-
-
junkpod
veterán
mit kell beállítani a böngészőben, hogy a Zyxel web felülete pont egy képernyő nagyságú legyen? Most állandóan le fel kell görgetnem mert magasságban nagyobb mint a képernyő.
-
junkpod
veterán
hali, a médiaplayerem a mappákban lévő xml és jpg fájlokból épített infot meg tudja jeleníteni, létezik olyan app a NAS-ra ami legenerálja nekem ezeket a fájlokat? Esetleg van olyan app ami értelmes GUI-t ad (akár pc-n) és tudom ezeket javítgatni?
-
junkpod
veterán
Lassan beleőrülök ebbe a hálozat variálásba!
Ugye ott tartunk, hogy kintről nem megy a WOL.Tegnap kikapcsoltam a routerben az összes port forwardot, de bekapcsoltam a NAS-ra a DMZ-t. Reggel bekapcsoltam és úgy hagytam.
Most nézem melóhelyről és minden dolgot elérek benne: ftp ok, transmission ok, web felület ok... Semmi portot nem írok be, csak az ip címet és mindent látok, belépek ahova akarok...Ez most így hogy? Olyan mintha a router láthatatlan lenne és egyből a NAS-ra kapcsolna az ip cím.
Én nem értem, valaki érti?
-
junkpod
veterán
újabb sikeresnek tűnő próbálkozásom volt WAN-on keresztüli ébresztésre (router Tenda W309R + NSA325):
- routeren a 7 és 9 portokat nem tartományként hanem külön külön adtam meg
- a forward típusnak nem UDP-t adtam meg hanem BOTH beállítástÉs, most működik!!!
Ha holnap reggel is jó lesz, meg napközben melóhelyről, akkor beszámolok.
-
junkpod
veterán
na persze, hogy sima user-error volt a bénázásom
FFP-telepítés NSA325-re:
Szóval ha figyeémesen olvasunk akkor a wiki-ben jól le van írva mire kell NSA325 esetén figyelni:
NSA-320, NSA-325, NSA-325v2, NSA310S, NSA320S, TDC Homebox, on FFP-Stick version 2012-03-19 or newer
Rename nsa310_check_file_C0.libzy.so to nsa310_check_file_C0, replacing the original nsa310_check_file_C0.Tehát át kellett nevezni a fenti fájlt és ment minden mint a karikacsapás:
Semmi, ismétlem semmi gond nincs az USB telepítéssel: letöltöd, kicsomagolod, felmásolod, átnevezed a megfelelő fájlt, újra indítod és kész! Annyira egyszerű, hogy ennél egyszerűbb már nem is lehetne
-
junkpod
veterán
na halihó, elindultam az FFP-stick felé:
- letöltöttem és kicsomiztam egy 512MB usb kulcsra (frissen formázott fat32)
- bedugtam az NSA325-be és újraindítottamújraindult de semmi...
le se töltött semmit a kulcsra és a putty-al sem tudok telneten belépni.mit tanácsoltok?
-
junkpod
veterán
válasz
junkpod #7362 üzenetére
hát én nem értek a hálózatokhoz...
hazaértem és próbálgattam:
- mobilneten keresztül nem működött a WOL
- wifin keresztül mobilról nem működött a WOL
- laptopról egy Wake On Lan progival, wifin keresztül azonnal működöttezután mobilnetről:
- ftp 21-es porton ES File Explorerből működött
- transmission GUI android app működött
- ZCloud app működött (kis lökdöséssel)
Asszem a routert még kell piszkálgatni...
-
junkpod
veterán
válasz
#79335424 #7351 üzenetére
ok, ez lesz a megoldás, mert ha este ment akkor még érvényes volt az IP, de ma reggelre lejárhatott. Megnézem mekkora időre lehet ezt kitolni a routerben. ARP Bindinget viszont nem találtam sehol (Tenda W309R vagy valami ilyesmi a routerem)
(#7354) Somatom
na igen a vinyó leáll, de a ventillátor nem... feleslegesen kopik éjszaka meg zajog nekem (bár nem hallom, de a tudat...)(#7355) Anonymus23
van benne opció, hogy áramszünet után mit csináljon, újraindul vagy sem, de én a nem indulást választottam, mert az áramszünetek ritkán járnak egyedül, inkább pár rövid idejű sorozat szokott lenni, az meg, hogy percenként újraindul, esetleg boot közben esik ki a fesz, nem igazán lehet hasznos -
junkpod
veterán
válasz
#79335424 #7342 üzenetére
basszus... visszaraktam a NAS ftp-jét 21-re, ugyanúgy forwardolom a 21-et mint az előz teszt portot és így simán megy kívülről... Ez valami router dolog lehet vagy szolgáltatói dolog... Úgy látszik nem lehet akármit akármilyen porton tolni!
Érdekes mert http az megy. Na már csak a külsős WAN-ra kellene megoldás.szerkesztve
na meg van a WOL megoldása is, az előbbiből okulva átraktam 7-esre és csodák csodája azonnal reagál és ébred... Az app-ban 9 volt a default és LAN felől működik az is. Na ezt sem értem, de hálózat témában kezdek rájönni, hogy nem kell érteni, csak működjöngamial smtp-re valami?
-
junkpod
veterán
hello mindenki, NSA325beállítással volna pár kérdésem:
1. WOL: LAN-on keresztül kiválóan működik, de WAN-on keresztül már nem, Routeren be van állítva 0 7-9 port továbbítása UDP módban a NAS-ra. Egy mobil-os appot használok "Wake On Lan" a neve. Van ennek valami trükkje?
2. FTP-t próbálgatom, Androidos ES explorer beépített FTP-jével tesztelgettem, LAN felől ok, WAN felől ez sem jó (vagy is a naplóban azt látom, hogy sikeres bejelentkezés FTP-be, de a program azt mondja, hogy a host nem válaszol.(kintről eléréshez ni-ip-t használok, amit a routeren állítottam be.
3. email küldés: gmailos smtp-n keresztül szeretném de nem megy... ha valaki ilyet használ leírhatná a beállításokat (esetleg routeren erre is nyitni kell csatornát?)
köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Elektromos autók - motorok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 10
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest